16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Klaudius 3.8.2007 12:32

Re: Hlavní selhání Klause

Můžete citovat kde Vámi uvedené a navíc atd. Klaus sliboval? Pokud si vzpomínám, tak první místopředseda sněmovny za KSČ byl za vlády socanů. Ne slovem ale skutky poznáte je. To je skutečná legitimizace.

Von 3.8.2007 12:28

Jádro pudla

Tak jsem po přečtené diskuzi zjistil, že se to vše točí kolem pravice, levice a snad i středu! A myslím, že se tyto politické pojmy určitě vyvíjejí v čase! Bohužel se ale stále zapomíná na to nejdůležitější - že i partaje jsou tvořeny lidmi. A pokud v nich nebudou lidé kvalitní po VŠECH stránkách, tak se nic nezlepší. A pak mi bohužel přišel na mysl výborný bonmot Chlandlerova detektiva Marlowa: "U policie, stejně jako v politice by měli být ti nejkvalitnější lidi, a přitom v těchto profesích není NIC, co by ty nejlepší lidi přitahovalo!" Smtné, ale pravdivé.

balthasar 3.8.2007 12:24

Re: Co je na tom největší tragedie??

No mně to připadá trochu jinak .. prostě socani proti pravicovym bolševikům museli z čistýho pudu sebezáchovy konečně nasadit bolševiky levicové. Jelikož se ukázalo, že nebolševickej socialista si bere servítky, který mu postupně omotaj ty druzí kolem rukou, noh i krku a dopadne jako ti dva před buldosérem. Čili bych se nejdřív ptal, kdo v politice volí zbraně -- ony si pak už odpovídající perzóny najdou.

Psí vrah Čumil 3.8.2007 12:19

Inu, myslím, že jsoucí hlava státu vskutku nemá chybu - aneb Rozumět kultuře...

"...nejslavnějším filmem se však stala Zvětšenina, kterou jsem poprvé viděl v Paříži, pár dní po její premiéře, a jejíž tajuplnost byla pro mne tehdy podstatně zvýšena mou chabou znalostí francouzštiny. O její interpretaci je dodnes mnoho sporů a ta její francouzská verze mně to ještě zkomplikovala. Ale tak suverénní nastolení otázky, kde začíná fikce a kde končí realita, už asi nikdo nepřekoná. Druhý den jsem po celé Paříži hledal onu světlemodrou kostičkovanou košili, kterou měl ve filmu na sobě David Hemmings, a pak jsem se s ní dlouhou dobu pyšnil u nás doma. "

http://www.lidovky.cz/konec-starych-dobrych-casu-d0r-/ln_noviny.asp?c=A070802_000006_ln_noviny_sko&klic=220655&mes=070802_0

oakman 3.8.2007 12:16

Václav Klaus - nepřijatý symbol své generace

Sic pozoruje Prahu oknem králů, ale stále nevidí více, než viděl z proseckého balkonu. Střízlivý, pracovitý, odporně konzistentní na hranici dogmatu ( to berme jako positivum), prostě takový primář Blažej své doby. Člověk, který nikdy podmínky hry neurčuje, naopak, vždy hraje s tím, co má. Jeho metody jsou podřízeny cílům, ohledy na okolí se nezdržuje, čemu nerozumí, to odmítá.

Vždyť lepšího maskota by si tu ta "střední třída" stěží našla. Tak co tu levičáci melete, vždyť je to symbol těch úspěšných své generace - narozdíl od Jyrky Pingla & comp.

balthasar 3.8.2007 12:16

Re: díky pane haasi, přesný komentář

Zatimco Vašek Klausů je chytřejší a proto s nima mluví 8-o

balthasar 3.8.2007 12:15

Re: Re: Aha, tak tohle rozvedu pro větší názornost

No von je to pak nechal všechny ještě vyžrat podruhý v osmačtyřicátym .. ale to už musel. Akorát se nemusel historicky znemožnit podruhý /tu blamáž s atentátem nepočítám/.

oakman 3.8.2007 12:10

Nadávat může mně, já tu jsem, můj dědek už ne.

