26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Dva roky s prezidentem Zemanem

Druhé výročí pobytu v prezidentském úřadě oslavil Miloš Zeman ostrým výpadem proti České televizi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Frejlach 10.3.2015 17:37

Zeman promluvil za nás nespokojené s televizí

Informace vysílané českou veřejněprávní televizí jsou přímo tragikomické, k ničemu totiž nejsou. Když si vezmeme jako příklad informace z bojů na východní Ukrajině, dokázala veřejněprávní televize pouze papouškovat výmysly a lži z Kyjeva, i když na první pohled bylo jasné, že takové informace jsou značně pokřivené. Redaktoři a zpravodajové se vůbec nesnažili přinést stanoviska a zprávy z obou stran. Ale určitě za to vše nemohou hlasatelé, redaktoři a zpravodajové. vinna je celková atmosféra v České televizi vyvolaná jejími vedoucími, kteří nyní na Zemanovu kritiku reagují jako potrefené husy. Ti hlasatelé, redaktoři a zpravodajové zřejmě pouze nechtějí přijít o práci, nejsou to hlavní viníci. Takže na tu neinformovanost z České televize reagujeme po svém, svépomocným předáváním informací, funguje to dobře dokonce mezistátně, mezi Českem a Slovenskem. Takže, když Česká televize cosi zamlčí nebo pokroutí, stejně se to dozvím, přijde mi od někoho z okruhu známých mail, kde to je.

M. Hoblík 10.3.2015 15:22

Veřejnoprávní televize neexistuje.

U nás funguje jen koncesionáři dobře placená proamerická televize s přitroublými všeználky v rolích moderátorů.

R. Langer 10.3.2015 12:02

Jo, kdyby se ta naše

"veřejnoprávní média" více orientovala na internet, to bychom se mohli dozvědět věci, pane Jelínku, že byste se asi nestačil divit. :-P

Š. Hašek 10.3.2015 20:49

Re: Jo, kdyby se ta naše

Právě!

Umíte si představit, že by ty manekýnky (a manekýni) museli dát dohromady ke každému problému několik názorů, k tomu fakta, suše, jasně, bez výrazů asi, domnívám se ........... a nakonec soudní rozsudek?????? Nikoliv, že Máňa na úřadě řekla ..........

Dyť by to ty jejich hlavinky absolutně nezvládly! A jejich šedesát procent dnešních diváků nakonec také ne. Nastala by "nejasnost mezi lidem". A o to jde. Vše bude jasné, šmytec. Tak to má být, soudruzi.

Šéf TV jasně řekl na kameru, že TV pracuje v rámci "směrnic humanity a programu EU". Na kameru. Takže i "jarní sněženky" budou dle směrnic. Nemá to cenu.

K. Vyšata 10.3.2015 11:25

Velká, vypasená můra,

krouží kolem prazidenta, zářivého světla lákající novinářské hrdiny doby. Pane Jelínku když jste se tak pěkně odhalil ve svém článku přirovnáním k můře, nechtěl byste si už dopřát odpočinek?

M. Starý 10.3.2015 11:08

Impotentní Česká televize politikům vyhovuje

Vrchol investigativců z Česká televize je maximálně tak "komunální satira", kterou se v Černých ovcích "pranýřují nešvary" v českém rybníku.

1. ledna 2015 v Německu zvedli minimální mzdu na 4 násobek té naší. Čekal bych, že naši "investigativci" se budou pídit po tom, co děláme v Česku špatně, že naši občané vydělávají 4x méně než v Němci, při obdobných cenách zboží. Nic.

Stavíme nekonečný Tunel Blanka, jehož otevření se opět odkládá a bude stát další desítky milionů. Kdo čekal, že "investigativci" se vydají do zahraničí, kde podobné a mnohem složitější stavby fungují (a byly i včas a za předem dohodnutou cenu postaveny) a budou nás informovat, opět čeká zbytečně. Nic.

Problém společnosti je zadlužování domácností a krvelačná parta advokátů a exekutorů, kteří dokáží na bagatelní pohledávce vydělat majlant. Kdo čekal, že naši investigativci vyrazí do Evropy porovnat, jak to dělají jinde - opět čeká zbytečně.

A tak Česká televize nám koncesionářům nabízí zpravodajství na úrovni čtení titulků z webových stránek tuzemských portálů občas kořeněné komentáři redaktorů "expertů" tu z Bakalova tu z Babišova mediálního imperia. To raději po sté reprízují "švandu" z archivu či retro seriál Vyprávěj. Opravdu, takovouto televizi i s jejími 5 kanály nepotřebuji.

