26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Dirigentský socialismus

Průvodním jevem každého státního zřízení je donucení k tzv. dobrovolnosti. Nejvíce je tento prvek viditelný v socialistických, fašistických nebo jinak dirigentských modelech. Ne náhodou i u nás povinné dobrovolnosti přibývá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Balzám 29.9.2016 16:45

Re: Co si to dovolujete...

Já jsem naopak velmi rád, že se tu taková entita jako Houžňák objevila a plně potvrdila pravdivost a logiku autorova článku. Lidí, kteří by rádi hrabali do cizích kapes, je tu bohužel víc, než je zdrávo. Proto taky náš stát vypadá tak, jak vypadá. Vláda je totiž bohužel zrcadlem voličů.

H. Balzám 29.9.2016 16:43

Re: No vidíte, jak jste se vybarvil,

Kdepak, k vám já nepatřím.

O. Uživatel 29.9.2016 16:42

Uživatel požádal o vymazání
F. Houžňák 29.9.2016 16:40

No vidíte, jak jste se vybarvil,

přejete jinému zánik. Nejste vy od zelených? Ti jsou takovou směskou nácků a bolševiků.

V. Vaclavik 29.9.2016 16:36

Re: A KDO bude určovat, kdo je natolik vyspělý,

Vam to musi nekdo rict, urcit? Ja si nedelam iluze, ze jsem vynalezl neco nebesky spravedliveho. Veci dosly tak daleko, ze riziko, ze to vezme do rukou nekdo, pod kym bude jeste hure, se rapidne snizuje s tim, jak se ta nase povedena demokracie vyviji.

Proste kdyz to nevezmeme do rukou my racionalnejsi, samozvani, tak to vezme do rukou nekdo jeste mene povolany, cehoz my se bojime a tak to alibisticky davame do rukou vsem, bez rozdilu, rovnostarsky, obcanum s detskou mentalitou, protoze takovi v rovnem systemu jasne prevazuji.

H. Balzám 29.9.2016 16:34

Re: Nikdo se nedokáže postarat sám o sebe

A samozřejmě se dokáže postarat sám o sebe i starý člověk, prostě úkony, které sám nezvládne, deleguje na někoho jiného, v dnešní společnosti za úplatu. Dokud byl totiž produktivní, produkoval zisk a přispíval do státní kasy. Dřívě tomu tak nebylo a přesto civilizace nezanikla, ani když ji neřídili socialisti. To je divný, co?

H. Balzám 29.9.2016 16:31

Re: Nikdo se nedokáže postarat sám o sebe

Když tam to dítě není, tak tam je jiné. Vaše tvrzení o chybějících dětech je jenom demagogie. Na světě je dnes sedm miliard lidí a počet stále stoupá.

H. Balzám 29.9.2016 16:29

Re: No ale hlídáte je blbě,

Ne člověk, vy.

H. Balzám 29.9.2016 16:28

Re: Jak tak čtu "Chodovského" a "Balzáma", tak si

Já si spíš přeju zánik vašeho parazitického rodu, kdy vám na výchovu dětí musí neustále někdo přispívat. Už teď děláme na vaše potomky, až tu nebudem, chcípnou asi hlady, alespoň podle vaší logiky. Je to jenom spravedlivé.

F. Houžňák 29.9.2016 16:25

Jak tak čtu "Chodovského" a "Balzáma", tak si

nepřejí oba nic tak vroucně, jako zánik celého svého rodu. No, nakonec, to je přírodní výběr, naši potomci tady budou, až oni, žádné nemající, zmizí. Je to jenom spravedlivé.

F. Houžňák 29.9.2016 16:22

Nesmíte myslet jenom po marxisticku,

v těch jejich frázích. Zkuste zdravý rozum, a nevkládejte svá slova do úst jiným.

F. Houžňák 29.9.2016 16:20

Nikdo se nedokáže postarat sám o sebe

když je dostatečně nemocen či stár. Ale to jsou drobnosti, pouze ukazující, jak nepřesně formulujete. Vy že se zabýváte matematikou? Nepovídejte, rozhodně to na to nevypadá. Podívejte se na vaši argumentaci: "Některé z těch dětí, které on neměl, se o něj totiž nestará zadarmo, ale za peníze" - no, jistě, ale když tam to dítě není? Když jste takový matematik, určitě víte, co je pars pro toto a důkaz sporem (i když nevím, jestli to je v tomhle případě ono). Takže jste mi nakonec v podstatě dal za pravdu. Děkuji vám.

F. Houžňák 29.9.2016 16:14

No ale hlídáte je blbě,

třeba ten s tou matematikou a božstvem. Podle vás člověk, používající matematiku, ji považuje za božstvo? Divný názor.

P. Vaňura 29.9.2016 16:02

Žádný z mých předků už dávno nežije takže nechápu, proč

bych měl platit důchod nevím komu cizímu. A pokud by bezdětní neměli mít důchody a nikdo z jejich předků nežije NEEXISTUJE ŽÁDNÝ argument proto, aby platili nějaké sociální pojištění!

Ty příklady z SSSR, pokud to někdo četl, jsem sem dal proto, abych ukázal, že pokud zrušíte nebo i výrazně oslabíte vazbu práce - výdělek, každý se bude snažit NEDĚLAT NIC! A nezbude, než ho nutit do práce NÁSILÍM jako otroka či nevolníka!

