26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magor Milda 30.11.2007 22:10

Evropská Unie je naše budoucnost, pokud nemáme na mysli Sovětskou Unii

rozhodnout se musíme pouze mezi západem a východem. Představa, že budeme jakési neutrální Švýcarsko mezi mlýnskými kameny není slučitelná s realitou. Buď polezeme do řiti Putinovi, nebo se pokusíme vyjednat čestné podmínky s EU. Jinou volbu nemáme.

Snowy White 30.11.2007 22:17

Re: Evropská Unie je naše budoucnost, pokud nemáme na mysli Sovětskou Unii

Mildo, problémem je, že slova jako Putin, Švýcarsko, Rusko se v článku nevyskytují. Je to totiž o Reformní smlouvě Evropské unie. Tak snad příště trefíte do černého...

Magor Milda 2.12.2007 15:41

Re: Re: Evropská Unie je naše budoucnost, pokud nemáme na mysli Sovětskou Unii

i když je ten článek málo aktuální: ta reformní smlouva má upevnit základy evropské Unie. Protesty proti jakékoliv reformě jsou proto i protesty proti zamýšlené integraci evropského obyvatelstva. Zde jde už pouze o detaily, kdo se rozhodl zůstat v Evropě, musí spolupracovat, což neznamená vše bez odporu přijmout. Na konci snahy musí být kompromis.

Kdo se snaží o deviaci od Evropy, může si hledat spojence v Rusku, Švýcarsku  nebo i dále, svému národu tím ale nic dobrého neudělá. Konkurence pro Evropu je dnes zejména USA, ale i Čína , Japonsko, Jižní Korea a Malajsie, každý si dnes hlídá své hospodářské možnosti. Nepozorovatelně ale úporně ti konkurenti Evropu dobývají. Pokouší se o to i noví Rusové.

loula 29.11.2007 20:53

Souhlasím s autorem,

že vždycky existuje dvě varianty řešení

1. trvat na svém názoru a prosazovat jej bez ohledu na osobní dopady

2. trvat na udržení vládní sesle a tomu přizpůsobovat své názory.

No a pan premier si jako svobodný člověk jednu z těch variant zvolil.

quetzal 2.12.2007 0:27

Re: Souhlasím s autorem,

problém je ale v tom, že některé varianty (jako třeba jedna ve 47) mají tu vlastnost, že za vás vyřeší veškeré svobodné rozhodování na několik desítek let dopředu.

Kajan 29.11.2007 17:44

Vyzývám poslance a senátory ODS, aby zrádce Topolánka prostě neposlechli při ratifikaci obludného socialistického evropského paktu !!! Dzp.

Kajan 29.11.2007 17:41

Ano, je více, než jasné, že Topolánka na minulém samitu eurohujerů čímsi dostali.

Tipuji nějaký úplatek v podoibě funkce v EU po skončení jeho domácího mandátu !!! A traktoristi v sále odmávají cokoliv. Nerozumějí téměř ničemu, stejně jako ostatní členské základny  ! Dzp.

Richard III. 29.11.2007 16:12

Revoluce není politika

Osm let jsme lezli - reprezentováni soudruhy z týmu "zdroje jsou" - Bruselu do zadku takže obrat o 180 stupňů je víc než náročný, v této situaci dokonce nemožný. Samozřejmě bychom mohli prohlásit, že  chceme změnit smlouvu nebo vystoupíme, ale co dál?

Investovali jsme až příliš do toho lezení dovnitř, lezení ven by bylo přinejmenším stejně náročné. Politika je totiž umění možného. Politika není revoluce a radikálové by se do ní neměli plést. Přinášeli vždy jen zlo.

Papouch 29.11.2007 18:02

Re: Revoluce není politika

skoda ze tyhle moudra nekdo neporadil treba "radikalu" marsalu Mannerheimovi v roce 39 - Finsko by se zachovalo rozumne, proti presile Rude armady proste okamzite kapitulovalo a v klidu by vznikla Finska SSR

Kdyz tu navrhovanou smlouvu parlament neschvali, vubec nic se nestane a plati dal smlouva z Nice. Jestli nekdo chce zmenit smlouvu, jsou to ozivovaci euroustavy. Takze musi motivovat oni, ne my.

