27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Dá mu, anebo nedá mu?

Kdo komu? No přeci Miloš Zeman presumptivnímu předsedovi vlády Fialovi souhlas s jeho návrhem budoucích ministrů. Prezident Zeman totiž – k velikému zděšení mnoha bojovníků za mír, práci a ten pravý, nový, západně pokrokový, genderovou a homosexuální svobodu proslavený socialismus a za jiné „výdobytky“ 17. listopadu – vstal z mrtvých.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Černý 22.11.2021 13:08

Vláda nevzdělanců atd. Jak to,? Vždyť tam mají mít ministrem zdravotnictvi toho promovaného Válka.

Ten ještě teď, kdy v sousedním Rakousku zavedli plošnou karanténu, předal vládě seznam, co vláda proti epidemii NEmá dělat. A když se pana Valka novinářka zeptala, co bude dělat, když v době, kdy se ujme funkce, budou plné JIP-ky, opáčil prý, že je to pro něho těžká otázka.

Vzdělání holt není všechno. Ani jistá inteligence nepomůže, když je někdo totální sociální idiot. Tzn. někdo, kdo se vždy a všude chová jako certifikovaný špinavec a morální ubožák.

J. Jurax 22.11.2021 13:07

Ano.

Jest však otázka, zda si nevyvolili vládu stejně neschopných mašíblů.

Mimoto ten neschopný estébák kupodivu dosáhl ze všech stran i hnutí ve volbách účastných největšího počtu hlasů; nebýt triku, resp. strategie koalic, vyhrál volby. Takže bych tu volbu občanů zas tak moc neoslavoval.

Sarkasticky bych parafrázoval Vaší první sentenci takto: MÁME smůlu. Máme svobodné volby, a vláda je výsledkem těchto voleb (a ovšem obmyslné strategie účelově slepených předvolebních koalic), tedy odpovídá tomu, jak a koho bylo občanům umožněno volit.

L. Netolická 22.11.2021 12:57

Jak to může vědět p.Vlk? Opět - soudí druhé podle sebe.

J. Vlček 22.11.2021 12:57

Pane Davide, doufám, že mě nepodezíráte z neznalosti názvu toho filmu. Sekanina se mi tam prostě hodilo, v reakci na příspěvek pána tohoto jména. R^

L. Netolická 22.11.2021 12:54

Pan Vlk - podle sebe soudím tebe. Oh, jak on byl zklamán, že zvítězila demokratická opozice. Nevěřím, že právě on byl disident, když mu nezáleží na svobodě a demokracii. Na prezidentu Zemanovi mi nejvíce vadí jeho zlomyslnost, jeho mstivost a pýcha. To nejsou vlastnosti dobrého prezidenta, kterého se tolik p. Vlk zastává. A navíc - jeho příklon k Rusku a Číně - to už vůbec našemu disidentovi Vlkovi nevadí. Vadí mu prof. Fiala, který ještě nezačal vládnout a už mu a budoucím ministrům nasazuje psí hlavy. Pane Vlku, nepište, neztrapňujte se ještě více než to děláte dnes.

J. Jurax 22.11.2021 12:51

Kdo věří ohnivým řečem kohokoliv před volbami, je diplomaticky řečeno blbec.

J. Vlček 22.11.2021 12:51

Pane Valento, nechtějte ze sebe dělat hloupějšího, než je patrno z toho, že evidentně nechápete, o čem píši, a na co vy reagujete. ;-)

J. Jurax 22.11.2021 12:50

Nepochopil jste.

Pan Vlk praví, že nové "vládě" dnes vyhovuje nevládnout a nemít odpovědnost za řešení průserů, na než se úspěšně zadělává či je již zaděláno.

J. Jelínek 22.11.2021 12:32

Dokážete si představit, že někdo jde do voleb s tím, že oznámí svým voličům, že všechno je v prdeli a že on s tím nemůže nic dělat? Dokonce i budelípovci použili jen první část výšeuvedeného.

M. Valenta 22.11.2021 12:32

Podivní týpci co neznají, a přesto ví.

