5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Doprava s Václavem Klausem

Zdál se mi tuhle takový zvláštní sen. Exprezident Václav Klaus založil novou pravicovou stranu a s přehledem vyhrál předčasné sněmovní volby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Bouše 28.9.2015 9:58

Re: Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

Politický zápas se málokdy vede v rukavičkách, ale v boxerských rukavicích. Každý člověk je originální osobnost a nikdo nemá svůj klon, což je jenom dobře. VK uměl vždycky realisticky zhodnotit politickou situaci a rodící se hrozby trefně pojmenovat.

Myslíte si, že by defektní osobnost měla odvahu jít proti proudu a dokázala čelit kritice ?

P. Jášek 28.9.2015 9:57

Re: Doprava?

Už to vzal:

http://www.strana-obrany-a-prosperity-obcanu.cz/

ale pozor, nepoprskat monitor

J. Kyselková 28.9.2015 9:53

Re: Skvěle řečeno, máme pana Klause

Samozřejmě, pane Bouše  - je tomu tak. Jen je problém, jak čelit té strašlivé sprostotě, která se se vyřítí z lidí postižených mindrákem z Václava Klause ? Je to velká  hanba, ale zároveň spolehlivá  munice, která odzbrojí a zneváží každý normální názor a myšlenku.

L. Bouše 28.9.2015 9:49

Re: Odvážný nápad !

Tato varianta je cestou do slepé uličky. Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, se odjakživa výstižně říká. Navíc zprofanovaná značka ODS je mrtvá a tato dynosauří strana je nevolitelná. Nelze prodlužovat její předsmrtnou agónii. Musíme jednat rychle a efektivně.

P. Novák 28.9.2015 9:45

Re: Příkladný a milující otec.

Každý váš text vypovídá o vás. A pěkně nahlas.

D. Stirský 28.9.2015 9:45

To, že se někomu zdá o V. Klausovi,

je už samo o sobě příznakem jisté nevyrovnanosti psychické. A pak: já nyní po západě Čech jel. A že by tam byly nějaké plesnivé domy, hrozivá úroveň životní? Nu, tak tomu možná bylo někdy v 17. století.

L. Bouše 28.9.2015 9:44

Re: Krásná představa,

Jsem názoru, že od toho je přece autentická pravice, aby na rizika levicového šílenství upozorňovala. A VK to dělá už 25 let. Nikdo jiný tak konzistentní za čtvrt století nebyl a není.

L. Bouše 28.9.2015 9:39

Re: Příkladný a milující otec.

Pánové, abychom se nemystifikovali. Článek je o Václavu Klausovi a politických poměrech v ČR a EU. Sám o sobě psát článek rozhodně na NP nebudu.

L. Bouše 28.9.2015 9:37

Re: Skvěle řečeno, máme pana Klause

Nemyslíte, že doleva naopak zahnula naše společnost a že VK zůstal pořád stejný ? Vždyť i ty tzv. pravicové vlády Topolánkova a Nečasova byly odvarem eurosocialistické levice.

L. Bouše 28.9.2015 9:33

Reakce autora článku

Přihlásím se také do diskuse, abych mohl svoje a nejen moje názory obhajovat. Zjistil jsem, že mnoho autorů se čtenáři nediskutuje, což je chybou. Každopádně děkuji zejména za kritické názory.

Obecně bych si dovolil položit řečnickou otázku, kdo jiný než VK může být na politické pravici sjednocujícím lídrem ?

A kdo jiný než politická pravice je schopen náš národní stát i nás samotné zachránit a postavit se levičáckým destruktivním ideologiím na odpor ?

J. Slanina 28.9.2015 9:19

Re: Příkladný a milující otec.

Také mi je divné, že tvor s tímto postižením se ještě může volně pohybovat.

V. Kusý 28.9.2015 9:18

Re: Krásná představa,

Ale kdež, jen ti alespoň trochu myslící si připomenou činnost všech, kdo se za pravici prohlašovali a úplně jim to stačí.Právě pan profesor je jeden z toho houfu, kdo pokud pravici nepodřezával, tak ji alespoň držel, aby se necukala.

F. Vejr 28.9.2015 9:08

Re: Krásná představa,

Zatím to tak vidím také. Volič se řídí pravidlem krátkozrakosti, bohužel to minulost ukázala. I kvůli 30 Kč padla pravice. Dnes se to záplatuje miliardami dotací. Co je ještě horší, je to, že evropa tápá a dostává se do tak složitých potíží které můžou eskalovat dále, které budou muset být stejně jednou řešeny. Posléze bude třeba, aby na čele byl silný hráč, který má jasno nejen v národních otázkách, ale hlavně v evropských, kde je poptávka po jiné integraci evropských států. O to od samého začátku usiluje i Václav Klaus. Nehledě na to, že neposlední řadě jde i o politické prostředí, které se dnes dokonce řeší politicko- justičními projekty. Kam to neinformovaný volič dovede, to vědí zatím jen média. Bohouš to zdálky pozoruje.

