2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Další upřímný, tentokrát na Pozemkovém fondu

Když přišel s "upřímností" Stanislav Gross, všichni se mu smáli. Když nám přítel Paroubek "upřímně" sdělil, že bude vládnout klidně s komunisty (druzí zmiňovaní, Marťani, se dosud neobjevili), začal nám pro změnu přecházet mráz po zádech. V sobotu se sice "upřímně" svěřovala Lidovým novinám Petra Buzková, ale její slova - coby poslankyně se dny ve Sněmovně sečtenými - byla spíš pro pobavení. Radiožurnál ovšem objevil dalšího "upřímného", čirou náhodou opět sociálního demokrata.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
autor 10.11.2005 22:40

shrnuti dnesniho dne

""Praha projekt okruhu, jehož výstavbu plánuje na rok 2010, zanesla do změn v územním plánu schválených v listopadu 2004. "Fond o našich plánech věděl. Dvacátého června vznesl dotaz, zda může půdu vydat. Odpověděli jsme třináctého července, tj. v rámci zákonné lhůty, že ne. V tu dobu byly pozemky už přepsané na nové majitele," řekl náměstek primátora Rudolf Blažek (ODS)." Dne 1. 11. 2005 otevira kauzu server aktualne.cz, svete div se 10. 11. 2005 "uz" ODS podala zaloby. To co se delo v lete jsme my v ODS nebyly schopni rozpoznat, teprve po prelouskani pani novinarkou Slonkovou i nam docvaklo co se vlastne delo a nasi megaexperti uz podavaji zaloby. "Hlavní město Praha ve čtvrtek (10. 11. 2005) podalo žaloby napadající platnost smluv, na jejichž základě převedl Pozemkový fond (PF) České republiky dva pozemky v Uhříněvsi soukromým podnikatelům. Primátor Pavel Bém (ODS) vše označil za "loupež za bílého dne"." citace jsou z http://www.novinky.cz/69513-.html
Sch.glosátor 10.11.2005 17:59

Vládnou nám blbci ?

To je relativní. Pokud jde o jejich vlastní prospěch tak zat tak blbí nejsou...
Láďa 10.11.2005 13:41

Co se divíte?

Občané Rokycan, kde má pan Brožík trvalé bydliště o něm víme své. Jakým způsobem se choval za minulého režimu, jak postupně stoupal až na místopředsedu sněmovny a najednou strmý pád. Přes jeho velkou snahu nezvolení do sněmovny ani následně do rokycanského zastupitelstva. Tak pro něj "musela" vzniknout funkce v PF. Přece takový člověk nemůže z ničeho nic začít normálně pracovat. Tak se nedivte že teď tak "brečí". A že nerozumí zemědělství? To byste se divili. Před několika lety se mu před jeho domem přes noc objevila shozená hromada hnoje a bylo to zdokumentované dokonce v místních novinách.
Novák Jiří 10.11.2005 13:35

Kde jsou příčiny

Podobným způsobem se vydává mnoho pozemků. Je zajímavé, že obvykle pod dálnicemi, nebo jinými veřejně prospěšnými stavbami. Příčinou je nastavení parametrů, které umožnily, aby restituent své nároky mohl odprodat s tím, že ten kdo tyto nároky skoupí dostane zcela jiné pozemky podle vlastního výběru. Pravý viník je ten, kdo takovou možnost připustil. Pokud vím, tak už v programu Občanského fóra bylo uvedeno, že se stát nesmí zbavovat pozemků, které bude potřebovat pro dopravní infrastrukturu nebo jiné veřejné účely, např. biokoridory.
Kolemjdoucí 10.11.2005 11:05

Brožik - ještě větší než jsme doufaly

Je to k neuvěření co ten člověk dokáže z huby vypustit.Buď je opravdu tak blbej a nebo mu "Jenom nerozumíme". Ale nejvíce ze všeho mu vadí že přijde o ty velké bakšiše od překupníků.
www racek 10.11.2005 11:01

a rubej, paroubku, rubej hlavy ... ale pozor,

mezi hlasujícími byli i dva soudruzi z ods... ehmmmm... ale ti nic netušili.
za všechno tohle může velice, převelice špatný zákon, který tenhle způsob umožnil. sami víte, že jakákoliv komise rozhoduje objektivně pouze dočasu. a dočas uplynul již dávno.
no já ty pozemky naštestí dostal tak, jak  byly mým předkům odejmuty. takže za své rokle, višňovku a několik proužků teď dostávám od jézeďáků Kč 3100,- za rok.
hlavou mi ale vrta, co kdybych je nedostal a teď chtěl vydat náhradní. třeba kousek vedle, tam se prodávají něco za 15OO za metřík.... myslíte ýže bych měl naději?
huhu 10.11.2005 13:00

