6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bianka-Jane 29.8.2006 18:47

Naivo...

Bylo by to hezké, to ano. Leč uvěřit v něco takového nelze. Našim pánům politikům jde pouze o dvě věci: moc a peníze. Ale tak to šlo už ve starém Římě, bohužel. Lituji pana Topolánka a nechápu ho, věřila jsem, že Kalousek by nebyl schopen toho, co udělal, a též nerozumím a kladu si otázku: PROČ??? To není jeho styl. A v politice chce zůstat,,,

pařez 29.8.2006 18:41

Kalousek akorát hledal záminku jak odejít

dřív než ho lidovci sami "bez příčiny" odkopnou. Zvoral, co se dalo. I s komunisty jednal včetně "antikomunisty" Kasala. Lidovci jdou ke dnu, takže bylo jen otázkou času, než Kalouska odkopnou. To ale autor asi nechápe, tak nám tu radši kydá něco o "morálce". Na Kalouska to fakt sedí :-D

P 29.8.2006 22:08

Re: Kalousek akorát hledal záminku jak odejít

Lidovci dost ztratili ve volbách. To je dostatečný důvod k výměně vedení.

Karel008 29.8.2006 17:25

Zouzalíku,

ty jsi ale kus vola. Nebo možná Marťan , ke kterým se odvolává Duce.Ve svém článku jsi  se tak náramně vyprofiloval a "po komunistech raději nic nechtějme", chceme, ať táhnou za Volhu, všichni i ti v jiných stranách.

BuBu 29.8.2006 12:53

Pěkný nesmysl ta Vaše "Óda na Kalouska" !

Sleduji počínání Miroslava Kalouska od jeho vstupu na politickou scénu ! Po tom všem o něm mohu s klidným svědomím prohlásit : Pan Kalousek je špičkovým příkladem bezpáteřníka, který se, jako  zcela nevěřící, zaštiťuje falešnou láskou k bližnímu ! Pan Kalousek (a potažmo celé vedení KDU-ČSL) je strůjcem toho, že se lidovci potácejí zleva do prava . . . neboli "kam vítr - tam plášť" ! S takovými představiteli strany nikdy nebude KDU-ČSL věrohodnou stranou ! Všechny Kalouskovy "tahy" v KDU-ČSL jsou vedeny touhou po moci a penězích ! Vše, co činí je tomuto faktu podřízeno ! Kdyby měl vždy na mysli "blaho strany", jak se nám snaží nalhat - tak by již po "Grossově aféře" opustil spojenectví s ČSSD ! To by přineslo zcela jistě straně podstatně větší užitek - možná i těch požadovaných 10% ve volbách ! Jeho výmluvy, že tak nemohou učinit proto, že musejí zamezit spojenectví Paroubka s komunisty - tak ty může říkat možná tak kojencům ! Ale ani ti by mu je nevěřili ! Paroubek si dělal s bolševiky stejně,co chtěl . . . a lidovci a unionisté byli stejně 10-tým kolem u vozu !

Malý Aston 29.8.2006 14:47

Re: Pěkný nesmysl ta Vaše "Óda na Kalouska" !

Naprostý souhlas.R^

petr 29.8.2006 12:53

jaka je podstata veci ?

zajimavy nazor, osobne si ale myslim, ze realita bude preci jen prostsi - za kazdou cenu se udrzet u zdroje, vzdyt stale klesajici preference lidovcu v posledni dobe smerovaly k vymene vedeni a ted se naslo vhodne alibi, jen ta forma je ponekud nejista-ze by schopny a inteligentni kalousek vymenil koryto i za hrozbu sebeznemozneni ? to se me nejak nezda, spise ta paroubkova nabidka byla opravdu neodmitnutelna a zaslepila je a zbytek vedeni vidina pokracovani dosavadniho zpusobu zivota a alespon mlhava moznost bud zpomalit nebo zastavit pokracujici degradaci vlastni strany. na zaver jen poznamku - v diskusi jsem nekolikrat narazil na nazor hodnotici uroven volicu a stran obecne. byl bych dost skepticky v tomto ohledu - 80 % naroda vymeni svobodu za skyvu chleba, to se nejen v nasich dejinach mnohokrat potvrdilo a co se tyka urovne clenske zakladny a predstavitelu stran ? tady bych byl opravdu opatrny a nikomu z nich bych nechtel sahat do svedomi, jejich duveryhodnost je velmi problematicka a dokud bude z ceske politiky skvely a nekontrolovatelny privatni byznys, nic se nikdy nezmeni. jde o charakter te politicke reprezentace, nazev strany neni az tak podstatny a nase tragedie je, ze je neresitelnym problemem eliminovat tuto garnituru bezskrupuloznich osob motivovanych pouze osobnimi cili, v tom nas kocourkov ale neni vyjimkou, jak je ale videt, muze to mit i civilizovanejsi formu. no a pokud vas zajima, jaky bude dalsi vyvoj u nas ? - podivejte se na slovensko dnes

tonik 29.8.2006 11:54

kulda

hehehe neceteli jste dneska nahodou http://cypaty.blog.cz   ?

