26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Dráždit Rusa bosou nohou (2)

Odstranění Koněvovy sochy v době koronaviru mediálně poněkud zapadá. Naštěstí. Ale ono se zase vynoří. Národy mají paměť delší než sloni. Viz naše zaťatost vůči katolické církvi a Habsburkům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Landa 17.4.2020 17:26

Jevíte se hůř, než jako pouhý čtenář špíny. Ale pokud je za tím nějaké postižení, pak se omlouvám.

I. Pávek 17.4.2020 17:22

Tak buď šťastný, že se ti jenom jevím -

D. Mach 17.4.2020 17:21

Co tím chtěl Děda Mráz říct, to se už asi nikdy nedozvíme.

D. Mach 17.4.2020 17:20

Co zrovna na Proletářských listech čekáte za výsledek, když je čte 100% blbů?

J. Vorlický 17.4.2020 17:14

Domnívám se, že všichni podvědomě cítíme, že jsme v 2.světové válce jako stát zcela selhali. Pomocí debat, kdo vlastně válku vyhrál a čí pomník bychom měli/neměli/mohli mít, se snažíme naši pozornost od této skutečnosti odvézt. Potom, likvidací těch z nás z obou front, kdo se jako jednotlivci snažili věc v rámci svých možností a schopností napravit, jsme naše selhání dovršili. Více se k tomu myslím nedá říct.

S. Landa 17.4.2020 17:08

Jevíte se jako čtenář těchto periodik. Mimochodem, netykáme si. Díky

P. Nešvara 17.4.2020 17:05

Dnes je doba bourání památníků. Víc to fičí v USA, kde neomarxistická levice a černoši boří pomníky jižanských generálů v parcích. To už tak chodí, ideologie vždy přebije fakta. Dnes jsme v NATO proti Rusům, tak ubožáci boří ruské památníky. Byly doby, kdy se likvidovaly sochy Hitlera, pak přišla doba, kdy se likvidovaly sochy Stalina, tak teď se likvidují sochy Ruských generálů. Časem zase přijde doba, kdy se opět budou strhávat sochy Masaryka (už to tady taky bylo) a Václava Havla. A nějací rektální alpinisté zase přejmenují třeba letiště Václava Havla třeba na letiště presidenta Trumpa. Tak to chodí, nemá smysl se nad tím rozčilovat.

I. Pávek 17.4.2020 16:56

Proč se ptáš, podívej se sám.

S. Landa 17.4.2020 15:33

Čas na prášky.

S. Landa 17.4.2020 15:32

To jsou věci. A jak to vypadá v Blesku či Extra?

D. Píšťala 17.4.2020 15:28

To se dalo čekat! Ten zmetek fašistická německá to má v rodě! Dědek lotr, táta lump a synáček velká swině kolaborantská a vlastizrádná!

D. Píšťala 17.4.2020 15:21

Říkat si na svou hubu může každej co chce! Já vím, ale že 9května ti mladí esesáci z hitlerjugend vtrhli do domu u masaryčky a vyhnali všechny obxvatele na dvorek, češi vpravo a němci vlevo, že čechy musí postřílet, ten cucák co velel říkal, musím ich háb befel, to když němci klečeli před nimi na kolenou a prosili ho aby to nedělal, že už je konec války! Tak alespoň každého druhého povídal ten zmetek německá! Tam stála moje tchyně se svou matkou která řekla: Kdyby to na tebe vyšlo tak se s tebou vyměním!

Na nádraží stál německý lazaretní vlak, od něj přišli poprosit o cokoliv k jídlu a dostali poslední krabici cukru co ještě měli ti češi! A teď když se jim to doneslo tak přiběhli, ti němci z toho vlaku a křičeli: Rusové jsou tady! Tak ti SS hitlerjugend okamžitě utekli do krytu před hlavním nádražím v parčíku! Už se neukázali až je ruští tedy sovětští vojáci t toho krytu vytahali jako krysy! Proto je odstranění pomníku našeho osvoboditele pro mně zhovadilost! A Kolář by měl za takovou zlodějinu protože to nic jiného není dostat přes držku až by měl to kousavý dozadu!!!

I. Pávek 17.4.2020 15:12

To je strašné. Teď jsem otevřel Parlamentní listy, a narazil jsem na anketu ,,Souhlasíte s odstraněním sochy maršála Koněva?" Z 15 848 respondentů je proti 95%. Takže tu máme jen 5% blbů, to asi stejně jako homosexuálů. Tak nejsme na tom tak zle, jak to tady vysvítá z diskuze.

