2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PK66 11.9.2006 10:54

Re: Na takové výzvy přes noviny bych také nereagoval.Re: Re: Jenže on to pan Julínek asi nechápe. Re: Re: Co údajně neví Roth

...už v tom mám jasno ...ty seš Pečenka nebo Dryml?

gerontusinza 11.9.2006 11:05

Oba najednou Re: Re: Na takové výzvy přes noviny bych také nereagoval.Re: Re: Jenže on to pan Julínek asi nechápe. Re: Re: Co údajně neví Roth

R^R^:-D

jirka.s. 11.9.2006 12:18

Re: Oba najednou Re: Re: Na takové výzvy přes noviny bych také nereagoval.Re: Re: Jenže on to pan Julínek asi nechápe. Re: Re: Co údajně neví Roth

Ještě větší blbec než jsme čekali.  Zkus ještě jednou popřemýšlet (i když skutečně nevím čím), co to vlastně PK66 napsal. Příspěvek si ulož da archívu, možná, že ti to za 14 dní dojde.

vládík 11.9.2006 10:58

Re: Na takové výzvy přes noviny bych také nereagoval.Re: Re: Jenže on to pan Julínek asi nechápe. Re: Re: Co údajně neví Roth

Odejít z úřadu se dá (a má) taky bez šaškáren. V případě Ratha bez blbých vzkazů.

jirka.s 11.9.2006 16:16

Re: Jenže on to pan Julínek asi nechápe. Re: Re: Co údajně neví Roth

A nechtěl už by ses schovat ty. Tebe by totiž nikdo nehledal a byl by klid.

Jakub Vosáhlo 11.9.2006 9:32

Co je Pečenkovi?

Netušíte někdo, jaká to těžká choroba pana Pečenku zklátila, že ani nemůže přejímat korespondenci?

Mard 11.9.2006 10:30

Re: Co je Pečenkovi?

Chronický zánět švindlu nejspíš!

qwert 11.9.2006 10:49

Re: Re: Co je Pečenkovi?

kombinovaný se zápalem kosti od blbosti

gerontusinza 11.9.2006 10:35

Proč bychom to za toho troubu ministerského měli řešit? Re: Co je Pečenkovi?

Pokud chce korespondovat s lidmi nemocnými či na dovolené je to jeho problém. Při nemoci nevytahuji žádnou poštu a ani na ni neodpovídám. Protože se léčím a psychika nesmí být pitomci po dobu léčení narušována. Mimochodem, lékař by věděl, ale šašek? Pa.

?? 11.9.2006 13:19

Re: Co je Pečenkovi?

Návyková látka - alkohol. Česky:  chlast.

kres 11.9.2006 15:08

Re: Co je Pečenkovi?

démon alkohol

Sam Křepelka 11.9.2006 9:03

nemoc, dovolená

pokud je mi známo, má nemocný povinnost doručit v případě pracovní neschopnosti příslušný doklad ( neschopenku ) ve lhůtě 3 dnů svému zaměstnavateli. Pečenka tak neučinil. V případě dovolené o nástupu na ni rozhoduje zaměstnavatel. U náměstků ministra tak může učinit pouze jejich nadřízený, tedy ministr. V kanceláři ministra tak musí být doklad o přidělení dovolené, protože jinak nemůže mzdová účetní takovou dovolenou proplatit. Jestliže doklad není, jedná se o klasické "A".

stan 11.9.2006 10:01

Re: nemoc, dovolená

Bohužel Julínek není takto jednoduché úvahy schopen.

Andy 11.9.2006 10:05

stane

proč myslíte ? Byl to dobrý PR tah. I ten nejfanatičtější zastánce Ratha, pokud  mu zůstalo alespoň několik mozkových buněk si řekne, že pánové náměstci svou roli nezvládli. Měli se postavit výměně ministra jako chlapi a ne se schovávat po vzoru Mazánka.

loula 11.9.2006 10:18

Re: stane

Nějak tomu nerozumím. Mám pocit, že když je jmenovám nový šéf úřadu (jakéhokoliv, tím spíše ministr), tak podřízení, které zdědil, se před ním nemohou schovávat. To nemá s politikou nic společného. Ledaže by všechno bylo trochu jinak, než se presentuje.

