20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
strejda 17.11.2008 11:46

Re: Více peněz se dá utopit v účtování akciových společností, než v neziskovkách

Stačí porovnat kolik a.s. a s.r.o. zkrachovalo s tím kolik zkrachovalo neziskovek a hlavně, kolik za těmi krachy a.s a s.r.o. zůstalo dluhů. Jednoduché a poučné.

Tomas B. 17.11.2008 11:34

Re: Mackovi je k zblití z koalice ČSSD a ODS

To všechno je víceméně pravda - výsledkem bude v Evropě unikátní vládnutí socialistů s komunisty na všech úrovních od měst až po centrální vládu. ODS, resp. její význam, se bude dále změnšovat, i to je pravda. Počet současných a bývalých komunistů ve všech možných i nemožných úřadech v justici, policii, mediálních radách, zkrátka všude kde to jen půjde -  vzroste. Komunisté se socialisty najdou nejsnáze průsečík zájmů tam, kde půjde o zásahy státu do ekonomiky ve formě regulace všeho možného, od mezd až po ceny všeho, kde ceny regulovat lze. Počet státních zaměstnanců a lidí závislých na států v příspěvkových organizacích či lidí závislých na státních zakázkách setrvale poroste. Počet dobných a středních podnikatelů naopak bude trvale klesat. Zahraniční politika bude rozpolcená mezi snahu být nějak loajální k západu (EU) a současně "přivést Rusko k Evropskému stolu".  To se bude mimo jiné projevovat "aktivní politikou" v oblastech jako je Irán, Lybie, Srbsko, atd. a Čína, samozřejmě... Přes veškerou snahu se nepodaří plnit konvergenční kritéria pro přijetí Eura a rozpočet se bude propadat do stále většího deficitu - tato skutečnost se bude svádět především na ekonomickou krizi - a to ještě mnoho let poté co krize skončí. V průběhu vládnutí socialistů s komunisty bude mít vláda pořád větší a větší problém s médii. Podaří se celkem dobře pacifikovat Českou televizi, ale noviny budou ve většině výrazně protivládní. Bude snaha, řešit to nějakým zákonem, který by omezil svobodu slova - bez výrazného úspěchu (doufám). Korupce v celém státě dosáhne naprosto nebývalých rozměrů a postupně se pro vládu stanou hlavním problémem nenažraní spolustraníci. Některým z nás z toho všeho bude na blití, ale to je opravdu všechno, co zmůžeme.

Abraham 17.11.2008 11:23

Nejedná se pouze o jeden experiment

jak píše autor, a to o socialisty s komunisty, ale současně i o druhý jak nastínil Macek. Vzhledem k odlišnosti programů to je skutečně na pováženou v obou případech. Ale co s tím je po volbách.?

Honza II 17.11.2008 11:03

Re: Mě je tedy k blití

Krátké,ale dost výstižné......tenhle Macek už navždy bude mít nálepku prvního velkotuneláře a tedy pravičáka par.excel.:-D

martin TT 17.11.2008 10:25

Kdo umí číst

tak si přečte přímo macka a nemusí si to nechat vyložit panem Bartoněm. Macek to zblití vztahuje k něčemu jinému, ale to se Bartoňovi nehodí.

Gomola 17.11.2008 10:06

Mackovi je k zblití z koalice ČSSD a ODS

Macek co ho odpojila paní Blochová od stolu, lože a peněz, se stal guru české pravice. Hodnotí, radí a posuzuje. Myslím, že těžiště jeho problémů není koalice ODS se "socany", ale to že "socany" zvolilo tolik lidí a 2 volební debakly nese tíž, než náš premier a ministr vnitra, kteří to berou jen jako pokárání. Pan Macek je chytřejší. Ukazuje se, že obavy musí mít především z toho, že tyto podle někoho méně významné volby,vedou k tomu, že běžní občané z řad chudších a středních vrstev se naučili, že k volbám jít není nesmyslné. Tyto tzv.socky když budou k volbám chodit, to je dosud mlčíci většina a z ní vyjde víc hlasů pro levici, protože ODS si voliče dokázala přivést. To znamená, pokud ČSSD neudělá nějaké zásadní chyby tak to budou voliči pro ně. Je to ale konec liberalismu v pojetí pickwickovského kapitalismu 19.století a tedy i hlavních směrů ODS. Příkladem jsou krajská zastupitelstva a jejich složení. Již současné 100-102 v parlamentě je opřeno o ty dva jidášky odpadlíky. Teď ODS již nebude tak monolitní, nebo se bude dál zmenšovat. Počet voličů u voleb poroste a to bude to nejhorší pro pravici. Pan Macek to bude odsuzovat, bude mu k zblití z koalic, ale to je tak všechno co zmůže.

jirka.s. 17.11.2008 10:02

Re: Neziskove organizace

Já bych se spokojil i s ČEZem !!!;-)  http://www.bomba.cz/video/cez-a-s-nocni-mura/

Gaston 17.11.2008 9:59

Mě je tedy k blití

hlavně z Macka, protagonisty  zbohatnutí "mávnutím proutku". Pod ochrannou rukou privatizátora Klause odstartoval veškeré pozdější tunely a krádeže.

