25.5.2024 | Svátek má Viola


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vilém 28.3.2007 12:36

Re: Re: ČSSD už se dávno zmodernizovala

Politická práva dělníků (resp. zaměstnanců) byla prosazena již na počátku 20. století, sociální demokracie se však vyvíjela levicově minimálně do konce 60. let. Politická práva sama o sobě také jsou pouze nástrojem k prosazení jiných zájmů, například sociálních práv. A zde dochází opět k otřesení základních (domněle již samozřejmých) práv, stejně jako se mění dosah politických práv (na co jsou, když vlády samy nejsou efektivní?).

A nijak nekritizuji, že ČSSD nedokázala obrátit nebo zastavit některé dopady globalizace, jde o to, že při pohledu na všechny ty agendy 2010 od Prahy po Berlín je jasné, že se socani už změnili v skupinu, která haleká o podpoře podnikatelů, a ještě víc pomáhá mezinárodním firmám, A TO NA ÚČET obyčejných občanů.

Co je na tom levicového, sociálního, moderního?

VL 28.3.2007 12:20

Měl pravdu V.I. Lenin nebo Jelínek

V.I.L. napsal "Šag vpěrjod, i dva nazad", má o ČSSD pravdu spíš osvědčený marxleninský klasik nebo revizionista Jelínkova ražení ;-D

autor 28.3.2007 12:00

Re: Re: Modernizace strany?

Vy šibalové!

autor 28.3.2007 11:55

Re: popleteny nadpis

Ono je to v podstatě jedno. Před x lety se tomu říkávalo " komunist twist "

historik 28.3.2007 11:21

budeme stavět hráze

"Protože skutky jsou víc než slova a veřejnost - podle zevrubných průzkumů, které si Lidový dům zadal u sociologů - předpokládá, že dynamičtější a šmrncovnější ČSSD pomůže účinněji stavět hráz proti valící se modré vlně".                                                                                                               Veřejnost už tady stavěla hráze asi čtyřicet let. Tehdy to sice bylo proti americkému imperialismu. Teď je to proti modré vlně. Dobře, dejme tomu, že je to tak. Ale která veřejnost? A bylo jí to tehdy k něčemu dobré? Nebylo by veřejnosti lépe s americkým imperialismem než se sovětským? Nebude jí lépe s vlnou modrou než s oranžovorudou?

Marat 28.3.2007 11:20

Re: to snad ne

S tou říji to bude u našeho Jelena-Jelinka asi těžší.Kdys dávno jsem četl,že když mizerný střelec jelena jen postřelí do podbřišku,že potom už jelenovi nerostou  nebo neshazuje parohy a v říji mu jsou laně lhostejné .Našemu Jelínkovi už nerostou parohy a přišel i o srst na lebce.To mu ten mizerný střelec musel ustřelit víc jak jen varlata.

Rád bych věděl,jak je to s tou Masarykovou dělnickou akademi.Sám Masaryk dělníky pohrdal.Za sobě rovné považoval jen několik tehdejších vládcu.A na té dělnické akademií studují budoucí nádenici,kopáčí a podobně? Já že se to jmenuje "Dělnická akademie!"No,oni soudruzi posílali své nehodné soudruhy do kotelen.Třebas s tím počitá i ten náš školitel budoucích pomocných topiču.

tony 28.3.2007 11:07

obrácený nadpis

Jeden krok vpřed, dva kroky zpátky.

AGO 28.3.2007 10:46

Re: Modernizace strany?

Spíše návrh PANAMA  Paroubová akademie normalizační a manažérská.

tomáš 28.3.2007 10:30

Re: hlupák Jelínek

a) je správně

whaler 28.3.2007 10:14

naprosto nedemokratické, ba násilnické,

ale nemohl by někdo toho blba Jelínka z NP odstranit?

Jaromír 28.3.2007 9:52

Modernizace strany?

Hlavně zmodernizovat název vaší akademie. Už tam nemá být dělnická, ale něco jiného. Masaryk taky ne, ten přece střílel do dělníků, to jste nás přece učili. Socani, společně s komunisty v jedné straně s kámoši estébáky A MILICIONÁŘI. Navrhuji tedy nový název. Paroubkova normalizačně manažerská akademie, jinak ale vzdělání nemusí být, hlavně že mu to správně stranicky myslí.

StandaT 28.3.2007 9:12

stoletá tradice ?

