2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Standa 11.6.2009 8:24

Z článku

je vidět, že si autor nepřečetl prognozu 2009 pana Celenteho. Bude hůř. Panu Celentemu vycházejí jeho předpovědi na rozdíl od našich "informovaných" rádoby ekonomů. Tento Američan má zemité názory na ty naše experty, a to byl Kalousek obdařen z opolitických důvodů cenou pro nejlepšího ministra financí. Kalousek nic nezvládnul a jeho chyby musí napravovat Janota. Citát:" ... v bývalých státech Východního bloku. Setkal jsem se tam s lidmi a s úžasem jsme musel poslouchat, jak něco vytrubovali  o investicích a narketingu, jako kdyby žili odjakživa v kapitalismu. Mluvili se mnou jako kdyby věděli o co jde.... Tyhle země,jako spousta i jiných, si nadrobily ekonomický horor a spadly na ústa." Atd. A nejen proto se v Česku o této prognóze nemluví, je tabu.

Vaněk 11.6.2009 8:47

Re: Z článku

Mno, pokud informace v tisku celého světa nelžou, tak na hubu padá americké hospodářství. Největší automobilka v krachu, největší banky světa zachraňují poplatníci, Číňani vlastní americké státní dluhopisy (=USA ;-)) v hodnotě srovnatelné s celou produkcí USA....

Takže bych až tak moc před nějakým americkým rádobyexpertem na zadek nepadal. Už jenom ta nabubřelost, že kdo nežil padesát let v kapitalismu, tak o něm nemůže nic vědět. Kdo nemá léta syfilis, nemůže ho léčit.

Majkkl 11.6.2009 8:24

taky jsem tak uvazoval,

uz rok platim dane ve Svycarsku a mirim jeste dale - na podzim se stehujeme do Kanady. Nechci, aby me dve dcery byly nuceny zit v tom ceskem Kocourkove jen proto, ze se narodily nam. Bylo to tezke rozhodovani, ale vyvoj poslednich let a levicove vyhledy do budoucna me utvrdily v tom, ze je to pro deti nejlepsi...

Vaněk 11.6.2009 8:49

Re: taky jsem tak uvazoval,

Mno, nevím, jestli si moc pomůžeš. Prostuduj si Korán, nauč se čínsky. Oboje se Ti v Kanadě bude hodit.

R.J. 11.6.2009 9:18

Re: taky jsem tak uvazoval,

;-DDobrý hlod.R^ 

Jinak pro Majkla, dobře děláš kámo, po devadesátém jsem trošku projel svět, kdybych nebyl již starej pardál, mazal bych pryč jak namydlenej.

Eva D. 11.6.2009 11:58

Re: taky jsem tak uvazoval,

To jsme dva. R^

Pamětník 2 11.6.2009 13:45

Re: taky jsem tak uvazoval,

A co Vám v tom brání?Svět čeká jenom na nás!!!! Tak rychle do něj.Ale bude nám tam chybět Paroubek,socani a komunisté.Výhoda je,že nebude na koho nadávat .

Eva D. 11.6.2009 16:44

Re: taky jsem tak uvazoval,

Ale já jsme tam mohla zůstat, před pár lety. Tu možnost jsem měla. Bránila mi taková drobnost jako vztah k rodné zemi. Blbý, velmi, velmi iracionální. A myslela jsem, že lidé se konečně něco naučili, když můžou ven. Jenže někteří si jezdí do ciziny jen opalovat těla a nakupovat. A ti mladí, kteří se domluví, kteří se něco naučili, z těch už tam leckdo zůstal.

Pamětník 2 11.6.2009 19:26

Re: taky jsem tak uvazoval,

Ale pořád si myslím,že odchází nejvíce Romové a ostatní většinou nadávají na Paroubka či ČSSD.Mne ostatní strany také nepřesvědčily.Politici po odchodu z funkcí,opouští strany a  zakládají jiné.Bez pochyb tato tendence úspěch nemá.Tak se chováme příliš zdivočele k těm,kteří hlásí bludy a opomíjíme ty,kteří si s ním neví rady.Nebo Vás někdo z politiků těch ostatních stran až tak zaujal? Všimněte si jak hledají cesty k místům,kde je odpovědnost dost diskutabilní,ale zajištění perfektní.Kdo si dnes všímá Špidly?Nebo on snad jako bývalý předseda vlády to dělal dobře?Mladí mají v každé době představu,že to  jsou právě oni,kdo vše zvrátí.Napřed je neberou,že jsou mladí,potom ti šťastnější najdou svou cestu a potom už je zase nikdo nebere,protože jsou staří a problémům nerozumí.Možná ten pocit bezmocnosti už také poznáváte.On se kdysi vyjádřil profesor Knížák,že lidé jsou lehce zmanipulovatelné stádo.Bohužel má pravdu.Kolik nadšenců z roku 1989 upadlo do letargie a zmáhají se jen na nadávání,které je sice líbivé,ale nic neřeší.Řada lidí obviňuje dnešní politiky ze spolupráce s STB,ale dokázat to nedovedou.Vzpomínala jste Hučína.Dnes ho už řada lidí nebere vážně a jaho názory se jen mihnou bez většího zájmu politiků.Každá doba nese problémy,ktzeré se nevyřeší hnad,ale argumentovat pořád komunistickým zdeformováním myšlení ,to už se mi také nezdá.Už jenom proto,že řada příspěvků hovoří o odporu proti komunistům.To bychom mohli diskutovat do rána.Švorcovou kritizujeme za Antichartu,ale že jí podepsaly stovky a tisíce umělců,vědců i obyčejných lidí,to jaksi zaniká.Víte oni lidé často přemýšlí o výroku K.H.Borovského:"Kdo si nechce hubu pálit,musí mlčet,nebo chválit." To co si tady vyměníme za názory,za dva dny bude pryč a čas hrozně letí.Nechci o sobě hovořit,ani nikoho poučovat,ale vždy jsem byl označován za kverulanta.Už ve škole,kdy jsem položil nevhodný dotaz,při trhání portrétů Stalina a Gottwalda z učebnic,až po dnešní dobu.

