11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Antonín Hrbek 22.6.2006 11:20

Re: Jestli čte, tak jim posílám jedno vysvětlení.

Vážený Sašo, ono i s těmi ostatními "demokraty" to není tak slavné. Jen tak maně vzpomínám jak pan Tlustý v parlamentu dirigoval poslance ODS jak mají hlasovat, jaká zákulisní "demokratická" jednání probíhala při volbě pana Topolánka předsedou, atd.

Führer-princip také nezavedla Horákova sociální demokracie ale jiná strana před ní. Není to div, tento princip je hluboce zakotven v určité skupině lidí a někdy se projevuje až patologicky. Když vidím ma filmových záznamech hysterky vítající v Chebu Adolfa Hitlera nemohu si nevzpomenout na jiné hysterky.

Demokracie je velmi křehká květina a zatím proti stávajícímu pleveli nemá šanci vykvést.

S pozdravem

Marat 22.6.2006 11:17

Re: Jestli čte, tak jim posílám jedno vysvětlení.

Sašo,politické strany v Čechach  vždy byly založené na subordinaci.Zvláště socdemácká strana.Vlastně všechny politické strany v Čechách,pokud mají ve svém názvu slovo "demokracie",ty demokracie mají v sobě tůze málo.Za vlastní názor se vždy ze stran vylučovalo.Demokracie jako řemen.

nup 22.6.2006 10:58

Re: No dobře

ČSSD marně navrhuje Paroubka, ODS a KSČM si zvolí Němcovou... A máme to vyřízené! (Nebo máte nějakou jinou většinu?)

Ne, situace vážně není porovnatelná s rokem 2002. Tehdy ODS odmítala jakákoliv jednání o poměrném zastoupení místopředsedů a tak dostala, co dostala. Situace je naopak porovnatelná s rokem 96 a 98, kdy vznikala menšinová vláda a dohoda s opozicí byla nutná. Takže až hošové z panské koalice dopadnou na tvrdou realitu a začnou zase "brát telefony", k nějaké dohodě zřejmě dojde.

Saša 22.6.2006 10:52

Jestli čte, tak jim posílám jedno vysvětlení.

Za vysvětlení totiž stojí, proč důsledně užívám obrat "socdemáci" a nikdy je nenazývám "sociálními demokraty". Já si totiž myslím, že oni demokraté nejsou. Slovo 'demokrat' má přesný význam, 'demokracie' je cennou hodnotou, kterou nelze pošlapávat. Tím, že o sobě oligarchicky nebo führerprinzipově myslící a cítící lidé prohlašují, že jsou demokraté, se demokraty rozhodně nestávají a mne jejich sebepojmenování nezavazuje k tomu, aby je za demokraty označoval. Považoval bych ze velmi dehonestující nazývat socdemáky demokraty - jako nazývat vydřidušského lichváře dobrodincem nebo krvelačného panovníka otcem lidu. Od kdy začal ve mně klíčit tento názor o ademokratičnosti ČSSD? Od té doby, co Gross na jejich sjezdu dával své klace pokyny k hlasování mobilním telefonem. To pro mne bylo duševním zraněním. Taková ztráta vnitrostranické demokracie nutně musela mít za následek nástup fýrera Paroubka (jak to zhodnotil pan Klaus: "V případě premiéra Paroubka vzniklo individuální osobní vládnutí jednoho člověka nad vládou i nad jeho politickou stranou. To je v polistopadové éře u nás bezprecedentní jev. Pro mě je to do značné míry jev varovný.").

Socdemáci nejsou sociální demokraté. Protože nejsou demokraté, je každé dohadování se s nimi krajně nebezpečné.

nup 22.6.2006 10:44

Re: Pane Jičínský,

Opakujte si pomalu, abyste to stíhal vnímat: "100 není víc než 100, 100 není víc než 100, 100 není víc než 100, když budeme něco chtít, musíme jednat ještě s dalšími."

A malá poznámka: "Jednání" NENÍ definováno jako proces, ve kterém ODS řekne, co chce, a ten druhý potom tak hlasuje. Možná to tak fungovalo v 1. pol. 90tých let, dnes už naštěstí ne.

Malý Aston 22.6.2006 10:26

Jičínský zase zkouší co vydržíme.

Jsem přesvědčen,že ty naše názory a přiznejme si někdy i bláboly, čte některý pověřený člen ČSSD a jsou vyhodnocovány. Mnohdy jsou to jen zkušební balonky,co vydržíme. Paroubek nemůže být zvolen,protože je ještě premiér a nemá komu složit funkci.Tak kdo ze socanů může být zvolen za předsedu Sněmovny?Já předpokládám,že volby budou tajné. Pokud nebudou muset členové ČSSD ukázat lísteček napřed Paroubkovi nebo Zaorálkovi nebo Jičínskému,možní i Rathovi,mohou volit i jinak. Nevíme jak budou volit komunisté ale mám dojem,že se jim Paroubek nezamlouvá a oni vědí,že socany nespojuje žádná ideologie ale jen touha po moci a korytech a v případě,že spadnou do opozice,tak se začnou hádat a možná se i rozpadnou. Co dělat ve straně,když z toho nic nemám. Já být panem Jičínským,tak nejsem moc optimistický,tajné volby jsou tajné a soc.dem i komunisté to již jednou ukázali při volbě prezidenta. Je jiné něco říkat a něco jiné vhodit do bedny.

