2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

POLITIKA: Další idiotský zákon

Jednoho dne se objevilo toto heslo na krabičkách sirek, když jsem si je šel koupit do trafiky, ráno, v 5:15 hod, neb šichta začínala 5:45 ve Vysočanech a já jel tramvají z Kobylis.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Klepal 19.12.2016 9:45

Re: Tak, tak,

Z těch starších ještě připomeňme Letky. Partyzánky a jejich ještě levnější slovenská varianta Detvy obsahovaly nemíchaný tabák, proto mu někteří kuřáci dávali přednost.

Š. Hašek 19.12.2016 9:39

Re: Oprava

Rozhodně nemohu být obviněn z jakéhokoliv obdivu k Třetí Ríši .... To zde všici vědí.

Jen mě zaujalo to slovo -žena-, dnes by to heslo už bylo gendervylepšeno. Pokrok. Němečtí národní socani byli přeci jen proti dnešku poněkud zaostale pozadu ........

Jedna taková "nějaká" mě obvinila, zřejmě, že stále tento "pohlavně diferencovaný pojem" zastarale používám, z "nemístných sexystických poznámek". Nekecám, fakt!

Š. Hašek 19.12.2016 9:31

Re: Díky

Rovněž.

J. Hajský 19.12.2016 9:31

Re: ČSTP

Začátkem padesátých let, když jsem byl malý kluk jsem sledoval dědky - penzisty u tramvajové zastávky. Do tramvaje se s cigaretou nemohlo, tak každý kuřák zahodil před nástupem vyjgla na zem. Penzisti po něm chňapli, dali do krabičky a pak z toho balili cigarety. Tam muselo být dehtu!

M. Drašner 19.12.2016 9:27

Souhlasím s většinou článku

jen to volání po diktátorovi, který by dal věci do pořádku, zní mi velice nelibě. Nejsou Putin s Maderou nekuřáci?

R. Tichý 19.12.2016 9:23

Mne dost vadi oder marihuany. Taky vnimate boj za jeji legalizaci jako pomyleny?

K. Janyška 19.12.2016 9:02

„Nekuřáci dobří v práci, zdraví jsou a neutrácí!

Dobré a většinou i pravdivé heslo... Dzp.

P. Hlosta 19.12.2016 8:51

Není nad dobro pro lid!

Už v časech svého mládí a po osmašedesátém zvláště, když jsem slyšel, že někdo chce mé zdraví a dobro, věděl jsem s jistotou že je to stoprocentně sviňská prasárna. Toto pravidlo se udrželo dodnes! Nekuřte, budete zdraví - za situace, že musíte makat dvanáct a víc hodin po nocích, abyste si udrželi jakous takous životní úroveň pro rodinu, bez dovolených a nenástupu na nemocenské pro ohrožení příjmu, je tohle varování jaksi stupidní.

Finta fň - jak se říká superfintě - je stabilní pomalé zdražování tabákových výrobků. Ne že by nešlo náhle zdražit tabákové výrobky skokem o třista procent, ale nestalo se. Oni by totiž přestali náhle kouřit kuřáci ve velkém a byla by státní kasa v perdeli! Zdůvodnit tuhle zlodějnu, která vůbec není o zájmu o zdraví všeholidu, je skutečně těžké, ale za státní peníze lze rozpoutat kampaň proti kouření. Kdyby to mělo jít ze soukromé kapsy, pak by k tomu nemohlo dojít, že. A tak stát je vlastně dealerem drogy zvané nikotin. Jako správný monopolní dealer zvyšuje ceny za matroš do míry až k neunesení pro uživatele drogy. To neunesení ovšem stát obhajuje nutností odnaučit drogově závislé. Aby mu nikdo do kšeftu nevlezl, jiné dealery drogy, co pašují a padělají cigarety za nižší ceny, stíhá a zavírá do vězení(tam ovšem až tak zle u nás není:-).

Celé tohle je šaškárna o převýchovách lidí, což není nic v dějinách nového. Komunisti a před nimi i nacisti, byli na tohle machři. Pod rouškou předělání lidí je jediné - udržet si moc s pomocí přerozdělování peněz, které ukradou právě těm tzv. převychovávaným lidem! Ale nemysleme si, že jim ty prachy budou stačit. Musí vymyslet další nové zdroje a jak řekl Špidla - ZDROJE JSOU!