Jako forsus by to mohla byt treba generalni a trvala vyjimka pro CR neprime a spotrebni dane.

sociolog 29.11.2007 15:07

kulaty stul Artuse?

Autor se domniva, ze haji konzervativni hodnoty. Ve skutecnosti se tento obdivovatel Landy svym clankem radi do posic krajni pravice. Je stolovnikem u Adolfa.

brana 29.11.2007 20:01

Re: kulaty stul Artuse?

vidim to obdobne. Ta utkvela predstava viteznych rytirskych bitev je poplatna soucasnemu trendu celebrace krizovych vyprav - tedy spise zajmu o B-filmy, nez o poetiku pana Landy.

quetzal 2.12.2007 0:21

Re: kulaty stul Artuse?

Tak aby bylo jasno:

1) Dolfik byl levicak - jeho strana byla Nacionálně SOCIALISTICKOU stranou PRÁCE

2) autor se jeví jako krajní pravice, protože tady žádná skutečná krajní pravice není. Za normálních podmínek by Topolánek a ODS byli maximálně středopraví a napravo od nich by se vyskytovalo něco vyhraněně konzervativního nebo liberálního.

Ivan 29.11.2007 14:51

Směšné

Je směšné mluvit o tom, že sjednocená Evropa nějak ohrožuje suverenitu ČR a přitom jednat s USA o stavbě základny na území ČR, základny, která jakoukoliv suverenitu zruší a přijme jasné poddanství.  Něco takového může opravdu jen absolvent bolševického gymnazia pro zelené mozky. 

quetzal 2.12.2007 0:23

Re: Směšné

základna zruší suverenitu??? No, stát se to může - třeba jako v případě několika set tisíc Rusů, co se nám sem nakvartýrovali po 68. Nikoliv však v případě raketové základy s max několika sty muži personálu.

ok 29.11.2007 13:34

IQ elit :o)

zapomínáte na to, že elita by měla mít slušné IQ a slušné vzdělání. ;-D;-D;-D

Cricket 29.11.2007 12:08

taky se mi zdá

že se představitelé ODS malinko předpos/rali. Ono to má ale ještě jeden aspekt. Smlouva musí být jednak podepsána, ale pak také ratifikována. Na kongresu zazněly silně také hlasy, abychom ji v ratifikaci silně a jako první odmítli. Pokud se poslanci a senátoři při ratifikaci zachovají konzistentně a smlouvu neratifikují, budu jim děkovat. Vždyť Evropa je svobodná a silná jen tolik, jak svobodné a silné jsou její státy. Smlouva svobodu a sílu států nepodporuje. Pouze byrokratizmus a centralismus. Původní myšlenky Evropy jsou převraceny a překrucovány tak, jak se to eurobyrokratům hodí. Začínám se proto cítit jako někdo, jehož definici jako  terminus technikus jsem osobně slyšel v Bruseli - zahraniční Evropan.

Malý Aston 29.11.2007 12:38

Re: taky se mi zdá

V politice jako v obchodě.Někomu postačí podat ruku a obchod je uzavřen,druhému nepostačuje jedna smlouva ale musí mít hned dvě i když dobře předem zná,že ji nebude plnit.Smlouvy se uzavírají jen těmi,kteří jsou rozhodnuti dohodu neplnit a soudit se a soudit se.Takže smlouva Evropská která nevychází z přání a zkušeností evropských občanů ale je výplodem úředníků z Bruselu nenajde naplnění.Každý stát,zejména Francie,Velká Británie,Německo a Španělsko,možná i Itálie nepřed budou hájit své zájmy a potom možná i zájmy ostatních.Tak tomu bylo,je a bude vážení evropané.:-D

brana 29.11.2007 20:22

Re: Re: taky se mi zdá

ze jsme tak trochu pozapomeli na fenomen globalizace. My proevropane myslime globalne a jedname lokalne. Oproti vlastencum, kteri mysli lokalne a........Zpusob hajeni "vlastnich" zajmu je soucasne historicky tezce srovnatelny. Zkusenosti a prani evropskych obcanu, jak vidime i na zdejsich strankach jsou casto postaveny na anachronich a i afektivnich pocitech.