AeroKarel 22.6.2006 10:14

Zajímavé,

"Se zřetelem k tomu, že předsedou nové vlády bude zřejmě předseda ODS, měl by se stát předsedou Sněmovny představitel soc. dem. Odpovídalo by to situaci v roce 1996, kdy se předsedou stal Miloš Zeman z opoziční soc. dem., i v roce 1998, kdy byl zvolen Václav Klaus z ODS, jež přešla do opozice. V roce 2002 byli dva kandidáti, Zaorálek a Klaus, přičemž ve druhém kole byl zvolen předsedou Sněmovny soc. demokrat. "

A jakpak se to v tom roce 2002 vyvrbilo, to tato teze chvíli neplatila, neměl jste do toho co mluvit, nebo jak to vůbec bylo? Když dnes je  podle kulometu frází Sobotky nárok a tehdy zřejmě nebyl?

Antonín Hrbek 22.6.2006 9:57

Pane Jíčinský

Nebylo toho již dost? Třeba máte vnoučata nebo psa, kteří Vás potřebují více než čtenáři NP a dokonce i RP.

jasan 22.6.2006 9:51

Jicinsky lze

on je Zaoralek  s ODS?

tom 22.6.2006 9:11

komunista Jičínský

TO je nenápadná cesta k uchvácení moci komunistickosocialistickou vládou na věčné časy.Paroubek se urazil,když ho včera uvedli jako dosluhujícího premiera.on je tou mocí tak posedlý,že z něj jde hrůza!On nedopustí,aby se začaly vyšetřovat ty kauzy,které by odhalily tu zrůdnost jejich vládnutí.Jak je Paroubek nebezpečný ukázal po volbách,když byl přesvědčený,že má s komunistama většinu a bez jakých kolik zábran vyhrožoval každému kdo s ním nesouhlasí.Nevím ,jak je možné,že tolik lidí nevidí tu hrůzu a to nebezpečí,které Paroubek představuje.

dvd 22.6.2006 8:56

Demisi musí předcházet dohoda

Nemusí

Tomas 22.6.2006 8:56

Pane Jičínský, nemáte přehled ani o záměrech vlastní strany!

Skutečnost je taková, že vaše  strana usiluje nejen o křeslo předsedy sněmovny, ale také o křeslo předsedy vlády a o křesla všech ministrů... Dále samozřejmě o několik křesel místopředsedů sněmovny, také o všechny první, druhé i třetí náměstky ministrů a další funkce... Na všechny tyto funkce máte jediného kandidáta, Džordžína, jinak také Jiřího Paroubka (vulgo Beetle Baggins).

Vy pane Jičíský i vaše současná strana, máte o demokracii asi takové ponětí jako o menstruaci - víte že je, víte i zhruba jak a proč funguje, ale klidně se bez ní obejdete! Nemám pravdu?

vodák 22.6.2006 8:53

Re: pane Jičínský

naprostý souhlas. To, že takoví lidé jako Jičínský mohou 15 let po krachu komunistů stále žvanit a otravovat, svědčí o tom, že máme skutečně demokracii. Ale snad i naznačuje, že i demokracie by měla mít nějaké mantinely. Na slušnost a pokání se u lidí jako je Jičínský spoléhat nedá.

Franta D 22.6.2006 8:51

Soudruhu Jičínský,

nenazrál už čas odejít do důchodu?

dulcibelka 22.6.2006 8:44

Nežebrejte, soudruhu Jičínský.

lolo 22.6.2006 8:42

pane Jičínský

musím se opakovat,ale Vy, jako jeden z nejvyšších ideologů Ksč už konečně přestaňte otravovat svými bludy slušné lidi a pokuste se po zbytek života pěšky křižovat zemi Českou a Slovenskou a prosit o odpuštění všechny lidi,kterým jste svou zvrácenou   bolševickou ideologií ublížíl.Myslím si a asi oprávněně,že to už asi časově nestihnete.Zahoďte už spisky pánů Marxe a Engelse a doufejte v milost Boží.  

Walter 22.6.2006 8:32

Komunistický hulvát Paroubek předsedou parlamentu?

No jestli se toto stane, bude to ukázka dalšího a trvalého poklesu morální úrovně naší politické scény. Bude to urážka českého národ, plivnutí do tváře od takového hnusáka, že si to snad nesmíme nechat líbit. A ODS na to bude koukat se založenýma rukama. K tomu jsme našim politickým stranám dali mandát?

Tento krok bude mít na 100% za důsledek zrychlení vystěhovávání inteligentních, pracovitých a slušných lidí z této země.

