17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Malý Aston 14.4.2008 13:15

Re: Re: tase znovu!

Také,jak se u nás ukazuje,může mít i barvu růžovou.:-D

ps 14.4.2008 13:02

Re: tase znovu!

"modré fašistické řečičky" ?? Fašismus je jak známo levicová ideologie. Tedy fašismus je možná rudý, nebo hnědý  ale zcela určitě ne modrý.

ps 14.4.2008 13:00

Re: Paroubek by jako šéf PS řídil Evropskou unii?

nedostatek zbrojního arzenálu SSSR jistě nikdy nehrozil. Pod pojmem uzbrojit je míněno to, že se SSSR hospodářsky zruinuje ve snaze udržet krok ve zbrojení s USA, což se stalo.

David 14.4.2008 12:49

tase znovu!

Zase a zase se jako argument ozývají modré fašistické řečičky, přičemž, jako argumenty zaznívají, zase jen lži, kecy a kecy. Neskutečná drzost páně autorova, možná pro jemu duševně spřízněné.

loula 14.4.2008 12:36

Re: Re: Paroubek by jako šéf PS řídil Evropskou unii?

Já si myslím, že špička sovětské vědy v oblasti zbrojení, letectví a kosmonautiky, byla zcela srovnatelná s úrovní USA.  Základna, která tuto špičku ale podporuje, byla u Sajuzu mnohem menší než v USA. Jinými slovy, Sajuz by asi dokázal udržet tempo zbrojení s USA, ale za cenu podstatného snížení životní úrovně, možná zavedení přídělového systému, a toto všechno by ve svém důsledku stejně vedlo k rozpadu systému. Nicméně, myslím, že to byla velice riskantní cesta, protože nešlo vyloučit "akt sebevraždy", to znamená, že by Sajuz mohl vyvolat válku, kterou by sice nevyhrál, ale ani USA by tuto válku nevyhrály. Obě velmoci měly dost zbraní na to aby protivníka zničily, ale neměly prostředky na to, aby se takovému útoku ubránily.

loula 14.4.2008 12:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Západ, nebo USA ? Nejen Zaorálek lže...

Ale neřekl. Pouze přiznal, po roce mlžení, že radar se staví zejména kvůli Rusku. Samozřejmě, že 10 raket v Polsku nemůže zabránit masivnímu útoku Ruska. Já také nikde netvrdím, že radar má sloužit jako hráz proti masivnímu útoku Ruska. Ovšem jedná se o další zbrojní systém, který zase trochu roztočí zbrojní závody. Do dneška byl světový mír postaven na rovnováze strachu, tímto radarem se pouze ta uroveň strachu posune zase o kousek výše.

Řekl jsem výše, a trvám na tom. Radar jako ev. obrana proti teroristickým útokům ano, ale potom by pod ním měly být zapojeny všechny demokratické země, tedy USA, NATO i Rusko. Přes problémy Ruska, které tam jsou, je podle mne lepší jej tlačit do spolku demokratických zemí než jej stavět na opačnou stranu.

jm 14.4.2008 12:17

MILÝ AUTORE, MILÍ PRORADAROVÉ, MILÝ ANTIRADAROVÉ

MILÝ AUTORE, MILÍ PRORADAROVÉ, MILÍ ANTIRADAROVÉ jak zde kladete argumenty rozmanité, tak mají jedno společné. Jsou jalové faktem proč nové obranné spojenectví má mít pro českou kotlinu jiný význam, než jaký měla v dosavadní psané historii všechna předcházející?? PRDLAČKY! 

pbla4024 14.4.2008 12:17

Re: Re: Paroubek by jako šéf PS řídil Evropskou unii?

A proč tedy v Sajuzu zaváděli chozrasčot?

PROKOP BUBEN 14.4.2008 12:12

Re: Nechci být uštěpačný..

Ten má ty své brýle dobře za ušima - přilepeny tučnými šeky.....

pbla4024 14.4.2008 12:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Západ, nebo USA ? Nejen Zaorálek lže...

