14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

POLITIKA: Druhé kolo bude o slušnosti

Někdy je třeba nehledět pouze na názory, ale na slušnost a sympatické vystupování. Podle toho se budu rozhodovat v dalším kole prezidentských voleb, které nás zanedlouho čeká.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 21.1.2018 11:00

Re: "Druhé kolo bude o slušnosti" -

já myslím, že spíš o schopnosti domýšlení důsledků..

4.4.2017 Navrhuji, aby se Středoevropská univerzita přestěhovala do Prahy. Našla by zde důstojné podmínky, včetně zájmu Akademie věd o spolupráci. - https://twitter.com/jiridrahos1/status/849283612243636224

zakuklené nadnárodní Sorošovo..

Největší falešná zpráva o J. Drahošovi - https://renda.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=644793

Prezident a Chvála bláznivosti - https://libusepalkova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=644512

J. Vlček 21.1.2018 10:14

Re: Chamberlain byl slušný a distinguovaný gentleman...

Pane Prokope, vaše bezmezná zášť vůči prezidentu vám zabraňuje vnímat tu okolnost, že naše vzdání se obchodů se zeměmi jako je Rusko a Čína znamená, že se jich s radostí a bez skrupulí ujmou jiní.

J. Kopis 21.1.2018 9:56

Re: "Druhé kolo bude o slušnosti" - to přece ale

To určitě ne, neboť Zeman v mentálně slabších jedincích evokuje značnou agresi, tak jak jsme tomu byli svědky v prvním kole!

J. Vlček 21.1.2018 9:50

Re: "Druhé kolo bude o slušnosti" - to přece ale

Pane Fridrichu, máte pravdu, když už vás má někdo odvést do pekla, tak ať je to aspoň slušný člověk.

P.S. V politice je slušnost kladná a žádoucí vlastnost, nikoli však dostačující a jediná.

J. Vlček 21.1.2018 9:44

Re: Pane Kálesi,...

Možná jsem s těmi barikádami, pane Prokope, použil blbé přirovnání. Říkejme tomu třeba názorové hladiny. Takže to co říká pan Trick, Berka, Spíčil, Vlček a jiní, má na stav věcí v politice vliv asi jako jejich vliv na počasí. Jejich hlas váží jen desetimiliontinu zdejšího názorového pole. Nebezpečná ovšem je názorová hladina pražské kavárny, se kterou se vy necháváte slepě unášet do pekel, která představují politiku dnešní EU. Čas bude ten, který nám ukáže, za jakýže mančaft jsme to tehdy kopali.

P. Kmoníček 21.1.2018 9:36

Re: kavárenské pojetí "slušnosti":

Šejno, máte proti odpovědi pana Jelínka něco? Když ano, tak prosím konkrétně. Děkuji.

P. Kmoníček 21.1.2018 9:33

Re: volby budou opravdu o slušnosti

No, to je Šejna přeci.

J. Fridrich 21.1.2018 7:16

"Druhé kolo bude o slušnosti" - to přece ale

"Druhé kolo bude o slušnosti" - to přece ale se zemanem-Zemanem není možné...

C. Horák 21.1.2018 3:53

Re: volby budou opravdu o slušnosti

Aha, tak to ovšem zásadně mění pohled na věc. Jestli přiznala, že ten vydařený vtip, jímž tak dobře pobavila pravdoláskové publikum, není z její hlavy, tak to určitě nebude sprostá kráva, jak by se mohlo na první pohled zdát.

C. Horák 21.1.2018 3:23

Re: Hmm... Drahoše.

To vědci dost riskují, protože jejich šéf Želé to vidí přesně opačně. To, co nás ohrožuje, nejsou islamisté a terorismus, ale xenofobové (čímž nemyslí ty, kteří chtějí vyhnat zbídačené matky s dětmi, jež se k nám s vypětím posledních sil připlazily z oblasti válečnou vřavou stižených, protože takových debilů je v ČR asi pět). Sice jsem už dlouho neslyšel o masakrech či masovém znásilňování xenofoby, ba dokonce ani o xenofobních no go zónách, kam nesmí policajti a platí xenofobní právo, ale když to říká Želé, jehož "základní schopností i hodnotou by mělo být kritické myšlení,

schopnost nazírat problémy nezaujatě, pracovat s informacemi, rozeznat

fakta od hypotéz a nedopouštět se manipulací" tak to musí být pravda. Volte Želé!

