21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: ČR musí podepsat fiskální pakt

Jinak prý TOP 09 končí ve vládě. Fiskální pakt, jinak smlouva o vyrovnaném rozpočtu, je na první pohled potřebná. Ale na druhý?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mlich 30.1.2013 8:26

Český návrh zákona je přísnější

Stačí, když schválíme ten český návrh zákona. Když stát nemá peníze, je nesmysl trestat ho další pokutou, jediné správné řešení je odvolání vlády, když se přešvihne plán. Přistoupení k fiskálnímu paktu není žádným zlepšením rozpočtové disciplíny, jen dává cizím mocnostem právo rozhodovat o našem rozpočtu a pokutovat nás, když nebudeme dost servilní - to je to, za co bojuje Kalousek pověřený knížetem z Bilderberku.

J. Humpolík 30.1.2013 8:28

Re: Český návrh zákona je přísnější

Jakou chorobou trpí Kalousek ?

před dvěma lety poslal občanům složenku na 120 000Kč. Po započítání by dnes měl poslat složenku na 159 000Kč. To je i jeho výsledek rozpočtové odpovědnosti? Pak nechápu drzost s jakou vyžaduje fiskální odpovědnost?

Jaká je diagnoza Kalouska a celéTOP??

M. Kosejk 30.1.2013 16:11

Re: Český návrh zákona je přísnější

Už včera po Kalouskově úletu s vydíračkou s fiskálním paktem jsem napsal něco ve smyslu, že děkuji všem voličům Karla, že posílili svou volbou Kalouska a Schwarzenberga - respektivě nikým nevolené bruselské úředníky. A že ze všeho nejhorší je, že lidé si myslí, že TOP09 je ukázka pravice. Proto říkám, že TOP09 škodí české pravici víc než levicový prezident.

Ostatně si myslím, že jediným podstatným cílem Kalouska je zničení ODS. Smutné je, že to velké části ODS nedochází - a pořád ustupuje nehorázným nápadům Kalouska. A tak asi brzo přijdeme o jednou stranu, které se alespoň snaží o eurorealistický přístup a konzervativní politiku. A zůstanou nám tady jen eurofanatičtí levičáci.

V. Venc 31.1.2013 12:58

Re: Český návrh zákona je přísnější

Ad Kosejk

Souhlasím s Vámi!

Ale s ODS, to vidím poněkud jinak: tam kde chybí síla, není možné neustoupit!!

Kalousek-Schwarzenberg s Bruselí v zádech a domácí eurohujeři - v tomto případě lze pouze politicky žonglovat. Zatím to premiérovi vychází, zatím..

P. Lenc 30.1.2013 8:49

Re: Český návrh zákona je přísnější

Souhlas.

M. Kosejk 30.1.2013 9:35

Re: Český návrh zákona je přísnější

Nejen to, fiskální pakt počítá i s budoucí "daňovou harmonizací EU".

V. Kain 30.1.2013 10:08

Re: Český návrh zákona je přísnější

Kalousek zvyšuje daně jen se z něho hulí a na druhou stranu nás oškubává jak to jen jde aby se zalíbil pánům v Bruselu.Však ho také ohodnotili jako jednoho z nejlepších min.financí.Bojím se,že se pan Nečas jako vždy podělá a na tu kalouskovinu přistoupí.Nebylo by to poprvé co se zachoval zbaběle.

J. Kanioková 30.1.2013 14:54

Přesně, souhlas