28.5.2024 | Svátek má Vilém


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kún 25.7.2010 23:32

Když dva dělají totéž, pak to není totéž, pane Matějko?

Takže ČSSD bude mít svou Vysokou školu. Podle Vás, pane Matějko, levicovou. Ta hrůza!! - Takže zakázat, znemožnit, zesměšnit, a také - občané, pozor! - nepřipustit, aby byla státem jako VŠ uznána. Pak ji totiž budete muset sponzorovat ze svých daní. Děs!!

Takže, pane Matějko: Už jedenáct (!!) let tu máme - zákon nezákon - jinou jistou Stranickou Politickou Školu. Zakládal ji sám místopředseda ODS Langer a česká pravice, resp. její politická strana ODS. Tato VŠ je dávno uznána státem a jako takovou ji občané celých těch jedenáct let financují ze svých daní. Škola - alias CEVRO - byla původně založena jako think tank pro ODS už v roce 1999 a podílela se i na volebních kampaní pravice a ODS. Mezi její další aktivity dodnes patří pořádání politických konferencí a seminářů, vydávání časopisu a publikací a zpracovávání odborných stanovisek. Přednáší se na ni studijní obory Veřejná správa. Politologie a Mezinárodní vztahy. Tedy se vyučují předměty jako ekonomie, politologie, národní hospodářství a zahraniční politika - tedy přesně to, co tak rozhořčeně pranýřujete u chystané VŠ sociálních demokratů. - Takže závěr?

Jste kašpar, pane Matějko. Bezcharakterní pisálek, který se neštítí níčeho, i vyložených pomluv, lží a manipulace s fakty, jako v tomto případě. Ubezpečuji Vás, že ještě nikdo mi tak nezhnusil Vaši Stranu svobodných občanů jako Vy svými povrchními, zavádějícími a nenávistnými články. Že Vaše strana získala v posledních volbách jen 0,7 procenta hlasů je i Vaše zásluha, pane Matějko.

V. Pavel 26.7.2010 7:32

Re: Když dva dělají totéž, pak to není totéž, pane Matějko?

Pane Kúne, já s p. Matějkou souhlasím! Myslím, že další VŠ, která by byla pouze nějakou "dělnickou akademií" pořádající veřejné kurzy, avšak nově obdařenou akademickým statutem, dle návrhu p. Sobotky, by pouze jenom dále prohloubila pokleslost současného českého vysokého školství. Pokud je podobná "podřadná" VŠ založená v minulosti ODS, není přece cestou k nápravě, zakládat pochybnou další VŠ, ale z iniciativy strany z opačného konce politického spektra, nýbrž spíš její zrušení, nebo reálné zkvalitnění.

P. Čech 25.7.2010 13:24

To už tady jednou bylo.

Vysoká škola politická, jejímiž absolventy byli různí RSDr. Vůbec bych se nedivil, kdyby hnacím motorem uvažované VŠ byli právě oni. Sociální demokracie u nás není sociální demokracií v pravém slova smyslu, jak je tomu jinde ve světě, ale socialistickou nikoliv demokracií. Demokratická politická strana u nás neexistuje, přestože to mnohé mají drze v názvu. ČSSD má ve svých řadách povětšinou překabátěné komunisty a nic jiného než komunistické myšlení od ní nelze očekávat. Naopak lze očekávat, že toto myšlení bude vtloukat do hlav studentů na zmiňované vysoké škole, podobně jako to dělali komunisté v případě VUMLu.

A. Čepek 25.7.2010 14:10

Re: To už tady jednou bylo.

Mohli by udělovat titul ČSSDr.

H. Lukešová 25.7.2010 14:36

Re: To už tady jednou bylo.

ČSSD není nic jiného než umírněná verze KSČm.

A. Hrbek 24.7.2010 20:06

Vážený pane Kuželi,

než začnete něco na internetu psát, tak se laskavě pořádně informujte.

"Od podzimu 2006 nabízíme prostřednictvím naší "dceřiné" obecně prospěšné společnosti CEVRO Institut také akreditované vysokoškolské vzdělání politologie a veřejné správy v prezenční i kombinované formě."

S pozdravem

H. Lukešová 24.7.2010 16:44

Proč rovnou

neotevřít nacistickou univerzitu? I mladí nacisti se mají právo vzdělávat.

J. Štrobl 24.7.2010 16:58

Re: Proč rovnou

To je dobrá otázka. Nacisté mají jak známo socialistické kořeny.

V. Pavel 25.7.2010 9:02

Re: Proč rovnou

Pí. Lukešová - výstižná připomínka! Ano - rozhodně stojí za seriozní zamyšlení, proč socialismus opírající se o rasovou nenávist /nacismus/ je u nás nezákonný, zatímco socialismus opírající se o nenávist tzv. "třídní", je legální a dokonce i ve své nejextrémnější formě, když jeho hlasatelka KSČM je dokonce stranou parlamentní?

V. Brož 24.7.2010 12:25

Co je potom CEVRO

Co je  potom CEVRO? Tím se pravičáci vychloubají a nikomu to nevadí. Vzpomeňte jak by Íčko pyšný, že to zakládal. To je VÚML pro pravici.

J. Štrobl 24.7.2010 14:02

Re: Co je potom CEVRO

Vulkanizovaný učitel marxismu-leninismu? Ale jděte! Demokratická společnost potřebuje školy kde neučil např. pan Zaorálek. Naproti tomu nepotřebuje školy, kde bude učit Zaorálek, Paroubek & comp.

R. Kujínek 24.7.2010 15:15

Re: Co je potom CEVRO

A kterej vy jste, že to tak odborně umíte posoudit, co demokratická společnost potřebuje?

