5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Michl 28.12.2010 23:41

Ano,

je to napsané správně. Lze tomu jen vytknout kladné hodnoceni plošných příplatků učitelům. S tím já osobně vůbec nesouhlasím. Počet žáků a studentů postupně klesá (až na polovinu) a úroveň znalostí žáků, či studentů klesá taktéž na již neúnosnou hranici. Učitelů naopak přibývá a většina z nich, jež bývaly oporou socialistického zřízení (soudružky učitelky), nyní s poloviční pracovní dobou, než má kterýkoliv jiný zaměstnanec stojí s nataženou rukou. Nedivím se jim. Já bych také stál. Jen jde o to, kdo by mi přidal, kdybych pracoval tak, jako tyto soudružky učitelky. Tato skuppina neměla nic ze SR dostat navíc. Měl se snížit stav učitelů na polovinu, tu veteš vyházet a ostatním dvojnásobně zvednout plat. A nemuselo se nic brát ani školníkům a kuchařkám.     

J. Malá 28.12.2010 11:48

Co jste hejtmani

Hlavně že se přidalo kantorům.Učí podle svého vědomí a svědomí 150dnů v roce při 4hod. denně .A výsledek jejich snahy vidíme.Přesto, že dostali přidáno, samozřejmě se připojili ke stávce, zavřeli školy, jídelny ,družiny- rodiče dělejte si co chcete, stávkovat nešli, jen měli ten den volno.Myslím, že celý ten vzdor lé=kařů odstarovalo právě rozhodnutí přidat kantorům.Okolní státy se těší na příchod našich lékařů,bodejť:kolik stojí nás všechny vystudování jednoho lékařea teď lehkovážně nejen jejich um, ale i nemalé finanční prostředky tedy dáme Němcům, Rakušákům, ba i Polákům .Ti si své finance na studia tím pádem ušetří.A nám Kalousek s Nečasem opět budou mít důvod ještě víc utáhnout opasky.A co s těmi nemocnicemi, o jejich osud vláda trestuhodně, zdá se, nejeví zájem? No to mají dávno promyšleno, jen nám  to, samozřejmě, nemohou říct.Proto si všichni tak klidně slaví Vánoce, novoroční dárek dostaneme v březnu.

M. Šejna 28.12.2010 10:34

pane Bartoni

Stejný počet výpovědí lékařů je i v pražských zdravotních zařízeních. V Praze vládnou už mnoho let Vaši soukmenovci z ODS. Takže by mě zajímalo, v čem jsou Vaši pražští modrosoudruzi jiní od mimopražských oranžových soudruhů hejtmanů. Ale on spíš ten problém nebude v krajích a na pražském magistrátu, že? Ten problém je ve vládních rozhodnutích, víte? A vlády už 4 roky nejsou oranžové.

J. Kilian 28.12.2010 12:17

Re: pane Bartoni

jinak to vidí Pražané, co mají po ruce hned několik klinik, jinak to vidí lidé v krajích. Zatím se nic neděje. So far, so good.

J. Slanina 28.12.2010 14:41

Re: pane Bartoni

Jó, profesionálně voblbnout se nechají, šejno-lejno, údajní "inteligenti" v Praze i v Horní Dolní.

http://www.zdn.cz/denni-zpravy/z-domova/lekarsti-odborari-zaplatili-miliony-agenture-456866

J. Urban 28.12.2010 23:08

Re: pane Bartoni

ods nebo čssd - to je úplně jedno, levice jako levice

J. Blažek 28.12.2010 8:04

Pane Bartoni, jak jinak ?!

Permanentní pravicový vrtichvost Bartoň stále stejně, ba co dím, stále hůř. Současná ani minulé vlády prý za situaci ve zdravotnictví pranic nemohou, to všechno prý způsobili zlí hejtmani ČSSD. A na "důkaz" toho splácá páté přes deváté. Udivuje svět miliony vrácené pacientům za tzv. regulační poplatky a jaksi přechází fakt, že ve zdravotnictví chybí pro lékaře na platy miliardy. (Pro zapomnětlivé: 1 miliarda = 1000 milionů). Splácá sem i ministryni školství Kopicovou, která chtěla peníze z evropských fondů - jak toto souvisí s platy lékařů to tedy nevím. .... Prostě Bartoň stále stejně: logicky na úrovni plácání ryby ocasem, hlavně když se plivne jedovatá slina na ČSSD.

J. Schwarz 28.12.2010 8:52

Re: Pane Bartoni, jak jinak ?!

Chybí miliardy, a přece socani vyhazují stovky milionů na zvýšení své popularity. Financování krajských zařízení nechť si řeší kraje! Co vyřešily ve zdravotnictví socialistické vlády? A proč tehdy neorganizoval LOK stávku?

T. Kočí 28.12.2010 9:06

Re: Pane Bartoni, jak jinak ?!