Martin 17.11.2008 9:58

Nejhezčí na celé věci je....

že nám už dávno je a ještě dlouho bude k zblití z Macka,toho primitiva,co si hraje na politického odborníka.:-D:-D:-D:-D

JJ 17.11.2008 9:58

S ODS na dve veci tu komanci budou zase vladnout

Diky panove.

vodák 17.11.2008 9:47

Re: Více peněz se dá utopit v účtování akciových společností, než v neziskovkách

Jesliže akcionář je kraj, tak nevím co je na tom špatného. Každý, kdo má trochu ponětí o právu ví, že právě neziskovky umožňují největší rozkrádání. To se také v našem zdravotnictví děje a akciovky, ze zákona s přehledným hospodařením, tento penězovod hochům, kteří z toho léta žijí neumožní. Proto ten kravál. Mluvit o privatizaci je nesmysl a věří tomu ten, kdo se neorientuje a věří lidem, kteří dovedou krásně mluvit. A v tom jsou soudruzi mistři.

Kajan 17.11.2008 9:46

Gratuluji všem odvážným a zodpovědným, tedy mým, lidem k 19 narozeninám !!! Dzp.

Gut 17.11.2008 9:37

Více peněz se dá utopit v účtování akciových společností, než v neziskovkách

Názor, že neziskovky slouží k plýtvání je stálý pseudoargument těch co z akciovek chtějí vytvořit penězovod do vlastní kapsy. Akciová společnost sice hospodaří, ale vždycky do kapsy akcionáře a je pak důvod pravicové vlády říci, my s tím nemůžeme nic dělat to je soukromý majetek.. Finanční krize v globálním měřítku je krizí akciového kapitálu, ne neziskovek a teď požadují ti co to nastartovali, dejte, pomožte. Když jsou zisky, ty jsou naše. je to celé uvažování o nehospodárnosti neziskovek stará ohraná deska.

Kajan 17.11.2008 9:35

Také mi je kzblití z koalice ČSSD-ODS v Olomouckém kraji !!! Dzp.

Frank 17.11.2008 9:35

Proč až za pár měsíců Bartoni?

Vy přece všechno víte hned a nejlépe.

PROKOP BUBEN 17.11.2008 9:33

NO ANO

Macek, kLausův pobratim, by se měl především pozvracet sám ze sebe.......Jeho učebnicového příkladu, jak propojit šmelinu s politikou se chopili mnozí a nepřímo tak dopomohli svým jednáním a konáním levici k opětné moci.....

občan 17.11.2008 9:27

Tady mne to nepřekvapuje,

ale vždy mne vytočí, když jeden fanatik z jednoho ismu horuje proti druhým fan. z jiných ismů.Nejsem zastáncem žádné strany, žádných spolků na základě rozsáhlých dohod mezinárodních at v ekonomice , politice a bezpečnosti.Z dějin jasně vyplývá, že dohody jsou jen k tomu,aby se porušovaly a využívaly je ti silnější.A pokud někdo pomlouvá to minulé, je to jen slaboch a zakrývají se tím jen nedostatky vlastní a současné.To platí jak pro jednorlivce(viz p.Bartoň), tak pro systémy(viz dnešní kap. u nás versus socialismus dříve)Zde by naopak mělo platit jako v obchodu, že dobré zboží nepotřebuje reklamu.Tu naopak prosadili politici,protože to je nejjednodušší jak manipulovat mínění veřejné a nic to nestojí jen mlácení hubou, pokud to nezajde až k tvrdému mafiánství, kde jde o veliké zisky a životy.Pokud se nezačne v politice měřit a hodnotit jako v ekonomice, t.zn. je uzavřena např. nevýhodná smlouva pro vlastní zemi politikem a škody jsou většinou obrovské, tak ať je nahradí ti co tu smluovu uzavřeli a nebo zavřít, jako to je v běžném životě lidí.Někdo navrhne ,že je to utopie, ale proč, když to musí platit mezi obyč. lidmi, tak proč né mezi politiky, když nás stále přesvědčují , že jsou přeci jen obyč. lidmi.Pak nebudou stále nové a nové miliardové arbitráže prohrané a pod. a bude dost peněz na důchody atd. bez vyčůraných reforem.To jen úvaha nad částí našeho života, aby si p. Bartoň a podobní nemysleli, že jsme lidi bez mozků a pod.Takže doporučuji písatelům více přemýšlet a kombinovat , než psát.Nebudou pak za blbce, pokud jim to ovšem nevadí vzhledem třeba k brebendám za to inkasovaným.

Jarda 17.11.2008 9:17

Re: Ten nejlepší poradce Hradu

Macek je zářným příkladem toho, že skrývat se za stranu umožňuje velice rychle ztratit veškeré mravní normy i charakter.  Macek je  absolutně morálně i charakterově nepřijatelný - jeho rodinný život a jeho chování ať už  v byznysu či v politice je čirý hnus!  Takové morální zrůdě nelze podat ruku ani náhodou!

