26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Co je dezinformace?

Musíme, říká pan Hokovský, ředitel think tanku Evropské hodnoty, chránit veřejnost před falešnými informacemi a dezinformacemi a před „nesprávnými názory“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 12.1.2017 14:19

Re: Haas nepochopil nebo nechce pochopit

I Vy máte v podstatě pravdu. Opravdu mnohdy stačí, když tvrdí něco proruský exponent (např. Semelová), právník (Ti mají vlastní svět pravd, tím netvrdím, že každý, ale snaží se vše zkomplikovat - jinak Rumla si vážím ), či Zemanův člověk (např. bolševik Veleba). Pochopitelně záleží na tématu. Když Zeman řekne, že venku sněží nebo že na Sibiři našli mamuta, tak jsem ochoten tomu věřit. Horší už je to s jeho tvrzením, že má prostatu jako panic, či že kouření od 27. roku neškodí.

Ten soupis závadných webů neznám a ani se po něm shánět nehodlám.

J. Pospíšil 12.1.2017 14:08

Re: To jsou všechno kecy,

Clausewitz byl vojenský stratég a nikdy by nenapsal do té věty slovo "pouze", pro něj nebyla válka nějakým "pouze".

Takže: "Válka je pokračování politiky jinými prostředky."

nebo úplněji: "válka není pouze politický akt, nýbrž opravdový nástroj politiky, pokračování politických styků a jejich provádění jinými prostředky."

R. Brzák 12.1.2017 14:08

ad pan Valenta - "...popsal...výstižně situaci napříč...

...populací, jejíž podstatná část...je neschopná vlastního úsudku. Nezdá se Vám docela úsměvné, že proti tomu úřadů brojí hlavně komunisti a jim podobná svoloč?"

Nu, já nejsem komunista - alespoň, že jste mi ponechal možnost být tou svoločí... Ale abych si z Vás jen nedělal srandu - pochopte, že proti úřadu (i úřadům) brojí vždy především člověk, který je pro sebe nepotřebuje, neb raději přijímá odpovědnost za svůj vlastní život mezi svými sousedy, než aby vždy hledal zastání u moci nad sebou...to je definice svobodného člověka.

A jinak, jsem moc rád, že mezi sebou máme alespoň jednoho člověka, který ví a zná lidi natolik, aby mohl podstatnou část svých spoluobčanů posoudit jako neschopných vlastního úsudku...alespoň, že mnozí z nich nejsou ani zaměstnanci státu, ani na státu (prostřednictvím dávek) závislí - považte, jaká hrůza, ještě by ubírali peníze z veřejných prostředků, které je potřeba rozdělovat mezi ty, kteří naopak nové úřady vyžadují..

R. Brzák 12.1.2017 14:04

Re: Haas nepochopil nebo nechce pochopit

Nu, já nejsem komunista - alespoň, že jste mi ponechal možnost být tou svoločí... Ale abych si z Vás jen nedělal srandu - pochopte, že proti úřadu (i úřadům) brojí vždy především člověk, který je pro sebe nepotřebuje, neb raději přijímá odpovědnost za svůj vlastní život mezi svými sousedy, než aby vždy hledal zastání u moci nad sebou...to je definice svobodného člověka.

A jinak, jsem moc rád, že mezi sebou máme alespoň jednoho člověka, který ví a zná lidi natolik, aby mohl podstatnou část svých spoluobčanů posoudit jako neschopných vlastního úsudku...alespoň, že mnozí z nich nejsou ani zaměstnanci státu, ani na státu (prostřednictvím dávek) závislí - považte, jaká hrůza, ještě by ubírali peníze z veřejných prostředků, které je potřeba rozdělovat mezi ty, kteří naopak nové úřady vyžadují...

J. Klepal 12.1.2017 13:57

Re: absolutní pravda

A to je...?

M. Valenta 12.1.2017 13:22

Re: Haas nepochopil nebo nechce pochopit

Chápu Vás pane Brzák a uznávám, že jste popsal celkem výstižně situaci napříč populací, jejíž podstatná část ( Zeman to kdysi typoval na ca 60%)je neschopná vlastního úsudku. A výsledkem je, že tu máme za prezidenta mnohokrát (i soudně usvědčeného) lháře.

pzn.: Nezdá se Vám docela úsměvné, že proti tomu úřadů brojí hlavně komunisti a jim podobná svoloč?