P. Jášek 17.4.2020 15:08

... na území spojence, nebo na území Německa.

Nikdo z naší rodiny nevolil Hitlera a nepodporoval "totální válku"!

B. Mráz 17.4.2020 14:55

Vést dávno vyhrané války je snadné, ale i velmi hloupé, pane starosto Koláři.

V. Zadák 17.4.2020 14:41

Pane autore,

Vaše texty nejsou ani mainstreamové, ani "politicky korektní".

Díky!!!

S. Novák 17.4.2020 14:34

....už za ten první článek jsem Vás, pane autore, pochválil, když čtu diskusi, moc jste se nezavděčil! Vymývání mozků a fest protiruská propaganda funguje. Já jsem se narodil před druhou světovou, těm hlupákům bych přál, aby si to zažili! Hrůza při bombardování, zatýkání gestapem u sousedů,někteří se už nevrátili!

Dějiny se přepisují, fest! Vám díky za pěkný článek!

V. Vlk St 17.4.2020 14:33

U nás v Kobylisích se v ulicích bojovalo ještě 8.5 a na Mělnicku a v okolí Neratovic a Ďáblic probíhaly těžké boje ještě 10 a 11.5 mezi Polskou armádou a Němci. J e mi líto, to spíše máte v hlavě "vyvolané vzpomínky". viz Sedm hříchů paměti: Jak si pamatujeme a zapomínáme (v originále The Seven Sins of Memory: How the Mind Forgets and Remembers) kniha Daniela L. Schactera. Předkládá v ní sedm problematických faktorů paměti: zapomínání, roztržitost, paměťový blok, záměnu, sugestibilitu, zkreslování a přetrvávání. Viz tzv.Sugestibilita

Sugestibilita se týká pozměnění informací uložených v paměti vlivem způsobu, jak si je člověk vybaví. Ve studii Elizabeth Loftusové byla dvaceti čtyřem účastníkům kladena otázka, jestli si vzpomínají na to, jak se v mládí ztratili v hypermarketu. Přestože se v hypermarketu podle své rodiny nikdy vskutku neztratili, čtvrtina účastníků byla po několika pohovorech přesvědčena, že si na ztracení vzpomínají. Takže po desetiletí ukládání "falešných vzpomínek" a vytěsňování skutečných, dochází k tomu, že konec války jsou v hlavách mnoha našinců šeříky, sověti anebo Američané ale žádné mrtvoly , žádné pochody smrti, žádný tyfus v Terezíně s více než tisíci mrtvých, žádných 6000 mrtvých v ulicích Prahy atd. Tož tak. Subjektivně říkáte pravdu,ale ve skutečnosti říkáte výsledek sugestibilního ovlivňování mozku. Drsný, že. Ale pravdivé.

J. John 17.4.2020 14:27

Jste skutečně prosťáček. Mám již mnoho osobních zkušeností s činností radnice Prahy 6 (samosprávy i státní správy), jejího nadřízeného orgánu (MHMP) i jemu nadřízených orgánů (ministerstev). Je smutné, když např. stavební úřad zamítne námitky a po odvolání je zamítne i MHMP i ministerstvo a tak se musí občan obrátit na soud, který mu dá zapravdu a všechna předchozí rozhodnutí zruší. To je v Praze 6 standard. Úředníci státní správy i samospráva spoléhají na to, že lidé nemají dost času ani znalostí ani peněz na odvolávání.

Zatím soud vždy, když jsme se na soud obrátili, rozhodl v náš prospěch.

V. Vlk St 17.4.2020 14:22

V zásadě máte pravdu. Či spíše obecně to tak máme v paměti. Podobně to líčil Škvorecký (Zbabělci) , nedávno Svěrák v Po strništi bos. Pak je ovšem otázka, proč po bitvě o Ostravu zůstali sověti stát na Moravě a jejich další útoky selhaly. Najdete v vojenské historiografii podrobně vylíčeno např: První osvobozenou obcí na Moravě byl Lanžhot, kde v dubnu 1945 zahynulo 56 občanů a 229 domů bylo úplně zničeno. Třeba bojům v prostoru Šitbořic a Těšan se říká malý Stalingrad. Armády se opakovaně vytlačovaly z vesnic, Němci bojovali úporně o každý dům, o každý kousek země. Bojovalo se i „na bodák”, muž proti muži. Takže nevím proč, místo vzpomínek na boje dnes máme v paměti jakousi jen unavenou ustupující armádu. To ovšem celou tu dobu kracujete na 8. 5 Co takhle https://cs.wikipedia.org/wiki/Masakr_na_Masarykov%C4%9B_n%C3%A1dra%C5%BE%C3%AD

