4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Dotace

Tak nějak všichni tuší, že dotace nám tu bují rychlostí (a s účinky) rakoviny. Málokdo však si dá tu práci a zkusí se pídit po tvrdých datech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Javůrek 23.3.2017 12:27

Re: Zločinný systém můžeme změnit i my

souhlas, ale volil jsem SSO, jenze po jejich "vyhre", dyz se MAch dostal do EP, me dost zklamali ... . A jeste se zacali hadat mezi sebou ...

M. Prokop 23.3.2017 13:26

Re: Zločinný systém můžeme změnit i my

Nic moc, ale ostatní bohužel ještě horší.

Tu personálně, tu programově, obvykle personálně i programově.

M. Prokop 23.3.2017 8:33

Re: Zločinný systém můžeme změnit i my

Znám.

Škrtněte si rudé, oranžové, černé, zelené a modré s hvězdičkami. A něco vám zbude a dál už podle nabízených programů. Je-li strana ještě malá, dejte jí hlas a ona se časem zvětší.

Z. Lapil 23.3.2017 9:31

Re: Zločinný systém můžeme změnit i my

ANO!!! Tedy ne dotyčná strana, nýbrž souhlas. Není pravda, že hlas pro malou stranu se stane hlasem pro velkou stranu, on "jenom" propadne. Už dlouho volím ty, které v parlamentu chci, ne ty, kteří se tam stejně dostanou. A při zisku tuším nejméně 3% znamená hlas pro stranu nějaké nikoliv nepodstatné peníze.

A ještě zneužiju svého přilepení a upozorním do davu: kdo volí velkou stranu, nevolí Babiše/Sobotku/Kalouska/prostě_Šéfa (ti jsou ke všemu na jediné z těch čtrnácti nebo kolika "krajských" kandidátek), ale toho člověka, který je na nějakém bůhvíkolikátém místě příslušné kandidátky; člověk prostě svým hlasem šťouchá do té čáry, nad kterou je ten poslední zvolený. Podle odhadu vítězných procent se to dá jakž takž vyvěštit, i když k odhadu stěhování po kandidátce skrze kroužkování člověku nejspíš ani křišťálová koule s profesionální asistencí nepomůže.

V. Vaclavik 23.3.2017 9:08

Re: Zločinný systém můžeme změnit i my

Jestli jste si nekdy vsimnul mych prispevku do diskuzi zde, prisly vam rozumne? A jestli ano, podporil jste me aspon souhlasem? Abych ziskal priznivce a casem treba pomyslel na politiku?

Takhle to totiz chodi, vy lide jen chcete vsechno hotove na taliri, coz je jako ve sportu hledat jen hotove sportovce do mezinarodni ligy, do svetoveho poharu... jenze vychovavat si je musime odmalicka, a to same s moznymi lepsimi budoucimi politiky. Kdybyste aspon sem tam nekdy se mnou souhlasil, a bylo by vas takovych vice, treba bych ziskal pocit, ze jsou lide, kteri by me volili... jenze ten pocit ziska clovek presne opacny a proto do politiky nejde a vy lide si volte ty vase zabehane strany, a at je vam z nich blbe.

R. Langer 23.3.2017 7:15

Hm, tak když je vyhledávání veřejných informací od státu zpoplatněno, tak to by se od státu třeba mohly vymáhat náklady na povinnou agendu od státu - třeba na účetnictví. Princip je přece úplně stejný. ;-)

V. Vaclavik 23.3.2017 9:02

Re:

Brilantni napad, ale prave proto vyzni do ztracena.

T. Pansky 23.3.2017 2:41

Soucasny evropsky (cesky) politicky system je pouze ..

.. jina forma socialismu, to je prerozdelovani od chudych k bohatym. Ale proc to tem chudym nevadi? Oni to proste nechapou a dobrovolne otroci ...

P. Sulc 23.3.2017 4:00

Re: Soucasny evropsky (cesky) politicky system je pouze ..

Proc jim to nevadi? Inu, maji co do huby, hlady netrpi a jsou hloupi, lini, bazlivi a tak radeji cumet do ''bedny'' a chlemtat pivo.A az na tu bednu to trva uz tak 200 let.