Z. Švrček 10.3.2015 9:34

Tak tohle je další Jelínkova demagogie

Cituji -Ondřej Neumann,  HlídacíPes:

"Představte si níže napsané věty jako palcové titulky českých deníků:  • Marian Jurečka obsadil vedení KDU-ČSL lidmi, kteří dříve pracovali na jeho statku,  • Karel Schwarzenberg ve Vídni donášel StB, přesto ho Zeman jmenoval místopředsedou vlády,   • Policie obvinila zaměstnance Škromachovy firmy ze zmanipulování státní zakázky,   • Firma premiéra Sobotky získala od státu dotace ve výši 1, 1 miliardy korun,  • Kalousek odmítá sektorovou daň pro banky, jeho holding jim dluží 24, 6 miliardy.   Každé ze sdělení by mocně otřáslo s politickou kariérou dotyčného muže, pakliže by ji okamžitě neukončilo. Přesto existuje jeden politik, jehož jméno můžeme dosadit do každého z titulků. Jeho politická hvězda přitom stále strmě stoupá. Jmenuje se Andrej Babiš."    

Všiml si někdo (pana Jelínka nevyjímaje), že by nám o tomto problému čacká ČT něco závažného sdělila? Přesně v tomhle bych já viděl příklad kruciální otázky její veřejnoprávnosti a ne že o tom cudně mlčí. A nemyslím tím, že by se měla do Babiše navážet a rovnou přijmout verdikt, jak to jindy umí, ale vzbudit o tom veřejnou diskusi, vždyť naopak z daleko menších konfliktů zájmů již ČT dokázala vyrobit nesčetné "kausy".

Š. Hašek 10.3.2015 20:51

Re: Tak tohle je další Jelínkova demagogie

Tak asi.

J. Milota 10.3.2015 9:24

Pane Jelínku,

to myslíte vážně, že ČT je oporou demokratické společnosti? Předně bych rád, kdybyste aspoň vy, vysvětlil pojem veřejnoprávní. ČT je závislá na milionech koncesionářů, kteří povinně platí koncesionářský poplatek, když mají TV a přitom nesledují ČT (jako já).  A nemohou žádným způsobem ovlivnit skladbu a úroveň pořadů. Myslím, že by stačilo zakódovat programy ČT a sledovat by pak mohli jen ti, kteří si DOBROVOLNĚ předplatí ten který program. Po tomto opatření by zcela jistě stouply příjmy ČT nejmíň na dvojnásobek.Můžete mi tedy odpovědět (pochybuji, že odpovíte), proč by ČT nemohla být zakódovaná? Co tomu brání?

Š. Hašek 10.3.2015 20:53

Re: Pane Jelínku,

Nelze vypnout Josepha Goebbelse.

Nelze.

Š. Hašek 10.3.2015 9:04

Pokud jde o tu televizi.

President republiky Miloš Zeman se ve své krátičké poznámce (zajímavější jsou ty oráty potrefených hus z té "naší" televize), vyjádřil velice kulantně (dle mého názoru). Problém jest v tom, že president nesmí říci nic!

Situaci kol televize bych viděl ještě hůře, jako řadový občan platící "ten spolek". Polovinu vyhodit, nechat vyhladovět. Ostatně jako všechny současné "státem řízené podniky".

J. Milota 10.3.2015 9:24

Re: Pokud jde o tu televizi.

souhlas

P. Jansky 10.3.2015 8:38

jen dodavam ze ct svou blbosti zemanovi nahrava

to bylo na tiskovce v plzni.. po te co se zeman navezl do ct a v sale bylo dusno se zvedl redaktor ct a polozil dotaz co zeman rika sjezdu cssd..

J. Kopeček 10.3.2015 7:15

Zeman by měl svoje výroky brzy rozšíit.

Protože žumpou nejsou pouze novináři, ale i spousta politologů a Jelínek patří mezi ně. A jestli lidé dají přednost internetu místo prolhané ČT, je to jen dobře. Tak mají alespoň na výběr. V ČT si vybrat nemohou.  Je to tam banda zaprodanců a demagogů jako za Zelenky.

Š. Hašek 10.3.2015 9:40

Re: Zeman by měl svoje výroky brzy rozšíit.

Přesné.

Upozorňuji tímto na malé procento "suchých" zpráv, celých proslovů, nezkrácených článků, rozhovorů, kde neskáče nějaká modelka neustále do řeči  a rostoucí procento tzv. "komentářů" na úrovni "já si myslím", vět vytržených z kontextu, "zamyšlení se" 28 letých svazáků/humanBc v televizi. Vítězí to druhé a je již zcela zpravodajství "dle směrnic" (!!!!!!!!!!!!). Přiznal (možná nechtíc) šéfík TV.

Průšvih. Třeba viz. také Babišnoviny na úrovni "lepšího" Blesku.