Andy 11.9.2006 10:20

Re: Re: stane

nerozumím vám. Samozřejmě že podřízení musí naklusat. Ale reagovala jsem na poznámku, že Julínek není nějaké úvahy schopen. Já ho neznám, ale jeho vybubnovávání náměstků pokládám za docela vtipný nápad, ač já bych věc řešila jinak.

loula 11.9.2006 10:29

Re: Re: Re: stane

Ano, já to také za vtipný nápad považuji, pouze se pozastavuji nad tím, že na vrcholových úřadech může vůbec docházet k situacím, že je nutné používat takovéto vtipné nápady. Toto je jak vystřižené z Cimrmanna. Co si potom člověk má o takovémto úřadu pomyslet, či lépe o úrovni těch náměstků, kteří odešli do ilegality.

gerontusinza 11.9.2006 10:40

Samozřejmě, že to musí být jinak. Taky to tak bude.Re: Re: stane

Jen blbec hledá jinde než ztratil a dává skoro inzeráty do novin. To je jen hlupácký alibismus.

vládík 11.9.2006 10:30

Re: nemoc, dovolená

To ovšem Rath neví, V televizi s drzostí superlháře tvrdil, že když zaměstnanec žádá dovolenou, zaměstnavetel mu ji musí dát. Takže na Ústecku nemusely jezdit autabusy také

loula 11.9.2006 8:50

Považuji jaksi za samozřejmé,

že když je uváděn nový ministr do funkce, tak pracovníci ministerstva jsou k disposici, a náměstkové mají nachystaný papír, co se podařilo, nepodařilo, co je rozpracované a ministr s nimi v co nejkratší době udělá poradu, kde jim třeba oznámí, že končí a na jejich místa přijde někdo jiný. Ministr na to má plné právo. Nemocný náměstek sice nemusí o berlích lézt na ministerstvo, ale může se s ministrem spojit telefonem.

Jen jsem nepochopil poslední odstavec s tou demisí. Pokud vím, tak ODS Paroubka tlačila do demise ihned po volbách, ten oponoval, že podání demise podle požadavku ODS by nebylo v souladu s ústavou, nicméně řekl, že demisi nabídne. A president zcela správně řekl, že ji nepřïjme, že by to byl  nezodpovědný krok.. Proč tedy ODS Paroubka do toho tlačila? A proč se autor o těchto okolnostech ani nezmínil?

Ladislav N. 11.9.2006 9:04

Re: Považuji jaksi za samozřejmé,

Mirek Topolánek: Paroubek je nemocný člověk

loula 11.9.2006 9:09

Re: Re: Považuji jaksi za samozřejmé,

Poněkud nechápu vaší reakci. Já se přeci Paroubka ani slovem nezastávám, myslím, že potom, co vyvádí, prostě nemá právo  být premirem. To ale nic nemění na tom, co jsem napsal, totiž že ODS jej tlačila do demise, kterou Klaus označil za nezodpovědnou.

gerontusinza 11.9.2006 11:13

Vy taky a už dlouuuuuuho! Re: Re: Považuji jaksi za samozřejmé,

Kobylka Lajda, 11.9.2006 18:01

Re: Re: Považuji jaksi za samozřejmé,

R^R^R^

jonáš 11.9.2006 11:26

Re: Považuji jaksi za samozřejmé,

Ale jistě, pracovníci ministerstva jsou k disposici, a náměstkové mají nachystaný papír .. v normálnim případě, když se dá očekávat že v hlavnim křesle se přesedá a ouřad jede dál. Ovšem podnikat něco takového v daném kontextu, kdy nový kočí už rok inzeruje že v tom baráku nenechá cihlu na kameni, by to bylo nepochybně jenom zbytečný maření energie. Ta je vzácná.