Politika je fajn, ale tam je clanek o Kulinskem, to je to, co dneska hybe justici

r.m. 29.8.2006 11:28

ta verbež

samostatně hlasovat nesmí, mrkněte na ně, nechci je ani za sousedy a podle jimi schválených zákonů bych měl jednat nebo dokonce snad žít? Pod nima se ale žít nedá.

TOM 29.8.2006 10:41

Arogance moci

Názorů na to proč křesťan Kalousek přijal nabídku od ďábla Paroubka je velmi mnoho. Ale že to udělal proto aby "tímto svým činem umožnil lidovcům jasně a spontánně deklarovat jejich postoj"  je naivita, to spíš Paroubek našel nějakého „kostlivce ve skříni“ na Kalouska, ale budiž je to také názor. A co když je to daleko prostší : Kalousek dobře věděl co dělá, KDU-ČSL ve volbách dopadla špatně - vinou vedení, a nyní Kalousek + vedení strany (což dokázalo při jednání min. čtvrtek večer, kdy vedení strany Kalouska nezastavilo) chtělo svůj průšvih nějak napravit. Kdyby se to podařilo a nedošlo k páteční a následně pondělní vnitrostranické smršti, mohlo se celé vedení strany plácat po ramenou jak to dobře s ČSSD uhráli a jak získali více než po volbách v roce 2002. Jasně že zapomněli na své spolustraníky a voliče a ani ve snu nečekali takovou bouři v Čechách dosti neobvyklou. Proč ? Nejsou na ni zvyklí, zvykli si vládnout sami, voliče potřebují 1x za 4 roky a spolustraníky jen při sjezdu. Arogance moci + pocit,  že moc mají na věčné časy. Ale to se týká každé strany, neboť moc korumpuje a dělá "mlhu před očima". S jídlem roste chuť. Takovým klasickým příkladem je Paroubek. Vzpomeňme na jeho začátky před 20-ti měsíci, většina lidí ani nevěděla kdo to je ten Paroubek. Co všechno za těch cca 20 měsíců dnešní vůdce ČSSD udělal, jeho jednání s lidmi i jeho soukmenovci. Jeho převracení skutečností, jeho vulgarita, a jeho pobočníci ? Janák, Ráth, Škromach a další ? Udělali z politiky u nás ještě horší žumpu než zde byla a nejenom svým slovníkem, ale i svými skutky. Je těžké hrabat se nahoru, ale ještě těžší je tam zůstat. Udělají vše aby na vrcholu zůstali. Dát Paroubkovi příležitost aby sestavil vládu ? Nikdy, získá za pomoci KSČM důvěru + někdo z lidovců mu pomůže. A bude vládnout další 4 roky. Paroubek to moc dobře ví a trafika pro takového přeběhlíka je už připravená. Tak a nyní se Klausi ukaž, ale "nezazdi" to jako Beneš v únoru 1948. Sakra kde mám ten pas ?

Malý Aston 29.8.2006 11:13

Re: Arogance moci

Plně s Vámi souhlasím. Každá moc korumpuje.Předpokládám,že Klaus není Beneš,předpokládám,že každý občan již zná,kdo je to Paroubek s kým má touhu vládnout a jaký je to člověk. Ten čas,který mnozí považují za promarněný byl potřebný.Každá strana,každý politik,každý občan,volič se musel projevit s kým a za co je možné se spojit a s kým to není slušné.Naprosto zbytečně se vytahuje nenávist nebo boj proti KSČM,tento postoj vyvolal sám Paroubek nejen svým projevem ale zejména tím,že se stal mluvčím KSČM. Skutečně stojíme před rozhodnutím,zda zde bude vládnout spojená bolševická levice nebo demokratické strany bývalé tříkoalice. Toto nebezpečí si řada občanů neuvědomuje. Ze strany ČSSD nelze očekávat žádné změny,ČSSD nemá stranickou základnu,jen placené sekretariáty,umrtvené strachem s diktátora. Neznám jak se zachová KSČM. Jednak je ČSSD využívá bez jejího souhlasu,jednak je poškozuje v očích veřejnosti. Špinavou práci nechávají na Paroubkovi ale své ještě neřekli. Jistě budou nové volby. Půjde do voleb KSČM společně s ČSSD nebo samostatně? Bude snaha KSČM zlividovat ČSSD včetně Paroubka nyní nebo až při volbách? Paroubek tvrdí,že je vychaval,jsou již vychovaní a souhlasí s učitelem Paroubkem? Nevím,počkáme.:-D

TOM 29.8.2006 12:21

Kdo koho pohltí KSČM - ČSSD nebo obráceně ?

