7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hlava22 13.7.2009 9:21

Re: Važený

co takhle sociální dávky, šestiletá mateřeká dovolená, přídavky na děti a podobně. Málokterý příslušník většinové společnosti dostane ze systému víc, než co do něj odvede. A obráceně.

GRUNTORÁD 13.7.2009 9:41

Re: Važený

 CELÁ MOJE RODINA JE Málokterý příslušník většinové společnosti dostane ze systému víc, než co do něj odvede A ODVEDEME ASI 1000 X VÍC NEŽ VYBEREME. A obráceně ANO HO V NO!!V

hlava22 13.7.2009 9:49

Re: Važený

tak to vysvětlete třicetikorunám.

GRUNTORÁD 13.7.2009 11:00

Re: Važený

TŘICETOKAČKY MAJÍ IQ POD 80 ,TAK JAKÉ VYSVĚTLOVÁNÍ!!V 

Historik 13.7.2009 14:19

Máte nepochybně z části pravdu, jenže mentalita speciálně

naší populace je taková, že nechce žádné riziko, ačkoliv takovýto přístup v dlouhodobém horizontu je nemalým rizikem. I když bude 10% nezaměstnaných, 80% toho zbytku se bude bát, že by mohli o práci přijít a mnozí budou podle toho volit.

Z části píši proto, že Cikáni jsou upřednostňováni i v rámci existujících zákonů, projde jim to, za co by Čecha necikána zavřeli. Mnoho zákonů pak udělali levičáci vůbec bez jakékoliv reálné potřeby běžné populace, krádež je trestným činem až od 5000 Kč "zásluhou" soudruha Rychetského. To tuším nemají (nebo alespoň neměli) ani v socialistickém Švédsku.

Podotýkám, že se dnes žvaní např. o "přeplněnosti" věznic. K tomu by ovšem nedošlo, kdyby nebyla úředně výzazně zvětšena plocha, připadající na jednoho vězně, pak by bylo možno rovnou pozavírat všechny, kdo "čekají na výkon trestu" a ještě by zbylo ve věznicích volné místo.

Frank 13.7.2009 8:17

Tentokrát opět velmi výstižné.

Jenom mně zajímá, když se drtivá většina cikánů chová tak, jak se chová, proč je máme považovat za rovocennou lidskou rasu? Jestliže nejsou schopni se během několika generací přizpůsobit civilizaci, je přece někde chyba. Přece i hlodavci přizpůsobují počet svých potomků úrodě a když je neúroda, tak snižují počty. Cikáni ne, těm je ukradeno, jestli je krize, úroda nebo bída. Ti šoustají první ligu a natahují pařáty pro dávky, protože vědí, že pitomci, jako je Kocáb a Uhl, se za ně postaví.

Tino 13.7.2009 8:23

Re: Tentokrát opět velmi výstižné.

Každá rasa je rovnocená. Otázka je, jak dokáže přežít i to nejhorší období své existence. Podle toho je naše majoritní většina méněcenná, když nedokáže účinně odporovat útoku menšiny.

Takže tady neplivejte na cikánské etnikum, že je méněcenné, když každý jeho jedinec dokáže s našimi zákony vydrbat a ještě k tomu vydyndat podporu státu při jeho nesnaživosti. Gádžové, to je ta slabomyslná banda!

Ludva 13.7.2009 8:28

Re: Tentokrát opět velmi výstižné.

R^máte pravdu.

Aleš Beseda 13.7.2009 7:59

Děkuji

Vážený pane, Váš rozbor je výborný. Mnohokrát Vám za něj děkuji. Vaše práce je k nezaplacení. Cítím se jako Váš dlužník, za tak dobrou vzdělávací práci by se vám mělo platit. zlatem. Žijte dlouho!

Ludva 13.7.2009 7:59

Tady se všechno převrátí

Romský problém se zde prezentuje jako poblém českého rasizmu vůči Rómům. Pár desítek extremistů zaměstává tisíce policistů a dokonce jedno ministerstvo. Ve skutečnosti je problém opačný - nepřizpůsobivost a parazitický život Rómů. Zajímavé, že jiné menšiny - Řekové, Indonézané, Vietnamci ... - se během několika let dokázaly začlenit a patří spíše k vyšší třídě. Rómové to nedokázali za stovky let a není důvod se domnívat, že se to změní. To nejjednodušší, co by se mohlo dělat, je vyvíjet na ně tlak, ať se aspoń chovají jako civilizovaní lidé - ať po sobě uklízejí a nedělají kravál. Údajně si ve světě nedovolí zdaleka to, co u nás. A nedávat jim peníze zadarmo - uklízet může každý.