Takže přiznáváte, že Topolánek řekl něco zcela jiné než vy zde tvrdíte? Proti Rusku zmíněný systém z principu fungovat nemůže, Rusové mají minimálně o tři řády více střel, než bude navržený systém schopen zvládnout.

Marat 14.4.2008 12:07

Re: Re: Je to jiste!

Milenko,zato z vás intelekt přímo vyzařuje,sálá.

Marat 14.4.2008 12:03

Re: Paroubek by jako šéf PS řídil Evropskou unii?

Rověž si nemyslím,že by se SSSR se dal jen tak uzbrojit.Stalin dokázal velice dobře vyzbrojit Sajuz.Ovšem za cenu života několika desítek milionu lidi.Kdyby Chruščev tak Stalinovi zločiny neodsoudil,tak by s velkou pravděpodobnosti a Stalinovi následníci mohli nechat zemřít,nebo zabít další desítku milionu lidi,ale na vyzbrojerní by prostředky a peníze opatřili.Jistě Chruščev neodsoudil Stalinovi zločiny rád.Vždyť sám se na ních zdatně podílel.Byl nucen je odsoudit,jinak by mač o moc nad ostatními nevyhrál,dokonvce by suj boj o moc zapaltil životem,tak jak zaplatil Berija.Takže je jen líbivou povídkou,že Reagan SSSR uzbrojil.A SSSR měl vždy prvotřídní špionáž a dosti ochotných levičáckých pomocníku v USA,takže by ten výzkum nových zbrojních systému je tolik nestál.

miláno 14.4.2008 12:02

Zaorálek

 Pane Bartoň , že ty slinty p. Zaorálka ještě čtete. Všichni víme, že je neobolševik a vypadne zněj jen zhovadilost poplatná marxismu leninismu. Neljépe tyhle týpky naprosto ignorovat oni se vtom utlučou sami. Jinak zdravím a přeji hezký den.

york 14.4.2008 11:52

Re: Re: Re: vyděšená ČSSD

Ty jsou nejhorší.

muf 14.4.2008 11:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vyděšená ČSSD

jestli myslíš LM před rokem 89 tak by mě docela zajímalo co jsi onu dobu dělat ty když tak kategoricky dokážeš odsoudit 14 nebo 15 milionů obyvatel

loula 14.4.2008 11:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Západ, nebo USA ? Nejen Zaorálek lže...

Radar není primárně určen k navádění antiraket. Radar je určen ke sledování - velice přesnému - parametrů dráhy a řídící systém antirakety z těchto dat vypočítává korekční manévry. Tím, že radar velice přesně sleduje a vyhodnocuje parametry dráhy, umožnuje vypočítávat vlastnosti raket při jejich zkouškách, najít rozdíly mezi ostrou a klamnou hlavicí a pod. Prostě radar je prostředkem špionáže stejně jako třeba fotoaparát. Družice jej nemohou zastoupit, protože družice lokalizuje případný start rakety a sleduje hrubé parametry její dráhy, ale přesnosti pozemního radaru dosáhnout nemůže.

pbla4024 14.4.2008 11:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Západ, nebo USA ? Nejen Zaorálek lže...

Jak může radar určený pouze k navádění antiraket cokoli monitorovat? Jediné co umožní, bude měřit parametry balistické dráhy.

jirka.s. 14.4.2008 11:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: vyděšená ČSSD

Lidi? Tomu tupému stádu, co se nechá nahánět lidovými milicionáři, říkáš lidi? ;-(

jirka.s. 14.4.2008 11:20

Re: Re: Re: ČSSD

To zoufalství, to je sviňa, viď,  honysi-kokrheli?

http://www.ceskatelevize.cz/chat/chat.php?id=15

york 14.4.2008 11:18

Paroubek by jako šéf PS řídil Evropskou unii?

Takže nejen Lisabonskou smlouvu ale i tuto židli vymění za radar. Na to čekal  celé ty roky. Jak mazané. Jinak osobně se domnívám, že se Sovětský systém rozpadl úplně z jiných příčin než nedostatku zbrojního arzenálu. To bylo asi jediné zboží, kterého byl přebytek.

