2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Sladka 9.4.2010 8:44

Podle mého názoru

bylo třeba provést očistu ODS už hned po prohraných krajských volbách. Už tehdy měli odstoupit Topolánek, Langr a další jejich melody boys.

Tak by nedošlo k tomu, že volební preference tvrdily (a to od samého počátku!!!), že vyhraje ČSSD.

Dělat jakékoli změny vedení pár týdnů před volbami je jen další z řady politicky nekompetentních opatření ODS.

Ačkoli nejsem v žádném případě nepřítelem ODS, přála bych si, aby její prohra byla tak veliká, aby všem, kteří to s touto stranou a její politikou myslí opravdu dobře, došlo, že je třeba ji opravdu (nikoli jen kosmeticky) obrodit. Myslím tím vybudování vedení z politicky schopných lidí a paralelně k tomu vytvoření pracovní skupiny, která by byla schopna postavit jednoznačnou a pro voliče pochopitelnou politickou strategii strany.

Dnes je matný nejen současný lídr (byť je tzv. nezkompromitovaný - cha!!), ale naprosto matná je i politická linie, kterou (snad) chce ODS prosazovat. Ovšem po zkušenostech se všemi kompromisy, které Topolánek jako premiér v minulosti nadělal, bude třeba také voliče přesvědčit, z čeho není ODS ochotna za žádnou cenu ustoupit.

G. Novotný 9.4.2010 10:07

Re: Podle mého názoru

Krajské volby prohráli krajští lídři, kteří nedokázali přesvědčit voliče.Názor paní Sladké nutit k odpovědnosti ústřední výbor mi připadá scestný. Ovšem názor soudružky Sladké, že je nutná absolutní prohra ODS je jasným názorem zarputilého levičáka.

R. Sladka 9.4.2010 12:08

Re: Podle mého názoru

Vážený pane Novotný,

pokud prohrají všichni krajští lídři, je, máloplatné, něco shnilého ve státě Dánském. A za to skutečně podle mě nese odpovědnost vedení strany. Sesazením krajských lídrů totiž nemůžete podle mého názoru docílit žádných vážných změn v jakékoli politické straně. Připadá-li vám můj názor -nutit k odpovědnosti ústředí - jako scestný, mě to připadá podobné, jako když neprosperuje sportovní tým a rozváže se smlouva s trenérem. Žadné objektivní důvody pro prohry se dále nehodnotí.

Pokud jde o mé označení zarputilým levičákem, je to Vaše nezadatelné právo. Já jím nejsem a krátkozraká politika ODS, kterou tady, a to i poté, co skutečně selhala, neustále obhjajujete, mi dává za pravdu. Nebo snad se Vám tak výrazný pokles referencí zdá málo?

Ve svém příspěvku jsem se snažila navrhnout i nějaké řešení. To Vy jste neudělal, protože Vy, jako moudrý z moudrých, víte své, a tak to nepovažujete za nutné. Přeji Vám, abyste své názory na situaci v ODS nikdy nemusel revidovat.

A na samotný závěr Vás chci ujistit, že škatulkování přispěvatelů podle toho, zda s nimi souhlasíte nebo ne, není už vůbec k ničemu. S pozdravem S.

K. Janyška 9.4.2010 8:33

Kajan

Tomáš Hass ve službách české levice ! Smutná podívaná ! Dzp.

R. Sedláček 9.4.2010 8:24

souhlasím

K. Janyška 9.4.2010 8:14

Kajan

Koukám, že Hass přestoupil ze služeb Václava Klause do služby Mirkovi Topolánkovi ! Komu jinéhu vyhovuje, aby ODS ve volbách neobstála ! To Topolánek musí nejprve co nejrychleji, co možná nejdále z ODS ! To jeho setrvávání ve funkci je to nejhorší, co mohlo ODS potkat ! Dzp.

J. Kočí 9.4.2010 8:07

Jestlipak někdo ponese zodpovědnost

Že svržení Topolánka těsně před volbami byla blbost je už zcela zřejmé. Nečas svým přikloněním se ke Klausovi, o kterém si myslí, že něco vymyslí, se zcela diskvalifikuje a ukazuje svoji totální slabost.. Klaus už to má dlouho za sebou a dokáže už jen škodit. Obávám se,  že v ODS už není vůbec nikdo schopný. Tzv. kmotři, to jsou jen normání vyžírkové, kteří se snaží obohatit prostřednictvím politiky, od nich nelze nějakou vizi čekat. Fakt jsem zvědav, zda někdo po volbách vystoupí a řekne, udělali jsme chybu a proto my všichni z grémia odstupujeme, Mirku vrať se.