Tino 13.7.2009 8:18

Re: Tady se všechno převrátí

Pan Vlk st. nepíše nic na obhajobu cikánských etnik. Jde o pochopení historie tohoto etnika  a tím i o pochopení v dnešku. Nic z toho ale není pro jakousi omluvu za chování se ve společnosti, za hygienické prohřešky vůči okolí.

Na zvládnutí chování jedinců ve státě máme zákony a ty rozhodně nesmí rozlišovat jakou kdo má barvu kůže - původ! Je to dané i Ústavou republiky!

Jouda 13.7.2009 7:41

hm

Panu Vlkovi st. patří i můj dík ,v dnešní době politické "korektnosti" a multikulti kavárenských tlachalů co cikána nikdy v životě neviděli super článek  R^

Vendy 13.7.2009 8:33

Re: hm

Ano, výborný článek. Fakt k němu není co negativního říci. Hlavně si ho měli přečíst Cikáni.

Tino 13.7.2009 7:07

Tomuhle říkám ucelený rozbor!

Panu Vlkovi st. patří můj dík. Konečně to někdo napsal tak, aby to pochopil každý. K nechápání na tom není nic!

R^

Vera 13.7.2009 6:37

dotaz

V Kanadě, ani jinde v zámoří jsem nikdy nebyla a to proto, že jsem na cestu nikdy neměla a ani mít nebudu. Nejen v dobách, kdy to nešlo, ale ani poté a ani mi to nehrozí.A to jsem celý život pracovala nikoliv na špatně placených pozicích a můj plat nepatřil k nejnižším. A Tak bych ráda, aby mi někdo vysvětlil, kde na letenky berou lidé žijící ze sociálních dávek?

honzak 13.7.2009 6:57

Re: dotaz

i o tom ten článek je....

Tino 13.7.2009 7:14

Re: dotaz

Dyť vám to tam autor popisuje zcela jasně8-o Cikáni jednoduše neumí a ani nechtějí plánovat. Proto klidně vydají za letenku do Canady první poslední, případně si na to lehkomyslně půjčí.

O tom že cikáni nikdy nebyli zemědělci a nic je nenutilo plánovat píše autor moc dobře a pro většinu čtenářů objevně. Nikdo vás ale nenutí aby jste, za tuhle neschopnost plánovat, cikány omlouvala. Neschopnost plánovat život je sice lidsky pochopitelná, ale rozhodně tato neschopnost nikoho neomlouvá!

lucy 13.7.2009 11:46

Re: dotaz

R^Něčí neschopnost plánovat také nezakládá důvod, aby byl takový člověk živen daňovými poplatníky.

honzak 13.7.2009 6:28

to bude zase

v álejích nablito, až se probudí všichni profesionální Cikáni a pravdoláskoví teoretici!

Už   v této časné hodině bych jim položil otázku - proč se "většinoví" Cikáni nechovají jako jejich genetičtí druhové z firmy ASFALT, která toho času rekonstruuje průtah Hýskovem? Proč nedokážou dělat těžkou práci včas a kvalitně jako tito pánové? Odpovím si sám - protože "většinoví" Cikáni jsou přesně ta sebranka, co popisuje pan Vlk.

Necid Jiří 13.7.2009 6:23

Ochočit a dometiskovat - zablokovat penězovod

Konečně. Také já mám s Cikány obdobné letité zkušenosti.

Jediné řešení - nemilosrdně ochočit a domestikovat, a přerušit kanály, kterými pro multikulti intoše tečou státní peníze do evropských, vládních a parlamentních komisí, do agentur. O českých "jour nalistech" škoda mluvit. 

Mistr Jan Hus 13.7.2009 6:22

Dobře jsi to napsal!

R^R^R^R^R^

Roubíček 13.7.2009 5:48

Vlku,

není toho o cikánech, lépe řečeno, o těch věcech kolem nich, příliš? Cikány nikdo nepředělá. Sám o tom píšete. takže jediná možnost jak je zkrotit, je zaměstnat je! A další sem nepouštět! Už teď je tady přecikánováno! Jinak ,Pánbůh s námi.:-/

ranbow 13.7.2009 5:28

velmi dobře napsáno, jenže

Velmi dobře napsaný článek - jenomže, je sice smutné, že Romové neprošli stupněm zemědělství, ale po éře zemědělství přišla éra průmyslu, která vytvořila třídu dělníků, žijících "od výplaty k výplatě" bez nutnosti delšího plánování, tvořící až dodnes páteř moderní společnosti. Tím chci říci, že nemá smysl vymlouvat se na příčiny před stovkami či tisíci let. A že mnohem blíž je bohulibý úmysl společnosti starat se o ty kteří se o sebe nemohou či nechtějí postarat sami. Že ještě před 200lety nedostávali nic ani staří a nemohoucí , a lidi umírali hlady,ještě před 100 lety ta podpora znamenala leda misku polívky u Armády spásy, dneska je to štědrá finanční podpora na bydlení v moderním bytě, na elektřinu, topení, dostatečné jídlo i oblečení výchovu dětí.. Nic proti potřebným - ale je pak chytré vůbec pracovat a starat se???