R.J. 11.6.2009 16:20

Re: taky jsem tak uvazoval,

Je to k breku, co, Evo D. ? Díky idiotům a bestiím, kteří nám život  "osladili"  a po revoluci škodí dál .My v té době to již nějak "doplácáme", ale když se člověk ohlédne, říká si proč ?

Eva D. 11.6.2009 16:36

Re: taky jsem tak uvazoval,

Milý R.J., radost z toho nemám, ale my se z nich nepo..., ne? Na letenku ušetřeno mám, přinejhorším někoho z mých bývalých studentů požádám o přespání v garáži, než dostanu politický azyl, až budou Paroubek s Filipem zavírat nepřátelské živly.

Proč?

Asi to bude tím nedostatkem jodu, nebo je tu něco ve vodě? V kombinací s geografickou polohou?

R.J. 11.6.2009 17:04

Re: taky jsem tak uvazoval,

Teď je průšvih s bývalou redaktorkou rozhlasu, cikánkou,  jak požádala i s rodinou o azyl v Kanadě, máme z ostudy kabát, ale je ticho po pěšině, nikomu  z politiků to nevadí. Já bych mohl vzít roha hned, jsem jakž takž finančně zaopatřen, , ale máme zde povinost k mé matce, tchyni a její sestře, ti by nešly ani za nic, když přežily kriminál, tak se na stará, ale opravdu stará kolena  nikam nechtějí přesunout. Nedivím se jim, na jednu stranu. Tak to zde již doklepu. Jinak nemějte zase strach, žádná normalizace se konat nebude, přece jen Ústavu nemohou změnit, přece jen je na tohle EU dobrá, ovšem ti šmejdi se budou držet zuby nechty seslí, tak budou svým voličům podkuřovat , ať to stojí co to stojí, je jim to fuk. Pomalu ale jistě spějeme k bankrotu. Pak se většině rozsvítí v té kedlubně, ale bude pozdě, prožijí si hospodářské peklíčko, okořeněné tím, že zde bude pořád srovnání se "západem" , to jim dodá na vzteku, bude to spravedlivý trest.Je mně líto těch, co se svezou s nimi.  Pamatuji se za bolševika, jak si listovalo občanstvo v Neckermanu, po Svědectví Tigrida moc netoužilo, tak tady to máme. Jinak  Vám Evo D přeji hlavně zdraví, ať to snášíme ve srandě, když nic jiného.

Eva D. 11.6.2009 17:36

Re: taky jsem tak uvazoval,

Já strach nemám, jen jsem nepřipojila smajlíka.

Jenom mě to někdy štve, ale jsou i jiní lidé, než politici.

Díky Bohu, aspoň už nejsem ovce v ohradě, i když některým mým spoluobčanům nakonec i ta ohrada schází. Jistota...

To asi nikdy nedokážu pochopit, ale takových věcí je víc.

Díky, taky Vám přeji vše dobré. Always look on/at/ the bright side of life....( Life of Brian):-)

Kanuk 11.6.2009 9:32

Re: taky jsem tak uvazoval,

Vaňku, ta čínština ano, ale s tím Koránem by asi moc neuspěl. Aspoň zatím.

J. T. 11.6.2009 8:23

Napsané je to hezky,

ale nesdílím autorovu vizi konce krize. V dluhové pasti sociálního státu dřepí celá Evropa. Čekají nás zajímavé časy a "extremisté" ve vládě.

Petr Kohout 11.6.2009 8:11

Je to horší - rozhazovačné jsou skoro všechny státy (přinejmenším celá evropa + USA)

Takže nebude nikdo, kdo by nám půjčil. Čili státní bankrot = zrušení důchodů, podpory v nezaměstnanosti, možná v posledním záchvěvu socialismu i okradení všech, co něco mají (včetně chaty a auta).

