5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: David Rath

Žádná politická objednávka. David Rath jen upřednostnil hotovost před obchodem s bezcennými akciemi, platební kartou k účtu nastrčené konzultační firmy v zahraničí, prodejem desetitisíců knížek skrze anonymní kupce na internetu nebo čerpáním služeb v podobě předvolební reklamní kampaně se slevou ve výši 90%.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 21.5.2012 16:21

Nenapsal to špatně, ten Matějka.

Jeho články se mi začínají líbit čím dál víc.

F. Vízek 20.5.2012 17:53

Doporučuji

docela zajímavé texty na

http://skramlik.blog.idnes.cz/ 

M. Procházka 20.5.2012 10:41

David Rath

Pane Matějka,takových poudaček slyšíme každý den věrtel,holt musíte se také přiživit.To všechno už víme, ale rozumné  východisko ze všech těch kauz? Ble,ble.ble nám nepomůže,každý je chytrý až na půdu,ale ve skutečnosti z nás všech, kdo se vyškrábe nahoru,chce zkusit  hrabat,někdo to dělá tajně a nepříjde se na něho,další hloupě a praskne to.Platí ale zásadní,každý politik od leva či prava,jakmile má příležitost, pokouší se z toho něco mít pro sebe.Jedině bolševici jsou dosud umytí,ale ti už republiku rozkradli dávno a k lizu je zatím nepustili,i když v tom spolku jsou jen idealisti a ti realisté právě v jiných kabátech kradou jak mohou. 

,

B. Rybák 20.5.2012 10:12

Jako kouřová clona

Jako kouřová clona přece fungovala drtivá většina dosavadních mediálních (korupčních) afér. Kdyby tomu tak nebylo, byly by dotaženy do konce a pokud by důvodem jejich nedokončení byla prokazatelná "sabotáž" ze strany politiků, státních zástupců, soudců nebo policie, měla by masmédia superaféru o jejíž společenské užitečnosti by nemohl nikdo pochybovat. A tak obávám, že např. za aférou PROMO-PRO stojí především snaha zabránit odhalení korupce (např. pana Kalouska, Tvrdíka..) na ministerstvu obrany, za aférou "Drobil - Michálek" snaha zabránit odhalení děsivého (korupčního) hospodaření na MŽP (např. s EU-dotacemi).

"Kdosi" zřejmě zná poklesky většiny politiků, účelově je (získává) a zneužívá k jejich vydírání a ty "neposlušné" politiky pak mediálně popraví. Je očividné, že to nedělá v zájmu našich občanů. To, že beznaděj, malomyslnost a obecná nenávist k reprezentantům svého státu a pohrdání vlastním národem je cestou do záhuby, ví snad i úplný politický hlupák. Různé indexy důvěry občanů např. v západní Evropě mnohá média sledují, ošetřují a pěstují jako "státní poklad". Vždyť bez této, v tomto případě dosti podvodné "péče" by EU už neexistovala.

J. Tolman 19.5.2012 21:34

Naším nejúspěšnějším politickým spisovatelem

není Paroubek. O Paroubkovi se to pouze smí psát.

J. Jurax 19.5.2012 23:08

Re: Naším nejúspěšnějším politickým spisovatelem

Nejúspěšnějšm snad ani ne, ale nejprodávanějším, ještě přesnějí řečeno nejkupovanějším.

Ovšem kým, to je tajné - nejspíš někým, kdo Jyrkovi takto zcela legálně zaplatil za služby legálně nezaplatitelné. Prostě koloťuk v malém měřítku,  v jiném oboru , leč na stejném principu. Konečně nic nového - vzpomeňte, jak se sypaly peníze do nadace první Jyrkovy manželky, ale co nadacovala a jakým podílem z vybraného se nějak tutlá ... inu, i exmanželka politika z něčeho žít musí a i tak lze splatit služby poskytnutě exmanželem - přece ji nebude živi sám ...

A pak  praví klasik neber úplatky, neber úplatky, nebo se z toho zblázníš ... viděli jste zbláznivšího se tuzemského politika? Že by nebrali úplatky, to snad ne - to spíš slogan neplatí ...