Možná je to to, o co ODS, CSSD i ostatním jde. Mít tu jen poslušná tupá hovada, kterým je Paroubek bratrem.;-€

Saša 22.6.2006 8:23

Zase šidí a mlží, jen aby se na ně nějaké to funkcionářské křesílko dostalo.

Mají prostě šílený strach z vyšetřování své osmileté spolupráce se zločinci všeho druhu.

Žádná dohoda nemusí předcházet. Žádný předpis to nestanoví. Je to samozřejmě snazší a v normálních poměrech to lze předpokládat, ale Ústava s ničím takovým nepočítá. Pokud vláda nepodá do rukou presidenta demisi, president ji odvolá. S dohodami ve sněmovně to nemá nic společného.

Vláda je představitelem moci výkonné a je jmenována a odvolávána vrchním představitelem exekutivy, presidentem. V rámci systému brzd a vyvážení Ústava nařizuje, aby presidentem jmenovaná vláda předstoupila před nově zvolenou sněmovnu a požádala o vyslovení důvěry. Pokud orgán moci zákonodárné tomuto orgánu moci výkonné důvěru nevysloví, má president druhý pokus na jmenování vlády, která by důvěru získala. Když se to nepovede presidentovi ani napodruhé, musí se podrobit moci zákonnodárné a jmenovat předsedou vlády toho, koho mu určí předseda sněmovny. Pokud ani tento postup nepovede k cíli, president jakožto vrcholný představitel exekutivy získává na legislativou vrch a sněmovnu rozpouští a vypisuje nové volby.

Žádná dohoda ve sněmovně nemusí demisi vlády předcházet a vůbec nijak s tím nesouvisí.

princ bajaja 22.6.2006 8:08

Re: Pane Jičínský,

To je stejné jako byste chtěl aby opakoval :"jsem zombie,  jsem zombie, jsem zombie" a pak se vrátil do hrobu

Haui1 22.6.2006 8:04

Pane Jičínský,

prosím, opakujte po mně: "tyhle volby jsme jako ČSSD prohráli, tyhle volby jsme jako ČSSD prohráli, tyhle volby jsme jako ČSSD prohráli, takže si nemůžeme dávat podmínky". Kdybyste vyhráli, tak tady máme padesátá léta v bledě modrém.

Borek@Exil 22.6.2006 7:09

Re: Stařecké vzpomínání

Člověče, nebuďte naivní...vy jste už někdy viděl komunistu se stydět?

JanCimbura 22.6.2006 7:01

Stařecké vzpomínání

Pane Jičínský, nezlobte se, ale jděte už opravdu do důchodu při vší slušnosti. ČSSD(nádražáci) je stranou včetně Vás, která je neštěstím pro tuto zemi. Chlubí se ekonomickým nárůstem, ale nehovoří o totální zadluženosti. Chce najednou post šéfa posl. sněmovny, ale od roku 2002 dva tento pricip neuznala za vhodný a tetelil se tam Zaorálek. Podívejte se, kam jste to dotáhli. To už radši vydržím všechno jiné, než Ty vaše soudruhy Grosse, Rathy, Paroubky. Je to hnus velebnosti.Škromach si myslí, že asi netušíme s čí podporou v zádech by opět prohlasovaly ty svoje nápady jak co všechno ukradnout pro stát(potažmo pro koryta socdemáků?). A Ty Zdeňku to všechno se svým právním cítěním podporuješ? Že se nestydíš!!!

Z 60.let 22.6.2006 7:00

Autor Jičínský je především blbec z ČSSD

Od kterého roku a Antonína Novotného k tomu maje je náš pan Jičínský v politice ? Copak ho opravdu někdo nevykopne a bude tu strašit dál ???

Douša Josef 22.6.2006 6:59

No dobře

I letos mohou být dva navrhovaní za předsedu: Němcová a Paroubek. A zvolena bude Němcová. Stejný postup jako v roce 2002 a nemůžete nic namítat!

V roce 2002 ODS marně navrhovala Klause, ČSSD a KSČM si zvolili Zaorálka, Tentokrát vy budete marně navrhovat Paroubka a zvolí se kandidát ODS.A máme to vyřízené!

mak 22.6.2006 0:48

druzi vitezove, od roku 2002 byl predseda vlady social a predseda parlamentu blbec a taky asocial.

co si stale narokujete? Nechte to na novych poslancich, jak se domluvi. Jenze vy se nechcete domlouvat o tom to je.

bob 22.6.2006 0:40

Re: A což takhle

Souhlas, R^R^je to demagog a komunista.RvRv

Borek@Exil 22.6.2006 0:21

Kristovy rany! K cemu je ruska mafie, kdyz nedokaze zachlostit toho bolsevika Jicinskeho???!!!

Mišák 22.6.2006 0:17

A což takhle

soudruhu Jičínský...měl by se stát předsedou Sněmovny představitel ODS. Odpovídalo by to situaci v roce 2002.