29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hafusak2 21.12.2009 12:46

Kritizovat je snadné,

ale co dál? Za císařpána a ještě pár let v republice byly soukromé dráhy, ale prakticky všechny byly zestátněny už ve 30-tých letech. Zisky drahám přinášela nákladní doprava, která byla doplňována dopravou osobní. Jejich rozdělení v současnosti je sice do nebe volající pitomost, ale stalo se. Kde kdo by sice dnes chtěl po kolejích jezdit, ale jaksi zde chybí někdo, kdo by třeba chtěl také investovat do oprav tratí a jejich staveb, které jsou často i kolem 150 let staré. Snaha je jenom dojit, dojit, dojit a až se všechno sesype, tak zrušit. Faktem je, že dráha je svým způsobem specifikum a srovnávat jí se silniční dopravou je nesmysl. Osobně jsem přesvědčen, že jediný způsob, jak se opět dopracovat k nějaké prosperitě je zalovit v archivu, vydolovat organizačního pavouka dejme tomu z r. 1937 /statisticky nejúspěšnější rok první republiky/ a podle něj vrátit dráze původní systém řízení /vzhledem k tomu, že technika pokročila, bylo by to mnohem méně lidí, neboť např. 50 slečen s kalkulačkou na kliku nahradí 2 slečny s PC naprosto s přehledem/. Mám na dráze plno známých i mezi důchodci a všichni jen vrtí hlavou nad neustálým rozrůstáním se byrokracie k ničemu.

Bizon 21.12.2009 12:25

Re: Přesvědčit takového blba, jako je autor, není žádný kumšt!

Toto mi není známo. Jestli to tak bylo, je to samozřejmě špatně ...

Míra 21.12.2009 12:18

Teď už vím, co mi tady chybělo.

Sarkasmus Většího Vlastence. Díky za ně. Oba. Bylo truchlivo na psu bez úderných hesel. Konečně je tu trochu legrace i důvodů k zamyšlení. K zamyšlení nad námi, nad sebou. A Vlastenec umí slovem pěkně šlehnout, že se člověk ještě dlouho škrábe. Tak Vlastenče, jen houšť a větší kapky!

miroslav.vojta@volny.cz

brabus 21.12.2009 12:18

Re: Přesvědčit takového blba, jako je autor, není žádný kumšt!

BINGO R^R^R^

Bizon 21.12.2009 12:16

Re: Přesvědčit takového blba, jako je autor, není žádný kumšt!

A kde je potom tak najednou veme? A neříkejte, že autobusy taky neměl .... Autobus je totiž něco jiného než vlak ... nejen z technického hlediska .... Kromě toho to, že je někdo uspěšný v určitém druhu podnikání, neznamená, že bude uspěšný i v jiném. Podívejte se na osud pana Fišera a jeho cestovní kanceláře! S cestovkou prosperoval, pak udělal chybu, nakoupil letadla .. a zbankrotoval ....

Ludva 21.12.2009 12:14

Konkurence na železnici

zlevní provoz asi tak, jako "zlevnila" elektřinu konkurence na přenosových sítích. Místo jednoho generálního ředitelství jich bude několik. Něco jiného jsou státní dotace. Ty je třeba zmenšovat až zastavit. I kdyby se měla osobní železniční doprava zrušit - v tak malém státě je stejně na nic.

Lapil 21.12.2009 12:13

Re: Student Agency ZNÁRODNÍME !!!

Vole R^:-)

Lapil 21.12.2009 12:11

Re: O Jančurovi mám určité pochybnosti.

Ale vždyť to je v pořádku! Svobodně jste poptal službu, SA ji svobodně nenabídla (třeba já bych vám cestu z Příbora  do Olomouce taky nenabídl, respektive nabídl za takovou cenu, že byste mě svobodně označil za vola) a vy jste svobodně využil nabídky konkurenčních společností. Co je tady špatně? Takhle to přece má vypadat!!!

mm 21.12.2009 12:10

Re: Bartoni, ty Tupolánkův vlezdoprdelko...

Už lže jako Paroubek, jsi hulvát jako Rath a hloupý jako Zaorálek.Takže nemůže urazit inteligenci pana Bartoně.

mm 21.12.2009 12:05

Re: Politizace sporu

;-D;-D;-D Střelil jste kozla.Jaký je v tom rozdíl?Hejtman je člen ČSSD a plní volební sliby, bez ohledu nato, jestli je to ku prospěchu kraje. Nebo myslíte, že rozhdoval jako dobrý hospodář? ODS z toho vynechejte, protože to je záležitost komunistů včech barev.;-D;-D

R 21.12.2009 12:04

Re: O Jančurovi mám určité pochybnosti.

Je třeba trochu číst a rozumět textu. Já nakonec tím dálkařem ČSAD jel. A mimochodem dálkaři ČSAD asi dotovaní nejsou stejně jako Jančurovy SA, protože na stejných tratích jsou znatelně dražší než místní linky.