C. Horák 21.1.2018 2:48

Re: Stále dokola

Ještě jsem mohl zmínit, že to je z rozhovoru se současným předsedou ČaŘK Nováčkem.

C. Horák 21.1.2018 2:43

Re: Pane Kálesi,...

A ještě dodám, že ten samý rozdíl, jako je v přístupu obou kandidátů k migraci, je taky v přístupu k odzbrojení legálních a prověřených, tedy bezúhonných držitelů (zatím) palných zbraní. Píšu zatím, protože kupříkladu do Německa už nesmíte ani s gumičkovým prakem. (Aby mohli občany snáze zneškodnit, až teror, ať už státní nebo islámský, překročí meze únosnosti a lidi se začnou cukat. Nebo až důchodcům oznámí, ať se jdou napást, protože sociální systém se zhroutil a nezbylo by na cyklostezky a neziskovky.)

C. Horák 21.1.2018 2:32

Re: Pane Kálesi,...

Nezabrání nebo "možná nezabrání"? Zeman své protimigrační postoje vyjádřil velmi jasně, mimo jiné na půdě OSN. Jestli vůbec něco může přílivu vetřelců zabránit, tak jsou to přesvědčení a odhodlaní voliči. A ti jsou dnes a denně masírováni desinformačními weby a štvavými vysílačkami jako ČT, NOVA, Český rozhlas, Lži Dnes a spousta dalších, jednostranně promigrantských médií, přičemž názorová oposice je nejen umlčována, ale v mnoha zemích EU už i kriminalisována (však se taky dočkáme). Jedním z mála hlasů, které stojí proti této desinformační, propagandistické síle a jsou slyšet, je hlas presidenta, protože na jeho umlčení pořád ještě ty ku.vy nemají páky. (A obávám se, že brzy to bude slyšitelný hlas jediný). Považujete to za méně důležité, než to, jak nás bude president representovat, až si ho předvolá marxistická věrchuška na kobereček? A je vůbec v takovéto situaci způsob, jakým nás bude representovat, důležitější než to, jak nás representoval Husák v Moskvě?

C. Horák 21.1.2018 2:03

Re: Stále dokola

Máte-li zájem o upřesnění angažovanosti obou kandidátů v České asociaci ŘK, ušetřím Vám práci s pročítáním odkazů od p. Prokopa, neb jsem tak již učinil sám: "Pan profesor Drahoš se kdysi zúčastnil nějakých

zasedání, byl členem, formálně asi ještě je členem, ale když se stal předsedou akademie věd, přestal se zúčastňovat z

časových důvodů." Zeman: "Je členem dodnes? Určitě ne. Je to těžké, my nemáme

příspěvky, ani členy nevylučujeme a neškrtáme. Ale on se od poloviny 90. let

neangažoval, takže není členem Římského klubu." Tedy Drahoš JE členem, Zeman už více, než dvacet let, NENÍ. Ale co já vím, třeba to někdo z drahošovců přeloží úplně jinak ;-)

C. Horák 21.1.2018 1:23

Re: Chamberlain byl slušný a distinguovaný gentleman...

Pregnantní shrnutí.

J. Kanioková 21.1.2018 0:44

Hmm... Drahoše.

Cyril Höschl: Vědci dokázali, že ti, kteří uprchlíky nechtějí, nejsou xenofobové - http://www.rozhlas.cz/dvojka/jaktovidi/_zprava/cyril-hoschl-vedci-dokazali-ze-ti-kteri-uprchliky-nechteji-nejsou-xenofobove--1757401

Zmíněná studie se zabývala ale ještě dalšími otázkami. „Ukazuje, že odmítači jsou lidé orientovaní spíše pravicově. A povahově jsou to lidé se ZVÝŠENOU SVĚDOMITOSTÍ. Jsou i pečlivější a víc hnidopišští než ti vítači. Vítači jsou víc velkorysí, volnější v zásadách. Odmítání muslimské migrace je u Čechů spojeno s osobnostními rysy jako je ZODPOVĚDNOST a SVĚDOMITOST. Tedy právě ty rysy, které u vítačů chybí.

