17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Queribus 19.1.2008 19:18

Re: bylo, je a bude

Není co dodat R^

Milena 19.1.2008 18:52

Re: Jsem pro zrušení stravenek u všech státních zaměstnanců!

R^R^!!

vladimír ondys 19.1.2008 18:37

Socialistický systém přerozdělování a demokracie

Jestli Vám jde o patologický jev, tak jo: socialismus i velké korporace, ale :-)pokrokové:-)lidstvo přece musí na něco dojet.Rv;-DR^

http://ondys.wordpress.com/

Abdéřan 19.1.2008 18:28

Re: Re: OPĚT TREFA DO ČERNÉHO.

R^!

Karel Růžička 19.1.2008 18:26

"Své lobisty má E.P i E.K".

Jestli má také okolo sebe své rodinné příslušníky,paní Bobošíková.

Abdéřan 19.1.2008 18:19

Re: magorovič

Což o to, slogan je to pěkný, ale ona se paní Bobošíková tak snaží. Měli bychom jí dát nějaké kladné body, ale rozhodně nevolit do žádných (domácích i zahraničních) zákonodárných sborů. Navíc bude ohrožena novou dámskou superkonkurencí - paní Tachecí z Radiožurnálu!;-D

Pavel 19.1.2008 18:18

Re: Bobo, možná se pletu, ale

Milý KOTAZI. Odbory už dávno nedisponují nějakým FKSP kromě několika málo státních podniků. Příspěvek na stravování hradí zaměstnavatel a byl to pro něho daňově uznatelný náklad. Dík soudruhům z České televize, kteří obvinili Topolánka z korupce nezbylo předsedovi vlády, aby se obhájil a tuto výhodu zrušil. Soukromé firmy si tedy sesakra rozmyslí, jestli budou lidem dál platit obědy protože to bude každý podnikatel dávat ze SVÉHO zisku. Děkuji tedy blbům z České televize a přeji jim abychom se sešli v zákopech u Stalingradu.:-D

Jarmil 19.1.2008 18:17

bylo, je a bude

Ti zleva nadávají těm zprava, ti zprava nadávají těm zleva. Nahoře nad tou melou si společně mnou ruce ti nalevo s těmi napravo. Rukou společnou a nerozdílnou si rozdělují výsledky práce těch dole. Stále vymýšlejí nové a další balíčky, baťohy a jiné reformy. Výsledkem každé je, že těm nahoře to něco přidá a těm dole něco ubere. A jedno jestli vlevo, nebo vpravo: jak nahoře, tak dole.

To je účel hry zvané politika: Rozděl a panuj. Těm dole vždy trochu chleba a her. Hodí vám kost, a vy se o ni rvěte. Skoro jako ti římští gladiátoři.  A v ochozech odulé tváře těch nahoře. Tak bylo, jest a bude. A čím víc těch dole přijme tuto hru (skočí na špek), tím více bude nahoře těch spokojených se svým dílem.

Je potřeba vychovat občana davového (o člověka nejde nikdy ani náhodou), který poslušně plní své panděro v supermarketech a jako protislužbu za to mlátí svého bližního v opačném davu. V tom se komunisté hrubě mýlili. Vytvářeli pouze jeden dav, a ten se pak obrátil proti nim. Jak vidět, „demokratičtí“ politikové se poučili. Aby trvale vznikl dav jediný, není možné jednak z důvodů lidské podstaty, ale hlavně to nikdy nepřipustí ti nahoře. K čemu by pak byli? Z čeho by pak žili?

A tak se dál mezi sebou hádejte a metejte slova nenávisti otrocky sehnutí před těmi nahoře.

lerak 19.1.2008 17:52

Re: Re: Holt jedině BoBo

Topolánek neotočil. stravenky byly vynuceným krokem levicového odpadu. Toplánek ustoupil a nyní se nas.al.

kotaz 19.1.2008 17:13

tak tak

mám dobrej výhled lezu pod stolama

kacir 19.1.2008 17:04

Re: OPĚT TREFA DO ČERNÉHO.

to už říkal pan John F. Kennedy a nedivil bych se. kdyby tato věta byla stará jako Sokrates

jirka.s. 19.1.2008 16:55

Re: já už mlčím ,

Roznášíš v tom zákulisí svačiny? ;-D

kotaz 19.1.2008 16:34

já už mlčím ,

mě to může bejt, jak víš, šuma fuk, ale třeby by tady soudruhy čtenáře, co si hrajou na velkokapitalisty, a jezději se štaflema tapetovat kvartýry, mohlo to zákulisí zajímat.

brana 19.1.2008 16:30

obdivuhodne je

vzepeti citu, ktere hezka duvtipna zena dokaze vzbudit v nasich radach. Nejsme ztraceni.

brana 19.1.2008 16:27

nesouhlasim zcela

 usilovat o transparenci na trzisti je potrhlosti , to ale neplati pro nektere formy demokracie. 

kotaz 19.1.2008 16:23

Re: náhodou vím

jo a eště sem si vzpoměl - ti novinaři jsou ze státní televize a té holčiny se ptají na věci, na které neumí odpovědět ani ministr financí.

