1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
sociolog 27.11.2008 11:03

Re: ...Hele, emi - grant, dej mi - grant!...

Tim jste v nejkratsi mozne forme vyjadril realny cesky vztah k Evrope. Brat, rozbijet a posmivat se nakonec. Jsme opravdu zemi, kterou bychom meli prejmenovat, dle nejstarsiho panovnickeho sidla, na "Zavist".

sociolog 27.11.2008 11:01

Re: chytrá horákyně.

To vubec zadna blbost neni. Vsichni ti klausovci, kteri se tvari tak vlastenecky, jaksi zapominaji na to, jake je u nas realita a jak malo mame duvodu k one krecovite prohlasovane narodni hrdosti.

šakal 27.11.2008 11:00

...Hele, emi - grant, dej mi - grant!...

...;-P  ;-D

sociolog 27.11.2008 10:58

Re: kdo není slepý...

Nevsiml jste si nahodou, ze americky Bailout se napadne podoba tomu, cemu Vy rikate socialismus. KLde chcete najit spojence v dobe krize, ktera resi stagnaci hospodarstvi "neprimerenym" zadluzenim...

Emi - grant 27.11.2008 10:56

chytrá horákyně.

Chceme-li v EU zůstat, budeme muset Lisabonskou smlouvu podepsat. Pokud ji nepodepíšeme, pak musíme ve vlastním zájmu z tohoto společenství vystoupit. Následky by se dostavily v mnoha podobách. TO JE REALITA.

Jak už tady bylo v některých příspěvcích poznamenáno, už dnes máme stav, kdy nové zákony, a prakticky, veškeré dění je orientováno na pravidla a nařízení EU. V čem jsme tedy suverení?  Že máme vlastní parlament? A na co? To divadlo s přeběhlíky, urážkami, vyslovováním nedůvěry, všechny ty mocenské boje. Dva roky skupina expertů pracuje na reformě zdravotnictví a když ne Zubová s Hovorkou, pak Čunek s Šojdrovou to položí. Stejně tak radar. Jak je to všechno trapné a kontraproduktivní. Já jsem mezi němci žil. Já jim vidím až do tlustého střeva. Ale to, jaký mají státní systém, zákony a pořádek, to jim můžeme závidět. Přiznejme si, že si skutečně neumíme vládnout. To je největší moje životní zklamání. Po 19 letech stojí proti sobě dva nesmiřitelné tábory občanů. Komunisté se vracejí. Populisti a šéfové galerky bez charakteru mají být naši nejvyšší zástupci. 20 úředníků ať spravuje chod země, dejme vládu Bruselu, ať máme všichni pěkně společně na koho nadávat. Já vím, že to vypadá jako blbost. Ona je to blbost, ale řekněte, není to k zamyšlení?

sociolog 27.11.2008 10:55

Re: K poslednimu odstavci

Uz Mila Bednar tady zastaval tezi, ze spojenctvi s Amerikou ma byt alternativou k EU.

Nevim,, kde on ci Vy berete opravneni pro tuto tezi. Pokud vim, tak prave Obama ocekava od Evropy, ze prevezme odpovednost tam, kde ji zatim pouze brala na sebe Amerika.

Predstava, ze klausovsky egoisticke, do sebe zahledene Cesko se bue samo v tomto smeru angazuovat, a to lepe nez dosavadni ci budouci EU, mi pripada natolik absurdni, ze vyvstava otazka, co chcete Americe nabidnout, kdyz uz ocekavate pooslabeni ci dokonce rozbiti Eu jeji vysostnou ochranu?

Cricket 27.11.2008 10:47

kdo není slepý...

...vidí, jakou cestu EU nastoupila. Je to třetí cesta, cesta regulovaného a plánovitého hospodářství, cesta byrokratizace, cesta vlády elity, které nikdo nedal ve volbách mandát vládnout (a to že se s tímto stavem volení europoslanci spokojují pro mne je jen argument mé vědomí posilující). Je to cesta potlačení základní vyváženosti demokratických procesů ve prospěch procesů méně demokratických. Pokud se dnes argumentuje, že nejde o socialismus, ano, ale jak dlouho bude trvat, než se k něčemu hodně podobnému po této cestě dostaneme? Tvrdím, že EU, do které jsme vstupovali, není Evropou, do které jsme se kdysi přihlašovali a dnes tato EU již neí tou EU, do které jsme vstoupili. Proces, vedoucí od skvělé zásadní myšlenky volného hospodářského prostoru bez cel, kde lidé, myšlenky, zboží i kapitál mohou volně manévrovat, je již jinde. Má již nástavbu v tvrdší regulaci, ve větší byrokracii, v potlačení slabších ve prospěch silnějších, v nařízeních utužujících sociální stát a potlačujících volný trh. To je nebezpečí, které Klaus vidí, i když to, co v poslední době předvádí, je šílené. Ale ani se mu nedivím - vždyť jeho situace je zoufalá, jako u člověka, který vidí zdáli přícházet tsunami, křičí na lidi : "jděte se schovat, stavějte hráze, připravte si čluny" a oni běží na břeh s mávátky tu věc vítat.  

