3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Czexit ano, či ne?

Opakování, že od EU dostáváme víc, než kolik do ní odvádíme, dělá českému členství medvědí službu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Uživatel 20.2.2018 9:28

Uživatel požádal o vymazání
J. Václavíková 20.2.2018 10:30

Re: Máte pravdu

Pseudoargument.

P. Rudolf 20.2.2018 11:04

Re: Máte pravdu

Vy čekáte od týhle party argument? Ale paní Václavíková, vždyť ti nevědí která bije.

R. Tesařík 20.2.2018 11:45

Re: Máte pravdu

Argument..zdá se , že se blýská na lepší časy....to je jak za zápisníčku agitátora KSČ...Těm se taky pořád blýskalo na lepší časy.

P. Rudolf 20.2.2018 13:11

Re: Máte pravdu

Že vy s těmi větry něco neděláte? Takhle už sakra riskujete zdraví.

Z. Lapil 20.2.2018 11:30

Re: Máte pravdu

EU, respektive Schengenu, vyčítám to, že neaktivovala svou sílu (ochrana hranic) už někdy v r. 2014, kdy začalo být jasné, že imigrantů bude OPRAVDU HODNĚ. Že nedokázala ani takovou základní věc, jako registrovat příchozí (aspoň ty, kteří prošli kolem nějakého úředníka) takovým způsobem, že je pozná, až je znovu potká (otisky prstů a možná nějaký doklad, který vesnickému policajtovi na druhé straně Evropy napoví, v jakém registru hledat).

To, že se o to pokouší teď, je fajn, ale je to hodně pozdě. Jednak proto, že škoda už se stala, a jednak proto, že EU předvedla naprosto strašlivou a tím i nebezpečnou setrvačnost "krizového" rozhodování.

J. Václavíková 20.2.2018 16:01

Re: Máte pravdu

Tohle bylo v kompetenci konkrétního národního státu, EU nemá kompetence na to, aby mu do toho bez souhlasu všech zasáhla. Proto si také myslím, že proti této neefektivitě by bylo dobré postoupit směrem k určité federalizaci, tzn. přenést tyto důležité kompetence na centrum.

Z. Lapil 20.2.2018 16:32

Re: Máte pravdu

"Hraniční státy" jsou součástí Schengenu a Schengen (EU, řekněme, i když to není totéž) na ně kompetenci chránit hranice přenesl (neodňal jim ji? Nejsme právníci, neslovíčkařme). Například Maďaři to řešili plotem a POZOR - byli za xenofoby a fašisty nebo jaké označení bylo tou dobou v módě.

Ale asi ano: jednotná celní služba je určitě akceschopnější než osmadvacet národních.

Pozor - schválně nemluvím o armádě ani o NATO. Úkolem armády je válka a nemůžete dost dobře vést válku například s Tureckem proto, že se přes turecko-schengenské hranice pokoušejí dostat příslušníci třetích států.

J. Kulheim 20.2.2018 17:46

Re: Máte pravdu

Na rozdělování migrantů kompetence má a na hlídání kompetence nemá. To je zajímavé. Tak v tom případě, když si je Italové na své území pouštějí, tak nech si je nechají.

Nabalování kompetencí to je přesně to co v Bruselu chtějí.Nabalí si tolik kompetencí, že je nestačí zvládat, tak vznikne autoritativní režim.

Všichni do toho budou mluvit, nikdo nic dělat, nikdo za to neponese politickou ani trestně právní odpovědnost. To je EU, SSSR a podobné režimy.

J. Vintr 20.2.2018 12:13

Re: Máte pravdu

Cha, chá, nenechte se vysmát. Ti šmejdi sice občas prohodí něco o omezení imigrace, ale v praxi dělají pravý opak. Přiznání práva na azyl takzvaným "klimatickým uprchlíkům" a přiznání práva na slučování rodin včetně sourozenců!!! otvírá LEGÁLNÍ a prakticky nárokový způsob, jak do Evropy přestěhovat celou Afriku a Blízký a Střední Východ.

J. Schwarz 20.2.2018 7:45

Co asi produkuje

Alžírsko? Těží ropu nebo fosfáty? Nebo snad vydělává biliony na turistice? A náš vliv na silnější státy v EU? Nulový. Zaprvé EP je bezvýznamnou bandou přeplacených kývalů, zadruhé ikdyby jsme tam měli čtyřnásobnou "sílu hlasu" než Němci nikdy to proti spojenému zájmu původní patnáctky nebude stačit. A poslední poznámka - není přinejmenším zvláštní, že prakticky titíž lidé které před pětatřiceti lety masivně podporovala KGB, kteří "manifestovali za mír" a demonstrovali proti americké přítomnosti v Evropě /ženy u Greenham Common /, titíž, co razili hesla jako "Lieber rot als tot" jsou najednou zapálenými bojovníky proti Rusku, tak zapálenými že by jim Jeroným Pražský mohl jejich zápal závidět?

R. Tichý 20.2.2018 6:51

No, tak k te nasi udajne sile prepoctene na ovecku:

2x0=0

P. Kolar 20.2.2018 1:52

O jaké páce to mluvíte, pane Kašpárku?

Až půjde do tuhého, tak nás utřou "kvalifikovanou většinou".

Nejenom, že to chce Czexit, ale V4-exit.

S. Kneifl 20.2.2018 0:50

Ano, od páky zanedbatelné...

...jsme se dostali k páce 1:35. Je to opravdu změna natolik zásadní, že si zaslouží tak plamenný článek? Pořád ještě to je jako zvedat špejlí cihlu.