jirka.s. 19.1.2008 16:19

Re: stát

Rozumím, kotazi! Jenom nechápu, proč jsi krátce, stručně a jednoduše nenapsal:  "Potřebujeme klid na práci a ten nám tady zajistí pouze a jenom náš nejvyšší, vyšší mocí nám delegovaný soudruh Bufo Bufo!"

http://www.photo-base.biz/displayimage.php?album=topn&cat=-14&pos=0 

http://www.sharkan.net/1155-fotohadanka-tvoriva

kotaz 19.1.2008 15:46

stát

provozuje třeba informační systémy složitější než korporace, profíci kteří přijdou od "soukromníků" se to naučí a (žertuji ale ne daleko od pravdy) kvůli žrádelkám i jiným vymoženostem se v klidu opět odeberou k soukromníkům. Třeba gembler se vyučí ve státní správě na správce sítě - ta mu dá takováta drahá školení IBM, on se tím opeří a přejde k soukromníkům za dvojnásobek, téměř něco jako Víťa Kožený. Prostě není žádné jiné prostředí pro pracující  to konkureční prostředí je pro všechny stejné. Když jsi chrastil klíčema pro EU a jsi rád za cestování bez hranic a za to, že chytnou našeho lumpa třeba v Norsku a že tě včas vytáhnou z hořícího auta, tak musíš říct i to b! A nerozeštvávat pracující tím, že tě vysvobodily z auťáku nějaký anonymní podřadný brabenci. Oslabení státní správy, jako politický koncept (ODS a spol.) je krátkozraké a zločinné, jak by to překročilo jistou mez, sami mezinárodní-anonymní-zbohatlíky financované-korporace by odsud utekli mezi prvními. Proto taky se stavím za ty odbory a třeba i za ty jejich žrádelky.

magor 19.1.2008 15:39

magorovič

Ať dlouho je živa a zdráva Bobošíková ta stará kráva.

jensina 19.1.2008 15:25

Re: Jasná

Vladimíre, a kde ho měli pobrat, když jste ho celý pobral  vy .

xxx Kubeš 19.1.2008 15:24

Kráva

bych řekl, že je vcelku sympatické zvíře, je nevinná, je i pohledná (vždyť ji dávají i na obal čokolád) a navíc je užitečná. Velice, velice daleko má k ní Bobo.

kotaz 19.1.2008 14:00

stát jseš i TY - Dobráku

v soukromí firmě mužeš říkat jen ANO ANO, jen když se Tě šéf zeptá jestli venku neprší, můžeš si říct NE. Užij si to, jenže vylezeš ven a vlezeš rovnou do sra ček, potože obec tj stát nemá prachy na odvoz odpadků. No a potom Ti třeba znásilněji osmiletou dceru po cestě ze školy. Komu asi prospěje kecat furt o tom jak je třeba zrušit státní zaměstnance, jestlipak by se Ti chtělo v takový korporativní demokracii, jakou amíci zavedli v Iraku, žít?

Klaaarka 19.1.2008 13:51

Re: Co děláte v Bruselu

R^

kotaz 19.1.2008 13:13

Socialistický systém přerozdělování a demokracie

Inu ve velkých korporacích se přerozděluje o sto šest, a demokracie je tam pouze feudální, o tom je stohy knížek, stačí jen dát něčemu název "socijálistiský" a tím je to vyřízeno, že. Při tom velké korporace mají ve světě mnohem větší váhu (moc, peníze, války..) než jakákoliv státní správa.

kotaz 19.1.2008 12:53

náhodou vím

že je možné se velice snadno stát státním úředníkem, všude v Praze například shánějí na finančních úřadech úředníky, kteří vybírají daně od fysických osob. Takové děvče ma na starosti několik set (nebo tisíc) polatníků a sedí u compíku a klofe celej den, když se jde vyčůrat, přepadnou jí na chodbě novináři z TV, ona jim něco odpoví a je z ní hvězda. Každý si takovou práci může snadno skusit, fluktuace veliká, volných míst dostatek. Lidi se natšeně hrnou platit a jsou při tom samý úsměv. Politikové měnějí daně každý měsíc a vždy tvrdí, že to je naposled na dalších 15 let. Většinu vývaru ze změn mají softwérové firmy.