;-))

P. Hlosta 19.12.2016 8:31

Re: ČSTP

Dnes je cpaní cigaret už tak běžné, že jen stěží lze najít nízkopříjmového, který by si nebalil cigarety nějakým tím svinstvem. Strašný je tabák na vykuřování skleníků, který je nejoblíbenější, protože nejlevnější. Nikdo ani netuší, kolik je v něm čeho. Mám zkušenost, že v blízkosti takového kuřáka tabáku na vykuřování skleníků, nelze dlouho vydržet a ač sám kuřák, z toho dýmu je mi špatně. Dokonce jsem zaregistroval i dělníka, který si balil ze sbíraných vajglů, kde jen je našel. A mohly to být vajgly i z hajzlíku! Takový matroš, že se dotyčný až dusil. Neměl prostě prachy na nic, když byl po krk v dluzích a chtěl to řešit prací.

Lidi prostě nechtějí přestat kouřit a když nemají na pro ně drahou cigaretu z krabičky s odrazujícím obrázkem, balí si kdeco. Na to seno taky dojde! Už s tím začali mladí a tvrdí, že to je marihuana, ač znalci jim řeknou, že moc slabý matroš. Vidět mladého, jak se dusí při snaze udržet v plicích ten hnůj, řeknete si proč proboha si nekoupí třeba Marlboro, aby aspoň z toho měl tabákovou vůni a ne smrad páleného hnoje!

P. Lenc 19.12.2016 8:26

Díky

pane Vlku.A že tímto článkem nase...dnešní ekofašisty(pardon, šiřitele dobra) mně po ránu opravdu potěší.

J. Kulheim 19.12.2016 8:25

Re: Hm

"...normalni je nekourit, a vydelavat na tom je hnus."

Soudruzi zakažte kouřit všem a všude. Stačí zakázat pěstování tabáku, výrobu a dovoz cigaret. Fízlové, kteří budou kontrolovat kotle na topení budou kotrolovat i dodržování zákona o plošním zákazu kouření. Práskačům lze slíbit nějakou korunu. Všichni budou zdraví a budou žít až do smrti.

Bojovníci za lepší zdraví občanů můžou profesionální bojovníci pokračovat zákazem tuků, cukrů, potravin, které obsahují lepek, málo vlákniny, atd.

Profesionální konatelé dobra, nechte lidi žít a nepleťte se jim do života. KOmandová je hnus a ti, kteří chtějí lidi nahánět do nějakéko ráje, nejsou normální

B. Mráz 19.12.2016 8:18

Re: Tak, tak,

Ještě tady nepadly další druhy : Džunka - 1,90 Kčš, Letka -2 Kčs, Globuska 2 ,20 Kčs, později bulharské BT, Ropotamo....a po Startkách za 4,. se staly nejoblíbenější Cley 6,.

B. Novacek 19.12.2016 6:56

Re: Tak, tak,

Ve vašem výčtu cigaret, paní Procházková, z šedesátých let chybí ještě bulharské Marici a Kleopatry egyptské provenience...ale hlavne Startky, které kouřili před výplatou všichni. Někdo tu zmiňoval zkratku ČSTP, tu vysvětloval můj legionářský děd, který si pěstoval tabák a míchal ho s různými "tarasy", takto" Čisté Seno Tabáku Prosté...

Díky pane Vlku za brilantní shrnutí debility českých pos(r)anců a citace Cromwella.

V. Šťastný 19.12.2016 6:51

Re: Hm

Tak to říkejte státu, ten totiž na tabáku a alkoholu vydělá daleko více, než jeho producenti a pak vám farizejsky zakáže kouřit v hospodě, tedy v místě, kde se z historického pohledu kouří už po staletí a které byla společenským vývojem k tomu určeno.

J. Balcar 19.12.2016 6:34

ČSTP

Moji prarodiče kouřili Partyzánky a cpanky (doma dělané). Babička měla svůj výklad zkratky ČSTP: čistá sláma, tráva, papír...

J. Pospíšil 19.12.2016 5:37

Re: Hm

Až všichni přestanou kouřit, tak jednak budou muset nějakou novou platbou nebo zvýšenou daní zaplatit tu díru v platbách, které přestanou být od kuřáků, všichni pak už nekuřáci budou muset zaplatit dotací další přežití pěstitelů tabáku. Už dnes EU poskytuje pěstitelům tabáku velikou podporu ve stovkách milionů eur na "přechod" na jiné plodiny.