Potřebuje vysokou školu v Plzni, kde lze získat rychlotitul?

J. Štrobl 24.7.2010 16:30

Re: Co je potom CEVRO

No, jak Vás čtu, tak trochu inteligence to přece jen chce.

V. Bok 25.7.2010 16:25

Re: Co je potom CEVRO

No, ODS tu školu samozřejmě potřebuje.

V. Pavel 25.7.2010 8:55

Co je VUML?

Pane Štroble, já to znal takto: VUML = Vulkanizovaný Upevňovač Moci Lidu. To se mi zdá vtipnější a výstižnější než vaše varianta, zejména pro závěrečné období minulého režimu, kdy stále častěji docházelo na obušky proti občanům. 

R. Sedláček 25.7.2010 18:17

Re: Co je VUML?

Tvoje jediný vzdělání co?

M. Vondráček 24.7.2010 18:19

Re: Co je potom CEVRO

není to škola, placená ze státního rozpočtu. Pokud si socani otevřou školu placenou ze svého, nemám proti tomu vůbec nc :-)

J. Slanina 24.7.2010 11:25

Lidový dům....

.... to je přesně to správné místo, kde by měla být VŠM-L. Náklady celkem žádné, ve sklepě tam určitě ještě najdou spoustu učebních pomůcek, co tam deponovali po bývalém Muzeu V.I.Lenina.

P. Kolář 24.7.2010 11:06

Připravuje se pro Paroubka,

který se nechal slyšet, že chce učit na VŠ. Tam by mohl být rektorem, děkanem, pedelem, profesorem, PHD a bůhví, čím ještě. Jen mám obavu, že by to jeho chtíče příliš neukojilo.

V. Skalová 24.7.2010 17:47

Re: Připravuje se pro Paroubka,

Ano, sám pravil, že by klidně mohl přednášet "ekonomiku". Ekonomii, tu učí každej blbec, ekonomiku, tu umí jen Jýra.

V. Pavel 24.7.2010 10:19

Nevkus ČSSD

Určitě je hloupé, když politická strana reprezentovaná mj. zlodějem "Upřímným Standou", donedávna nesnášenlivým sudičem a lhářem Paroubkem a nyní prázdným, hloupým a necharizmatickým Sobotkou, se skrývá za památkou TGM. Je to nejen hloupé, ale i nevkusné a drzé! 

H. Lukešová 24.7.2010 20:22

Re: Nevkus ČSSD

Ano, to je URÁŽKA Masaryka.

J. Láníček 24.7.2010 10:17

To je naráz obav !

Tak na školách se nemá na naše mladé politicky působit ! A co prosím byly ty studentské volby, když se naši pravičáci neštítili využít jakýchkoliv prostředků k odvrácení hrozící volební porážky. Mladým nejdřív na Facebooku vysvětlil Modrý tým pravicových příznivců, že Paroubek je odporný komunistický papaláš, sociální demokrati jsou horší komunistů, který nás přivede ke krachu, v terénu zapůsobili páni učitelové pravicové orientace, udělaly se volby - a čirou náhodou se výsledky dostaly na veřejnost ještě před vlastními volbami, ač tak nemělo být. To aby bylo dáno ve známost, že ty sociální demokraty nemají ti naši rozumní a dobře informovaní skorovoliči ani trochu rádi, a ti už dorostlí voliči, že by měli jejich vůli volebně zrealizovat. Trochu jim k tomu helfli ještě víc rozumní Mádl a Issová. A najisto by byly ty výsledky skorovoličů zveřejněny i kdyby to pro pravici nevypadalo !

J. Skotnica 24.7.2010 10:30

Re: To je naráz obav !

No sláva! Kdepak jste byl pane inženýre takovou dobu? Diskuse ztrácela na dynamice. Budete také přednášet na VŠ MDA?

J. Láníček 24.7.2010 11:11

Musí tady někdo zapět

na jinou notu, je to zatím moc jednohlasné. U písničky je hezčí, když se zpívá vícehlasně, to jste ještě nezjistil ? U nás na Moravě je to běžná věc. Ve sklípku u dobrého vína to dokážeme i trojhlasně - a to je pak krása. Škoda, že u toho nemůžete být, určitě by se vám to líbilo. Třeba jak krásně dokáže zazpívat lídr komunální kandidátky za ODS s tím z kandidátky ČSSD  !

J. Slanina 24.7.2010 11:16

Re: Musí tady někdo zapět

Jojo, lampeduso. Moravské písničky jsou krásné, a co teprve dvojhlasně či trojhlasně. Potíže ovšem nastanou, když je diriguje hluchej landys.

J. Slanina 24.7.2010 11:19

Re: To je naráz obav !

No, kdepak by byl. Na tahu přece, na tahu. Prozpěvoval si někde ve sklípku trojhlasně internacionálu a píseň práce.

J. Láníček 24.7.2010 15:04

Slanino, čím to je,

že z vás ani náhodou nic rozumného nevypadne ? Na to musí mít člověk opravdu mimořádný talent ! Takových exotů tady moc není. Ale rozhodně toho nenechávejte, bez vás by to tady totiž mělo úroveň !

J. Slanina 24.7.2010 16:22

Re: Slanino, čím to je,

Ale no tak, landysi, opravdu se domníváš, že ty tvé duchaplnosti, co zde smolíš, by mohly někoho inspirovat k něčemu rozumnému? Ale jako popud k zachechtání a srandě - docela dobré.

A. Hrbek 24.7.2010 9:29

Vážený pane Matějko,

a co je již delší dobu Langerovo CEVRO? To neznáte?