O. Zuckerová 12.1.2017 13:18

Re: Pane Orle Mgr,

oprava: mít

O. Zuckerová 12.1.2017 13:16

Pane Orle Mgr,

přečtěte si na dnešních Novinkách článek Výuka obrany proti cizím agentům. Stát chystá desatero (!!) a Přítele na telefonu(!!??). K tomu ukázky tzv. "hoaxů" nemotorně vypocené na koleně - chtěla bych mát plat posledního "dveřníka" této instituce (já nevím, proč mi tam pořád lezou ty kafkovské reminiscence...) a vymyslela bych jim něco věrohodnějšího. Ono to není blbé, ono je to BLBOUČKÉ, práce žáka (dnešní) 3.třídy. Před asi 2 dny jsem v TV slyšela rozhovor moderátora s pány Hokovským a Balšínkem. Balšínek trefně poznamenal, že tato instituce je chytře vymyšleným "podnikatelským záměrem" MV. To jste měl vidět, jak Hokovský (asi taky Mgr) vyskočil. Na článek pana Haase holt nemáme stejný názor, já ho vnímám jako přesně vystihující situaci. Manipulace lidmi a k tomu vysávání prachů ze státu - 2 v 1 - no nekupte to! Už včera mne napadlo, že socdem si šlápli na hrábě. A ejhle, tento obrat už v diskusi je. Tak jiný: šlápli do h...a. To nejhorší, co mohli před volbami udělat. Asi jim to poradil politický konkurent, který se teď směje do hrstičky...

J. Kombercová 12.1.2017 13:10

Re: Pane Haas

...ještě... dost věcí řešit nemusím, třeba nelezu na ty profláknuté weby, jako třeba Aeronet, který navštěvujete, zřejmě, nevím tedy proč, snad abyste se utvrdila ve svém názoru na určitou skupinu lidí. Ale to je zájmová skupina, která určité zprávy vyhledává, těm asi stejně nevysvětlíte, že čtou proruskou propagandu.

J. Kombercová 12.1.2017 13:07

Re: Pane Haas

Tak hlavně že jste pochopila vy, máte přece jasno, jak ten nový ́řad bude prospěšný. Více takových úřadů, když HFC nebo Evropské hodnoty (o tajných službách už se nezmiňuji vůbec, jako by nebyly) na všechny ty hoaxy nestačí.

Pokud si myslíte, že tedy všichni zaprdění Čecháčkové nemají mozek.

S. Netzer 12.1.2017 13:02

Re: Pane Haas

Ne, ale nic si z toho nedělejte.

To se vám stává častěji.

S. Netzer 12.1.2017 13:00

Re: Ten úřad

Máte dobrý postřeh, "milá paní".

J. Kombercová 12.1.2017 12:54

Re: Ten úřad

Jeden. Zato zná a umí používat pátý pád.

J. Pospíšil 12.1.2017 12:54

Kremelský tiskový referent

informuje Putina:

Na několika webech ve Spojených Státech proběhla zpráva, že paní Obamová je těhotná.

Na to Putin:

A může za Rusko nebo já osobně?

J. Kombercová 12.1.2017 12:53

Re: Ten úřad

O panu Ulčovi (a dalších) už se na příslušných místech ví.

J. Kombercová 12.1.2017 12:51

Re: Pane Haas

Tohle mi ušlo, na FB nechodím... a reakce byly jaké, prosím? Umím si je představit... na to potřebuji úřad, aby mi sdělil, že je to blbost? Asi jsem váš komentář nepochopila.

J. Pospíšil 12.1.2017 12:46

Re: Pane Haas

To se fakt pletla, pracující imigrant kominík, taková blbost. Vždyť by ho žádný člověk s tou výbušnou vestou a kalašnikovem nepustil do domu. Imigranti těžko získávají zaměstnání. Nikdo nechce mít místo komínu otevřené ohniště.

J. Pospíšil 12.1.2017 12:40

Re: úřad mnisterstva vnitra

Neptejte se, jak úřad dokáže, abyste mu věřili. Ptejte se, jak dokážete, abyste mu věřili.

(Volná citace mrtvého prezidenta)

J. Pospíšil 12.1.2017 12:35

Re: Haas nepochopil nebo nechce pochopit

Sobí hnusec. Setapouch proruský.

