19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Dirigentský socialismus

Průvodním jevem každého státního zřízení je donucení k tzv. dobrovolnosti. Nejvíce je tento prvek viditelný v socialistických, fašistických nebo jinak dirigentských modelech. Ne náhodou i u nás povinné dobrovolnosti přibývá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Houžňák 29.9.2016 12:28

No, jak jste na to přišel, že tvrdím, že každý

musí mít děti, to je vaše pfilosofické tajemství. Jak praví Werich v jedné pohádce "a napadlo ho, že by se mělo začít něco dělat pro zvýšení inteligence národa". Mohli by začít s vámi, tam by rozhodně neprohloupili. I když, čertví, třeba by to bylo zhola marné.

O. Uživatel 29.9.2016 12:24

Uživatel požádal o vymazání
F. Houžňák 29.9.2016 12:23

Máte to popletené, s tím beránkem,

zapomněl jste dodat "a beránek má v pazouře lehký kulomet".

F. Houžňák 29.9.2016 12:19

Brain challenged neznamená "mozkovou výzvu",

vy jedna výzvo. Já za to nemůžu, že neumíte englicky.

F. Houžňák 29.9.2016 12:17

Bóže, jaké pitomé příklady lidi dneska vymyslí,

rohlík sežerete a o nikoho se nestará. Neměl byste si myslet, že když se vy vyjadřujete jako hlupák, že jsou ostatní taky hlupáci. Zkuste se vzdělat a začněte třeba pohádkami od Boženky. Ty jsou ze života.

F. Houžňák 29.9.2016 12:14

Neměl, protože vaše peníze jsou dávno

fuč. To je vám snad jasné.

F. Houžňák 29.9.2016 12:12

Ale jestli někdo děti mít nechce nebo nemůže,

je pro tyhle účely úplně jedno. Prostě je nemá a ony pak chybějí. Nesměšujte čísla a emoce.

F. Houžňák 29.9.2016 12:11

Vy uvažujete jako pfilosof, já jako

inženýr a vědec věd přírodních. Pfilosofové jako vy vždycky mají sklon se dívat na věci tak, jak by měly podle nich být, a ne tak, jak skutečně jsou. Vůbec nic jsi nepochopil, Ivánku, ty hlavo dubová.

O. Uživatel 29.9.2016 12:09

Uživatel požádal o vymazání
O. Zuckerová 29.9.2016 12:01

Pouze terminologická připomínka:

"Dirigentský" znamená jednoznačně "na způsob dirigentova projevu" nebo "dirigentovi náležící". V tomto případě je třeba užít slova DIRIGISTICKÝ, které je pro autorem zmiňovaný způsob státních zásahů obecně užívaný. Jinak samozřejmě se samotným článkem souhlas. S těmi dětmi je to blbost. Co když je žena nemocná a dítě mít nemůže či nesmí pro ohrožení svého života? To za to bude solit ještě pokuty? nebo - aby stát nebyl "nespravedlivý" bude se navíc ještě hrabat ve zdravotních dokumentacích (což o to, další úřad by se hodil!)?

O. Uživatel 29.9.2016 11:50

Uživatel požádal o vymazání
M. Mucha 29.9.2016 11:48

Re: Principy socialismu nebo sociálního státu

Pane Kratochvíle, nehodlám se smířit s tím, že mi nějaký stát bude diktovat, kdy a kolik mi bude vyplácet nějaký důchod. Jsem ochoten se rozdělit o své peníze s každým, kdo to opravdu potřebuje (těžce nemocní, atp.), ale nenechám se okrádat jenom proto, že socialisté slibují něco zadarmo

M. Klas 29.9.2016 11:31

Re: Jistěže ano.

Oprava: ze mnou odvedených.....

M. Klas 29.9.2016 11:30

Re: Jistěže ano.