Nastává okamžik kdy se některé strany musí rozhodnout kterým směrem jít. U KDU-ČSL se tak patrně začíná dít. Jít s ČSSD za podpory KSČM doleva, nebo s ODS doprava. Nebo zůstat v  těžko definovaném a voliči kritizovaném "hadím" středu. Pro lidovce je myslím strategicky výhodnější jít spíše s ODS (bez ohledu na letošní volby), zde může prosazovat tzv. sociální politiku, která bude usměrňovat pravicový proud lépe než vedle ČSSD a navíc se "neušpiní" spoluprací s KSČM. A v případě že se k nim přidají Zelení nastane v trojkoalici solidní rovnováha. Spolupráce s dnešní ČSSD představuje pro lidovce smrtelné nebezpečí. Vytvářet v takové spolupráci sociální politiku je blbost a na křesťansko - pravicovou politiku nebudou mít sílu. Navíc se ušpiní podporou od KSČM a ČSSD je postupně rozemele.

 

 

KSČM má a vždy měla největšího konkurenta v ČSSD. Spolupráce KSČ a ČSSD zde už byla a skončila zánikem ČSSD. Ale dnes to může být obráceně. Voličská i stranická základna KSČM stárne a strana samotná není zatím schopna se profilovat jako moderní komunistická strana evropského formátu. Nedokázala se ani zříci černé minulosti své přímé předchůdkyně KSČ. Myslím, že část špiček v KSČM ( typoval bych Dolejše, Ransdorfa a další) to ví, ale jejich síla pro reformu je zatím slabá. Ostatně taková reforma není ani v zájmu ČSSD i ona se trochu snažila přiživit na antikomunismu. A reformovaná KSČM by začala svoje postavení před voliči vylepšovat na úkor ČSSD. Paradoxně na levé straně politického spektra bude jednou větší boj o voliče než na pravé straně. Na spojení ČSSD a KSČM v jednu stranu by taková superstrana nevydělala. Voliči by se zalekli její velikosti a utekli k nějaké středové straně. Vznikl by zde trochu prostor pro čistě novou komunistickou stranu. Kdo má větší zájem na předčasných volbách ? KSČM nebo ČSSD ? Myslím že KSČM, ta na nich může vydělat a to na úkor ČSSD. To může být pro ČSSD dosti velký problém. I z tohoto pohledu myslím, že Paroubek jistotu 26-ti hlasů KSČM vůbec nemá.

cer 29.8.2006 11:17

Re: Arogance moci

souhlasim az na to, ze klaus se za dalsi obdobi proda komokoliv.

huhu 29.8.2006 8:36

povrchní

autor píše povrchně. Nerozumí situaci. Kalousek sice odešel, ale lidovci nakonec udělají ze svého "podrazáka" Kalouska hrdinu, kterému je ROKO skočil na špek.  Kalousek tedy neskončil, je jen otázka času, kdy se zase objeví. Topolánek prošel těžké období, kdy musel ukázat snahu jednat. To předvedl a ted je vše jasné a jen se může těšit na předšasné volby, kde ODS dále posílí. Bursík chybu neudělal, a rovněž vyhlíží nové volby. Dtto Filip. Tím velkým poraženým je Paroubek a nezakreje to ani velkohubostí a Musollinovským naparováním. Paroubek získal pro čssd image jednoho bloku s ksčm tedy ksčsssd a dovedl čssd do izolace od demokratických stran. Od čssd se odvátí poslední nekomunističtí voliči. A od Paroubka, který nemá co nabídnout i jeho vlastní šibalové, tak jako kdysi velice rychle od Zemana. Paroubek bude vykopnut nebo bude velet sektě bez šance na 51% - ksčssd.

Lerak 29.8.2006 7:53

Fantasmagorie

Kdyby tomu tak (ve všem co autor píše) bylo, bylo by to fajn. Ale opak je pravdou.

Bleg 29.8.2006 7:49

No nevím...

Četl jsem už všelicos ale tohle se snad nedá nazvat ani naivitou ...

Fynn 29.8.2006 8:09

Re: No nevím...