Re: a rubej, paroubku, rubej hlavy ... ale pozor,

ještě, že se mají socani na koho vymlouvat...tak již víme, že Unipetrol privatizoval Tlustý, pozemky Kocourek...
www racek 10.11.2005 13:04

Re: Re: a rubej, paroubku, rubej hlavy ... ale pozor,

no, huhu, v těchto případech vjo rovno.
ale u unipetrolu se mi zdá, žeten disident na seychelách nekecal. jen ty prachy se cestou na místo určení kdesi zastavily...
trinity 10.11.2005 10:57

http://blog.lide.cz/bloger.r

http://blog.lide.cz/bloger.r
JAG 10.11.2005 12:42

Re: http://blog.lide.cz/bloger.r

Už jsi s tím otravný(-á), trinity
Berda 10.11.2005 10:06

Brožík je milovník přírody!

Jeho slavný výrok: Nejlíp si vyčistím hlavu, když zastřelím pár muflonů ... Toho ochočenéhop jelena, který si šel k dobrým lidem jako vždy pro žrádlo,  ovšem zastřeli v den atentátu na Dvojčata tehdejší ministr Fencl. Z 30 metrů! l
Mejla 10.11.2005 9:35

Brožík, není to ten, co s chutí pro zábavu zabíjí srnky ? Pokud se dobře pamatuji,

Bróža vlastnoručně zastřelil starého jelena (-nácteráka) zadarmo, ačkoliv tento starý jelen mohl být utracen za statisíce střelcem, který si na to vydělal. Ale Brožík říká, že zabíjením zvířat si perfektně vyčistí hlavu.
watabi 10.11.2005 23:39

Re: Brožík, není to ten, co s chutí pro zábavu zabíjí srnky ? Pokud se dobře pamatuji,

Už mi to sice z hlavy dávno vyšumělo, ale dík za připomenutí. Tento flagrantní blb skutečně kdysi dávno tuto zhovadilost vypustil z huby.......
Jura Jurax 10.11.2005 9:33

No jo,

nechte lumpy v klídku lumpačit, leč ve vhodném okamžiku jim omočte rypák ve sračkách - budete geroj a získáte politické body. Toť politika - a Papa Roubek jest vskutku politik. Už desetiletí - ale o nějakém pozemkovém fondu určitě vůbec nikdy nic neslyšel, aniž by byť jen tušil, čím se zabývá - až poprvé před čtrnácti dny ... a Zgarba je v záloze, aby nám to máčení rypáků vydrželo na dýl a politických bodů bylo ještě více.
Volte socany - vstanou noví korupčníci a rudá vlajka zavlaje! Ovšem obávám se, že budete-li volit cokoliv jíného, moc si ohledně té korupce nepomůžete - ono totiž peníze nesmrdí a kolik korupčních afér na vysoké úrovni skončilo byť i jen podmíněným potrestáním viníka? Vzpomenete si? Vrána vráně přece oči nevyklove a politický boj nesmí usmrtit slepičky snášející zlatá vejce - politický boj je totiž o ta zlatá vejce.
Jirka 10.11.2005 9:56

Re: No jo,

Jak se říká na ostravsku:" Kurva kurvě řiť něurvě."
Antonín Hrbek 10.11.2005 9:26

Málokdo si všímnul

dalšího poctivého přiznání pana Brožíka. Když dostal na Pozemkovém fondu funkci místopředsedy výkonného výboru jako trafiku, nevěděl o zemědělství a pozemcích vůbec nic ale skutečně vůbec nic. Teď je mu, když pozbíral nějaké drobty znalostí a získal nějaké známosti, líto že je "nespravedlivě" odejit. On přece "vždycky bojoval proti snahám a tlakům, abychom náhradní pozemky vydávali mimo veřejnou nabídku". Nějak se mu to, chudáčkovi, nepovedlo. A dva roky byl sticha jako prase v žitě. Kdysi na zemědělské brigádě mi vedoucí statku ukázal, že i hnůj lze kydat v lakýrkách a svátečním oblečení, aniž by se kydající umazal. Pan Brožík to asi neumí.
Jura Jurax 10.11.2005 9:39