M. Starý 28.9.2015 9:04

I jako vtip je to blbý...

víc se k tomu napsat nedá.

M. Mýval 28.9.2015 9:03

opravdu jen sen

Náš volič neomylně zvolí ukrajinského oligarchu s tatarským ksichtem, protože za to dostane koblihu

J. Vozábalová 28.9.2015 8:56

Re: Krásná představa,

Pro mne to tedy krásná představa není - viz můj příspěvek níže, ale o to nejde.

Volič by i pravici hlasy dal, kdyby se nějaká našla. Mnohý si nebezpečí hrozící Evropě uvědomuje, mnohý se kloní k pravicovým hodnotám, jenže ono vcelku není komu s úplně čistým svědomím ten hlas dát. A nová strana vedená profesorem Klausem by to tedy rozhodně nenapravila.

V. Kusý 28.9.2015 8:55

Re: Příkladný a milující otec.

Mně stačilo přečíst si plody páně Boušeho ducha na běžných diskuzích.

V. Kusý 28.9.2015 8:51

Skvěle řečeno, máme pana Klause

proklepnutého, no a právě to je důvod proč této variantě říci NE.Byl to on, kdo se zapnutým pravým blinkrem najednou zahnul doleva.A takoví řidiči jsou nebezpeční nejen na silnici :-/

J. Slanina 28.9.2015 8:41

Příkladný a milující otec.

Blbouš je schopný se na netu pochlubit i tímto:

http://www.adikia.cz/news/houstone-mame-problem-a-sakra-velky-/

B. Mráz 28.9.2015 8:39

Krásná představa,

ale bohužel velmi naivní. Volič hlasy pravici nedá, necítí totiž nebezpečí, nejde mu zatím o ztrátu jistot, nedomyslel ještě, co opravdu hrozí Evropě.Az se probudí, bude pozde.

J. Kyselková 28.9.2015 8:13

Odvážný nápad !

Myslím, že nová pravicová strana by paběrkovala na všem možném.

Václav Klaus, stále fit,  muž s geniální představivosti by se mohl vrátit do ODS a spojit síly s Petrem Fialou. To by byl tah na branku pravice - naděje vedení silných, zodpovědných a reprezentativních lídrů.

T. Vodvářka 28.9.2015 6:46

Re: Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

K Vašemu příspěvku není co dodat, naprostý souhlas.

T. Czernin 28.9.2015 4:53

První, kteří by se do takové vlády nacpali

by byli Kalousek a jeho spící Šišla. A tím  by bylo opět vše ztraceno...

J. Huml 28.9.2015 4:29

Re: Doprava?

Prominte, melo byti Bouse, ne House.

J. Huml 28.9.2015 4:27

Doprava?

Expresident Vaclav Klaus uz sve udelal, je starsi, ma uz svuj institut a myslim, ze potrebuje zaslouzeny klid. Ale vezmete to Vy, pane Lubomire House, jste vyrecny, mate vlivne a zamozne pratele a opravdu pekne jmeno. Hodne stesti, dobry muzi.

J. Vozábalová 28.9.2015 1:08

Mám velké dilema a nedokážu se přiklonit k žádné možnosti

Opravdu nevím - můžete to pane autore myslet vážně? To snad opravdu ne. Je-li to ale satira, nějak mi uniká její smysl.

Dejme tomu, že vážně - opravdu si myslíte, že náš prezident hájí národní zájmy? Přisprostlý, věčně více či méně přiopilý buran a soudem usvědčený lhář, který si na svou inauguraci vzal kravatu s ruskou trikolórou? To má být ten neohrožený vlastenec - no to snad ne!

A pan profesor Klaus - představitel české pravice? Narcis prvního řádu, který se nenamáhal si zjistit ani základní fakta, když on i celá jeho rodina pomlouvali Zemanova protikandidáta na prezidentský úřad? Člověk, který řadí svět podle vzoru: JÁ, pak zase a mnohokrát JÁ, pak dlouho nic, pak možná rodina (když budou dostatečně poslušní a obdivující) pak zase dlouho nic, pak tři kupky hnoje a pak teprve všichni ostatní - to má být ten spasitel?

V současné době - a je mi to opravdu líto - nevidím ve veřejném prostoru něco jako spasitele, rozhodně nikterak nefandím Sobotkovi a jeho vládě, ale ti dva pánové? - to tedy rozhodně ne, ani v nejčernějších snech!