O. Uživatel 29.9.2016 16:02

Uživatel požádal o vymazání
H. Balzám 29.9.2016 15:51

Re: Takže ty děti budou chybět např v ARMÁDĚ, která bude potřeba

Kecy v kleci. Vyjděte si někdy do ulic. Kočárek vedle kočárku. Dětí se rodí pořád přiměřeně. To akorát dneska přišla nová móda, po globálním oteplování tu máme chybějící děti. Uklidněte se a pokuste si uvědomit, že pokud se rozhodne někdo mít nebo nemít děti, nikdy, opakuji absolutně nikdy, tak nečiní kvůli tomu, jestli ty děti potřebuje nějaký "stát". Děti si pořídím kvůli radosti z jejich výchovy, kvůli pokračování rodu. Nebo taky ne. Určitě si je nepořídím proto, aby měl radost Sobotka.

O. Uživatel 29.9.2016 15:46

Uživatel požádal o vymazání
H. Balzám 29.9.2016 15:46

Všichni nadávají na cikány,

jak si udělali s rození dětí živnost, ale podívejte se, vždyť ti komunisti všech barev jsou ještě horší! Roďte roďte jako zvěř, ať má "stát" koho ovládat, ždímat a buzerovat!

P. Vaňura 29.9.2016 15:45

Takže ty děti budou chybět např v ARMÁDĚ, která bude potřeba

aby (dokáže li to vůbec) ochráníla ty důchodce před vyvražděním muslimy, kteří se budou chtít zmocnit jejich majetku! A nežvaňte o profesionálních armádách, v obou světových válkách byl na frontu poslán těměř každý muž, schopný nosit zbraň a ještě to nestačilo!

Německo bylo poraženo PŘESILOU, jeho vojáci byli nejlepší na světě, ale proti přesile tři na jednoho to nezvládali!

Pokud nebudou děti, nebude koho učit. Žasnu, jak někdo dokáže nechápat to, co zvládne žák páté třídy obecné školy!!!

To, že počet obyvatel u nás neklesá je dáno migrací z východu, kde počet obyvatel klesá dost rychle!

H. Balzám 29.9.2016 15:41

Re: No, vy se na matematiku spoléháte sám

No, já určitě ne, neboť tu matematiku používám denně, ale nerozhodl jsem se považovat ji za božstvo a postulovat na jejím základě nesmysly podobné těm vašim. Ovšem věřím, že vy byste v té díře skončil, zjevně se přímo hrozíte situace, kdy byste se musel o sebe postarat sám.

H. Balzám 29.9.2016 15:38

Re: No, bodejť, že se starají lidi,

Ale to už se všechno děje, jte blbec, nebo troll, že to pořád nechcete pochopit? Kam až vy marxisti chcete zajít? Nechcete náhodou bezdětné zdanit tak na sto, sto deset procent? Mimochodem, zdravá je jen ta společnost, kdy se člověk dokáže postarat sám o sebe, a to i ve chvíli, kdy je nemocen a stár, protože celý život odváděl daně, za které teď čerpá služby. Některé z těch dětí, které on neměl, se o něj totiž nestará zadarmo, ale za peníze. A ty peníze tam přitékají od bezdětných celý jejich produktivní věk, přitéká jich tam dost na to, aby to stačilo na péči ve stáří. A ty děti, které on nikdy neměl, si tak i v jeho stáří mohou vydělat.

F. Houžňák 29.9.2016 15:35

No, vy se na matematiku spoléháte sám

každý den, ba každou vteřinu svého života. Jak myslíte, že vznikly ty všechny domy, silnice, auta, léky, šaty, jídlo, co se s ním mlaskavě krmíte, pivčo, co ho chlemtáte, papír, propisovačka nebo čím to škrábete, hajzlpapír a tisíce dalších věcí, co byste bez nich pravděpodobně brzo bídně zahynul? Tam všude používali chytří lidé matematiku, a bez ní byste seděl někde ve smradlavé díře, hladový a nemocný.

H. Balzám 29.9.2016 15:32

Re: Mimochodem, co si představujete pod slovem

O moje chápání se nestarejte, radši se zamyslete nad tím, jaké bláboly tu prezentujete. Já si ty svoje ohlídám sám.

H. Balzám 29.9.2016 15:31

Re: No, to je prostá populační matematika,

To je tak směšné, to vaše spoléhání se na matematiku, že to ani nestojí za argumentaci. Další Janyška...

F. Houžňák 29.9.2016 15:30

Ale byl, ale byl,

já za to nemůžu, že neznáte světovou literaturu. A vyšlo to i česky, česky umíte, ne? Moje myšlenkové pochody fungují výborně, jak sám vidíte a i patřičně oceňujete.

F. Houžňák 29.9.2016 15:29

Mimochodem, co si představujete pod slovem

"inertní"? Mám pocit, že to slovo nechápete.

H. Balzám 29.9.2016 15:28

Re: autorovi je zřejmě něco přes 40:

Přesto je odebrání tří čtvrtin zisku pod záminkou "postarání se" nemravnost. Jak je možné, že důchodci třeba v Německu nebo v Holandsku se spokojí s relativně malým důchodem a mají dost naspořeno ve vlastní režii?

F. Houžňák 29.9.2016 15:28

No, přispívají, taky jsou za to placeni

a pokud nemají děti, měli by ze svého výdělku platit víc do onoho poolu, ze kterého se (v ideálním případě) odměňují "výrobci" a vychovatelé těch dětí, které se budou o vašeho pekaře a vaši učitelku na stáří starat (obrazně řečeno). Nezoufejte, třeba to nakonec i pochopíte, ale musíte na tom tvrdě pracovat.

F. Houžňák 29.9.2016 15:24

No, to je prostá populační matematika,

to vám vysvětlí každý pojišťovací matematik, jestli nějakého znáte, tak se ho zeptejte. Skutečně na tom nic není, je to zcela prosté, i když pro některé neintuitivní, něco jako chování roztočeného setrvačníku. Jenom hlupci ignorují matematiku, která je kondensovanou realitou.

O. Uživatel 29.9.2016 15:24

Uživatel požádal o vymazání