17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: ČSSD se úplně zbláznila?

Náš růžovo-rudý Senát se usnesl na tom, že premiér Petr Nečas údajně svým postupem na Evropské radě poškodil české zájmy. Pro tento nesmysl hlasovali opoziční sociální demokraté a jejich levicoví souputníci, kteří Senát dnes ovládají. To, že má opozice jiný názor než vláda, je normální. Je ale nenormální využívat Senát k takovémuto očerňování protivníka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Heidlerová 10.2.2012 18:39

Re: Opravdu smutné

Vy krasoduchu, měl jste nějakou vizi či nápad, jak postupovat po r. 1989? To se to kecá, maje nohy v papučích u complu a radiátoru. Tak to vypadá, když lidská blbost vede o několik koňských délek před rozumem a pamětí. Paroubek for president!

V. Heidlerová 10.2.2012 18:34

Re: Vlády ODS již zadlužují tuto zemi přes 20let.

Asi jsem žila a žiju v jiné zemi něž s, Kratochvíl. U nás , tedy tam, kde žiju já, největší dluh "vygenerovala" ČSSD a v době hospodářského růstu dala vše k prožrání, aniž by investovala do budoucnosti. Sice názvy stran a korporací máme stejné, ale u nás, tedy v zemi, kde já žiju, konaly zrovna naopak. ČSSD by měla za svých 8 let vládnutí  dostat dvojnásobnou sazbu v posezení za mřížemi. Kritizovat kuponovou privatizaci, když nikdo nevěděl jak dál, nikdo neměl připraveno řešení, je hospodská evergreen vyřvávaný tak po 5. pivišti umaštěnými a upocenými "mysliteli" s rozhledem žáka pomocné školy. Někdy se lidská blbost projeví v krystalické podobě, a to se právě stalo v případu příspěvku soudruha Kratochvíla! Hááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

V. Vlach 10.2.2012 17:38

Re: Pravda

Stačí se zase naučit spravovat boty,upéci chléb a na jaře zasadit zeleninu.

V. Vlach 10.2.2012 17:36

Re: Výborný článek

EU je bublina,je to iluze vytvořená evropskými politiky,kteří se ve své podstatě "už nikam nevešli",kterých je prostě přespříliš a souvisí to se současnou sociální nerovnováhou v Evropě.KAM S NIMI ? Zní ta pravá otázka.Na místo radikálního(či lépe drastického) snižování stavu úředníků v Evropě všeobecně,se děje pravý opak a při užití babičkovsko-vesmírného hesla,že žádný strom neroste do nebe,se můžeme,díky nim,ocitnout uprostřed sociálních nepokojů a střetů vedoucí nikam jinam než k občanským válkám-zde lokálních až po celoevropskou a celoeuroamerickou.Stav na pohled ne nepodobný současné Syrii!Ona je tu totiž doba,kdy na tyhle nic neprodukující individua a nóblrecidivisty,nestačí ten zbytek vydělávat ani s pomocí Říše Středu a deseti Rumunskama.

V. Vlach 10.2.2012 17:21

Re: Vlády ODS již zadlužují tuto zemi přes 20let.

Nemám rád lháře,podvodníky,korupčníky a mafiány a ať si vylévá srdíčko levičák nebo pravičák, je mi to jedno.Protože jedni i druzí jsou nepřijatelní(a nestravitelní)v jakékoliv umyšlené a upocené modifikaci.Chci říci jenom jedno: že ČSSD jsou pro mě,mé blízké,ale i pro poměrně velké masy nezávislých lidí naprosto nejhorší variantou,mnohdy a v jistých ohledech obludnější než komunisti.Strana, vlastnící kreatury typu Zaorálek,Sobotka,Škromach,v minulosti vyberme osoby Tvrdíka,Grosse až po naprosto znechucujícího Paroubka(navozující až nepříjemně perverzní asociace),nemá prostě Nárok a její existence není pro mě obhajobitelná ani v nejzažších představách.

M. Vondráček 9.2.2012 22:05

Františku

Jak jste mohl být senátorem , když vůbec nevíte k čemu Vámi jmenované agentury byly a jak se promítaly do státního rozpočtu ??  Už se nedivím , že Vás z toho KSČ vyhodili ...

J. Kos 9.2.2012 21:26

Re: Vlády ODS již zadlužují tuto zemi přes 20let.

A potom se probudil a zjistil, že má ruku v nočníku !

F. Vízek 9.2.2012 21:14

Klausovy vyrovnané rozpočty?

Bylo to snadné: Zřídila se Česká finanční, Česká inkasní a Česká konsolidační agentura, kam se pod dirigentem Klausem a Kočárníkem nasměrovaly všechny mínusy...