Zalykáte se vztekem a nic nechcete pochopit.Dalších 250 mil.prošustroval Rath za placení autobusů-populismus.Co je zadarmo,bývá drahé.

F. Šimek 28.12.2010 9:21

Re: Pane Bartoni, jak jinak ?!

pane vztekem se zalykáte vy! Ten pán má pravdu a vy nechápete, že ten Bartoň se už dávno pomátl krásou profesorova kravaty. Plácá hovadiny a opravdu připomíná vojenskýho politruka.

M. Machek 29.12.2010 5:27

Re: Ocasofile Bartoni, jak jinak ?!

tohle je skutečně povedený mistr slova, budou ho někde ukazovat

J. Havelka 28.12.2010 10:30

Re: Pane Bartoni, jak jinak ?!

Pane Blažku, ty miliardy na platy chybí v celé ČR. To jste si nevšiml? Po 40 létech vlády komunistů, kteří dostali naši republiku na úroveň rozvojových zemí, se tomu nelze divit. Bude ještě hodně dluho trvat, než se z toho srabu dostaneme. Pokud vůbec.

M. Trhlík 28.12.2010 12:46

Re: Pane Bartoni, jak jinak ?!

Pane Havelko,příliš jednoduché zdůvodnění problémů,které máme.Myslím,že když se rozhlédnete,zjistíte,že problémy nejsou zdaleka jen ve čtyřicetiletém vládnutí komunistů.A stejně nám není nic platné se pořád odvolávat na komunisty. Prostě máme problémy ze kterých se musíme vyhrabat.

J. Havelka 28.12.2010 10:34

Re: Pane Bartoni, jak jinak ?!

Pane Blažku, ty miliardy na platy chybí v celé ČR. To jste si nevšiml? Po 40 létech vlády komunistů, kteří tuto zemi dostali na úroveň rozvojových zemí, se tomu nelze divit. Bude ještě velmi dlouho trvat, než se z toho srabu dostaneme. Pokud vůbec.

P. Kylchap 28.12.2010 7:15

Modrý politruku,

"díky nečinnosti vlády bude zdravotnictví utrácet  v lednu zbytečném miliony za léky. Kraje nedělají lékovou politiku, ani zdravotnickou reformu, kapírujete?

V. Kain 28.12.2010 7:45

Re: Modrý politruku,

S vámi socialisty a komunisty je veškerá diskuse marná.Kam jste smočili ten svůj rypák tam to nestálo za nic a všechno šlo od deseti k pěti.Vaše štěstí je,že je tady dost naivních (možná by více sedlo pitomých)voličů kteří vám dají hlas.Jste sebranka která by potřebovala vypráskat.

V. Heidlerová 28.12.2010 7:56

Re: Modrý politruku,

Zbytečné jest rudooranžovým snažit se něco vysvětlit, poučky a názory vštípené jim z dob komunismu jsou tak jednoduché, že jim porozumí i ten nejhloupější.  Okamžitě útočí na ministry, ačkoliv správu v krajích třímají socani, a to je síla - tam se dělá" politika" nemocnic, jenže ta socanská je složená jen ze slibů a posléze z výmluv a svalování viny na politické protivníky. Nevím, ale předčasem jsem četla, že máme lékařů nadbytek, možná, že to ani nebude na škodu.

Já mám paměť dobrou a nikdy nezapomenu na socialistické zdravotnictví, díky němuž jsme nemohli nechat léčit své blízké - nebyly léky, ani ovoce, na vše byl aspirin, v zoufalosti jsme pašovali léky z Rakouska - péče a léky byly pro papaláše. Prohlídka u lékaře trvala 3 minuty na hlavu. Se socany to nikam nedotáhneme, já bych jim ale vládnutí v této době přála, aby poznali, co to obnáší.

P. Novák 28.12.2010 8:05

Re: Modrý politruku,

Však pro ně to žádný problém není.Jde jenom o peníze,a jak nám oranžoví vysvětlili,zdroje jsou a státní dluh se nesplácí,krize se zastaví vytvořením nových míst ve stát. sféře atd atd.Jak jednoduché.

V. Novák 28.12.2010 9:40

Jako obvykle -

nadávek plná huba, argumentu aby v poledne s lucernou hledal a odpověď už vůbec žádná.

F. Šimek 28.12.2010 10:17

Re: Modrý politruku,

paní i já mám paměť! Asi jsme, ale žili každej jinde. Prosím vás, jaký léky jste pašovali z Rakouska? Když otevřeli v r.89 hranice, tak rakušáci zaplavili zubní  ordinace a nevadilo jim, že tady podle vás neměli léky. Nepamatuji se, žeby jim je tam vozili. To samý v nemocnicích. Podle vás tam bejvala jen pitevna, protože se tam umíralo ve velkým. Proberte se a neoblbujte srarý lidi. Oni taky mají paměť!