A protože úředníků neubude, tak se vymyslí jiná regulace, jistě taky zdravá.

Každá totalita se prosazuje zdravotní terminologií. Jednou je to nebezpečí ideové nákazy, jednou zdravá rasa, jednou zdraví všech.

Vždy jde o ozdravění, o eradikaci něčeho nezdravého, časem i s nositeli nákazy či šiřiteli škodlivin. Po zákazu kouření se rozšíří modré zony do každé vesnice, pak bude zaveden poplatek za vjezd do obce cizákům, pak bude poplatek za vstup cizákům. V potravinách daň za sladké a za tučné. Já vám dám jíst nezdravý bůček, na tom firma řízená jako stát nevydělá a to politik Babiš nedovolí. I vaše firma bude řízená správně. Hulit doma se taky zakáže, kdo to má čuchat při otevřeném oknu nebo když to pronikne pod dveřma do chodby. A vždyť doma můžou být i ženy a děti. Myslím, že online sledování je namístě, tak jako u plateb v obchodech a hospodách. Protože někteří, dokud se to nezavede, tak budou podvádět a hulit.

J. Pospíšil 19.12.2016 3:41

Re: Tak, tak,

Skvělé a silné byly albánské Diamant.

J. Jurax 19.12.2016 3:12

Re: proč tak pozdě - jediné, čemu se lze divit

No to víte, blbost našich zákonodárců opět vykvetla rudými květy, takže se není co divit reakci.

J. Jurax 19.12.2016 3:09

Re: Tak, tak,

A Ligeros a Partagas - to bylo taky z Kuby a byly to cigarety pro drsné muže a taky úsporné - jen silné povahy jich vyšlukovaly víc jak jednu za půlden. Jestli je kouřili Fidélovi barbudos, není divu, že vyhráli ...

J. Jurax 19.12.2016 3:06

Re: Hm

Jo, normální je žít a nechat žít, ne buzerovat sprostný lid dobrosernými broskvovinami.

Co se nelíbí pravičákovi, nedělá to. Co se nelíbí levičákovi, zakáže všem.

A co myslíte, je normální pít lihové nápoje? Najmě na veřejnosti v restaurantu či putyce? A není hnus na nich vydělávat? Vždyť alkohol zabíjí! Když už tvrdíte, že normální je nekouřit, neostýchejte se a jděte směle dál! Víte, co ještě věcí se dá zakázat?

J. Sinnreich 19.12.2016 2:39

Oprava

Fritz Todt, nekurak, nebyl odsouzen v Norimberskem procesu, nybrz zahynul pri leteckem nestesti v r. 1942. Na to cigarety nemely asi vliv. Nicmene stale platilo Goebbelsovo heslo: "Nemecka zena nekouri".

A. Holík 19.12.2016 2:17

Hm

Zamestnanec nesmi byt vystaven pasivnimu koureni, tecka. Hospody jen doted mely vyjimku.

Z hlediska zakaznika to uz je vesmes dneska jedno, nekurackych restauraci je dost. A ze zavrou vesnicke hospody ? Pokud je to proto, ze svou zivnost stavely na drogove zavislosti, jenom dobre.

Dnes uz se vazne jedna o anachronismus .. normalni je nekourit, a vydelavat na tom je hnus.

I. Procházková 19.12.2016 1:57

Tak, tak,

Partyzánky a Lípy, to se ale nedalo kouřit. Lepší časy přišly až někdy kolem 1963 - jedny z prvních cigaret s filtrem byly Astry a Moravy (2,20 a 2,40 Kčs). V polovině 60. let se objevily Kimky a Visantky (5,- Kčs), vypadaly jako Ameriky, ale někdo říkal, že snad byly kubánské. Taky už dááávno nekouřím, ale kuřákům přeju, aby naši poslanci a senátoři přestali blbnout a povolili v českých hospůdkách kouření (nejlíp tak, jak to bylo doteď - kuřácká a nekuřácká část). Hospoda bez cigár a alkoholu - to už by člověk mohl rovnou zůstat doma. Však ono to asi tak dopadne - z hospod budou kluby nebo lidi budou hulit potajmu doma.;-(

T. Kohout 19.12.2016 0:39

proč tak pozdě - jediné, čemu se lze divit

Ani si nevzpomínám, že všude jinde, kde se ta "hrůznost" stala již dávno, měli podobné hysterické výlevy. Ale Češi jsou holt speciální.