K. Janyška 9.4.2010 8:16

Re: Jestlipak někdo ponese zodpovědnost

Jediné dobré řešení pro ODS byla politická likvidace směšného až trapného Topolánka !  Teď má ještě ODS šanci ! Dzp.

R. John 9.4.2010 7:33

Pane Haasi,

několikráte  ve svém článku skloňujete slovo "důvěryhodnost", obávám se , že v případě tohoto slova ve spojení s  ODS jste již nějak vedle. Nějak to slůvko trčí jaksi nepatřičně z Vašeho článku.  Když vzpomenu  třeba "mobilizaci" a co potom následovalo, je slovo "důvěryhodnost" v ústech ódéesáka něco nepatřičného. Skoro chucpe. Ono to bude asi tím, že ODS až na pár vyjímek zakládali komouši , či jejich slouhové z "šedé zony" a rusofilové. Tak to snad ani nemohlo dopadnout jinak, než jak to dopadlo. Smutná scéna.

J. Bakulová 9.4.2010 5:22

Pro mě

skočila, letos ji volit nebudu. Pro mě je nejhorší způsob, jakým se Topolánka zbavili, nečestně. a taky kdo se ho znavil, aby měli větší klid na své kšefty. Děkuji, takovou ODS nechci

P. Brodský 9.4.2010 3:59

Hezký článek

Hezký článek

T. Pansky 9.4.2010 1:36

Snad nekolik doplneni: 1) pan Topolanek odmitl pripustit, aby ...

... posledni sjezd ODS byl volebni.  Primo rekl, ze paklize bude volebni, on sklada funkci.  Zaroven rekl, ze potrebuje silny mandat.  Toto jednani bylo dalsim krokem k vytvoreni soucasne situace.  Takze pan Topolanek neni bez viny  2) Vcera na Psich strankach nas pan Canov opet upozornil na jednani poslancu ODS, kteri nejednaji v zajmu obcanu a mistnich samosprav, ale v zajmu gamblerske lobby.  Je mi uplne jedno, jake fraze pouziva ODS k vymyvani mozku na svych plakatech - realna politika je ovsem podrizena ruznym zajmovym skupinam. 3) Napady vychazejici z ODS majici v umyslu vytvorit novy organ (ktery by byl schopny prehlasovat obe komory parlamentu) dohlizejici na statni rozpocet dale dokladaji, ze ODS se uchyluje od principu obcanske strany k extremistickym okrajum.  ... ODS se stava symbolem minulosti, divoke privatizace, a korupce ve state.  Skoda... top0625top@hotmail.com

S. Vaněček Šauerová 9.4.2010 2:32

K bodu 1)

V takovém případě ho měli přehlasovat a prosadit si kongres volební (bylo-li to s Topolánkem skutečně neudržitelné), tutéž možnost měli členové ODS již o rok dříve. Je zřejmé, že je-li k tomu vůle, politické grémium i výkonná rada zareagovat umějí. Postavit se předsedovi na kongresu se ale nikdo neodvážil a do posledního odboje se hrdinové pustili, když byl Topolánek (nemýlím-li se) v USA. Stateční mužové a ženy ... :-) To, že šlo o nějaké Topolánkovy (překroucené) výroky, "poslední kapky, jimiž přetekl pohár", jsou ovšem pindy kočky Mindy. Je s podivem, že vedení strany se domnívá, že tohle právě voliči ODS spolknou, to jsou ale poněkud odtrženi od reálného života.

V ostatním souhlas.

T. Pansky 9.4.2010 3:29

Re: K bodu 1)

Zdravim Vas ... ted si presne nevzpominam, kolik kraju (tusim tri) chtelo volebni kongres.  Jenze jejich zastupci byli vcas "utiseni" a i to do politiky patri, ma to ale nasledky.  Ja osobne jsem skutecne nechapal Topolankuv odchod z poslanecke snemovny, jeho podil na vytvoreni velke koalice s CSSD, jeho zadost o silny mandat se soubeznym odmitanim volebniho kongresu.  Mozna prave to ma za nasledek ztraty jeho pozice, kdy zaminkou bylo neco uplne primitivniho.  Co se domniva vedeni ODS je necitelne jako soucasna politika ODS.  Top

S. Vaněček Šauerová 9.4.2010 1:17

Bolestné už není nic, zbývá jenom se smát.

Posuďte sám : Pánové Nečas a Vodrážka tvrdí, že další změny na kandidátkách ODS nejsou možné proto, že by to bylo - 7 týdnů před volbami - politicky neprozíravé či dokonce sebevražedné. 8 týdnů před volbami vypráskat šéfa sebevražedné nebylo. Ti chlapci mají své voliče skutečně za ovce. Krásná zpráva z posledního dne : "Hlavní manažer ujel z Prahy. Ukryl se před tlakem", referuje Týden. Ano, vskutku, jak malé děti ... :-)