Zajímavé. Stoletá tradice se vytahuje akorát když bojujete o majetek (LD). Kdo je nositelem té slavné tradice? Nikoho nevidím. Všechny jste vyštěkali z partaje nebo alespoň do kouta. Jde jenom o prachy. Mimochodem - ví řadoví členové, kolik je stojí boss měsíčně?

J. Mach 28.3.2007 9:10

Jelínku,

kde se ve vás bere ta jistota, že ta vaše podivná partaj má za sebou 100 letou historii? Vždyť ta kontinuita byla zrušena už sloučením s komoušema, zbytky té kontinuity jste zlikvidovali spolu s Horákem a jinak je ta kontinuita pouze účelovým trikem, abyste se dostali k lidovému domu. A o ten doufám, přijdete.  A jsem moc zvědav na toho vašeho protikandidáte na prezidenta. Že s tím ten váš vůdce dělá ale takové tajnosti? Nemáte v tom trochu problém? Ale vy jistě napíšete páján, až jeho jméno vůdce slanostně odhalí. Ale co to asi bude za člověka, byl li by ochoten se spojit s tak provařenou partají. Těžko bude asi moc na výši, ale se už nemůžu dočkat, hlavně na vaše zdůvodnění.

carel 28.3.2007 9:10

to snad ne

Ty nejsi normální Jelínku,říje je až na podzim

Karel 22 28.3.2007 9:01

Soudruh Jelínek:veřejnost - dle průzkumů, které si Lidový dům zadal u sociologů - předpokládá, že dynamičtější a šmrncovnější ČSSD pomůže účinněji stavět hráz proti valící se modré vlně.

To by mě zajímalo, u jakých sociologů si  ČSSD průzkum objednala. A jak si soudruh Jelínek vysvětluje fakt, že se valí jakási modrá vlna? Proč se po 8mi letech vlátnutí socanů nevalí vlna oranžová? Pokud se na sjezdu neřešily tyto otázky, jsou řeči o modernizaci pouhým tlacháním. A ta valící se modrá vlna, soudruhu Jelínku, pokud vůbec existuje, není zapříčiněna Altnerem, Zemanem, Melčákem atd. Vyvolal ji Paroubek, Rath, Zaorálek, Jandák a další socani.

Marcela 28.3.2007 8:59

pane Jelínku,chci vás upozornit,

abyste se mnou ani po modernizaci nepočítali.

gerontusinza 28.3.2007 8:57

Pane Jelínku, sakra, co si mám představit pod pojmem modernizace strany?

Pokud je to to, co chtělo to mládě Grossůc, tak potěš pánbůh. Je to vyklízení pozice KSČM a když ne zánik socdem,tak určitě oslabení. Pokud ovšem je to to, že nebudou jmenováni do poslaneckých lavic neděláci a hlupáci pak to vítám, Ale jak to sakra při svých stranických pohledech poznáte?Je zajímavé, že já to poznám z 95% okamžitě jak politik otevře hubu. Ale jak to poznáte vy? nevím, nevím. Chybí ta správná kritičnost. Mimochodem, presidentem by měla být dlouhodobě viditelná a nerozporná osoba. Nikoli šedá myš. A podle toho jak nakládá socdem se svými nejlepšími a nejchytřejšími lidmi pokud jsou některým nepohodlní právě pro to, mám o ni skutečně dnes již nejhorší mínění. A panu Paroubkovi bych doporučil, nepřítel se nehledá doma stačí ti venku. Nemám rád podrazy, proto nemohu volit ODS, ale z téhož důvodu nemohu volit ani ČSSD. Lituji.

emil 28.3.2007 8:47

Re: Re: Strana se "stoletou historií"? Ale jen když přičtete řadu desetiletí "sjednocené" KSČ...

Překrucování historie je běžné v sociální demokracii. Kolik lidí z vedení odešlo do emigrace ? Kolik lidí z vedení přešlo plynulo do fuńkce ve straně KSČSSD ? Nelžete, sociální demokracie byla kolaborantskou stranou a to jí nikdo neodpáře !!!

emil 28.3.2007 8:43

hlupák Jelínek

Skutečně Puchejř není diktátor. Ta jeho nasupená upocená tlama na sjezdu, nasranovyplesklý pohled, když se dozvěděl, že Starec uspěl, hlášky o tom, když se dostane do vedení Hulínský, že Puchejř odstoupí, to jsou opravdu moderní prvky v ČSSD. Jelínku, fakt si tak blbej nebo si provokatér ?

fox 28.3.2007 8:21

Re: Re: jak tu stranu modernizovali?