Pak za mne tam musí být spousta peněz, oba rodiče mi umřeli ještě před důchodem, takže mnou odvedených nemalých peněz nic neměli. Myslíte, že bych mohl tím pádem dostávat důchod dvojnásobný?

B. Rameš 29.9.2016 11:20

A platí to samé,

co jsem napsal pod článkem pana Vlka.

Z. Frys 29.9.2016 11:15

Všem zastáncům

socialismu a sociálního státu je třeba neustále připomínat slova F. Bastiata: "Neupírám socialistům jejich právo na vymýšlení sociálních konstrukcí, na jejich propagaci, obhajobu a na jejich zkoušení na sobě samých na své vlastní riziko. Upírám jim ale právo na vnucování těchto projektů prostřednictvím zákona – mocí – a na to, aby nás nutili platit jim na ně prostřednictvím daní.“

Takže si klidně vytvářejte důchodové, zdravotní či sociální systémy dle libosti, ale jen pro sebe a za své. Nás ostatní, co se o sebe umíme a chceme postarat sami, z toho prosím vynechejte. Mohlo by se stát, že až míra agrese socialistů všech barev přeroste únosnou míru, dojde na slova T. Jeffersona: "Strom svobody je občas nutné zalít krví tyranů a vlastenců... Žádný svobodný člověk nesmí být vyloučen z možnosti mít zbraň. Nejpádnějším důvodem pro to mít právo držet a nosit zbraně je pro krajní případ ochrany před tyranií vlády."

P. Vaňura 29.9.2016 11:12

Proč zkrachovala Gorbačovova "perestrojka" a proč

v Číně komunistický režim zavedení brutálního kapitalismu ustál.

Důvod je v historické zkušenosti Rusů s komunisty. Komunisté už jednou nechali lidi podnikat, ale pak jim všechno sebrali a ještě je zavřeli či dokonce popravili. Jak mi říkal jeden člověk někdy r. 1987 "Komunisté v SSSR lidem říkají, aby podnikali a prodávali přebytky, ale lidé jim NEVĚŘÍ! To co udělali komunisté s NEPem se dá provést jen jednou. Protože pak už vám nikdo neuvěří!"

P. Vaňura 29.9.2016 11:05

Pokud bedětného nebudete nutit platit "sociální pojištění"

můžete mít pravdu! Takže důchodové pojištění by měli platit jen ti, kdo mají děti...

A když rodiče umřou, měly by být děti samozřejmě osvobozeny od placení sociálního pojištění. Uvědomujete si ten Váš nesmysl v další generaci...

Mimochodem, pak stačí prosazovat už uzákoněnou vyživovací povinnost dětí vůči práce už neschopným rodičům a můžete celý důchodový systém rovnou ZRUŠIT!

P. Vaňura 29.9.2016 10:59

A KDO bude určovat, kdo je natolik vyspělý,

že může řídit život ostatním a kdo naopak má být těmito nadlidmi řízen?

P. Vaňura 29.9.2016 10:51

Jde o to, zda z těch dětí vyrostou daňoví poplatníci

nebo další statisíce PARAZITŮ. Jakákoliv pomoc rodinám s dětmi by se měla realizovat formou daňových úlev. Jinak bych se přimlouval za singapurský systém, přídavky se platí jen za dvě děti, za třetí není nic a ze čtvrtého se platí daň.

P. Vaňura 29.9.2016 10:48

Demokracie je, když dva vlci a beránek demokraticky

hlasují, co bude k večeři.

Takže sem napíši jedno z pravidel z kapitoly "Synové Gulagu" z knihy Souostroví Gulag Alexandra Solženicyna. To pravidlo zní takto "Nedělej dnes, co můžeš udělat až zítra. Zítra můžeš být třeba mrtev, a pak bys to dělal zbytečně."

V Gulagu byli samozřejmě vězňové nuceni k práci násilím. Pokud ALE nedostanou lidé za více práce více peněz, protože nemakačenkové si odhlasují solidaritu těch, kdo pracují s těmi, kteří nepracují, SYSTÉM SE ZHROUTÍ! Ale ještě dříve přejde k donucování lidí k práci násilím.