J. Šimek 28.12.2010 10:25

Re: Modrý politruku,

Klasicky pašovaný lék - Brufen. Už si vzpomínáte ?

F. Šimek 28.12.2010 10:30

Re: Modrý politruku,

to víte, že si vzpomínám. Pak ještě mohli taky pašovat aspirín, kterej když hodili do vody, tak pěnil.

V. Kusý 28.12.2010 10:28

Re: Modrý politruku,

Ve svých čtyřiašedesáti se věru za mladíka nepokládám, ale sám si pamatuji, jak jsem československým celníkům těžce vysvětloval a dokazoval, že léky které vezu své matce, vezu legálně.Nota bene, byly mi v německých lékárnách vydány na český recept ! Zaplavení českých zubařů rakušany mělo zcela jiný důvod, ceny !

F. Šimek 28.12.2010 10:39

Re: Modrý politruku,

ani já ve svejch 65 se za mladíka nepočítám, ale když někdo dneska tvrdí, že dříve se tady jaksi neléčilo, protože lečili jen papaláše, pak se musím ozvat. Co se týče těch cen, tak máte pravdu, jenže zubaři jim dávali úplně stejný léky, jako oni měli v esterajchu! Nebáli se, že až doma kousnou do jižního ovoce (o kterým da dáma mluvila, že u nás nebylo), že jim ta hliníková blomba vypadne.

M. Trhlík 28.12.2010 10:27

Re: Modrý politruku,

Paní Heidlerová,ono těch rudooranžových ubývá a problémy zůstávají.Pro pána krále jak dlouho budeme omílat,že vše zavinili socani?V krajích za uplynulých dvacet jedna roků se vystřídali hejtmani snad ze všech politických stran stejně tak nme funkcích ministrů a problémy přetrvávají.Nebo si sna myslíte,že když si pamatujete jak vypadalo zdravotnictví do sametové revoluce,že to má vliv na dnešní stav?Jinak vypadalo zdravotnictví za Rakousko-Uherska,jinak za První republiky,za Protaktorátu a jinak i za komunistů a v současnosti.Zeptejte se lidí,kterým zrušili nemocnice,zdravotní střediska a jiné,kteří bydlí hodně daleko od lékařů.Ti jsou také zoufalí.No a mladí?Ti Vám stejně nevěří,protože to až tak  věrohodně nevyznívá.To neříkám ironicky,ale vzpomeňte si jak jsme věřili našim rodičům,když nám něco vyprávěli.Věčné omílání socanů nic nepřinese,protože situaci neřeší ani vláda.Tak s kým to nikam nedotáhneme?

J. Slanina 28.12.2010 14:38

Re: "...ale vzpomeňte si jak jsme věřili našim rodičům,když nám něco vyprávěli."

Ano, dobře si vzpomínám, jak mi rodiče leccos vyprávěli a můžu ti garantovat, že já svým rodičům stopro věřil. Proč jsi ale například věřil ty svému dědkovi, že prý byl kulakem? Asi se to teď hodí mu věřit, viď?

BTW: Zajímalo by mne, kdybys v té "donucené" vojenské povinnosti nesloužil na špačkárně Vojny, ale na Bytízu, jestli bys střílel po strejdovi, když odtamtud zdrhal?

M. Trhlík 28.12.2010 16:40

Re: "...ale vzpomeňte si jak jsme věřili našim rodičům,když nám něco vyprávěli."

Já jsem psal něco o Bytízu?Jak je vidět do té Chropyně jste se ještě nedostal.Jinak jsem k dědovi jezdil na prázdniny,tak jsem to viděl na vlastní oči.A čemu jste věřil Vy? Tak nezapomeňte na móresy,ty Vás asi nikdo neučil,nebo jste špatně poslouchal.Vás jsem si zařadil a své mínění nehodlám měnit.

J. Blažek 28.12.2010 8:06

Re: Modrý politruku,

Ale, ale Kaine, jestlipak jste někdy slyšel, že nadávky nejsou argumentem a že je používají jenom lidé, jejichž kapacita mozečku na solidní argumentaci nestačí ?

A. Čepek 28.12.2010 8:18

Re: Modrý politruku,

To záleží na tom, s kým komunikujete. Jsou lidé, kteří veškeré argumenty ignorují a jen omílají dokola své ideologické fráze (všimněte si, že hovořím zcela v obecné rovině!). A invektivy jsou v podobných případech často to jediné, co dokáží takoví pitomci vnímat.

Proč jasně a nahlas neříkat (např.) dacanovi, že je dacan?

V. Kusý 28.12.2010 8:33

Re: Modrý politruku,

Poněvadž to není politicky korektní, to za prvé, a protože to on sám nikdy nepochopí nebo nepřizná.To za druhé.Jinak máte pravdu v tom (obecně) že dacanství není spojeno s jednou ideologií,potažmo barvou, míním konkrétně červenou, oranžovou, zelenou či modrou.