Vlastimil 29.11.2007 12:42

Re: taky se mi zdá

Odmítnutí ratifikace smlouvy v poslanecké sněmovně a senátu by bylo fackou vládě ČR a zejména jejímu premiérovi Topolánkovi. Ten by pak v Evropě vypadal jako kašpárek, který něco slíbí a podepíše, ale jeho vlastní poslanci mu to poté zatrhnou. Podobný trapas se nám (tj. spíše KDU-ČSL) zatím stal jen jednou se smlouvou s Vatikánem. Jestli si myslíte, že naše odmítnutí by mohlo celý proces znovu zablokovat nejspíše se velmi mýlíte. Asi by se šlo dál - ale bez nás.

zdeněk 29.11.2007 13:08

Re: Re: taky se mi zdá

Proč ne, my se bez EU ústavy obejdeme.

Nejlepší by bylo z EU vystoupit.

Vlastimil 29.11.2007 13:40

Re: Re: Re: taky se mi zdá

Ano, z vlaku bychom jistě vystoupit mohli a vlak by pokračoval dál. Obavám se však, že by se pak ODS (a celá ČR) dlouhodobě dostala do značných problémů. Někdy však mám dojem, že mnohým nejde jen o naše vystoupení, nýbrž o trvalé zastavení vlaku - to se nám podaří jen sotva.   

Xaver 82.117 29.11.2007 14:02

Nejde jen o zastavení vlaku, ale o jeho jízdu opačným směrem.

A k tomu je nutno nejprve vlak za pomoci užitečných idiotů zastavit...

autor 29.11.2007 14:52

Re: Re: Re: Re: taky se mi zdá

Co nám přináší EU? Myslíte že ty kamiony by nás objížděli? Zatím se zdá že do EU dáme víc než z něj získáme. Pak zbývá jediná výhoda, bezcelní obchod, ale ten můžeme realizovat i bez členství v EU...

Xaver 82.117 29.11.2007 13:43

Komunisti to taky říkaj...

:-/

Malý Aston 29.11.2007 11:55

Možná je to tím,že se politikové podívali na mapu Evropy.

Naše zemička má tolik obyvatel jako například Paříž a okolí.Takže nějaké vyskakování pidistátu není na místě.ODS se aspoň snaží v rámci možností něco říci a něco prosadit a je to lépe než ČSSD a KSČM,kteří lezou Bruselu do zadku bez jakýchkoliv připomínek.Pokud se někdo cítí evropanem,to ještě neznamená se že musí z každé voloviny kterou tamní úředníci navrhnou posrantikovat.:-D

janoryna 29.11.2007 11:20

je ODS skutečně pravicová ?

podle řečí určitě. ale v praxi mi zeman připadal mnohem pravicovější. na př. snížil daňové sazby, zvýšil odečitatelné polžky pro živnostníky atd. I imigrační zákony..

Xaver 82.117 29.11.2007 11:42

ODS není pravicová, ale populistická.

Skutečně pravicová strana s pravicovými poilitiky hodnými toho jména u nás není... Ano, Zeman byl v některých případech pravicovější, podobně jako třeba Mitterand.

franta 29.11.2007 9:49

Jestli

oni (ODS) se tak nechovají proto, že se chtějí za každou cenu udržet u moci ? Třeba to odkoukali od Paroubka ! Perte se a žerte se !  

jasan 29.11.2007 9:40

ale kus....

ne ze by nebyli poserove...

ale definitivni souhlas to neni - tim je az ratifikace.

a pred ni to musi schvalit ustavni soud....

takze soise heµra o cas; Zajimave to bude az potom....

franta 29.11.2007 9:51

Trapná výmluva

Chcete říci, že Topolánek podepsal něco, co může být v rozporu s naší ústavou ? To by ovšem měl jít do zadele okamžitě !