Souhlas

Vladimír 29.8.2006 7:47

Fatální chyba

Strana KDU ČSL nemusela být na dnes na pokraji politické smrti,kdyby v posledním volebním období dodržela své koaliční závazky a nezradila vládu ČSSD.Dopustila,aby se do čela strany dostal Miroslav Kalousek,který už tehdy patřil mezi politiky,kteří neměli mezi občany dobrou pověst /podezření z korupce v době působení na  MO,nejasné nabytí osobního majetku ap. /.Kalousek se v době,kdy vrcholila mediální aféra s Grossovým bytem a ČSSD měla nízké volební preference,sešel se špičkami ODS a v předtuše snadného vítězství pravice v příštích volbách pošlapal všechny koaliční dohody.Tím učinil vládu závislou na hlasech komunistických poslanců.Podařilo se mu Grosse odstřelit a už se klepal na prebendy v příští vládě s ODS.Jenže mladého Grosse vystřídal Paroubek,jiná váhová kategorie v politickém ringu a snadné volební vítězství se nekonalo.KDU ČSL se tím sama u voličů odepsala,další povolební veletoče už byly jen důsledkem předchozích podrazů a politických čachrů.Členská základna KDU ČSL měla reagovat už tehdy a neměla nikdy souhlasit s nástupem Kalouska do čela strany.Cyril Svoboda byl úspěšný ministr zahraničních věcí a jeho odvolání z funkce předsedy strany byla fatální chyba,která bude pro tuto stranu možná znamenat konec existence na politické scéně.

Šibal 29.8.2006 9:00

Re: Fatální chyba

S tímto diskusním příspěvkem souhlasím až na to, že Cyril Svoboda by byl úspěšným ministrem zahraničí. Zato hlavní článek je pěkný blábol. Před volbami útočili proti ČSSD jak koaliční partner Kalousek, dále ODS s nulovou tolerancí, dále media jako česky píšící německé noviny LD a IHeute a veřejnoprávní ČT. A vrcholem byla Kubicova zpráva v režii Langra. Od voleb uplynuly tři měsíce a co bylo na Kubicově zprávě tak akutního, že nemohla 4 dny počkat. Po volbách bylo tedy  těžké očekávat od ČSSD nějakou nadšenou toleranci.

Newkirk 29.8.2006 9:25

česky píšící německé noviny LD a IHeute

A co treba cesky pisici sovietske noviny Halo Moskvo a Ruda lez? Agent KGB uz sedi v kremlu...

gerontusinza 29.8.2006 10:31

Milý šibale, souhlasím s vámi v plném rozsahu.Re: Re: Fatální chyba

Inu, jak si ustlal, tak si lehl.R^

AeroKarel 29.8.2006 11:21

Re: Fatální chyba

Takže stručně řečeno, lidovci jsou socani s pánbíčkem a tomu by ve spárech ČSSD měli zůstat věrni? I s kreaturami typu Grosse a Paroubka? Grosse odstranit byla taktická, ne morální chyba. A Cyrda je relativně úspěšný (nic moc nezkazivší) ministr, ale moc špatný předseda. S ním si lidovci mohou klidně dát přihlášku do ČSSD a tím via ČSSD do KSČM. To by se vám líbilo, že?

skaut 29.8.2006 12:15

Re: Fatální chyba

Vladimíre Iljiči.Jste stejná kategorie jako Proubek a s ním spřažení šibalové.To,že Kalousek odstřelil Grosse a teď podtrhl Vrchního šibala,svědčí o tom,že charakter je mu nad kariéru.Na závěr se rehabilitoval.

Netřeba 29.8.2006 7:27

Chudák Kalousek.

S trnovou korunou na hlavě ho teď přibili na kříž. A on přitom jenom chtěl zachránit svoji stranu, naši politiku, naši republiku, náš lid.

P.S. V Římě začalo jednání o jeho svatořečení.

Puk 29.8.2006 11:41

Re: Chudák Kalousek.

Když jsem slyšel poprve o tom, co Kalousek zamýšlí, tak mne napadly dvě věci: Mnichov a kostlivec ve skříni

Strider 29.8.2006 7:05

Nanebevstoupeni pana Kalouska

Ja si spis myslim, ze motivace pana Kalouska byla uplne jina. Proc by mu to nemelo projit kdyz Paroubek vladne pevnou rukou a nikdo ani nehlesne.O co je Kalousek horsi nez Paroubek? Hlavni problem ve vysvetlovani techto nepochopitelnych veci uz od dob pyramid podle mne tkvi v tom, ze se prislusny vysvetlovac ohani logikou a pragmatismem.Ve skutecnosti za drtivou vetsinou cinu stoji nevyzpytatelna lidska psyche.Takze jesitnost, hloupost a dalsi jsou hlavnimi hybateli a ne logika a racionalni usudek.  

Trotl 29.8.2006 6:58

Pane autore,

řekl bych, že jste hodně blízko, odpovědi na otázku, proč to vlastně pan Kalusek udělal.

Ladislav N. 29.8.2006 6:29

A teď tu pohádku o Červené Karkulce, prosím...

Zbytečný článek....

třetí 29.8.2006 6:05

Pane Kalousku,

hezky jste si to napsal.