Hele, moje názory si rád neměj, to je tvoje věc, ale když už si tu musíme občas rázně připomenout jak si tu leckdo notoricky lže do kapsy (po hříchu cizí) tak se tu nemusíme trumfovat ve fekáliích typu ........ nebudu jmenovat, jen by se ozvali.

Nesnaž se hlavně bejt zase lidově ironickej, znáš to, rád přitvrdim... můžeš mne maximálně zabít, změnit ne!;-P

DY 3.8.2007 12:10

Hlavní selhání Klause

přece nespočívalo v tom, že ho volil neznámý počet komunistů - ale v tom, že k nim přilezl s žádostí o podporu a sliboval jim horydoly (že bude zlý na sudeťáky, že se zasadí o poměrné rozdělení funkcí atd.). To on legitimizoval KSČM víc než kdy dokázali socani.

Pete Brich 3.8.2007 12:07

Nejspíš podobní jako Vy,

protože je volili. I proto se večer po posledních volbách mohl Roko naparovat, že má 101.

PB

oakman 3.8.2007 12:07

Zkrať to kázání, mormone - stačí lakonické - nesouhlasím...

:-D:-D

Xaver 82.117 3.8.2007 12:03

Mám to chápat tak, že i vy už budete taky slušný?

8-o;-)

Pete Brich 3.8.2007 11:59

"... on se jen pokoušel navazovat na TGM jako symbol ..."

Dokonce zkoušel jezdit na koni ;-D;-D;-D

PB

sociolog 3.8.2007 11:57

Re: Re: KSČM volí Václava Pružinského

Proc si to myslite? Mate ten prognostak, s jeho zvlastnim polistopadovem zaukolovanim, prohlednuty? Je tedy ani nahodou...

Von 3.8.2007 11:56

Re: Obnovme myšlenky Agrární partaje - a ODS bude velmi sexy středovou stranou

Oakmane - jistě víte, že náš venkov se bohužel změnil tak, že i tato Vaše myšlenka je - stejně jako moje středová strana - pouhou utopií. A tak to musíme zahrnout do lítosti!

TBB - falešný mormonský kněz 3.8.2007 11:56

Re: Důkazem je Tony Blair

Akorát, že měl  nejdelší volební období v premiérském křesle po WW II , jehož se zjevně vzdal postuz ve prospěch toho, aby strana pokračovala dál, i když Gordon Brown má už do začátku dost pošramocené renomé.

Švejk by o vás řekl "Já když si čtu jejich inteligentní příspěvky, voni inteligente, tak chápu, že "čubičky" jsou s ohledem na IQ národa ten nejlepší plátek ke čtení spolu s Bleskem, Šípem a AHA"".

Zkuste se podívat, kolik nesmyslných blábolů jste kolem sebe jen dnes nasvinil - a v minulosti pod jinými nicky - leč podle řečí a skutků poznáte je. A to úsloví pochází ještě z doby před vynálezem knihtisku a dávno před IT věkem, kdy každý ubožák vašeho ražení může bohužel beztrestně mlátit do klábosnice a kazit vzduch. Doudfám, že nejezdíte veřejnou dopravou, byl by to asi zážitek srovnatelný se setkáním s našimi zasloužilými bezdomovci.

Pete Brich 3.8.2007 11:53

"Kdyby nebyl bolševik dogmatik a totalitář, Charta 77 nikdy nevznikla - ona nenapadalal socialismus, ale pouze jeho konkrétní soudobou formu."

R^PB

Von 3.8.2007 11:51

Re: Re: Re: Co je na tom největší tragedie??

No - vždyť jsem taky napsal, že se bojím to napsat! Ale stejně - prostě mě mrzí, že není možné vzít si z pravice i z levice to nejlepší! Lidé zřejmě na takovýto kompromis nemají a já si myslím že je to škoda. Toť vše.