J. Tolman 19.5.2012 23:16

Re: Naším nejúspěšnějším politickým spisovatelem

A vy víte, kolik výtisků toho nejúspěšnějšího bylo prodáno u nás, v Rusku s pomocí Lukoilu atd? A víte, kdo je kupoval? 

V. Petrová 19.5.2012 18:02

VONDRA

udělal co ? Doporučil nebo dokonce podepsal smlouvu s firmou ProMoPro a víc nic. Před skončením předsednictva v EU vládla padla a konečné vyúčtovávání a podpisování měl na starosti někdo úplně jiný ( není dnes náhodou eurokomisařem ? ). Takže - co vlastně udělal  Vondra, že je pořád osočován ? Kdyby mohl vůbec kontrolovat faktury, podpisovat je - prosím. Ale to ne. TAKŽE - V ČEM JE PROBLÉM  ?

J. Stejskal 20.5.2012 2:05

Re: VONDRA

"podepsal smlouvu s firmou ProMoPro a víc nic. " Svatá prostoto!

V. Vlach 20.5.2012 10:23

Re: VONDRA

Svatá Prostoto,to mohl podepsat obecní blb,na to nepotřebujeme Vondru,který vysává svým platem peníze nás všech!!!Stále je náš zaměstnanec - je proto s nesmírným podivem - viděno očima ufouna - že my,jako jeho zaměstnavatelé,jsme ho ještě na hodinu nevyrazili z práce a nenechali mu uhradit vzniklou škodu!!!

M. Trhlík 20.5.2012 17:49

Re: VONDRA

Ono vlastně podle výsledků vyšetřování nikdo nic neudělal.Stačí se změnit vláda a vše je zapomenuto, protože začnou krást jiní.

V. Ondys 19.5.2012 15:20

:))))))) A co korumpování budoucích příkladných

jako studentů vedených k výnosné pokleslosti prostřednictvím neochvějně socialistického školství?

M. Stuchlik 19.5.2012 12:42

Ve výčtu zlodějů chybí tovaryšč Klaus

proč na něj Klausjugend zapomíná? Jinak nikdy nezapomenou zmínit jeho zásluhy

:-)

J. Jurax 19.5.2012 23:10

Re: Ve výčtu zlodějů chybí tovaryšč Klaus

Že Vy nemáte pana prezidenta rád? A mimochodem, co konkrétně - kromě plnicího pera - zcizil?

M. Trhlík 20.5.2012 17:51

Re: Ve výčtu zlodějů chybí tovaryšč Klaus

A to musíme Klause mít rádi?

J. Jurax 21.5.2012 20:07

Re: Ve výčtu zlodějů chybí tovaryšč Klaus

Nemusíme. Ale podstata byla v druhé otázce - co Klaus konkrétně kromě toho plnicího pera zcizil?

B. Jelínek 19.5.2012 12:37

A co z toho vyplývá?

Předpokládám, že "většina" je přesvědčena o "nedostatečné" kontrole politiků, malé transparentnosti zakázek atd. Témeř nikdo nevidí problém systémově - protože každý maximalizujeme svůj užitek - důsledek přerozdělování je přesně tento efekt a lepší to nebude.

Kecy o tom jak západ od nás to je perfektní jsou bohužel jen tragické kecy, netušíc podstatu problému. 

Půvabné to je především od ČSSD (ne že by jiná strana na tom byla o tolik lépe, vždyť jde nakonec jen o moc ovládat) - žvanění o rozkrádání a čistých rukách a pak jsou první na řadě.... Tak jo, více kontrolních mechanismů = více úředníků = více přerozdělování a stále dokola.

G. Zahradníček 19.5.2012 12:10

Asi tak nějak, Rath je jen malý zlodějíček.

:)))

J. Slanina 20.5.2012 13:02

Re: Asi tak nějak, Rath je jen malý zlodějíček.

Chtělo by se říct, že ty jsi malý zahradník. Ale to je velký omyl. Ty jsi jenom velký vůl.

J. Muller 20.5.2012 22:43

Re: Asi tak nějak, Rath je jen malý zlodějíček.

Je to povznášející pocit, když je vedle mě ještě větší vůl.

P. Fiala 19.5.2012 11:36

A ta kauza MUS je zametena definitivně

M. Rybar 19.5.2012 11:13

RATH...

