19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiřina 6.2.2010 12:10

Kecy, kecy, kecy

Stačí selský rozum. Sedlák, který chová krávy a prasata a ve stodole už má pouze seno, no tak přežijí jenom krávy...To je tvrdá realiata....Snížením počtu úředníků o 15 tisíc dojde k jejich přesunutí na ptracovní úřad, úspora bude rozdíl mezi jejich dosavadním platem a výší  podpory v nezaměstnanosti. Státní dluh to nesníží, sociální výdaje se zvýší a levičákům stoupnou preference...Takže ODS tímto opatřením nažene voliče do náruče ČSSD. Hra " škatulata  hejbejte se" sice vykazuje jistý pohyb, ovšem brz reálného řešení ekonomické krize.

Jindra 6.2.2010 12:18

Re: Kecy, kecy, kecy

Ne o 15 tisíc ale o 200 tisíc je třeba snížit počet úředníků.

Protože jsou plně placeni daˇnovými poplatníky, stejně jako nezaměstnaní, je úspora jasná a bude přinejmenším dána rozdílem mezi jejich platem a podporou v nezaměstnanosti.

Dalším pozitivem, a ne malým bude to, že úředník, který není, nemůže škodit. Byrokracie totiž neuvěřitelně prodražuje cveškeré podnikání. Takže Kecy, kecy, kecy.. správně jsi nazvala svůj příspěvek.

Petr1 6.2.2010 12:33

Re: Kecy, kecy, kecy

Jiřino, že stoupnou socanům preference, souhlas. Ona by byla podstatně větší úspora. Dnes mají úředníci s odvody cca 30 kapříků. Podpora je podstatně menší. Ale oni někde sedí v kanclu- topení, el., voda, nájemné, telefon, počítadlo, starvenky, sl.cesty................takže je ta úspora postatně vyšší.

Jiřina 6.2.2010 13:40

Re: Kecy, kecy, kecy

Petře, máte částečně pravdu. Tato akce "nahnat úředníky do výroby" tu byla za komunistů, když se dostali k moci. Rozdíl je ovšem v tom, že tenkrát je do fabrik nahnat mohli. Dnes je situace taková, že je zaženou na pracák, z pracáku je cesta na sociální úřad. Rozhodující je doba trvání této cesty. Čím bude delší, tím více se daňovým poplatníkům prodraží tuto armádu daňových požíračů živit. Vidím to na cestu do pouště....

franta tyčka 6.2.2010 14:15

Re: Kecy, kecy, kecy

Zapomněla jste na to podstatné.A totiž že budou zbaveni možnosti přesunovat veřejné do soukromého.

logk 6.2.2010 14:16

Re: Kecy, kecy, kecy

Za  komoušů  měla každá štětka  v  občance razítko zaměstnavatele. Práce toitž byla poinná.

Tuhle povinnost zrušli ti nejschopnější občané, ve jménu svobody.

Jindra 6.2.2010 15:19

Re: Kecy, kecy, kecy

Propána Boha, copak tihle úředníci dnes neujídají ze společného? Co je to za nesmysl????

Jsou placeni ze stejných zdrojů jako nezaměstnaní, jenom asi 5 x víc.

franta tyčka 6.2.2010 19:04

Re: Kecy, kecy, kecy

V tomhle máš pravdu předsedo.

Malý Aston 6.2.2010 11:59

Změna je nutná ale bude to trvat dlouho!

Jak ODS tak i ČSSD potřebují změnu. Pindající amatéři tam jsou již dlouho a tak jsou vzájemni propleteni, že již ani neví zda jsou leváci nebo praváci. Například na Krajích to dotáhli tak daleko že si již ani kanceláře nemění jen jmenovky na dveřích. Problém je volební zákon ale ten jak ODS tak i ČSSD vyhovuje neboť pokud by jim nevyhovoval, dávno by jej změnily. Takže změna může přijít jen pomaloučku pokud budeme volit jiné politické strany a to leváci levé a praváci pravé. Ale dle mého je ještě jedno řešení a to rychle dostat Českou republiku do bankrotu jako to dělají řekové. Pak snad dojde k výměně starých zasloužilých amatérů v ODS i ČSSD nebo k zániku těchto monopolních politických stran a pokud se vlády neujmou komoušové, může být i lépe.

Jindra 6.2.2010 12:11

Re: Změna je nutná ale bude to trvat dlouho!

Mají ty kanceláře v patrech?

Pro tradiční české řešení vyokněním je to dost podstatný detail.

Malý Aston 6.2.2010 12:25

Re: Změna je nutná ale bude to trvat dlouho!

Vyhláška v jakém patře sedí starosta nebo krajánek se stále mění. Jára doporučoval nejméně 3 patra a tak sedí ve druhém patře. Po pádu důchodkyně z 10 patra která přežila, se budou stěhovat do 5 patra. U nás to vyřešili tak, že starosta sedí ve sklepě. Jak ho vyhodí střešním oknem  ihned  se zase vrátí na své místo. Nejen, že se řídí doporučením Jády de Cimermana ale ještě si pamatuje některé znalosti z deváté třídy. Vyšší vzdělání nemá jen VUML co mu započetli.

P 6.2.2010 13:30

Re: Změna je nutná ale bude to trvat dlouho!