Xaver 82.117 3.8.2007 11:46

A kdopak nám socany do Strakovky vytáh?

Nějak si nemůžu vzpomenout...;-)

Von 3.8.2007 11:43

Re: Aha, tak tohle rozvedu pro větší názornost

Oakmane  - děkuji za rozvedení - chápu, že po osobní zkušenosti můžete mít takový názor! Jen se mi zdá, že důležité je slovíčko MŮŽETE, ale NEMUSÍTE!

Von 3.8.2007 11:37

Re: O emigrantech nemá smysl mluvit

Oakmane - děkuji za tyto vzpomínky. Ač budu asi postatně starší /ročník1935/, a bohužel v listopadu jsem si netroufl vstoupit do víru politiky, mám velmi podobné názory na tehdejší, a asi i na většinu dění tady u nás. No - já už s tím nic neudělám, ať volím jak volím / ne že bych se nějak točil!/, výsledek je jaký je!

TBB - falešný mormonský kněz 3.8.2007 11:36

Re: Re: Pane Haasi, výborné úvahy, jak jinak.

Jistě, že dokonečnA

TBB - falešný mormonský kněz 3.8.2007 11:35

Re: Pane Haasi, výborné úvahy, jak jinak.

R^Souhlas, ale každý nedovzdělaný zoufalec s převahou hloupým vlastní opakuje do nekonečně např. "potencionální nebezpečí" (např. radaru, ale to sem nepatří, i když možná i ano?).

oakman 3.8.2007 11:31

Důkazem je Tony Blair

tomu nepomohlo ani 4,5 milionu voličů, které si dovezl z třetího světa...:-D

oakman 3.8.2007 11:28

Aha, tak tohle rozvedu pro větší názornost

Pan Beneš tvrdil, že všichni, kdo se nevzdali své odpovědnosti a nějak se snažili řídit ten paskvil zbylý z Benešova ČSR - druhou republiku, byli kolaboranti. Můj dědek měl papír na kterém mu dali doživotí v Dachau už v dubnu 40, po listopadu, vrátil se v roce 45, aby si s ostatními členy vedení AS vyzvedli Své velké a Malé Dekrety.....

Já jen tvrdím, že Beneše měli pověsit už za to, jak zmizel "poanglicku" a nechal tu 14 milionů lidí si to jeho "Dobro pro národ" vyžrat až do dna. Můj dědek říkal: Beneš měl viset už zato, že nás nenechal chcípnout jako lidi v uniformě a botách, tak jsme umírali jako zvířata v lágrech.

Von 3.8.2007 11:22

Re: Re: Pokus o znovuzrození pravice

Omluva - ta invektiva byla od jinud - promiňte!

Von 3.8.2007 11:20

Re: Pokus o znovuzrození pravice

Ach Oakmane - proč téměř vždycka musíte výborný příspěvek něčím pokazit? Zde tím míním Vaši poslední větu. /Na Vaše jiné invektivy - víte , že tu píší i penzisti?/

oakman 3.8.2007 11:13

Kratochvíle, chovej se slušně , dík

:-D

oakman 3.8.2007 11:10

O emigrantech nemá smysl mluvit

O no je těžké je i uchopit jako jednu skupinu - ony ty důvodny pro emigraci byly rozličné a existuje drastický rozdíl mezi tím poúnorovým sokolským skanzenem v Texasu a mentálními vexláky a donašeči, které jsem poznal v Německu.

Charta - to je zastydlý Woodstock.... na hulení távy, hajlování pro Piece (of what??) a trsání u androše se stát nepostaví - a tahle lidská práva jim šlo. To byli vesměs malí lidé s touhou po "kulturním autonomním mikroprostoru". Kdyby nebyl bolševik dogmatik a totalitář, Charta 77 nikdy nevznikla - ona nenapadalal socialismus, ale pouze jeho konkrétní soudobou formu.

oakman 3.8.2007 11:04

Fomo Faber nemá smysl poučovat o významu slova VOLNO