J. Pospíšil 12.1.2017 12:33

Re: absolutní pravda

Lidé na světě mají asi tak 3000 Bohů. Všichni jsou falešní, s výjimkou toho vašeho.

J. Orel, Mgr 12.1.2017 12:28

Pane Haas

Chcete říct, že když ta hloupá holka potkala kominíka a dala na FB zprávu, že potkala ozbrojeného imigranta, měla na to právo a nikdo nesmí napsat, že je to pitomost a dezinformace? Pokud to takhle myslíte, komu vlastně Vaše názory slouží?

K. Frauknecht 12.1.2017 12:25

Re: Haas nepochopil nebo nechce pochopit

Ale po těch přece hamtá dlouhodobě :-))).

S. Netzer 12.1.2017 12:15

Re: Ten úřad

Jsi nějak rozrušený, Langer. Máš tam moc překlepů. :-)))

Ś. Svobodová 12.1.2017 12:14

Re: ad pan M. Valenta - "ovšem proti drzosti některých...

...a tím dokazujeme že jsme nepochopili dobu a je třeba s námi podle toho jednat :-(

Musíme založit neziskovku na ochranu našeho myšlení!

Ś. Svobodová 12.1.2017 12:06

Re: Ještě by měli přijmout zákon,

Nebojte, to příjde. Salámová metoda, víte?

R. Brzák 12.1.2017 12:05

ad pan M. Valenta - "ovšem proti drzosti některých...

...zdrojů je třeba se bránit...."

takže nezáleží na tom, zda zdroj přináší "pravdu/lež", ale na míře jeho drzosti? Ale abych se nedopustil straw man argumentace, to jste vlastně neřekl. Jen na sebe prozrazujete, že jste schopen mezi zdroji rozlišovat - máte své vlastní parametry, kterými je soudíte. A to je zcela v pořádku. A vězte, že je to tak u každého člověka. Ne, pardon, Vy to víte. Jenže se bojíte, že ony parametry posuzování jsou u druhého člověka méně kvalitní než ty Vaše. A proto jej chcete ochránit před jeho "blbostí"...už chápete, kam směřuji? K úřadům, které nás mají ochraňovat, protože VY jste přesvědčen o MOJÍ blbosti... Děkuji, že se tak o mně staráte, pane Valento, jenže já jsem přesvědčen, že to nepotřebuji. A oproti Vám, já žádného úředníka, aby ochraňoval Vás proti té Vaší (no řekněme omezenosti), nevyžaduji...

Ś. Svobodová 12.1.2017 12:05

Re: Haas nepochopil nebo nechce pochopit

Měl byste se zajímat o své místo v této instituci. Mohl byste jim pak poradit, jak si ušetřit práci s vyvracením dezinformace. Ve Valentově systému bude stačit, že onu informaci vypustil proruský exponent, právník, nebo Zemanův člověk.

Soupis "závadných" webu existuje už dnes, na to nemusí být úřad.

R. Brzák 12.1.2017 12:02

Re: Haas nepochopil nebo nechce pochopit

takže nezáleží na tom, zda zdroj přináší "pravdu/lež", ale na míře jeho drzosti? Ale abych se nedopustil straw man argumentace, to jste vlastně neřekl. Jen na sebe prozrazujete, že jste schopen mezi zdroji rozlišovat - máte své vlastní parametry, kterými je soudíte. A to je zcela v pořádku. A vězte, že je to tak u každého člověka. Ne, pardon, Vy to víte. Jenže se bojíte, že ony parametry posuzování jsou druhého člověka méně kvalitní než ty Vaše. A proto je chcete ochránit před jejich "blbostí"...už chápete, kam směřuji? K úřadům, které nás mají ochraňovat, protože VY jste přesvědčen o Mojí blbosti...děkuji, že se tak o mně staráte, pane Valento, jenže já jsem přesvědčen, že to nepotřebuji. A oproti Vám, já žádného úředníka, aby ochraňoval Vás proti té Vaší (no řekněme omezenosti), nevyžaduji...

Ś. Svobodová 12.1.2017 11:51

Re: Ten úřad

Pěkný zavěr, dík.

R. Langer 12.1.2017 11:51

Re: Ten úřad

Ale ta se přece ničím jiným ani nezoabíráš, pátá kolono. Za co tě kdo vlatně platí? :-D