Máte pravdu, také mi to leze krkem, šéf ČSSD, jeho zástupce ODS. Po volbách si maximálně vymění místa, jinak se nic neděje. A volit jiné strany, to taky moc nepomůže, do jejich vedení nalezli zasloužilí členové těch starých stran. Třeba Timur Kalousek a jeho parta nebudí moji důvěru. A od důchodce z Vysočiny nevím, co mohu čekat.

dhimmi 6.2.2010 11:57

ODS je opravdu jen menší zlo

než koalice KSČSSD,má sice docela dobrý program,ale je tam na můj vkus až moc nesympatických figur-Gandalovič,Bém,Benda,Řápková,Jančík atd.TOP 09 má sice sympatického předsedu,ale zase je tam podle mě nějak moc exlidovců.Někomu ale hlas hodit musím,ale nebude ani tak hlas pro ODS nebo TOP 09 jako spíš hlas PROTI  Dior-Bachorovi,Falmerovi,Zaorálkovi,Zubovové...Volby prostě beru jako referendum o KSČSSD,kterou považuji za rudou žumpu.

bomar 6.2.2010 13:03

Re: ODS je opravdu

a proto budu volit zelene. ti byli v koalici s ods, byli konstruktivni - a nejsou korupcni!

pupkáč 6.2.2010 11:43

je mi to jedno

protože třicetikorunová většina národa zvolí populizmus našeho            o Jyriho.Kam to spějem asi do p...le.

Tvá máňa.

kakabus 6.2.2010 11:46

Re: je mi to jedno

čím hloubš ,tam zalezeme tak nám bude tepleji.

Tvůj lezec

magi 6.2.2010 12:01

Re: je mi to jedno

myslím,že nejtepleji by bylo v Jančíkovi! Co říkáš kakabus?

Horal 6.2.2010 11:34

Ani ODS a ani ČSSD !

Ano, jsou si v různých kauzách dost podobni. Proto není nutné vést diskuzi jen o tom,zda volit ty nebo ony. Ty jejich kauzy znechutily lidi tak, že mají zájem volit někoho jiného než jen ODS či ČSSD. A politický systém se nesesype bude-li v parlamentu šest nebo i sedm stran.

Jindra 6.2.2010 11:40

Re: Ani ODS a ani ČSSD !

jen pár mamlasů naskočí na skřehotavý šarm knížepána za kterým jsou svchovaní svšichni minulí gauneři, jestli někdo touží mít dalšího stbáka ve sněmovně, biude volit Johna a pár šílenců kavárenskou partičku z SSO, ostatní jsou tak naštvaní, že vpolit prostě nepůjdou.

Není koho.

dhimmi 6.2.2010 12:00

Re: Ani ODS a ani ČSSD !

Raději knížepán než  Roko+Falmer.

Jindra 6.2.2010 12:09

Re: Ani ODS a ani ČSSD !

To je relativní, do propasti budeme padat jen pomaleji...

logk 6.2.2010 14:27

Re: Ani ODS a ani ČSSD !

To jako myslíte, že po jednom? :-)

MARK 6.2.2010 20:54

Re: Ani ODS a ani ČSSD !

Proč si myslíte,že SSO jsou kavárenští povaleči_?

Podle jejich programu bych je volila.Víte o nich

víc,než se dá dočíst v tisku?Budu ráda,když mě poučíte.

čtenář 6.2.2010 11:22

Cílem by nemělo

být "snížit státní dluh pod 3%", cílem jakékoliv stranu u vlády by mělo být splatit ten už nasekaný dluh, protože už teď z něj splácíme tolik, že my to KAŽDÉMU důchodci vydalo skoro na 3tis. k důchodu navíc. Srovnej se slibem soc.dem. o 13.důcodu. I z něj pak budou muset naši důchodci splácet "dluhovou službu", ale komu není rady, tomu není pomoci. Klaus kdysi navrhoval ústavní zákon o povinném vyrovnaném rozpočtu. Jak by se teď hodil! Jenže splácení státního dluhu se daří jen když funguje volební zákon, kdy odpovědnost za hospodaření je jasně definovaná. Ani jedna z evropských zemí toho není schopna.

Arnošt 6.2.2010 11:19

Šanci novým tvářím

Vsadím poslední groš, že skvělý český národ dá opět 50% hlasů našim velestranám, které to za 20 let vedení naší země přivedly do sočasnýh konců. Nekonzervujte svými hlasy současný marasmus, nevolte současnou frofláknutou a spřaženou politickou garnituru, která nás přivede k hodně hořkým koncům! Dejte ještě šanci skutečné demokracii a příležitost novým důvěryhodným tvářím!

franta tyčka 6.2.2010 11:17

Tak tohle mě dostalo

  Cituji:"Firmy, které budou mít jistotu, že jim nikdo na přímé daně nesáhne mohou racionálně pracovat se stavem svých zaměstnanců. Mohou si tak ponechat vyšší počty zaměstnanců i při relativně nižší produkci s výledem na budoucí vyšší odbyt."Já hnán selským rozumem bych nakoupil z ušetřeného na leasing mašiny, které ušetří zaměstnance,(samozřejmě tam,kde je seženu,tady to asi nebude)čímž dále ušetřím na daních a vyhnu se tím i nekřesťanským odvodům na zaměstnace. Ale jinak ta citace má solidní sociální nádech.

Martin 6.2.2010 11:22

Re: Tak tohle mě dostalo

Franto, tomu se v psychologii říká projekce, aneb: Podle sebe soudím tebe. Jednoduchá a pravdivá presmisa - jen prosperující zaměstnavatel je zárukou dobré mzdy pro zaměstnance - závistivým a jednoduchým lidem nic neříká, to už jsem si všiml.   

franta tyčka 6.2.2010 11:35

Re: Tak tohle mě dostalo

Jestli ta závist je směrovaná na mě, tak nechápu, z čeho jste to v tom co jsem napsal vyčetl?

franta tyčka 6.2.2010 11:37

Re: Tak tohle mě dostalo

Asi jsem v tom případku jednoduchej.

von 6.2.2010 10:47

Přání otcem myšlenky -