elsie 13.7.2009 9:00

Re: velmi dobře napsáno, jenže

Věřte nebo ne, i průmysloví dělníci plánovali - jak vyjít s penězi, aby zaplatili nájem, jídlo (kupovalo se "na knížku" a platilo po výplatě), oblečení, sporák, skromný nábytek, uhlí na zimu, později na studium dětí... Samozřejmě, byli i takoví, co se jako starý Magdon stavili v harendě a domů nepřinesli ani krejcar, ale i v takových případech se o plánování snažila žena s pomocí nejstarších dětí (sehnala posluhu, domácí práci, sezónní dřinu na poli a snažila se takto vydělané peníze uchránit před manželem). Je pravda, že při tehdejších mzdách placených jednou týdně nebo denně nešlo o plánování tak dlouhodobé, jako když sedlák vyplácel sourozence z gruntu, ale plánování to bylo.

Jiri 13.7.2009 4:29

Sexualni poluce starickeho pana.....

Nechapu kde Pan Vlk Starsi sebral tyto uzasne infirmace, ktere zde Vazenemu publiku predklada jako fakta, vsak bez jakehokoliv dukazu. Ja v Kanade ziji jiz nejaky ten rok a uprimne se musim priznat, ze zirat nestacim v jake odporne spoleznosti,  totalne zkorumpovane to vlastne ziji.

Misto nehorazneho a nechutneho ocernovani druhych by se tento smesny drakobijec mel zamest pred vlastnim prahem, neb to neni Kanada jenz kazdorocne jest na chvostu statu zkorumpovanych.

Inu snadneji nafoknout ceskou tlamu a plivnout na druhe.

honzak 13.7.2009 6:22

Re: Sexualni poluce starickeho pana.....

jasně! Kanada je dokonalost sama, a my, blbí Češi, do toho nemáme co mluvit, že? A to všechno jsi vymyslel sám, nebo ti někdo radil?

jiri 13.7.2009 7:45

Re: Sexualni poluce starickeho pana.....

Naprosto s Vami souhlasim. Kanada ma jako kazda jina zeme sve specificke chyby, ale korupce zde proste neni rozsirena. Vyjimky se samozrejme najdou vsude.

Ladislav 77 13.7.2009 8:34

Re: Sexualni poluce starickeho pana.....

Milý pane "Jiri". Píšete, že žijete v Kanadě již několik let. Jenže, jak známo, Kanada je veliká země a tak také záleží na tom , kde tam v Kanadě žijete. Já jsem žil v Kanadě také několik let a na rozdíl asi od vás, v těsném sousedství indiánské rezervace v provincií Alberta. A mohu jen potvrdit slova pana Vlka, že národnost, která neprošla zemědělstvím, se jen opravdu těžko začleňuje do současné společnosti. A to je případ i kanadských Indiánů. A kanadské úřady mají s nimi podobné problémy, jako my máme tady s Cikány.

pierino 13.7.2009 4:25

Vazeny pisalku....

Napsal jste dlouhy blabol, ale vcelku o ho-v-ne... podle vas jsou kanadsky urednici uplny idioti srovnavajici Cesko s urovni Somalska a problemy s ceskymi Cikany si kanadane zavinili sami.... kde je prosim jaky problem...? Kazdy ma pravo si zvolit zivot tam, kde se mu zlibi. A je jedno jestli je to Cikan, Rus, Nemec nebo Cinan. Kanada je typicka pristehovalecka zeme a priliv novych emigrantu si Kanada ridi podle pravidel ktere uzna za vhodne. Dle vyjadreni prumerneho Cecha jsou vzdy vsichni ostatni blbci, jen ti Cesi rozumi vsemu. Nakonec i imigracni politice jineho statu. Nakonec ty Cikani jsou ve vetsine pristehovalci do ceskeho raje to na pohled. A ze se jim tam nelibi je vina toho tretiho v pozadi. Pravicovych extremistu, kteri jsou tolerovani. ;-O

lucinapes 13.7.2009 9:33

Re: Vazeny pisalku....

Proč teda ta víza? že by kanadský státní Pravicový extremismus, vážený pisálku?