-F 21.12.2009 12:00

Re: O Jančurovi mám určité pochybnosti.

A proč jste nejel dotovanou ČSAD? Jejich dálkové autobust v Příboru nestaví? Pokud vím, tak dálkové autobuse nezastavují v každém městě. pak by už nebyly dálkové. Jak to souvisí s panem Jančurou?

-F 21.12.2009 11:57

Re: Přesvědčit takového blba, jako je autor, není žádný kumšt!

Když chtěl pan Jančura provozovat autobusovou dopravu, taky neměl žádné autobusy, ale věděl, kde je získá. Zrovna tak je to i s železniční dopravou. Důležité a podstatné je to, že ví kde ty vlaky získá. Dráhy sice vlaky mají, ale obslužnost je rok od roku horší a vlaky? Včera jsem jela rychlíkem na trati Olomouc, Břeclav, Brno a při nastoupení do vlaku byly ve vlaku dvěře zafoukané sněhem a některé dveře i zamrzlé. Pod dveřmi chybělo gumové těsní a tak sněhu nic nebránilo v cestě do vagonu.  V kupé sice bylo příjemně (Y)(Y)teplo ale zavřeným oknem foukal dovnitř sníh. Takže to jsou vlaky, které provozují ČD. Já se také nedivím, že oranžoví hejtmani se drží ČD. Přece se neodstřihnou od penězovodu. A cestující jsou jim ukradeni stejně jako poslancům. Pokud vůbec kdy jedou vlakem, tak jedou zadarmo první třídou a tam ani nefouká ani neprší.

historik 21.12.2009 11:57

Re: Přesvědčit takového blba, jako je autor, není žádný kumšt!

Takže, podle vás, by měl pan Jančura napřed nakoupit 100 lokomotiv, 1000 vagonů, zaparkovat je před barákem a potom se přihlásit do soutěže. A kdyby nevyhrál, tak by ty lokomotivy a vagony mohl prodat do šrotu. Do takového rizika byste měl odvahu jít?

Lapil 21.12.2009 11:57

Re: proč jsou ČD ztrátové?

Jak kam, nejspíš. Určitě jsou pitomost provozované lokálky tam, kde vede silnice (znám třeba Val. Meziříčí - Rožnov; Čelákovice - Brandýs n.l. - Neratovice; Kralupy - Velvary). Bez velkého počítání: když ten autobus posadíte z kolejí na rovnoběžnou silnici, strojvedoucího posadíte za volant a vlakvedoucího a sedmero výpravčích a výhybkářů pošlete na placenou dovolenou, stejně ušetříte za údržbu tratě. Možná tolik, že těm nevyužitým výhybkářům zaplatíte řidičák a místo vlaku pro šest lidí každou hodinu můžete za stejnou cenu provozovat Mercedes s klimatizací každých patnáct minut. Tedy - do toho Rožnova jezdí víc lidí, tam by ten Mercedes musel být autobus, ale zase by se to víc vyplatilo.

To, že nebude ve městě jedno nádraží, ale několik zastávek, takže lidi budou mít blíž domů, je jen takový bonus.

Ale on i ten expres Praha Brno, když jede vlak jednou za hodinu... To veze nějakých čtyři pět lidí nějaké dvě tři stovky cestujících, takže - udělat z nich čtyři řidiče a z osmi vagónů čtyři autobusy... Mám pokračovat? O dopravní cestě nemusí být řeč, ony ty rychlé expresy stejně pomalým náklaďákům nejspíš překážejí, a dejme tomu, že nákladní doprava na velkých tratích funguje a fungovat bude, takže nějací ti výpravčí a dispečeři se hodí i nadále.

R 21.12.2009 11:57

Re: Politizace sporu

těžko říct, protože hejtmani krajů to rozhodnutí dělali jako hejtmani, ne jako členové sociální demokracie. Ostatně kdyby to bylo čistě politické rozhodnutí, tak by se od něho vymezily strany, které jsou v jednotlivých krajích s ČSSD v koalici. Mimo jiné i ODS.  A to se nestalo.  Každopádně se nyní intenzívně politizuje a už je vidět, že hledání toho nejsprávnějšího řešení se skoro nikdo nevěnuje, všichni se perou za ODs nebo za ČSSD.

R 21.12.2009 11:52

Re: O Jančurovi mám určité pochybnosti.

Pochybuju, že dálkové autobusové linky autobusových společností jsou dotované. Taky jízdné mezi blízkými stanicemi dálkařů, kde tyto autobusy přímo konkurují místním linkám, je znatelně vyšší, tak o čtvrtinu, pětinu.

Vašek 21.12.2009 11:49

Re: Přesvědčit takového blba, jako je autor, není žádný kumšt!

Můžete mi, prosím, vysvětlit, jaké riziko plyne zadavateli z výběrového řízení?