kotaz 19.1.2008 12:41

Bobo, možná se pletu, ale

já jsem jen obyčejný pracující - takže jen z té strany - existuje nejaké, dříve ROH - ti jsou partneři kapitalistům, když připustíme, že to má smysl, aby tacoví partneři byli tak dále: Jde o organizaci, která je teď v Talmanově dost bez vlivu - imperijalisti vyhráli na celé čáře a tím vrátili proletarijátu svoji porážku - jsou prostě na forhontu. Pracující člověk to cítí, jak jsou na koni - v podstatě jsou to jen blechy, které se snaží toho psa, z něhož sají krev, umořit. Špinavý peníze? Co to, proboha je?, jak řekl náš pan president. Ale přece, pořád ty odbory vyberou nějaké prostředky (FKSP?) a většinou by za ně dali pracujícímu - nevědí co, když přímo peníze to nesmějí být, tak třeba plavenky, že. Jenže pracující, který letí večer pro žrádlo a pro děcka a ráno zase do rachoty - ten je rád že tím propluje bez plavenek. Tak vznikly ty žrádelky. Za to se nakonec v tom TESCO dříve Máj, dá trochu levněji nakoupit, nebo v závodní žrádelně dostat ten studenej oběd. Aspoň něco. To víš nějakej raut v sídle EU to nejni, že. No a teď různý chytráci, abychom nebyli tak tlustí, tak nám prostě žrádelky seberou. to ROH bude mít ještě menší - tedy minusovej význam - o to politicky asi jde především. Talman a jeho ods možná k stáru až ho ta jeho vykopne, bude žrát chleba a pít mlíko - ale, to je málo platný, bude při tom sympatizovat s milijardářema. V politice nakonec nutně zvítězí "levice" vždyť přece pracujích je pořád nejvíce a tedy snadno "boháče" přehlasují. Když se pravice dostane jednou po dlouhé době k lyzu, nastve pracující tak, že už se potom nikam po dlouhou dobu nedostane, jsou to prostě taková "hladová" prasátka, že. Zbyde po nich americká okupační armáda a zdevastovaný státní aparát. Vzpomínám ha Hitlera, sudeťákům se nelíbilo v republice tatíčka Masaříka a Hitler jim sliboval všecko - jenže než se "rok s rokem sešel" byli všichni v zákopech u Stalingradu.

Malý Aston 19.1.2008 12:21

Jsem pro zrušení stravenek u všech státních zaměstnanců!

Soukromé firmy se mohou rozhodnout dle vlastního uvážení ale u státních zaměstnanců jsem pro okamžité zrušení.Kdo je placen ze státního rozpočtu,tedy daní těch kteří musí prachy pěkně položit Kalouskovi na stůl v hotovosti dle mého nemá nárok na další zvýchodnění.Každý kdo pracuje a jeho výsledek práce podléhá dani,platí státním zaměstnancům nejen plat,ale i sociální,zdravotní pojištění a ještě stravenky.Nevím,zda si to řada zde přítomných uvědomuje ale proč by dělník nebo zaměstnanec privátního sektoru musel podporovat a živit ty, kteří se množí jako mravenci tedy státní zaměstnance.:-D

Pepa.B 19.1.2008 11:55

Základní instinkt

Vážená paní Bobošíková,

je mně trohu smutno při čtení diskusních příspěvků k článkům tohoto deníku obecně,abych byl přesný většinou,neboť úrověň vyjádření svého oponentního názoru je  vesměs mělká,zjenodušující ,někdy čpící záští pramenící z vlastní malosti při nedostatečnosti vlastní schopnosti se slušně a zřetelně ,mnohdy bez pesměchu a urážek či zesměšnění vyjadřit a dát tak nahlédnout hluběji do svého nitra,jež nemusí ve své podstatě být tak primitivně vybavené,jak se na první pohled při čtení může zdát,i když se obávám  a docela opodstatněně,že tomu mnohdy tak být i může a určitá anonimita při tomto způsobu komunikace tomu jenom nahrává.Článek už svým názvem zaujme svým erotickým nábojem i když se nezdá podle zvoleného obsahu,že toto bylo záměrem ,přesto ,jak dále bude žřetelno ,určité sexuální napětí z obsahu a popsaných skutečností cítím.Zkusíme li se na več se stravenkami a lobováním za ně podívat z jiného úhlu pohledu,pak možná ten zmíněný erotický náboj bude zřetelnější .Takže firma Sodexho Pass lobuje za parlamentní podporu své věci  na straně jedné,poslanci  z Růže přeběhlí si schválení "stravenek"kladou jako nepřekročitelnou podmínku pro další podporu ve sněmovně na straně druhé a tak je naprosto nevyhnutelné jim vyhovět.Toto může být klíčový moment pro vysvětlení"politické korupce" kterou ta kausa na první pohled zavání.

Když už je naprosto jasno,samozřejmě určitému okruhu lidí,že toto sněmovnou určitě projde,nabízí se přímo možnost dobrého výdělku i z naprvní pohled špatného a pro konzervativní zástupce nelogického/pokud odmyslíme potřebu dvou hlasů pro další podporu/rozhodnutí.Někdo v tomto momentu nabídně lobující firmě,že za určitý obolus je schopen jejich věc protlačit sněmovnou,ta firma netuše ,že je vše již vlastně rohodnuto v její prospěch souhlasí a zaplatí.Toto je ten moment s erotickým nábojem a mým prvotním pocitem erotického náboje nadpisu článku,není  z toho dostatečně cítit ,jak s touto firmou někdo vydr...??

Marat 19.1.2008 11:45

Že se ale v politice bezva orientuje?

Mám dojem,že by se paní Bobošikává dobře uplatnila u dřezu s nádobím.

PRASI DENT 19.1.2008 11:10

NO DOBŘE

Přece jen se Bobo za svou zaslouženou mzdu něco v parlamentu EU dověděla.....Jo, není lobbista, jako bobista, ale ten náš Šlouf a Dalbalík, jakož i armáda jiných, to jsou lobobisté....