19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLITIKA: Civily s vojáky protřepat, ale nemíchat

Okolo práce Bezpečnostní informační služby (BIS) to dlouhodobě vře. Veřejnost má o práci zpravodajských služeb leckdy zkreslené, až romantické představy. Realita je však šedivější a často má vlastní práce blíže ke kancelářské rutině než k legendárním vylomeninám a dobrodružstvím Jamese Bonda.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 27.9.2021 19:18

Tak BIS na jedné straně sice Škodí, tedy ČR, kdy pokud vůbec nestopla jadernou energetiku skrze Dukovany, tak ji aspoň o sta miliardy prodražila, následně pak i cenu budoucí Elektrické energie, ale na druhé straně je Užitečná, zejména našemu tzv. Spojenci USA. Čučkaři Koudelkovi samozřejmě radí erudovaní odborníci z CIA, žádní čučkaři, to jistě uznává i jinak kritický Zeman...;-DRv

J. Nevrkla 27.9.2021 8:32

Já bych spíš uvítal podstatnou redukci. I poslední dva prezidenti se přiznali, že jejich zprávy dávno přestali číst jako neužitečné. BIS hodnotí naši výuku dějepisu, podle fotografií ze Salisbury pozná ruské agenty, kterým prisije výbuchy Vrbětic, zredukuje možnost dostavby Dukovan na minimum a zásadně a bez důkazů poškodí vztahy s velmocí. Rád bych znal nějaká pozitiva, co nám prospělo? To je tak tajné, že to nikdo neví? Pravděpodobně není co.

J. Vavrochová 27.9.2021 12:37

R^R^R^

Š. Hašek 27.9.2021 13:25

R^R^R^

P. Milan 27.9.2021 18:08

Tajné zprávy tajných služeb nejsou posílány Nevrklovi (a raději ani na Hrad tamnímu čučkaři). Ti se musí obejít se senzacemi z proruských či Rusy placených webů.

J. Nevrkla 27.9.2021 18:19

Zprávy z BIS jsou asi tím posledním, co bych četl. Stačily Vrbětice, abych si o cuckarich potvrdil obrázek. Kdyby aspoň neškodily ty jejich báchorky.

V. Čermák 27.9.2021 19:10

Tak Koudelkova zpráva z BIS je zasílána každoročně do tisku, kde si ji může přečíst i pan Nevrkla, bude-li mít zájem. Já osobně jen nahlédnu a jak vidím ten rej Čínských a Ruských špiónů, jsem spokojen a dále nečtu..;-D

Š. Hašek 27.9.2021 21:11

Něco mi tady nehraje.

Koudelka je Dietl a baví občany v tisku a televizi, nebo zjišťuje vošajstlichgeheim data, které ani president ČR nesmí znát?

Pokud je Koudelka Dietl, tak na něho nemá. Pokud je koudelka špion, tak je čučkař.

Dneska zas, v Bille, u salámů, byla Ruska, agentka. Koukalo jí to z vočí.

:-);-)

F. Navrátil 27.9.2021 8:26

Sjednocení tajných bezpečnostních služeb přináší velké nebezpečí, že se takový kolos stane mocenským centrem mimo zastupitelskou demokracii. Už dnes vidíme, že Koudelkova BIS, která postrádá zákonem stanovený kontrolní orgán, se utrhla z řetězu, vstupuje do politiky, spolupracuje se spřátelenými médii a opravuje školní osnovy dějin národního obrození.

V. Novák 27.9.2021 10:38

Navíc rozvědka a kontrarozvědka z principu fungují v různých právních rámcích - kontrarozvědka musí (měla by) fungovat v rámci zákonů svého státu.

Rozvědka získává informace o cizích státech, často informace klasifikované - a to těžko může získat v rámci zákonů státu, v němž působí.

Š. Hašek 27.9.2021 13:32

Divím se, že zveřejnění "kolosálních" špionážních propletenců:

1. Školní osnovy pro dítka a mládež.

2. Bedlivé sledování fotek v britských novinách.

3. Probuzení se po sedmi letech, že "to jako někde bouchlo a v popelnici na návsi našli flašku od ruské vodky".

4. Vyznamenání od cizí (!!!), supertajné, politické špionážní služby.

..... nazajistilo vyhazov nějakého Koudelky s takovým posudkem, že horkotěžko by i míchal maltu s Ukrajincema na krajnice u chodníků.

P. Milan 27.9.2021 18:09

Nepostrádá. Jen o něm nevíte.