Výsledek?  Vyrovnané rozpočty.

Trapný fígl. Když to vyplavalo na povrch, tak do bank  bylo za Zemana fest nasypáno, aby se dostaly do rukou skutečných bankéřů - hospodářů, vznikly dluhy. Logicky: dodnes to cítíme.

Ale největší růst dluhů je za Toplánka a Nečase. Krizí jenom kryjí svoji neschopnost a svoje neuvážené kroky, které nás stahují ke dnu. Když za ČSSD byl dluh 1 bilion, byla to hrůza a řecká cesta. Přitom jsme po Nizozemí byli tehdy druhou nejméně zadluženou zemí.   Díky pravici vzrostl dluh o 50% - a chlubíme se, že jsme sedmou nejméně zadluženou zemí. Tleská se tomu. A vláda je prý prima.  Trapné.

PS: Kočárníka ODS k vyšetřování nevydala. To ČSSD nebránila, aby se její ministr a místopředseda Svoboda dostal do kriminálu i s přítelkyní...  Příznačné.

F. Vízek 9.2.2012 20:59

Odpověď je tady...

Myslím, že nejlepší odpověď panu europoslanci, který Evropu, jež ho platí, opravdu, ale opravdu nemá rád... je skryta v textu, který je dobře číst i několikrát...  Až k úplnému pochopení.

http://www.pehe.cz/Members/redaktor/fatalni-okamzik

PS: Hrrr na text a ne na autora, demokraté a "demokraté".

S. Maršálek 9.2.2012 20:14

Re: Opravdu smutné

Klaus položil základy dluhů. Banky, konzolidační agentura, zpackaná privatizace, tkzv. ekonomické šachy o dvě koňské délky před právem.

J. Slanina 9.2.2012 18:16

Re: Pravda

Správně, Vašku. Jenom by mne docela zajímalo, kdo ti pak vlastně zasype do koryta.

J. Slanina 9.2.2012 18:14

Re: Vlády ODS již zadlužují tuto zemi přes 20let.

Mám takový nejasný dojem, že i malé dítě by pochopilo, že sis dal po večeři více než malé množství chlastu.

J. Kratochvíl 9.2.2012 17:57

Vlády ODS již zadlužují tuto zemi přes 20let.

Začalo to kuponovou privatizací,způsob privatizace, který vyžaduje pevný a funkční právní systém, který  ODS v čele s V.K. schválně nevytvořila a umožnila tak mnohem jednodušší rozkrádání než ostatní způsoby privatizace. Řada podniků, které mohly být transfomovány zkrachovaly, protože ztratily ekonomickou podstatu. Jsou to zejména Poldi Kladno ČKD, ZETOR atd. Všechny sousední země ve střední Evropě prošly ekonomickým poklesem na začátku 90let a všechny tyto země potom kromě ČR rostly. Jediná ČR ve střední Evropě šla ve druhé polovině 90let do recese. To bylo unikátní. V letech 1996-1997 se to prolomilo a ODS s V.K. byla odstavena. ČSSD potom alespoň zachránila standardní privatizací zadlužené banky. Sanovala banky a další škody po ODS ze státního rozpočtu a tím  vznikaly schodky v rozpočtech. Za 8let vládnutí ČSSD se schodky rozpočtů pomalu snižovaly až do roku 2006, kdy byl také rekordní růst ekonomiky. V této  době se dostala k moci opět ODS, a schodky se díky její hospodářské politice, hlavně díky tzv. rovné dani, opět ztrojnásobily a tento stav trvá dodnes. Tak kdo se tady zbláznil pane autore a nelžete nejsme malé děti.!!!

M. Vondráček 9.2.2012 17:17

Re: Opravdu smutné

Ale CSSD z větší části tento stát skutečně zadlužila. Jako ilustraci z nedávné doby si vzpomeňte na jejich křik o "řecké lži" ....

V. Vávra 9.2.2012 16:45

Re: Kdo se zbláznil ?

Dnes je založeno na úspěšné kopání železné rudy pro budoucí pancíř Aurory a staví se pece pro tavbu hlavní nové bitevní lodě Bismark. Toho masakru se málo kdo  z Vás dožije. Vy tento masakr zakládáte a to bez rozdílu stran. Absentuje tolerance, spolupráce i soutěživost.

J. Boleslav 9.2.2012 14:37

Re: Výborný článek

V jakém směru, můžete svoje tvrzení nějak upřesnit?

