2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Co na kongresu ODS nezaznělo

Byl jsem delegátem kongresu ODS a měl jsem toho docela dost na srdci. Jenže... Za podmínek, kdy si kongresové pódium pro sebe vyhradili pouze funkcionáři a diskusní příspěvky plebsu odkázali k mikrofonům v uličkách auditoria, jsem se odmítl téhle parodie na skutečnou kongresovou diskusi účastnit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hlosta 1.6.2015 9:23

Re: Vše marno!

Naprostá většina členů ODS je zůčastněná v nějakém klientelistickém kolečku kolem radnic a jako naprosto složená z podnikajících má k tomu zřetelné podmínky. To klientelistické prostředí jim umožňuje neustále odrážet vznikající konkurenci a jistit si tak stálý kšeft. Rozhodně to není o konzervativismu, ale o neokomunismu. I ten centrální dirigismus se snažili v donedávné historii udržet. Takže můžete začít uvažovat nad logikou toho, co jsem napsal.

V. Patkoš 1.6.2015 10:08

Re: Vše marno!

Takže typické pivní kecy.

P. Hlosta 1.6.2015 10:18

Re: Vše marno!

Dle vás pivní, leč i u piva se dovíte od zůčastněných v klientelismu mnohé, co běžně není zveřejňované. Taky informace od těch co ne a ne se do klientelistického kolečka dostat a mnohdy to způsobilo i začátečníkům v podnikání krach, že nebyli v "obraze". Co vy neakceptujete, ještě neznamená, že toneexistuje. Existuje ovšem, ale v takové míře, že není všeobecně zájem klientelismu se z toho vymanit. Klientelismus totiž stojí na začátku i konci ekonomiky u nás. Je to tak daleko, že i americké podnikatelské kruhy nejednou upozorňovaly na nesnáze s tímto druhem podnikavosti spojené. Korupce u nás je tak profláknutá, že trčíme na jednom z nejhorším místě žebříčku v rámci EU. Ekonomiku to devastuje průběžně. Z toho plyne i množství stovek miliard ztracených v korupci v průběhu let od Sametu. Pochopitelně, že v tom jedou všechny strany napříč spektrem a komunisty(!) nevyjímaje.

Co na to občánek naiva?!

P. Švejnoch 1.6.2015 10:46

Re: Vše marno!

Je to tak. Úplně neznám situaci na celostátní úrovni, ale na komunální úrovni (kde občas maličko nahlédnu do zákulisí) to tak je zcela nesporně.

P. Lenc 1.6.2015 14:01

Re: Vše marno!

No pane Hlosta, vy jste opravdu srandista.A nejkrásnější je odkaz na Američany, ty Američany, kteří co se týče korupce a klientelismu jsou světovou špičkou.Naivní občánku.

M. Moravcová 1.6.2015 11:57

Re: Vše marno!

Máte pravdu, jen v tom se mýlíte, Petr Štěpánek není sám. A i zde v diskusi to je znát. Může taky bojovat mimo ODS a určitě by nezůstal sám.

P. Maleček 1.6.2015 6:07

Zloděj křičí chyťte zloděje

No hezky napsané,jen kdyby to co na společnosti i ODS Štěpánek kritizuje, nebylo i jeho dílo. I on patří mezi ty, kteří v zájmu vlastní moci pošlapali to, na čem byla ODS oficiálně postavena -

viz úvod programu ODS: jsme liberálně konzervativní stranou navazující na tradice evropské křesťanské civilizace, na humanitní a demokratický odkaz 1. republiky, solidaritu zodpovědných a na zkušenosti západních demokracií. Prosazujeme svobodu jednotlivce, vládu práva a volný trh, který je nejlepším předpokladem všeobecné prosperity. Stejně tak se zasazujeme o standardní fungování liberální demokracie západního typu.

Pro zahraniční orientaci České republiky považujeme za klíčové silné transatlantické vazby, a to jak pro zajištění naší vlastní bezpečnosti, tak i pro rozšiřování prostoru svobody a demokracie ve světě.

Copak z toho tento arogantní, nedemokratický, zákony nectící a mocí a majetkem zpitý fracek Štěpánek ctí, dodržuje a rozvíjí?

J. Kanioková 1.6.2015 5:54

Naprosto souzním, pane autore..