Václav 27.11.2008 10:36

K poslednimu odstavci

No ja budu radsi, kdyz bude obrana CR zarucena v ramci NATO, ktere je hlavne podporeno americkym vojenskym potencialem. Vyhradne Evropska obrana je, zejmena proti Rusku, opravdu desiva vize. Na papire si muzeme garantovat cokoliv, ale kdyby prislo na lamani chleba tak nevim... :-(

šakal 27.11.2008 10:29

...Jo, ze Sovětskýho sváázu taky svazový republiky mohly vystoupit...

...Dokonce to tamní ústava "upravovala"...;-P  ;-D  (Y)

šakal 27.11.2008 10:24

...Ježkovykoule - další mnichovan!...

...Dobře, píšu si...Bartoň - nevolitelnej... (Y)

MR 27.11.2008 9:51

Jenom bych chtěl dodat

jaké "druhé" referendum v Irsku! Je mi jasné, že asi bude a možná i třetí dokud to nedopadne "správně". Ale to je na tom pro mne to nejděsivější 8-o! Někdo se rozhodne (bohužel jen Irsko), že udělá k takové zásadní věci  (o ztrátě zbytků suverenity není pochyb) referendum. Obě strany měly stejnou šanci dostatečně dlouho věc vysvětlit ale pak to nedopadne dle přání většiny politiků. Jsou snad špatní voliči? Jak je možné vůbec něco takového opakovat!  

Malý Aston 27.11.2008 9:24

Re: Já jsem pro svobodné a svrchované České knížectví (ať už se jmenuje tradičním názvem, či

Já jsem zase pro návrat nějakého monarchy,nejlépe evropského císaře nebo přímo cara Evropy.Je prokázáno,že je to ten nejlevnější útvar,který může řídit i velikánské územní celky.Žádné parlamenty,žádné politické vyžírky a žádná hra na demokracii.Podívejte se na Evropu.Komisaře nikdo nevolil,hlavního komisaře také ne,evropský parlament nikoho nevolí a o ničem nerozhoduje jen o svých platech.A jak to bude pokračovat tak jako dosud,toho cara se dočkáme a my starší kteří ještě umíme rusky budeme zase užiteční jako překladatelé.:-D

franta 27.11.2008 8:13

„plíživá cesta k federalizaci Evropy“

Vašík se asi dobře učil, komunisti říkali „plíživá kontrarevoluce“ 

janko 27.11.2008 8:01

O to právě jde

Copak je jedno, na čem se ona integrace zakládá? Tedy, zda na socialistických manýrech? Na dirigování?

Petr Kohout 27.11.2008 7:51

Re: Spolek 25 statu !

A já bych to bral - slíznout pouze výhody EU (volný pohyb zboží, lidí a kapitálu) a vyhnout se nevýhodám (povinnost odevzdat část své mzdy EU, která to většinou rozkrade a rozdá flákačům a zbytek mi s povýšeným úsměvem vrátí).

Petr Kohout 27.11.2008 7:49

Já jsem pro svobodné a svrchované České knížectví (ať už se jmenuje tradičním názvem, či

je nazváno moderněji). Pokud to nemohu mít, chci vládu demokratickou - tj. mít možnost volit své zástupce do parlamentu a také volit hlavu státu (přímo jako v USA či Rusku, nepřímo přes parlament, jako v České republice). Čili dávám přednost stát se oblastí Ruské federace před možností být provincií Evropy. V Evropě totiž nevolím ani hlavu státu a na vládu nemám také žádný vliv. Pokud nemohu mít vládu demokratickou, chci svým vládcům alespoň trochu rozumět, ať alespoň mluví slovanským jazykem (například Rusky) a nevyrážejí skřeky připomínající hluchoněmé - podle kterých je naši předkové nazvali Němci.

