26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: David Rath

Žádná politická objednávka. David Rath jen upřednostnil hotovost před obchodem s bezcennými akciemi, platební kartou k účtu nastrčené konzultační firmy v zahraničí, prodejem desetitisíců knížek skrze anonymní kupce na internetu nebo čerpáním služeb v podobě předvolební reklamní kampaně se slevou ve výši 90%.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mařák 19.5.2012 14:51

Re: Těch jmen vrcholných politiků

Vám ale nejde o žádnou zastupitelskou demokracii, vždyť i tzv. Marxovu dělnickou třídu již považujete za jakési fašisty.....  Spíše o jakousi revoluci plebejců, nebo snad ne?

M. Mařák 19.5.2012 13:50

Re: Těch jmen vrcholných politiků

Ano, je to tak, v řeckých městských státech demokracie mohla fungovat, byly totiž relativně malé, lidé se mezi sebou mohli více-méně znát a mohla tedy probíhat zpětná kontrola.

Jeden ze zdejších bývalých diskutérů, pan Janyška, tvrdil, že zastupitelská demokracie je postavená na korupci, neboť jak jinak se dá nazvat skutečnost, když politická strana naslibuje svým voličům, že v jejich zájmu vytuneluje státní rozpočet? 

Souhlasím s ním.

P. Schuster 19.5.2012 13:40

Re: Těch jmen vrcholných politiků

Neznám demokracii založenou na zlodějině a korupci. My máme zastupitelskou demokracii, kroužkovali jsme ve volbách a do nové sněmovny se dostalo 57% nováčků. Je evidentní, že tzv. Janouchovo kroužkování vůbec nepomohlo, spíše naopak. Demokracii hodnotili starořekové jako nejlepší státní řízení, jiní starořečtí filozofové varují před ochlokracii - vládou lůzy, kde převažuje demagogie, tyranie většiny a vláda vášně nad rozumem. To nás asi čeká po volbách.

M. Stuchlik 19.5.2012 12:42

Ve výčtu zlodějů chybí tovaryšč Klaus

proč na něj Klausjugend zapomíná? Jinak nikdy nezapomenou zmínit jeho zásluhy

:-)

B. Jelínek 19.5.2012 12:37

A co z toho vyplývá?

Předpokládám, že "většina" je přesvědčena o "nedostatečné" kontrole politiků, malé transparentnosti zakázek atd. Témeř nikdo nevidí problém systémově - protože každý maximalizujeme svůj užitek - důsledek přerozdělování je přesně tento efekt a lepší to nebude.

Kecy o tom jak západ od nás to je perfektní jsou bohužel jen tragické kecy, netušíc podstatu problému. 

Půvabné to je především od ČSSD (ne že by jiná strana na tom byla o tolik lépe, vždyť jde nakonec jen o moc ovládat) - žvanění o rozkrádání a čistých rukách a pak jsou první na řadě.... Tak jo, více kontrolních mechanismů = více úředníků = více přerozdělování a stále dokola.

G. Zahradníček 19.5.2012 12:10

Asi tak nějak, Rath je jen malý zlodějíček.

:)))

P. Fiala 19.5.2012 11:36

A ta kauza MUS je zametena definitivně

M. Rybar 19.5.2012 11:13

RATH...

MYSLIM ZE TEN PAN RATH ZASE NEMUZE BEJT TAK SPATNEJ CLOVEK,KDYZ SHANEL PENIZE ABY SI MOH KOUPIT NEMOCNICI...JISTE V NI CHTEL LECIT ZADARMO LIDI...

V. Ondys 19.5.2012 9:40

:)))))))) V zájmu vyšší spravedlnosti

a faktické nemožnosti naší pro zfušované zákony i množství namočených do podezření z korupce, by se všichni podezřelí měli dopravit na příští letiště jednoho příkladného Vény, kde by v zájmu vítězství pravdy a lásky k ostatním museli skákat s Kalouskovými padáky tak dlouho, než by se dobrovolně rozhodli nakradené miliardy vrátit do státní kasy, aby nově zvolení měli stejnou šanci v zájmu společenského pokroku a světlejší budoucnosti. :)))))))))) Se socialistickým přerozdělováním až na věčné časy. :))))))) A nikdy jinak!

Když vznikaly Spojené státy, otcové zakladatelé byli první, kdo dal přímo do ústavy státu zmínku o korupci – a ve velmi důležité části. Právě korupce totiž může být jednou z mála příčin, proč může být americký prezident odvolán z funkce: „Oddíl 4. Prezident, viceprezident a všichni úředníci Spojených států musí být zproštění funkcí, budou-li obžalováni a usvědčeni z velezrady, úplatkářství nebo z jiných těžkých zločinů a trestných činů.“

K. Křivan 19.5.2012 9:08

Doufám, že je to teprv začátek

největšího  českého skandálu.  Rath si myslel, že se mu nemůže nic stát,

že ho chrání immunita, že ho kamarádi podrží.  Pokud mu to nevyjde, a

tak to zatím vypadá,  tak to vypadá slibně. Tak se od Rátha začne

klubíčko odvíjet. Doufejme.

A. Javůrek 19.5.2012 8:59

souhlas

J. Novak 19.5.2012 8:19

Souhlas

Mluvíte mi z duše, pouze já navíc připouštím i tu možnost politické objednávky, minimálně v upřednostněním případu co se týká počtu a množství nasazených sil a prostředků. Ale odposlechy, sledování a nevím co všechno ještě byste dnes museli zavést na každé radnici a i ve velkých firmách typu velká automobilka apod., protože bez uplácení nemáte šanci ani na radnici, ani třeba v té automobilce, pokud něco "nepřihrajete" nákupčímu, nakoupí klidně dráž a jinde a v horší kvalitě.

P. Hlosta 19.5.2012 5:39

Bude pokračování?

Pokud nešlo o politickou objednávku, pak se to záhy projeví pokračováním. Práce policie nutně musí mít další ryby v sítích, jinak by to znamenalo ne prázdný rybník, ale rybolov jen naoko. Takže občan prostý dopředu ví, jaké kauzy očekávat. Otázka je, zda to ví i ony velké ryby.

M. Mařák 19.5.2012 1:00

Těch jmen vrcholných politiků

by se dalo vyjmenovat ještě hodně, ale co chcete po systému (demokracie), jenž je založen na zlodějině a koupci, přičemž neznám v současnosti jiný méně špatný. K demarchii jsme zatím nedospěli.