16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Historik 21.9.2007 3:26

Václav Klaus bude zvolen a je úplně lhostejno, ve kterém kole příští prezidentské volby to bude

Zrovna tak je to jedno u té minulé volby. Jsou to pravidla volby českého prezidenta a Václav Klaus se jim nijak nezpronevěřil.

Jsem přesvědčen, že by se Václav Klaus nikdy nepropůjčil k tomu, aby dal zavřít poslance, aby se nemohl zúčastnit volby prezidenta, jako to udělal Havel, který by bez tohoto chybějícího hlasu nikdy nebyl dále zvolen, a navíc Havlova manželka způsobila v Parlamentu, kam neměla ze zákona přístup, skandál svým chováním. Taky stále nechápu, jestli v Parlamentu ČR jsou nějaké hlasy, kterých je nutno se štítit, a jiné hlasy jsou ty správné? Ony se ještě třídí hlasy poslanců řádně zvolených do Parlamentu na hlasy kvalitnější a méně kvalitní? Hlas lidovce je jiný a nesmrdí oproti třeba hlasu poslance ODS, KSČM nebo ČSSD? Myslím, že budeme rádi, že Václav Klaus bude dále prezidentem a bude to úplně jedno, kterými hlasy a kolik kol bude mít příští volba prezidenta.

Jan 21.9.2007 3:22

To by na tom muselo byt Cesko hodne spatne,

kdyby nemelo na prezidentsky urad lepsi kandidaty, nez tu celozivotni nulu z prognostaku Klause. Koneckoncu i Bartonem zminovany profesor (skutecny profesor na rozdil od lziprofesora Klause, ktery nesplnuje jedinou podminku pro udeleni tohoto titulu) Svejnar je - opet na rozdil od Klause - uznavanym odbornikem, ovlada jazyky a neni zakomplexovany "cechacek" ("cechackem" nemyslim vsechny Cechy, naopak spousta cizincu muze byt oznacena za "cechacka" - zakomplexovaneho nacionalistickeho b.lba s omezenym rozhledem) jako Vaclav Klaus.

Martin 21.9.2007 3:17

Re: Re: pro pripomenuti velky statnik Klaus

nepriznal, kdyz zjistil ze mu havel neda nominaci - ze ji da ale klidne jinymu odesesakovi pokud to nebude klaus -  tak se radej domluvil se zemanem.

kdyz tak ctu o tom jak byl outsiderem atd. tak by me zajimalo, proc je to pravo upirano ted jinym kandidatum, ktery jsou at jsou kymkoliv nazyvani s opovrzenim antiklausove a lzive se sugeruje, ze jediny co muzou nabidnout je to ze nebudou klausem

Hirschsprung 21.9.2007 3:11

Re: pro pripomenuti velky statnik Klaus

Pokud Klaus volby projel, tak svou porážku vždy přiznal. Narozdíl od Paroubka, který se vždy za vítěze považoval i z druhého místa. No, ono to bylo takové Freudovské podřeknutí, jen zapoměl že s komunisty není ještě formálně propojen, jinak by KSČSSD skutečně byla vítěznou stranou. Klaus může být možná mnoha lidem nesympatický, ale sympatické na něm bylo, že byť při své první kandidatuře na prezidenta byl možná již politikem na sestupu a kandidátským outsiderem bez šance projít (vzhledem k tehdejšímu složení sněmovny a senátu), byl nad věcí, nevzdával to, bojoval a  nakonec byl i překvapivě zvolen. Takže je na něm co kritizovat, ale zrovna v přístupu k prezidentské kanidatuře ho lze ocenit.

Martin 21.9.2007 2:41

Re: Demagogie

projel vsechno ? byl jednou z hlavnich tvari prvnich voleb ktery of vyhrala

Prétextat 21.9.2007 2:31

Demagogie

Pěkná ukázka demagogie. Říkáte jen půl pravdy, protože Klaus taky pár voleb vyhrál. Protikandidát Dienstbier projel všechno. Tož tak, rozdíl je přece zřetelný.

takymodrak 21.9.2007 1:06

Nechapu

jak po pozreni tohoto vyroku pana Svejnara se autorovi podarilo doslova vykalit tuto predstavu "stinoveho" presidenta.8-o Please explain.

Martin 21.9.2007 0:31

pro pripomenuti velky statnik Klaus

si po neustalych porazkach ve volbach /2x za sebou druhy vitez/ roli prezidenta vyzebral vytrvalosti a neschopnosti konkurentu ne tim, ze by mel nejake statnicke kvality.

mimochodem je legracni pozorovat, jak dnes zadnemu z jeho fandu nevadi, ze dvakrat prohral volby, ale u protikandidatu je politicka neuspesnost okamzite na cervenou