4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Cinklá komise nade vše

Nápad čerstvě jmenovaného ministra spravedlnosti Pavla Blažka dosadit nového pražského vrchního státního zástupce (zástupkyni) pomocí konkurzu je právně hodně sporný, ne-li rovnou nemožný, politicky jde však o postup naprosto rutinní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Běhal 25.7.2012 6:24

Nezávislost státních zástupců

Řada státních zástupců rozhoduje nezávisle na zákonech a s jejich pomocí jsou likvidováni nepohodlní politici a podnikatelé. Stížnosti na ně házel Pospíšil a jiní ministři do koše. Právě jejich představitelem je Bradáčová. Jde o to, zda budeme právním státem.

P. Pavlovský 25.7.2012 2:22

"S námi přichází zákon", naznačují Lessy, Bradáčová i Zeman

Proti nim  stojí Nečas i Kalousek,kteří v sebeobranném útoku na policii mluvili prakticky jedním hlasem - oba naznačovali, že policie jedná účelově, zaujatě, nezákonně.

Na stranu "přicházejícího zákona" se postavil, zdánlivě překvapivě, pan prezident. Ještě to ráno, když šel Lessy na Hrad se speukovalo i o zcela opačné variantě, se vzpomínkou na minulou "cestu do Canossy" minulého policejního prezidenta, který v zápětí po návštěvě u Klause "dobrovolně" rezignoval.

Troufnu si tvrdit, že z Klausovy podpory promluvil "hlas lidu",  názor většinové věřejnosti.

Stal se snad z Klause na stará kolena pravdoláskař?

Nikolivěk! Klaus jenom s gustem vymáchá ODS (i Kalouska) v pomyjích korupce, aby předvedl, že bez svého "otce zakladatele" si zrádná a z klausovských ideálů zběhnuvší ODS "ani ruce neumyje".