Milan 27.11.2008 7:38

šanci můžete dát něčemu nebo někomu

za předpokladu že když tu šanci nevyužije podle vašich představ, tak tu šanci odeberete. Ale tady vážený pane je to natrvalo, tady se to nedá zkusit a pak říct že to není to ořechové. Jak to jednou podepíšete tak šmytec.

Vlastimil 27.11.2008 7:27

Souhlasím s autorem

To, že se skupina senátorů obrátila s Lisabonskou smlouvou na Ústavní soud je obyčejný alibismus. Obrátili se na něj odpůrci LS, kteří neměli sami odvahu LS odmítnout a doufali, že to za ně udělá ÚS. Ústavní soud teď rozhodnutí o LS odpinknul zpět politikům. Václav Klaus si včera stěžoval, že rozhodnutí ÚS bylo politické. Ale schvalování LS je politickým rozhodnutím a politici se nemohou zbavit své odpovědnosti a přehodit to na někoho jiného.

JJ 27.11.2008 6:11

Re: 100x opakovaná lež

Pokud tak rozhodl Ustavni soud, tak to tak je. At uz si myslite co chcete, nebot rozhodnuti US je pravne zavazne.

JJ 27.11.2008 6:10

Re: Autor je vedle, jak ta jedle !

Jisteze se da z EU vystoupit. Dokonce to ta LS upravuje.

JJ 27.11.2008 6:09

Re: Spolek 25 statu !

Nepovazuji to za vydirani. Jde proste o zpusob akceptovani toho, ze se CR rozhodla do dalsiho procesu integrace nezapojit.

JJ 27.11.2008 6:05

Re: Některé články se nepovedou.

No, pokud jste hlasoval proti vstupu CR do EU, tak se vubec nedivim, ze mate na vec jiny nazor. Obdobne bych mohl argumentovat, ze si neprejete, aby vam nekdo videl pod prsty. A nedej boze jednou sahnul na imunitu.

Vlasta.on 27.11.2008 5:18

Re: Některé články se nepovedou.

;-) ;-D;-D

jura-p 27.11.2008 2:55

Některé články se nepovedou.

Ale člověk je to snaživý a umírněný. To nejsou tak špatné vlastnosti do některých subalterních funkcí.

jura-p 27.11.2008 2:30

Re: Spolek 25 statu !

Josefe, a ty státy odpoví, děkujeme za nabídku, my  zůstávame členy. A pokud někdo vydírá stát za to, jak se rozhodl, tak je gangster.

Takže si takovéto úvahy nechte. EU je spolek spřátelených zemí a vydírání by přece nikdy vůči svému členu nepoužili. Jestli máte jiné poznatky, napište přímo, které státy EU jsou takové, že by někoho vylučovaly za svobodné rozhodnutí?

Nebo jim to radíte a máte gangsterské myšlenky vy a státům EU je jen přisuzujete.

Napište jmenovitě, které podle vás by se takto chovaly.

Josef 27.11.2008 2:22

Spolek 25 statu !

Na neco jste pane Barton zapomnel. Je pravdou, ze podminkou je, aby vsichni clenove EU souhlasili ! Toho se ale necha dosahnout legalne take jinak. Tem co nesouhlasi bude jednodusse predlozena otazka, zdali se chteji stat cleny pridruzenymi k  EU, ci zdali chteji uplne vystoupit ! Tohle proti pravidlum NENI !!

iko 27.11.2008 1:10

Dejme Lisabonu šanci

A kdyz mu dame sanci, da na pak i on sanci, na vraceni situace "ante bellum"? Spis to vypada na JEDNOSMERNE davani sance; oprava nebude pripustna. Opravovat se muze, dokonce musi, ale jenom NESOUHLAS, viz. Irsko:-)

Brabec 27.11.2008 0:47

Autor je vedle, jak ta jedle !

Bezpečnost zaručuje NATO , autor je Ťululum. Buď je tak naivní nebo hloupý, nebo to na nás hraje. Ví ten idiot, že po LS se nedá z EU vystoupit ? A počkejme si na SUdeťáky - už se třesou !

marv 27.11.2008 0:38

100x opakovaná lež

I vy Bartoni?  "Lisabonská smlouva neodporuje české ústavě" jsem dnes už slyšel na ČT 99x a teď od Bartoně. Tak to musí být pravda. Vždyť na ČT dokonce sestříhali předsedu ÜS, aby to vypadalo, že to říká (že mluví o několika částech vystříhli). Jděte do ... (na 40 let)