Ludva 11.6.2009 8:37

Re: Je to horší - rozhazovačné jsou skoro všechny státy (přinejmenším celá evropa + USA)

Klídek - přijdete maximálně o část hotových peněz. A ty si můžete zavčasu převést na spolehlivější měnu. Nemovitý a movitý majetek vám při státním bankrotu určitě zůstane.  To by musel opět nastat komunizmus, což se dá těžko předpokládat.

Bertiik 11.6.2009 9:31

Re: Je to horší - rozhazovačné jsou skoro všechny státy (přinejmenším celá evropa + USA)

:-D Budete rád, když nepřijdete o život...

Lišák FOX 11.6.2009 13:06

Re: Je to horší - rozhazovačné jsou skoro všechny státy (přinejmenším celá evropa + USA)

Movitý majetek ukradnou a nemovitý vykradou cikáni, až nedostanou státní výpalné na přídavcích a podporách.....

Náhodný kolemjdoucí 11.6.2009 8:04

Čím víc demokracie tím větší státní dluh

Takže jestli to dobře chápu tak v době kdy vládla jedná silná strana (ODS) dařilo se dluh udržet na uzdě, když vládly dvě strany spojené opoziční smlouvou bylo to už horší a když propukla skutečná soutěž dvou velkých stran tak se otevřely stavidla rostoucího bez omezení. Je potom demokratická soutěž skutečně to nejlepší? Není v našich podmínkách českého levičáctví a nezodpovědnosti skutečně nejlěpší vláda jedné strany (a rovnou daná ústavou)? 20 let po revoluci už by to stálo za analýzu a odpověd.;-(

ladik53 11.6.2009 8:12

Re: Čím víc demokracie tím větší státní dluh

Čísla dokazují. Klaus dělal skryté dluhy. Po Sarajevu rezignoval a po mimořádných volbách podepsal se Zemanem Opoziční smlouvu, protože si byl vědom toho, že někdo to musí vyřešit! A Zeman to vyřešil. Pak přišla druhá vláda ČSSD. Ta dostala za úkol rozhýbat ekonomiku deficitními rozpočty (tzn. investovat), aby bylo v budoucnu z čeho splácet. Taky splněno! Náš dluh byl a je pořád relativně nízký, žádné šílené zadlužování se nekonalo a nekoná.

Vaněk 11.6.2009 8:52

Re: Čím víc demokracie tím větší státní dluh

Dobrý :-D.

Ještě o Sněhurce a 7 trpajzlících ... ;-)

Prosím !!

ladik53 11.6.2009 10:31

Re: Čím víc demokracie tím větší státní dluh

Věděl jsem, že se to nebude líbit. Ale pravda to je!

Didi 11.6.2009 10:05

Re: Čím víc demokracie tím větší státní dluh

Není nad názorný obrázek http://volby.kategorie.cz/statement-26-1.gif

Ludva 11.6.2009 7:58

Utrácení ČSSD

Stokrát omílaná lež se stává pravdou. Zeman převzal zemi ve zbídačeném stavu, s vytunelovanými bankami a podniky a bez deficitního financování by ekonomiku nenastartoval. Šetřit mohly vlády Špidly, Grosse a Paroubka. Ovšem reálně se dalo možná dalo ušetřit tak 200 miliard, což je dluh, který přidala ODS za 2 roky svého vládnutí. Anebo by to stačilo tak na pokrytí deficitu letošního roku. Iluze, že se za vlád ČSSD dalo něco podstatného našetřit je jenom iluzí a opakovanou lží. Na důchodcích se opravdu šetřit nedá. Ale šetřit se dá na dávkách vyplácených zdravým mladým lidem - od vysokých mateřských příspěvků (ať se postará celá rodina), po 30 leté doživotní rentiéry z ozbrojených složek.

Náhodný kolemjdoucí 11.6.2009 8:06

Re: Utrácení ČSSD

R^ Tak tak, když vidím administrativní síly propuštěné z armády s vysokým odstupnýn a důchdem jak dál sedí na stejné židly a u stejného PC jako civilisti tak se nedivím že dluh roste a roste.

ladik53 11.6.2009 8:16

Re: Utrácení ČSSD

80 darmožroutů ve zbytečném Senátu nás stojí miliardu ročně. Ale tady se šetřit nemusí! To radši vymyslíme dražší dálniční známky, tzv. regulační polatky a co já vím ještě. Ale my nahoře šetřit nebudem, viz třeba co se děje v NKÚ.

Katr 11.6.2009 7:52

Slabší povahy?

Spíše slabšího rozumu jako autor, ti by měli emigrovat.Čím dřív, tím líp.

ucitelas 11.6.2009 8:12

Re: Slabší povahy?

proč? co napsal špatně????

Katr 11.6.2009 8:41

Re: Slabší povahy?

Myslíte si, že za té slavné První republiky vládli sockomoušové ještě horší než Paroubek?