MYSLIM ZE TEN PAN RATH ZASE NEMUZE BEJT TAK SPATNEJ CLOVEK,KDYZ SHANEL PENIZE ABY SI MOH KOUPIT NEMOCNICI...JISTE V NI CHTEL LECIT ZADARMO LIDI...

V. Ondys 19.5.2012 9:40

:)))))))) V zájmu vyšší spravedlnosti

a faktické nemožnosti naší pro zfušované zákony i množství namočených do podezření z korupce, by se všichni podezřelí měli dopravit na příští letiště jednoho příkladného Vény, kde by v zájmu vítězství pravdy a lásky k ostatním museli skákat s Kalouskovými padáky tak dlouho, než by se dobrovolně rozhodli nakradené miliardy vrátit do státní kasy, aby nově zvolení měli stejnou šanci v zájmu společenského pokroku a světlejší budoucnosti. :)))))))))) Se socialistickým přerozdělováním až na věčné časy. :))))))) A nikdy jinak!

Když vznikaly Spojené státy, otcové zakladatelé byli první, kdo dal přímo do ústavy státu zmínku o korupci – a ve velmi důležité části. Právě korupce totiž může být jednou z mála příčin, proč může být americký prezident odvolán z funkce: „Oddíl 4. Prezident, viceprezident a všichni úředníci Spojených států musí být zproštění funkcí, budou-li obžalováni a usvědčeni z velezrady, úplatkářství nebo z jiných těžkých zločinů a trestných činů.“

J. Jurax 19.5.2012 23:13

Re: :)))))))) V zájmu vyšší spravedlnosti

No jo, ale musí být obžalováni a hlavně usvědčeni - a to je u nás jaksi problém ...

V. Ondys 20.5.2012 9:17

Re: :)))))))) S tím bych si hlavu moc nelámal

plátce daní taky nikdo neobžaloval a neodsoudil k vyživovací povinnosti korupčníků s plněním jejich nenasytných choutek většinou při hodně nadstandardních platech. Pochybuji o tom, že je hryže svědomí, kolik jiných mohlo podobně odskákat chybějící miliardové sumy ve společném rozpočtu díky jejich bezohledně chamtivému snažení. :))))))) Věřím, že by ocenili korektní přístup ze strany armády, :)))))))) aby nedošlo k chaosu při gigantickém množství seskoků, a v případě pokání by to moudře nesli po zbytek života jako velmi cennou zkušenost.

V. Vlach 20.5.2012 10:28

Re: :)))))))) V zájmu vyšší spravedlnosti

Porád se ohánět humanitou,pokrokem a demokracií - v zemi,kde tyto hodnoty mají jiný,pokřivený či opačný obsah než jejich hrdinně napsaná forma - je Pokrytectvím,které by se mělo trestat nejvyšší instancí,nějakou,která se lidí ani nedotýká!Prostě všichni ví,co ti lidé jsou zač a co mají na svědomí.Řešení?Poturecku!!!!,jak se říká.Ke zdi.

K. Křivan 19.5.2012 9:08

Doufám, že je to teprv začátek

největšího  českého skandálu.  Rath si myslel, že se mu nemůže nic stát,

že ho chrání immunita, že ho kamarádi podrží.  Pokud mu to nevyjde, a

tak to zatím vypadá,  tak to vypadá slibně. Tak se od Rátha začne

klubíčko odvíjet. Doufejme.

I. Malypetr 20.5.2012 16:04

Re: Doufám, že je to teprv začátek

Svatá prostoto...

A. Javůrek 19.5.2012 8:59

souhlas

J. Novak 19.5.2012 8:19

Souhlas

Mluvíte mi z duše, pouze já navíc připouštím i tu možnost politické objednávky, minimálně v upřednostněním případu co se týká počtu a množství nasazených sil a prostředků. Ale odposlechy, sledování a nevím co všechno ještě byste dnes museli zavést na každé radnici a i ve velkých firmách typu velká automobilka apod., protože bez uplácení nemáte šanci ani na radnici, ani třeba v té automobilce, pokud něco "nepřihrajete" nákupčímu, nakoupí klidně dráž a jinde a v horší kvalitě.