Re: Málokdo si všímnul

A já bloud jsem si myslel, že obsazování hlupců o věci nic nevědících do funkcí za odměnu za loajalitu ku Straně, ať už jakékoliv, odešlo s komunisty a jejich kádrovou politikou (tedy poctivě řečeno - myslel jsem si to asi tak do léta 1990).
Vládnou nám a věci veřejné řídí i nadále blbci - samet nesamet - akorát se rozšířilo spektrum stranických knížek těchto trafikantů.
PVB 10.11.2005 16:05

Re: Re: Málokdo si všímnul

no Juro, to neni vysada CR - takhle to funguje leckde po svete...a nemusi se chodit vubec do "Tretiho sveta"...
loula 10.11.2005 8:22

Přečetl jsem si článek znova

a trochu mě zamrazilo.  Pan Brožík se zlobí, že se něco profláklo možná kvůli nějaké hloupé chybě fondu, ale vůbec mu nepřijde na mysl, že na tom fondu se dělají křivárny - také za jeho spoluúčasti - dlouhou řadu let. To považuje za normální.
Skoro bych řekl, že jde o profesní deformaci  profese politik. Prostě ze slovníku vymazali slova jako morálka, poctivost, pravdomluvnost a hrozně se diví, že by to jako po nich někdo mohl požadovat. No řekněte, není to drzost.
Otakaro 10.11.2005 8:21

nechodme kolem horke kase-za vsim stoji

pan Cervenka, nic vic, nic min. proste je koupene, ale sakra dobre! kolik bylo na stole? pet v ceskych? pcha, to je mala kaluž...
Lubomír Ptáček, n. d. 10.11.2005 7:42

Prudké záchvaty poctivosti

Když některého z našich politiků čas od času postihne prudký záchvat poctivosti z nejasných příčin, nemohu nevzpomenout na klasický výrok Standy Grosse blahé paměti: Jestli mě ještě chvíli budete štvát a rejpad do mě, prodám ten Telcom podle zákona a budete mít všichni po žížalkách.
Pavel 10.11.2005 6:42

Mirek Dušín

alias František Brožík - před Pozemkovým fondem byl ve Fondu národního majektu. Čisté ruce - skoro do party "Rychlých šípů" socdemokratických bolševiků. Tento nenahraditelný "odborník" má toho už hodně za sebou a "plné kapsy". Ale je hezké, že to myslí "úpřímně", faklt dojemné!!!  
loula 10.11.2005 6:19

Je docela možné,

že celou aferu skutečně odstartoval nějaký neuspokojený restituent nebo spíše spekulant, který již měl přislíbený kus Václaváku, "poctivě" odevzdal přislušné všimné a hloupou chybou na něj pozemkový fond zapomněl. Za závažnější považuji informaci jednoho člena PF, který se v televizi upřímně divil, proč tolik humbuku,když takhle to fungue od roku 1993.
Myslím, že rozprášení představitelů PF je naprosto na místě, protože když se ustanoví vyšetřovací komise, tak bude léta bádat, aby dospěla k závěru, že sice stát přišel o miliardy, Ruzyně bude muset postavit runway v Divoké Šárce, ale jinak nikdo za nic nemůže.
Samozřejmě zbývá Zgarba, ne proto, že by mu dokázali korupci ( tu ostatně nedokázali nikomu), ale proto, že šéfoval úřadu, který vědomě způsobil svému zaměstnavateli - státu - miliardové škody.
Je třeba říci, že svým postupem Paroubek tyto škody nenapraví, dokonce ani nepotrestá viníky mimo to, že je odřízne od budoucích úplatků, ale alespoň nový pozemkový fond se snad na čas bude bát a nebude dělat takovéto prasárny. Proto si myslím, že tento krok je alespoň dočasně produktivní a - ale to už je věc Paroubka - mu sbírá body na veřejnosti. A Zgarba? Jsem přesvědčen, že toho Paroubek také vyhodí, ale až za čas. Dvě razantní akce časově oddělené nasbírají víc bodů než akce jedna. Ale to už je politika.
dvd 10.11.2005 20:55

Re: Je docela možné,

Neřekl bych, že od roku 1993. Vše začalo poněkud později když kodis (J.Lux ?) prosadil do zákona o půdě změnu, umožňující kupčit s restitučními nároky.
Kikina 10.11.2005 5:13

Nejupřímnější ze všech upřímných.

kdyby to Marťan Parub myslel upřímně, tak už prasečkáře Zgarbu dávno kopnul do vrtule a ten byletěl a letěl....