Vašek 17.11.2008 9:12

Re: Neziskove organizace

Jedinou neziskovku kterou bych bral by byla společnost RWE.

H.K. 17.11.2008 8:20

Re: Mělo

Na otravu krve Paralen a na rakovinu Aspirin nebo klystýr, bando jedna. To na NP píšte po x-té. Kde se to stalo?

Dachs 17.11.2008 8:16

Re: Z tak zvaných „Britských listů"

Tak zvaný Slava je zřejmě velkým fanouškem tohoto internetového plátku, který se plíživě přesouvá až na krajní levici, "Britské" jsou zřejmě jen kvůli domicilu jednoho z jejich pachatelů, jistého Čulíka, neškodného namyšleného levicového intelektuála, jenž káže za skotské peníze do rodné vlasti své levicové názory a jak je u levičáků zvykem, neustále žebrá o peníze. Jeho fámulus Kotrba, to je horší ptáček, ten byl jednu dobu státem placen za členství v jedné z mediálních rad, tuším českého rozhlasu a jest tedy odborníkem na média, politiku a dostává orgasmus při každé zmínce o ruské armadě a její skvělé výzbroji, z toho by byl dobrý Dzeržinskij či Jagoda, toho musí sem tam i Čulík krotit. Ale jak je u bolševiků zvykem, kdyby zvítězili, tak mu Kotrba zakroutí krkem, jako jiní Trockému či Clementisovi... Na ty ptáčky fakt bacha!!

Standa 17.11.2008 8:04

Re: Ten nejlepší poradce Hradu

Macek a mravnost? To nikdy nešlo dohromady!

Standa 17.11.2008 8:02

Mělo

by nás děsit pomyšlení na to, že se tu plánuje americké zdravotnictví - zisk za každou cenu i lidského života! To je to nejděsivější. Že se peníze vybrané pro zdravotnictví mají vracet do zdravotnictví nás ani trochu neděsí. Děsí nás, že se plánuje vyvádění peněz ze zdravotnictví bez omezení! Na otravu krve Paralen a na rakovinu Aspirin nebo klystýr, bando jedna!

Ypsilon 17.11.2008 7:58

Re: Z tak zvaných „Britských listů"

On je to nejpodstatnější  název?8-o

Ypsilon 17.11.2008 7:54

Re: malinkatý omyl...

Ale tohle platí pro všechny partaje. Národním vládám je odzvoněno. Proto se do politiky špičkové figury nehrnou a nepohrhnou.

trent 17.11.2008 7:37

malinkatý omyl...

komunisté pro 21.stol. nejsou komunisté 20.stol.netouží po ministerstvech....proč se cpát do vlády,která ničemu nevládne.....globalizovanému česku se dá vládnout i jinak....moderně;-P

kmet 17.11.2008 7:26

Re: Opravdu nedokáži pochopit,

proč se to "B" mužstvo Halo novin nazývá Britské listy. Vidím v tom úmysl zmást ne moc přemýšlivé čtenáře. A tak plně chápu, že ne někdo nazývá "údajnými".  

Radek 17.11.2008 7:26

Ten nejlepší poradce Hradu

Miroslav Macek jako arbitr mravnosti v politice a poradce Hradu ?! V den výročí 17.listopadu se nabízí slova jednoho kdysi známého filmu Jak hluboko jsi klesla /Česká republiko/.Možná ,že je skvělý poradce VK,jak podojit stát o další miliony do vlastní kapsy,jak balit další  mladé letušky a tvrdit,že to jsou ty kořeny správné pravicové politiky.Macek je jedním z těch "velikánů",kteří pomohli pravicovou politiku v zemi zcela zdiskreditovat.K tomu je pochopitelně nutné vykřikovat varování o socialistech a byrokratech z Bruselu,kteří jsou největším nebezpečím pro český kapitalismus podle Klausova a Mackova střihu.

DrX 17.11.2008 7:07

Re: Z tak zvaných „Britských listů"

Ale ony jsou opravdu "tak zvané". Nevidím na nich totiž nic britského a jak k tomu názvu přišly je mi skutečnou záhadou. Kdyby se nazývaly "Moskevské listy", tak vy je asi nikdo "tak zvanými" nepojmenoval. To by totiž sedělo, jak pravil p. ministr Jandák, "jak p.. na hrnec".

exulant 17.11.2008 3:26

Re: Neziskove organizace

Jiste, stejne jako cirkve. Ve smyslu neziskove lze srovnavat takove nemocnice se statni byrokracii,skolstvim (kde neni soukrome a timpadem kompetice), statni zdravotnictvi bez soukrome kompetice (jako v Kanade), a tak podobne, a vsude kde je monopolni system to proste dobre nefunguje a stoji to mnohem vic nez ve smisenych verejnych/privatnich systemech.Zcasti diky odborum a zcasti protoze tam chybi zajem neco zlepsit, udelat rychleji, lepe a za min.