27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Tolman 26.3.2011 0:07

To, co v této zemi vidíme

není korupce, ale zločinný mafiánský systém. Korupce je zločin a civilizovaných státech potírána. V zemi, kde má korupce oporu v legislativě a ve státní správě, tak již přestává být korupcí a stává se legální součástí systému.

Podle statistik a oficiálních policejních zpráv nenarazili speciální detektivové v posledních dvou letech na žádný případ zločinecké sítě, snažící se o vliv na politiky a přestavitele státních instiucí. Pro stát, jehož elitní policisté ještě nedávno varovali parlament před "srůstáním gangsterů a státní správy" je to dobrá zpráva.

Ale kam zmizeli mafiáni, o nichž hovořil před užaslými poslanci před více než 4 lety Kubice? Ve vězení nejsou. Ani jeden z nich nebyl obviněn.  "Když nevyšetřujete nějaký zločin, nedostane se vám do statistik a vlastně formálně neexistuje", říká Kubice.

Organizovaný zločin viditelně existuje v každé zemi. Naopak v zemi, jež se tváří, že jej nemá, je zřejmé, že prolíná mocenskou sféru, která si jeho utajováním vytváří alibi a zdání čistoty.

M. Bezouška 25.3.2011 15:59

Re: pan Urban, jenž neuspěl

já zase pěkně prosím o nějaký argument, který by přesvědčil, nejen mě, že pánové Urban a další "vystoupivší v roce 1989 proti komunistům" následně fatálně neselhali. Pan Urban sice mluví hezky, ale to je taky všechno. O tom zase píšu já. Řečí a povídálků druhu pana Urbana máme dost. Nepolitické politiky, blbých nálad  atd právě tak.

B. Rybák 25.3.2011 10:45

Maňáskový zombie bojuje s fiktivními maňásky.

K. Kužel 25.3.2011 10:17

Mistr kuchař

by do guláše přidal porci chilli papriček. Možná by z něj mańásci vyskákali.

K. Janyška 25.3.2011 9:09

A Vy, Urban, jste co ? Kam Vy jste to dotáhl v poltice ?! Běžte tam a ukažte jim to, řečo... Dzp.

V. Kusý 25.3.2011 8:11

Re: Ponekud zlucovite..

Jelikož s Vámi souhlasím, očekávám, že budeme brzy označeni en bloc za agenty pravdy a lásky.Což je bohužel pro některé naše spoluobčany ta nejhorší nadávka.Inu, gulášov-maňáskov.

F. Šimek 25.3.2011 7:58

Re: pan Urban, jenž neuspěl

nepematuji se, žeby nějaký M.Bezouška před r.1989 veřejně vysutoupil proti komunistům. S Urbanem nesouhlasím ve věci náhledu na cikány, ale jinak má v tomto článku pravdu! Není mi jasný, co má společnýho Pehe (nebo Peheů?) a jim podobní s Urbanem. Jinak,  předseda OF byl taky V.Klaus tč president profesor neblahé paměti!

I. Schlägel 25.3.2011 7:47

Re: pan Urban, jenž neuspěl

Pane Bezouško, mezi slušně vychovanýi lidmi platí, že polemizují s argumenty a nenálepkují autora. Nejde o to, kdo komu rozkopal bábovičky, ale zda náhodou úrovní vymahatelnosti práva nepatříme někam na pomezí Balkánu a Arábie. To je, oč v komentáři běží. A můžete sem klidně napsat řadu argumentů, že naopak patříme v tomto ohledu k té vyspělejší části Evropy. Třeba přesvědčíte i pana Urbana. Pěkný den.

M. Bezouška 25.3.2011 7:40

pan Urban, jenž neuspěl

před mnoha lety ne snad v politice, ale u politiky si asi  dodnes pamatuje, kdože mu to v mateřské školce rozkopal bábovičku. Já jen nějak nedokážu pochopit, k čemu že jsou dobré podobné sado-maso intelektuální masturbace. Blbá nálada, ďábelsko stupidní výlevy Urbanů, Pehů  (nebo snad Peheů?) a jim podobných. Co kdyby tihle pánové místo kecání šli a začali něco dělat? Třeba tu politiku (já se jen obávám, že by to byla celonárodní katastrofa, viz OF neblahé paměti).

J. Urban 25.3.2011 7:15

Docela vtipné

snad to jednou povolí, ale bude to dřina. Bude prostý čecháček ochoten ke dřině? Ono by pro začátek stačilo vymést některá města a obce, pak kraje atd. Jenže ta gulášovo-maňásková politika na všech úrovních je pouze extraktem úrovně celé české populace. Prostě každý národ má vládu, jakou si zaslouží.

A. Nováček 25.3.2011 6:19

Co je (v Česku) normální.

Svatá, ale zároveň hořká pravda.

M. Gavlák 25.3.2011 5:40

Re: Ponekud zlucovite..

... kdeže žlučovité, pravdivé. Vás asi baví žít v Absurdistánu prorostlém korupcí. Mne ale ne, stejně jako autora...

B. Knězek 25.3.2011 4:51

Ponekud zlucovite..

Pane Urbane,

pri vsi ucte, kterou k Vam chovam, neprejel Vam nekdo psa? Obvykle ve vasich prispevcich (at uz s nimi souhlasim nebo ne) nachazim dobrou argumentaci, tentokrat ji zde neni ani zbla.

Pokud Vam nekdo ublizil, citim s Vami.