M. Valenta 22.11.2021 12:24

To jako že Fiala přemlouvá Zemana, aby oddaloval jmenování nové vlády? Vy jste fakt filuta pane Vlčku.

J. David 22.11.2021 12:22

Sekala, zpozdilče, Ivan Sekanina byl bolševický pisálek, ono těch Sekaninů bylo přehršel, Rudi Sekanina prý měl zlatou svatováclavskou orlici za protektorátu. Kinder Canis lupchen (der junge Wolf), den Wolfchen, jako ta debilní Gretchen ze Skandinavie? Pane Vlčku, přijměte moji omluvu, jako neočkovanec se u kompu a kanape sám sebe různými mutacemi Covidu premedikuji, a časem uvidím, "do čeho du". Lovu zdar!

M. Šejna 22.11.2021 12:16

pravdoláskový havloid Jelínek právě předvedl v praxi, co to je to jejich hlásání pravdy a lásky. To se u něho projevůje láskyplným prohlášením, že Zeman by už měl zdechnout.

8-o

J. Vlček 22.11.2021 12:15

Pan Vlk se naopak správně obává, že vláda, respektive její budoucí předseda, udělá vše pro to, aby nemusela nová vláda honem začít vládnout.

Záminkou k tomu se může náramně hodit návrh na MZ v osobě pana Lipavského, samotným důvodem pak vlastní nepřipravenost a neschopnost předvést své "kvality", o kterých se tak snadno hovořilo z pozice opozičního kritika dosavadní vlády a hlavně jejího předsedy Babiše.

Neskonale snazší, než převzít vládu a začít vládnout, bude pochopitelně dělat ze sebe nesmlouvavého hrdinu vůči prezidentu Zemanovi a jeho nesouhlasu s návrhem na MZ.

Takovýto způsob hrdinství je natolik průhledný, a každému jasný, že na něm si pan Fiala respekt u lidí nezíská. Lidé očekávají kvality a zlepšení situace v naší zemi, o kterých pan Fiala tak ohnivě hovořil před volbami. ;-)

M. Šejna 22.11.2021 12:12

Václav Havel strávil během 13 let ve funkci prezidenta v nemocnici celkem 270 dní.

Pokud bychom k tomu příčetli i domácí léčení, pak promarodil přes 300 dní.

Do tohoto součtu nepočítám ozdravné pobyty a rekonvalescence, protože při těchto procedurách vykonával svou funci bez výrazného omezení. Jen v té době neseděl na Hradě nebo v Lánech.

V čem byl tedy Havel jiný?

Havel zemřel ve svých 75 letech. Zemanovi je 77.

D. Stirsky 22.11.2021 12:04

Ano, třeba u Zemana platí, že leží v ÚVN s cirhózou a nebo je v Lánech, kde občas něco podepíše. A nechá se vydržovat státem.

R. Langer 22.11.2021 11:59

Já jsem napsal, že nemáte zač. Nemusíte tu svou blbost pořád rozmazávat. ;-D

J. David 22.11.2021 11:58

Ale ztlumit reflektory, světla a mžurky má ta "samyce", jako Bubo Bubo female, znamenité.

R. Langer 22.11.2021 11:56

Ne, vaším přítelem skutečně nejsem. :-P

J. Kraus 22.11.2021 11:56

Výborné jako vždy. A je něco, co ti papaláši, kteří nikdy pořádně nepracovali nebo už na to zapomněli, zřejmě nevidí. Republika se zvolna hroutí nejen shora, z čehož by se dalo dostat, ale i odspodu. Firmy nemohou sehnat lidi a je to prý, co slyším kolem sebe, stále horší. Kdo může, sedí doma s covidem a nechá se vydržovat státem, tedy ostatními. Na to se leckomu snadno přivykne a sehnat nějaké peníze se dá i jinak než chozením do práce. Mladým ostatně nevyhovuje být v práci, tedy dodržovat pracovní dobu. Když mají "splněno", jdou se někam flákat. Když s tím začal jeden, dalo se s tím prý něco dělat, když už je takových víc, majitel je nakonec rád, že vůbec nějaké zaměstnance má. Staří odcházejí a jejich firmy zanikají, nemá je kdo převzít, stále méně lidí tvoří skutečné hodnoty. Pokud se tisknou peníze a pokud je někdo ochoten za ně něco dodávat, tedy pokud se dojíždí setrvačností, zdá se to být stále dobré. Pak přijde onen velký reset a na něj bychom se měli připravit. Bohužel už nikoli společně jako národ, ale každý sám za sebe.