On totiž hlavní problém není v tom, že to dostaly ČD, ale v tom, že to dostaly bez výběrového řízení! Že by se tam někdo bál, že by tím pádem s největší pravděpodobností ČD musely s cenou dolů a  zůstalo by méně peněz do kapsy liidem okolo?

Větší vlastenec 21.12.2009 11:47

Student Agency ZNÁRODNÍME !!!

Přátelé a soudruzi, zachovejme klid ! Pravičáci a jiní zrádci vlasti sice zuří, ale my víme, že pravdu máme my !

My pokrokoví, levicově založení lidé máme vždy pravdu, protože ovládáme vědu věd, marxismus-leninismus-stalinismus. Takže víme svoje i tzv.úspěšnosti Student Agency : Je založena na 1) bezuzdném vykořisťování člověka člověkem;  2) plýtvání přírodními zdroji.  ;-€

Přátelé a soudruzi, už nyní všichni vědí, že brzy zvítězíme, že ve volbách porazíme pravičáky, že konečně zrušíme 20 let panující kapitalismus a demokracii:-D  Tím pádem samozřejmě zrušíme i vykořisťování člověka člověkem, a zajistíme ekologické zacházení s přírodními zdroji, typické pro socialistické hospodářství.  V

Je jasné, že v podmínkách socialistického hospodářství žádná soukromá firma není a nebude schopna konkurovat národním podnikům. Takže čistě pro zajištění sociálních vymožeností zaměstnanců Student Agency a cestujících budeme nuceni celou firmu znárodnit:-)  A pak teprve bude komfort, pak teprve budou příjemní soudruzi zaměstnanci, pak teprve bude nízká cena jízdenek !  R^  A tančit, tančit se bude všude !

Volte návrat jistot a prosperity reálného socialismu !   >-   Volte ČSSD a KSČM !

Lapil 21.12.2009 11:40

Re: kdyby on to Janota ukázal aspoň v těch autobusech

Nooo... ČD jezdí 55km (Praha - Velim; líp se trefovat do 53km se mi nechce) za 73Kč,- jednosměrně. Krát dva lidi krát zpáteční je 292,-Kč, minus 10% je něco k 260,- korunám. Takže z té třetí stovky vám taky zbyde horko těžko na kafe z automatu. A možná na jednu tatranku pro oba, když budete mít štěstí.

jirka.s. 21.12.2009 11:37

Re: Přesvědčit takového blba, jako je autor, není žádný kumšt!

;-D Copak nohy, ale ty rohy, ty se  blbě vozí i v hytláku, viď, čtyřžaludníku??? ;-D 

jirka.s. 21.12.2009 11:34

Re: Přesvědčit takového blba, jako je autor, není žádný kumšt!

Já že nemám žádný názor??? ;-D Tobě ještě nedošel můj názor na tebe??? No, ani se nedivím!!! ;-P

lucinapes 21.12.2009 11:33

Re: Již 80 let kroutíme buržoustům krkem !!!

;-D

jirka.s. 21.12.2009 11:32

Re: Student Agency

A co říkáte, pane Forstmeister, na parchanty z Magnalinku??? :-/

BuBu 21.12.2009 11:25

Re: Jaromíre . . . Jaromíre . . .

 . . . a co doma . . . ??? . . . doma jinak všichni ostatní zdrávi ???

Bizon 21.12.2009 11:13

Re: Přesvědčit takového blba, jako je autor, není žádný kumšt!

Ty jsi tady přímo pro srandu! Jenom rejpáš, případně udáváš, asi ze zvyku, a nikdy od tebe není vidět žádný konkrétní názor  k článku, takže jdi laskavě do prdele!

havránek 21.12.2009 11:12

Pan Martínek

 při debatě s panem Jančurou ukázal bez příkrasy, jak vypadá esenciální b.b.

Bizon 21.12.2009 11:09

Re: Přesvědčit takového blba, jako je autor, není žádný kumšt!

Jinak věřím, že pan Jančura je schopný člověk a jeho SA je výborná firma. Jel jsem s nimi do Brna a zpět do Prahy a byl jsem naprosto spokojen. Dokonce jsem snad poprvé v autobude seděl pohodlně, přestože jsem trochu většího vzrůstu a mám dlouhé nohy .....

jirka.s. 21.12.2009 11:08

Re: Přesvědčit takového blba, jako je autor, není žádný kumšt!

O tom, že jsi úplně stejný blb, čtyřžaludníku, jako třeba soudruh hašek, o tom nás skutečně nemusíš přesvědčovat! Rozdíl mezi vámi dvěma je pouze ten, že hašek svými rozhodnutími nasírá spoustu lidí a ty jsi tady na psu pouze pro obveselení obecenstva! ;-P

jirka.s. 21.12.2009 11:04

Re: Jenže,

Jo, diagnózu standy ! Evidentně F 079 ;-(