Loula 14.4.2008 11:02

Re: Re: Re: Re: Re: Západ, nebo USA ? Nejen Zaorálek lže...

Myslíte? opravdu si myslíte, že to, co Topolánek na kongresu ODS řekl - viz citát - se více blíží tvrzení, že radar je jen a jen proti Iránu a Severní Korejji?  Samozřejmě, bránit se možnosti spadnutí do geopolitického vlivu Ruska lze řadou způsobů, např. smlouvami, hospodářskou spoluprací se Západem, snižováním závislosti na dovozech energie z Ruska atd atd. Radar do této škály obraných prostředků může přispět jedině tím, že toto území bude trvale monitorovat.

Cricket 14.4.2008 10:58

Re: Re: Je to jiste!

vsjo budět, i ryby??;-D

Cricket 14.4.2008 10:57

Re: Re: Vazeny autore,

Proč jsme se tedy cpali do NATO?? Mohli jsme být sami a hrát takový ten neutrální pingpong - jednou na rusa, jednou na amíka. Někdo z nich by nás nakonec uloupl. Quatsch.

xxx Kubeš 14.4.2008 10:52

S autorem článku

souhlasím, jen k větě o bývalých marxistech-leninistech bych dodal, že demagog Zaorálek nepatří jen mezi bývalé marxisty-leninisty, ale i mezi současné.

Gonzales 14.4.2008 10:48

Re: Re: Re: Re: vyděšená ČSSD

ironie není na místě ;-D

pbla4024 14.4.2008 10:45

Re: Re: Re: Re: Západ, nebo USA ? Nejen Zaorálek lže...

Ovšem to je výrok dost odlišný od vaší interpretované verze.

loula 14.4.2008 10:39

Re: Re: Re: Západ, nebo USA ? Nejen Zaorálek lže...

Nedopustit, abychom se opět plíživě sunuli do sféry geopolitického vlivu Ruska. To je ten pravý důvod, proč u nás má stát radarová základna.

Topolánek, 18. Kongres ODS, 24. listopadu 2007

Budíš 14.4.2008 10:34

Kolik lidí tolik názorů

a vyznat se v tom je těžké.Česko samo, však nemá ani na nákup 2ks letadel a když je koupí nebude několik km dálnice .Mimo jiné, je 2O let po revoluci ,to je tisíce pracovních hodin a dálniční síť- propojení se sousedními státy není.V roce 89 si rozhodně nikdo nepředstavoval, že ještě v r.2008 nepojede z Prahy do Chomutova a dál do Německa po dálnici, ale po tankodromu a to není vůbec nadnesené.To vše díky naším slavným politickým mocipánům.Mnohé se v demokracii přirozenou cestou bez zásluhy politiků zlepšilo, ale na vyzbrojení armády stát nemá.Jsme součástí evropy a pokud se postaví radar jako součást společné obrany není tomu co vytknout. Před r.89 byla rep.plna raketových základen a nikdo se o tom ani nebavil.Soc demokracie chce referendum ,ale je to od nich drzost.Když se rozděloval stát nikdo se nás neptal a o radaru má rozhodovat každý Pepík, který tomu nemůže rozumět.

Realista 14.4.2008 10:34

Nechci být uštěpačný..

Při volbě prezidenta a dalších pozdějších článcích jsem si totéž myslel o Vás, jen v opačném gardu, že politika současná ODS  s neplněním smlouvy s občany zbavuje rozumu Vás. Jak vidím, pravda obou tvrzení bude tak někde uprostřed. Oč realističtějí by Vaše články vyznívaly bez jakéhokoli tendenčního zaměření při sejmutí modrých brýlí. ;-D Zkuste občanům ze smlouvy s občany vyjmenovat, co ten Toplánek vlastně splnil???

Kamkam 14.4.2008 10:22

Re: Re: Vazeny autore,

Kdy? Kde? To bych se rád podíval.