T. Kubín 1.6.2015 5:50

šašek

P.Štěpánek je legrační figurka. Neodpustí si ani jedno z klišé typu Orwell, cinkání klíči a "nás pár, co jsme s VK ODS zakládali...". A kritika, vždy a všeho co není podle jedině správného názoru, pochopitelně jeho samého. Zneuznaný konfliktní šašek, nic víc.

P. Ryšavý 1.6.2015 2:22

Co nezaznělo z úst pana Štěpánka

V čem je ten Ruský přístup spravedlivější??

P. Hlosta 1.6.2015 6:51

Re: Co nezaznělo z úst pana Štěpánka

My nejsme ani Rusko, ani USA. Všiml jste si toho? My dokonce nejsme ani EU naplno, protože původně jsme vstupovali do úplně jiné EU a občané netušili, kam se ta EU hodlá ubírat. Vemte na to jed, kdyby tušili, že bychom do ní v referendu odmítli vstoupit!

P. Ryšavý 1.6.2015 2:19

Co pan Štěpánek nevidí a nechce vidět.

Opravdu mě dojímá, že pan Štěpánek nevidí účast ruské armády na Krymu a na východní Ukrajině. Ale militaristické bubnování jako reakci na toto, to mu vadí.

K. Frauknecht 1.6.2015 7:27

Re: A v tom je právě

naše česká směšnost (ale spíš opravdu "vezdoprdelství"!).

Spravedlivě a statečně "bojujeme" za krymské občany (jim však současná situace zjevně neva :-)), ale Lybie, Sýrie, Jemen.... to je nám šumafuk! Tam totiž nefiguruje náš současný nepřítel č.1, dříve bratr a náš vzor - k blití!

P. Ryšavý 1.6.2015 11:41

Re: A v tom je právě

Jojo, tak ještě opravte moje myšlení o roku 1968 a o Rusku jako velkém vzoru. Opravdu si myslíte, že se to za 25 let změnilo ???

K. Frauknecht 1.6.2015 12:48

Re: No to snad muselo!

V 68 třímali otěže bolšani, a to i u nás (byť byli "s lidskou tváří" :-)). Pravděpodobně jste dobu prožil a tak nemusím zdůrazňovat, že tzv. normalizační proces byl výhradně československou záležitostí (u nás běžné - "Od pelesti ke zdi" a navíc mnohdy šmrncnuté závistí a nenávistí!!). Rusko neexistovalo, "pomoc" byla internacionální :-)) pod vedením bolševického SSSR. A od 68 je to téměř 50 let!

Poznámka o bratrovi a našemu vzoru byla míněna ironicky, pro zdůraznění toho veletoče.

P. Ryšavý 1.6.2015 17:18

Re: No to snad muselo!

Mě jde o to, že pan Štěpánek vidí problém hlavně na západě, ale o tom jak to již po staletí řeší východ (dříve Rusko, pak SSSR, nyní Rusko) to ho vůbec nezajímá. Neposlušné státy srovná se zemí (naposledy Čečensko) svůj vliv šíří mečem. Ale toto pan Štěpánek ani nevidí,  a díky tomu se staví na stranu právě tohoto stylu politiky, zajímalo by mě proč. A já takového člověka jako Štěpánek nebo Klaus prostě v politice nechci.

J. Babička 1.6.2015 2:18

ale

Levicových, proruských stran, máme snad dost, takže nechápu, proč ten pán , prostě nezmění partaj, místo se snařit udělat další. Co potřebujeme solidní konservativní stranu.

M. Varadinková 1.6.2015 10:02

Re: ale

Zřejmě proto, že není ani levicový, ani proruský.

M. Moravcová 1.6.2015 11:53

Re: ale

Že Vy nechápete je Váš problém. Pan Štěpánek to má v hlavě dobře srovnané a členům ODS jasně vzkazuje, co si představoval a představuje. Není třeba mu blbě radit.

P. Švejnoch 1.6.2015 12:21

Re: ale

Na druhou stranu - jakou jinou radu lze očekávat od pana Babičky? :-)

I. Mertl 1.6.2015 13:55

Re: ale

Máte to, dámy, špatné. Klausova doba je, díkybohu, za námi. Ne, že by dnešní byli mnohem lepší, třeba Andrej Babiš je skutečná hrozba. Leč povšimněte si, toho si ani Klaus ani jeho milci nevšimnou, jako by byli z jednoho hnízda. Nejsou náhodou?