J. Boleslav 9.2.2012 14:35

Re: Opravdu smutné

Jak jste přišel na to, že ODS zadlužila stát jako první? Za Klausovy vlády v letech 1992 - 1996, kdy měl většinu v parlamentu, byly rozpočty přebytkové nebo vyrovnané. První nevyrovnaný rozpočet byl  v r. 1997, ale to už se jednalo o menšinovou vládu, která se musela o všem radit se Zemanem resp. s Wágnerem. Tehdejší rozpočet byl minusový pouze o několik málo promile. Hlavně se Klaus už tehdy marně snažil prosadit zákon o vyrovnaném rozpočtu, v tom mu ale levice zabránila a navíc tento návrh všelijak zesměšňovala. A ČSSD potom vesele vyráběla těžce deicitn rozpočty v době hospodářského růstu, místo šetření na horší časy.

O. Uživatel 9.2.2012 14:34

Uživatel požádal o vymazání
V. Václav 9.2.2012 14:30

Re: Jen tak dál socialisti .......!!!

PAne, nevím kolik je vám let, jestli jste zažil bolševizmus. Já jsem ho, bohužel, zažil celý. Se slzou v oku jsem proto vítal změnu v roce 1989, ale dnes bych si tu ruku, zvonící klíčky, urazil. Viním za to hlavně Klause a ODS, která rekrutovala nejvíce gaunerů toho největšího kalibru. Dnes se všichni bojí návratu koministů, včetně mne. Ale to, co tady zavinila hlavně ODS, návratu koministů nahrává, dokonce hodně u mladých lidí, kteří hrůzu procesů padesátých let nezažili.

V. Václav 9.2.2012 14:24

Re: Výborný článek

PAne, máte naprostou pravdu. Ale pokud nezačneme všichni u sebe, tak tady může být jakákoli vláda, předčasné volby a GAunerkracie se sama nezmění. Vláda a politika je zrcadlo občanů státu.

J. Boleslav 9.2.2012 14:24

Re: Jen tak dál socialisti .......!!!

Potíž je v tom, že zhruba polovina lidí jim to pořád žere.

V. Václav 9.2.2012 14:22

Re: Je potřeba si zamést před vlastním prahem.

Paní Moravcová, odsouhlasili rovněž milionové platy, odměny, beztrestnost zlodějů,tunelování?

V. Huebschmann 9.2.2012 14:21

Re: Výborný článek

Čssd je zblázněná všeobecně,ale postoj k EU je velmi rozumný,měli bychom být rádi ve společnosti evropského společenství....jsme hloupí a nemáme se čím chlupit,nechceme,aby nám ti lepší viděli na prsty,jsme závistiví,xenofobní a neumíme držet slovo..naše cesta je nepochopitelná,dopadneme opět do tvdých rukou a jasně se připojíme k autoritativnímu procesu.......

V. Václav 9.2.2012 14:20

Re: Je potřeba si zamést před vlastním prahem.

PAne, jestli jste schopen vést diskusi pouhými urážkami, tak zřejmě patříte rovněž do skupuiny tupohlavých rektoskopů, kteří se ještě nahrbí, aby jim otrokář mohl pohladit hřbet.

V. Václav 9.2.2012 14:18

Re: Pravda

PAne, máte úplnou pravdu. Je třeba vymést ten Augiášův chlév.

R. Langer 9.2.2012 14:17

Re: Ale nezbláznila, jen

Samozřejmě!

V. Václav 9.2.2012 14:17

Re: Výborný článek

PAne Rybáku, máte hezké, jméno, ale buď poškozenou, nebo zatemněnou paměť.

V. Václav 9.2.2012 14:17

Opravdu smutné

Je opravdu smutné, jaký jsem pronárod. v závětří hospod nebo internetu jsme tak chytří, že se divím, proč jsem se takto propadli. Jsme národ rabů. kteří chválí zloděje za to že nás okrádají, že pravděpodobně dobře nasměrovaná cesta vzala jakousi podivnou faleš z cesty k demokracii ke gaunerkracii. Podotýkám, že nejsem ani volič, ani zvláštní příznivec ČSSD, napáchali někteří její členové také pěkné podrazy.Ale nesnáším nespravedlnost a patolízalské lži, osočující pouze jednoho viníka, ke všemu ještě toho menšího. Krátká paměť mnoha pisálků zavinila, že to vypadá, jakoby pouze ČSSD zadlužila stát, který po vládě bolševika byl značně na loppatkách, avšak nebyl zadlužen. Vzpomňte si pisálkové, která strana vládla a zaxdlužila stát jako první! A to ještě měla ODS co prodávat, tunelovat a rozkrádat. TAk zkuste být objektivní.

R. Langer 9.2.2012 14:16

Re: Je potřeba si zamést před vlastním prahem.

Jistě, ODS byla vždy šéfem ve vládách a ubohá ČSSD jenom poslouchala, jak tupé ovce... :-D

O. Uživatel 9.2.2012 13:50

Uživatel požádal o vymazání