5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: ČSSD chystá svůj sjezd

Až se za měsíc v Ostravě sejdou sociální demokraté na svém sjezdu, určitě budou mít co probírat. Především ve vztahu k blížícím se volbám do Poslanecké sněmovny. Připravit program nejen kompetentní, ale i atraktivní, a najít ty, co jej dokáží nejlépe reprezentovat, je těžké vždy. Dvojnásob pak v případě strany, jež je už teď považována za favorita voleb.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 18.2.2013 13:30

Re: "Protože je ale před volbami

Zeman jistě chce předčasné volby, musí to ale správně načasovat. Musí si čssd nejdřív upravit k obrazu svému. Sobotka, když mu Zeman (v podání Škromachů, Kavanů apod.) ponechá předsednictví, vleze mu rektem klidně až na mandle. Je třeba se zbavit Dienstbiera, kampaň proti němu už běží, a zřejmě i Zaorálka a dalších. Hašek půjde pochopitelně nahoru. Po sjezdu, pokud dopadne jak zeman potřebuje, už to bude chtít konat, předčasné volby musejí být tak, aby nevyprchala euforie z volby zemana a dav dostal SPOZ do PS a čssd aby se spoz poslušně kolaborovala. Doplnění do vládní většiny může udělat TOP, KDU, část ODS (Bémovi hoši) nebo i KSČM.

J. Urban 18.2.2013 13:23

Je zjevné, že prozemanovské křídlo

(Hašek, Škromach) cítí svou šanci a aktivizuje se. Lze očekávat, že lidé typu Dienstbier a další, nespojení s ods a dalšími prů§ery, budou postaveni zcela mimo hru - nejsou vydíratelní a nebyli by poslušní. Sobotka je slabý po všech stránkách, i kdyby udržel předsednické křeslo, tak jen jako poslušná onuce. Patrně se můžeme těšit na lidi typu Kavan, Březina, Hulínský a další bezcharakterní "pragmatiky".

T. Kočí 18.2.2013 9:00

ČSSD chystá svůj sjezd

Zeman by rád posílil "vážnost" ČSSD , pomocí Škromacha a tý baby (Paroubek s kozama). Oba dohromady mají jistě čtvrt tuny.

V. Ondys 18.2.2013 6:44

:))))))) Co tam zase upečou, aby jejich voliči dostali zase fakticky na prrrdel od chamtivejch papalášů?

Po otročení v montovnách za pouhý kapesný v zájmu nadnárodních koncernů, po iniciaci přepadových komand exekutorů v podobě novodobé i všemocné StB s nejúdernějším dopadem na nedokonalé s nejnižšími přijmy, akciích na anonymního doručitele, solárních panelech...

P. Pavlovský 18.2.2013 3:37

"Protože je ale před volbami

a ČSSD je teď nejsilnější tuzemskou stranou, můžeme očekávat", že se volby radikálně přiblíží. Kdyby v ničem jiném, v tomhle si budou Sobotka a Zeman jistě rozumět. Jeden už 5x  vyslovoval vládě nedůvěru a druhý se den po prez. volbě vyslovovil pro předčasné volby.

TOP 09 nemá důvod  být proti (právě naopak!) a námluvy M.Z. s Klasnovou nemusí být vůbec platonické. Kdyby SPOZ inkorporovala poslance VV, je rázem parlamentní stranou!

Je vůbec ve sněmovně  někdo, kdo předčasné volby opravdu nechce?

Většina poslanů ODS a LIDEM + někteří nezařazení.   Dost málo na to, aby M. Z. neprosadil svou!