A ještě bych sem přidal z historie ze země, kde zítra znamená předevčírem. Nevím koho z bolševiků v 60 letech napadlo zavést daň z ovocných stromů. V důsledku toho byla většina stromů POKÁCENA a ovoce se pro běžného občana stalo cenově téměř nedostupné. Jako

příklad, za měsíční plat se dalo koupit 10 kg meruněk! Jak mi říkal jeden Rus, my se ženou to vůbec nejíme, kupujeme to jen dětem!

F. Houžňák 29.9.2016 10:47

No, reagoval, ale nepochopil, takže ještě jednou,

po lopatě, pro brain challenged. Když se nebudete starat o to, aby ve skupině lidí byly děti a místo toho budete, bezdětný, hromadit prachy, abyste měl na stáří, tak posléze zjistíte, že máte každý pytel zlata, ale že všichni jsou takoví stařečkové jako vy a i když je budete královsky platit, tak vás z té postele nezvednou, a naopak budou oni chtít platit vás, taktéž nemohoucího. Nevím, co je na tom k nepochopení. V reálném životě se takoví spoléhají na to, že ti mladí silní výkonní přijdou odjinud. Ale já vám prozradím sladké tajemství, oni se na vás vyflajznou, maximálně vám ty prachy seberou a neudělají nic (myslete pořád na to, že jde o modelové příklady, dováděné trošku do extrému), protože jejich životním ideálem není starat se o posrané dědky, ale najít si něco příjemnějšího, co je bude živit. Taktéž ideje EU, že se o vás budou starat přišedší muslimáci, si nezaslouží ani ten útrpný úsměv a pokud tomu věříte, budete šeredně zklamán.

P. Vaňura 29.9.2016 10:36

Člověče, ten "památník" tady chce naše zločinecká

sluníčkářská vládnoucí garnitura vybudovat PRÁVĚ PROTO, aby měla "argument" jak nás donutit vyplácet sociální dávky rychle se množícím parazitům až do skonání světa!

O. Uživatel 29.9.2016 10:31

Uživatel požádal o vymazání
F. Houžňák 29.9.2016 10:24

Vy jste nikdy neslyšel

o modelovém příkladě?

F. Houžňák 29.9.2016 10:23

Bezdětní s tím počítají ipso facto, protože

fyzicky nic jiného není možné. Můžete nastínit, kdo jiný se podle vás bude o bezdětné starat, když ne děti těch dětných? Vy jste taky kus myslitele.

R. Langer 29.9.2016 10:21

Re: Vy jste taky myslitel, jeden z těch, že jim není rovno,

Cože? Jak "lidi nejsou"? Vám někde schází "lidi"?

O. Uživatel 29.9.2016 10:21

Uživatel požádal o vymazání
P. Selinger 29.9.2016 10:20

Re: Principy socialismu nebo sociálního státu

Lze to vyřešit i jinak, a to zvýšením odpočtu z daně na dítě, vyšším na druhé, ještě vyšším na třetí a nejvyšším na čtvrté. Kdo nepracuje a daně neplatí, by nedostal nic.

F. Houžňák 29.9.2016 10:18

Vy dva jste se taky hledali, až jste se našli,

když Šulc píše "Dokud potroubly, apaticky a bazlivy narod bude volit strany a ne primo

sve zastupce, kterymi dnes strany mohou manipulovat jako loutkami", mluví o národě a ne o tom, jestli on osobně volil demokraty (jak ho tak čtu, tak určitě ano). A emerický národ, ke kterému Šulc hrdě patří ("proudly belongs", jak to tam za vodou říkají), hrdě volil převážnou většinou Husejna - toho jste si snad všiml, nebo ne? - a menší část hrdě volila Klintonku ve státě New York. Rudé právo už neexistuje, poněkud jste zamrzl v čase.