I. Paulenka 17.4.2020 13:50

Vždy si budu vážit padlých sovětských vojáků, neb nevěřím, že radostně položili život za svobodu národa který ani neznali, pomodlím se za klid a odpuštění všem vojákům, neb jsem křesťan a válka je zrůdná sama o sobě, ale nikdo mi nebude určovat jaký pomník bude stát v mé zemi, zvlášť, když ho postavili kolaboranti s okupanty a je jedno u jaké příležitosti. Autor nám vnucuje naši vinu tím, že nechápeme pocity a myšlení Rusů, zamyslel se autor nad tím, zda se vůbec Rusové snaží pochopit naše myšlenky a pocity? Budu oponovat, že dějiny Ruska nemají pochopení pro pocity jiných národů, stačí se zeptat poláků, litevců, finů a dalších sousedů Ruska.

J. John 17.4.2020 13:46

"Mizení" peněz z pokladny radnice bez prospěchu pro občany (desítky a stovky milionů Kč, ale nyní se spokojí i s milionky - kadibudka u starostova bytu stála jen 3 700 000 Kč, oživení pokusů čachrování se změnami územního plánu, které by poškodilo životní prostředí a přišlo by daňové poplatníky na cca miliardu, absurdní, protiprávní rozhodování stavebního úřadu a i jiných odborů,... stavební úřad je jen vykonavatelem vůle developerů bez ohledu na zájmy obyvatel.

V čem vidíte dobrou práci současné (a i minulých ) osazenstev radnice?

S. Landa 17.4.2020 13:43

Jsem prosťáček a proto denně děkuji Bohu za existenci lidí, jako jste Vy, kteří mají přehled o nečestném a kriminálním jednání všech volených politiků, policistů, soudců atd. a denně na to upozorňují v diskuzích v Blesku či Parlamentních listech.

Jen jsem nikdy při své naivitě nepochopil, proč se tací titáni omezují pouze na anonymní fóra a nebojují za blaho svých blízkých veřejně.

H. Rybnická 17.4.2020 13:43

TAkže pardon, oni si ti znásilňující Rusové napřed nechali od těch žen předložit občanských průkaz, totiž před tím znásilněním a potom ještě důkaz o tom, že ta žena byla opravdu členka NSDAP. Ta stará znásilněná paní ostatně byla Češka, t jen tak na okraj. dělo se to totiž na území Ceskoslovenska. A dovolte ještě jednu otázku: POkud někdo znásilní Vaší manželku, dceru, sestru nebo dokonce maminku, je Vám to také úplně jedno?

L. Kubeš 17.4.2020 13:35

Naprostý souhlas! Rusko z řady důvodů nemusím a jeho obdivovatele včetně pana Vlka taky ne. Koněv byl gauner co vedl vyvražďování maďarských civilistů ruskými tanky a přípravu na naší okupace v roce 68.

K. Křivan 17.4.2020 13:26

Čí socha bude stát v Praze, o tom rozhodují Češi. V žádném případě Rusové. Koněv byl vrah i vlastních vojáků. Že si to Rusové sami neuvědomují ?

P. Khail 17.4.2020 13:17

Pište jen k tomu čemu rozumíte. :)

J. John 17.4.2020 13:12

Jste skutečně tak naivní, že si myslíte, že Policie a soudy jednají nestranně?

Proč si myslíte, že DrRátha odsoudili až po tolika letech, když čssd ztratila většinu své politické moci?

Na nekalých aktivitách se podílelo každé osazenstvo radnice v posledních desetiletích. Stálo to daňové poplatníky stovky milionů Kč.

Konkrétní kauzy pravděpodobně také znáte.

J. Nevrkla 17.4.2020 12:57

No vidim, ze si dovedete vybirat, co se vam hodi. Komousi podporovali Nemce, zradil nas Sovetsky svaz, ktery predal protektorat Nemcum, atentat na Heidricha byl dulezitejsi nez porazka Nemecka. A vzdy lze najit nejaky stripek, ktery to podporuje. Krasna ukazka demagogie. To jsme to s tim vykladem historie dopracovali. Ze bychom postavili misto Koneva sochu K.H.Frankovi, bojovniku proti komunismu? Duvody byste jiste nasel.

D. Mach 17.4.2020 12:51

Máte pravdu, bolševici svrhli jedinou demokratickou vládu v historii Ruska. Bohužel ta demokracie trvala půl roku.