Spíš mam pocit, že ta hra na schovávanou ilustruje neschopnost nového teamu snů, který přichází s podzimem .. však ono to nejpozděj na jaře roztaje.

loula 11.9.2006 12:11

Re: Re: Považuji jaksi za samozřejmé,

pokud vám dobře rozumím....  Normálně po volbách, což je navýsost politická záležitost, by se mělo přejít k řízení resortů novými šéfy, což je především pracovní agenda. A vy, pokud tomu rozumím, tvrdíte že mezi politické volby a pracovní řízení resortů byl vsunut ryze politický bod, totiž noc dlouhých nožů.

jonáš 11.9.2006 12:34

Re: Re: Re: Považuji jaksi za samozřejmé,

No předevšim my vyjde jako pokrytecký, vyhlásit na pětiletku dopředu noc dlouhých nožů a pak fňukat, že se dotyční nedostavili si na ty nože osobně a iniciativně naběhnout .. ale třeba je to všechno jen přípravná medializace těch rituálních porážek, nespolupracovali tak jsme je podříznout museli, milý lide .. obojího jsem už ze strany braintrustu oné partaje viděl dost. K tomu přidejme podle sira Ockhama obyčejnou lidskou blbost čerstvě povýšené sekretářky a máme to doma ;-D

baci 11.9.2006 8:45

k práci ministerstva-zákon o neziksových nemocnicích

jsem si prošel archiv a z dubna letošního rokujsem našel svůj článek,kde jsem upozornoval na rozpory v zákonně,myslím že to nekde vyšlo v NP.Jinak je to k dispozici na mém blogguhttp://bakala.mediblog.czzde je znění:  

Osobně nejsem proti neziskokovým nemocnicím ,tak jak jsou známé v zahraničí "non for profit",ale ne ve znění přijatého zákona, neziskové nemocnice "non for profit" ,by mohly býti alternativní volbou pro zřizovatele ,ne však státním diktátem. Podle zákona-který všem doporučuji přečíst-já ten zpropadený zákon pečlivě četl,se prý nemění "forma vlastnictví" Co to je "forma vlastnicví", pamatuji se matně ze ZŠ (v 60tých letech), že nás učili o vlastnicví státním, soukromém, taky smíšeném a kolektivním... Co z toho si mám vybrat v případě neziskovek? Zákon zavádí zcela novou právní formu, která se dosud v právním řádu prostě nevyskytuje. Zcela zásadním způsobem omezuje vlastnická práva, přičemž přenáší kompetence na stát (MZ) a profesní organizace, aniž by stejně delegoval i povinnosti a odpovědnost při správě majetku. Pro tuto novou právní formu neplatí explicitně podstatné právní normy, které se vztahují na všechny ostatní právnické osoby (např. Zák. o konkursu a vyrovnání,Zákoník práce), atd., atd. Zkrátka - ten zákon je tak strašlivý paskvil, že ani pan ministr opravdu vážně neuvažuje o tom, že by něco takového někdy začalo fungovat v praxi. . Říká se tomu:"Boj za "bezplatné zdravotnictví"". V poslední době jsem začal číst návrhy na prováděcí vyhlášky daného zákona,které se týkají vybavení společných vyšetřovacích složek/rtg odd.,odd.nukleární medicíny,laboratoře atd./počtu lékařů,sester.velikost místností -vše je hrozivě naplánováno do posledního detailu a připomína  výtvor Státní plánovací komise. Jeden ekonom v renomovaném časopisu napsal "zákon o neziskových nemocnicích se podobá situaci na Balkáně v době nadvlády Turků kteří,dali zcela dobrovolně vybrat poraženým"buď přestoupíta na naši víru a potom bude mít nižší daně ,ne-li těžko se vám povede!"

Mard 11.9.2006 10:34

Re: k práci ministerstva-zákon o neziksových nemocnicích

Naštěstí se opět ukázalo že pes který štěká nekouše a že tedy štěkající pes Rath dokázal velké houbelec. Díky chybě v zákonu lékařům a zdravotníkům v těch neziskových nemocnicích hrozí že přijde každý o 3 tis. Kč a tak za krátkou chvíli nezbyde ani jedna nezisková nemocnice, neb všechny ze strachu o peníze z tohoto režimu vystoupí.

třetí 11.9.2006 8:42

Na jak dlouho, ptám se ?

Na jak dlouho si nově jmenovaní ministři bez důvěry staví nové týmy? Na dva měsíce ? Vžyť je to absurdní. Odvolaní náměstci dostanou odchodné. Za tři měsíce se vrátí a odchodné zase dostanou vyhození náměstci. Všechno platíme my. Uvědomte si lidi, že tato vláda důvěru nezíská.Vždyť je to jen absurdní divadlo. Dělají si z nás  všichni legraci. A národ jim to jak tupé ovce všechno baští.