....a více oranžové barvy v místě sjezdu.Příště snad natřou snad celé město,které si vyberou pro svou sešlost.Taky obyvatele obléci do oranžové.To bude modernizace.V pojetí Jelínka a ČSSD se modernizace neodehrává v intelektuální rovině....

Derik 28.3.2007 8:16

Vzdyt to nedava zadny smysl

Za posledni ctyri roky mela strana tri predsedy. Kazdeho se svoji vizi, strategii, koncepci, modernizaci, atd. To nestacilo? A nebylo by lepsi zacit se zaplacenim dluhu? Nebo to je staromodni?

Haui1 28.3.2007 8:05

Re: šmrncovnější ČSSD

Proboha, jen to ne ;-D

Ivan Nový 28.3.2007 7:43

V socialistických stranách to funguje tak,

stojí-li hlouček straníků, například na chodbě o přestávce sjezdu, tak ten hlouček intrikuje proti tomu, co se náhodou a jen letmo otočil k tomu hloučku zády. Jakmile je zase čelem k nim, je zase jejich nejlepší přítel :-)))))

Vlastimil 28.3.2007 7:38

Jeden krok vpřed, dva vzad

Po přečtení každého článku pana Jelínka mám pocit, že je to ryzí výplod PR agentury ČSSD. ČSSD ale zásadní krok ke své modernizaci, tj. nahrazení Jiřího Paroubka někým jiným, neudělala. Paroubkova příšerná dikce a manýry předlistopadového stranického funkcionáře musí spoustu lidí odrazovat, zejména ty mladé. V ČSSD je ale situace taková, že kde nic není, ani čert nebere. Snad jen Sobotka může být jakousi nadějí do budoucna. Pobavilo mne tvrzení autora, že ČSSD se stala moderní, zavedením přímé volby svého předsedy a vnitrostranického referenda. Hm, jedno takové vnitrostranické referendum už kdysi Standa Gross zorganizoval - byl to výběr kandidáta ČSSD na funkci prezidenta ČR a skončilo to pro ČSSD blamáží.   

Douša Josef 28.3.2007 7:34

Je vidět, že se Jelínek ještě nepolekal

Jyrkova vyjádření,že přestane sypat peníze do Jelínkovy akademie a navíc ji zruší nepochopitelné přízvisko "dělnická".Nebo se polekal a o to je jeho chvalozpěv líbeznější?

Douša Josef 28.3.2007 7:31

Re: Re: Reformovat strany se stoletou historií je reformovat namáhavé ...

Každý byvší byl škůdce,s každým novým přijde "modernizace", kterou se postupně ten nový mění ve škůdce,aby se stal posléze byvším...Paroubek již nemá do byvšího daleko.

hasil 28.3.2007 7:28

jelene, jelene

Ty jsi vážně socanský magor, jediná  tvoje modernizace bude zrušení té tvojí dělnické akademie, nebo jak se ten spolek socanských vyžírků jmenuje. No příště jenom jelene, za svoje !!!(Y)

Semiramis 28.3.2007 7:19

Re: Re: 2 autor

Vážený G, vy máte skoro ve všem pravdu! Euroústava je velký ..., demokracii ohrožuje NGOismus,  globální oteplování je nesmysl a poškozování přírody člověkem největší hloupost v dějinách světa.

RiFl 28.3.2007 7:02

Re: Reformovat strany se stoletou historií je reformovat namáhavé ...

A ještě pikantnější je, že tato historie může být jen historií událostí a nikoliv činů konkrétních stranických vůdců, neboť s železnou pravidelností se odhaluje ( a v tomto historie socialistů doslova splývá s historií komunistů), že  každý byvší vůdce byl vlastně škůdce ( naposledy Zeman ), takže strana vždy byla a logicky tudíž i je, permanentně vedena spiklenci s prostistranickými úmysly. Z toho plyne pozoruhodný závěr, že tato strana funguje nikoliv díky svému vedení, ale jemu navzdory.

eTony 28.3.2007 6:50

modernizace

neobolševického spolku tlučhubů není ani tak třeba, stejně to bude mít efekt nalakovaného lejna. Zaplaťte dluhy, tlusťoši!