J. Kanioková 21.1.2018 0:41

:))))))))))))))

J. Kanioková 21.1.2018 0:30

Re: Chamberlain byl slušný a distinguovaný

Churchillova řeč - http://jdem.cz/dsm9e7

M. Prokop 21.1.2018 0:20

Re: Stále dokola

http://domaci.eurozpravy.cz/politika/212973-rimsky-klub-zeman-ho-zakladal-drahos-clenem-neni-ez-zjistovaly-podrobnosti/

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/rimsky-klubpavel-novacekjiri-drahosmilos-zemankonspirator_1801180600_ogo

M. Prokop 21.1.2018 0:16

Re: Chamberlain byl slušný a distinguovaný gentleman...

Asi máme různé rodiny a vlasti. Pro tu mou, Českou republiku, je Zeman podstatně nebezpečnější. Lézt do prdele Rusku, Číně i EU, to je opravdu neobvyklá kombinace.

B. Graf 20.1.2018 23:40

Re: Stále dokola

Tak například Zeman se na rozdíl od Drahoše nenechal dlouho ovlivňovat názory organizace, která je přesvědčena, že pro dobro planety je třeba odstranit devět lidí z deseti.

B. Graf 20.1.2018 23:35

Chamberlain byl slušný a distinguovaný gentleman...

...Churchill se vyznačoval obhroublým humorem, nasával whisky a kouřil jako fabrika. V klidných dobách si volič může dopřát volbu povrchní, v dobách nebezpečných je moudřejší volba racionální.

Mně se ten podivnými osobami obklopený hulvátský levičák nelíbí, ale ten druhý, na povrchu slušnější, je nesrovnatelně nebezpečnější pro mou rodinu i vlast.

M. Prokop 20.1.2018 22:00

Re: Já nechci "slušné" politiky!

Takže to máme vyrušeno a k rozhodování je to zbývající. Pořád mi z toho nevychází Zeman.

M. Prokop 20.1.2018 21:59

Re: Pane Kálesi,...

Já mám své vlastní názory, takže na ty vaše barikády dost kašlu.

Ale pokud by to pro vás hrálo nějakou roli, tak bych nechtěl být ani na jiné straně barikády, s rudým Trickem, K. Berkou, Spíčilem a podobnou čeládkou.

M. Prokop 20.1.2018 21:55

Re: Stále dokola

No a co je špatného na názorech pana Drahoše? Od Zemana se v podstatných věcech liší minimálně, rozdíl je hlavně ta slušnost.

V. Kain 20.1.2018 20:54

Re: Stále dokola

Hned po pár řádcích jsem věděl kdo je favorit Kálese.Jeden senátor si zjišťoval jaké mají názory je ho spolupracovníci z vědecké obce.Zlý a nebezpečný intrikán.Proč to neřeknou veřejně? Bojí se,že by jim Drahošova klika dělala nesnesitelné zle.Tak Káles nezapomeň volit slušnost.

Ś. Svobodová 20.1.2018 19:33

Stále dokola

Slušnost je zásadní a na názorech nezáleží? Celé lidské dějiny jsou plné slušných a kultivovaných mužů ochotných pro pro svou vizi udělat cokoliv. I omluvit zabíjení, vyslat ozbrojence proti vlastním lidem, postoupit území, sebrat lidem svobodu. Na názoru záleží.

J. Schwarz 20.1.2018 18:47

Re: Ceska Republika.

Jest ovšem otázkou, jestli tu máme na instalaci právního státu lidi - tedy neúplatné soudce soudící podle zásad právního státu a ne své ideologické inklinace a emocí, státní zástupce kteří žalují až na základě důvodných podezření a ne co se bez relevantních důkazů odvolávají, domlouvají se vstřícnými soudci a snaží se dostat za každou cenu jim nesympatické podezřelé "do tepláků" a v neposlední řadě Policii co si hledí profese, nedbá na mediální kampaně ani neprodává data z živých spisů médiím...

J. Schwarz 20.1.2018 18:40

Re: Já nechci "slušné" politiky!

Eurofederalistou a vlezdobruselistou je, žel Bohu, i prof. Dr. ... Jiří Drahoš, kdysi i slušný chemik...

J. Schwarz 20.1.2018 18:37

Re: kavárenské pojetí "slušnosti":

Ale nejspíš si tam dopřáváte t.zv. "peruámce", nicht Wahr?