M. Šejna 22.11.2021 11:51

Vždý mě dovede překvapit, jak frustráti typu Valenta, Jirkovský, Čurban nebo Hájková hledají viníky svého neuspěšného života v jiných a nikoli v sobě.

J. Vlček 22.11.2021 11:39

Jo, jo, podobně jako v tom filmu "Je třeba zabít Sekaninu", či jak se ten film jmenoval. ;-)

L. Severa 22.11.2021 11:36

Sto dní hájení vlády ? Pan Vlk ji setřel když ještě nevládne. Jak za komunistů. Rozsudek již existoval před procesem.

A. Šír 22.11.2021 11:36

Máte smůlu. Máme svobodné volby, a vláda je výsledkem těchto voleb, tedy odpovídá tomu, jak občané volili. Zda volili dobře, se teprve ukáže, pokud ne, bude možnost za 4 roky volit jinak. Za mě je zcela podstatné, že občané zvolili, že již nechtějí vládu zcela neschopného eštébáka. Jistěže nová vláda nebude přehlídka samých géniů, ale takovou nemají nikde na světě. Pokud vy se za takového považujete, tak se jim přihlaste, třeba vás vezmou.

J. Vlček 22.11.2021 11:33

Stoprocentní zásah, pane Navrátile. R^

Pan Valenta zde chudák denně ventiluje své celoživotní frustrace.

J. Bárta 22.11.2021 11:32

Naši politické scéně by prospělo, kdyby moderátor Kraus pozval do svého pořadu na Primě paní Pekarovou Adamovou a další biomasa by byla na světě.

V. Povolný 22.11.2021 11:31

Nejsem příznivec žádného notorického alkoholika, ale soudím, že je paradoxní, když jeden "alkoholik" má víc rozumu, než parta "chlapců, co to s námi myslí dobře". To jsme to dopracovali, že? Ale vyčkejme věcí budoucích. Ono se se ukáže, kdo má víc rozumu.

A. Šír 22.11.2021 11:30

Je to překvapivé, že někdo, kdo umí psát, neumí číst. Ústava: "Předsedu vlády jmenuje prezident republiky a na jeho návrh jmenuje ostatní členy vlády." Takže pokud jmenuje předsedu vlády (v tomto případě skutečně má možnost volby, koho jmenuje), tak potom už respektuje jeho návrh na složení vlády. Není psáno "na jeho návrh jmenuje ostatní členy vlády, nebo taky ne". V tomto (jako v řadě jiných případů) je skutečně jen "podepisovač", je to "právo obřadní" - nemáme přeci prezidentský systém, vláda je odpovědná pouze Parlamentu, nikoliv prezidentovi, a prezident ze zákona naprosto žádnou odpovědnost nemá.

Z rozsáhlého rozboru veškeré právní literatury o této otázce, a všech v úvahu přicházejících možností, cituji závěr:

Ústavněprávní literatura se jednotně přiklání k tomu, že prezident České republiky musí být zdrženlivý při odmítání jmenovat jemu řádně navrženého člena vlády. Je tomu tak proto, že Česká republika je parlamentním systémem, v němž pravomoc jmenovat ministry je následkem vývoje tohoto systému svým významem jen právem obřadním.

Pokud se týká soudní přezkoumatelnosti jeho rozhodnutí odmítnout jmenovat navrženého člena vlády, v úvahu připadá kompetenční spor (viz výše) a nově (po předposlední novele Ústavy č. 98/2013 Sb.) i návrh na obžalobu vůči Ústavnímu soudu pro hrubé porušení Ústavy podle čl. 65 odst. 2 Ústavy.

A. Sekanina 22.11.2021 11:20

Je třeba vyobcovat národního škůdce Zemana, jinak se věci k lepšímu nepohnou[>-].

A. Šír 22.11.2021 11:11

R^