4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N :-))) 28.7.2009 20:27

Paroubkovým voličům je to šuma fuk...

...kolik si Paroubek se svými komunisty odhlasují "kapesného"...

Hlavně že jim nasype zadarmo vyšší sociální dávky. Třeba na dluh a na úkor života dalších generací, co jim dluhy rudých parazitů padnou na hlavu...

chim 28.7.2009 22:11

Re: Paroubkovým voličům je to šuma fuk...

Ale já bych taky rád 13. důchod. Ne 1000,-Kč jak z Jyrky potom vylezlo, ale když 13., tak celý. Když 1000,-Kč, tak to je jen almužna. Ale zaplať bůh i za to. Důchodci si budou moci přilepšit každý den jedním rohlíkem. To je vymyšlené. Od koho? No přece jeho pohrobci - ne pardon poradci.

Já si myslím, že nám to Jyrka dá. A když mu nikdo nepůjčí, tak mu Putin prodá laciněji ropu, nebo mu ty penízky načerno vytiskne. Holt Jyrka, to je kabrňák. A kdo tomu nevěří, tak ať se ho na to zeptá. To by v tom byl čert, kdybychom ty nevěřící nepřesvědčili a Jyrku nezvolili.

Hanuman 28.7.2009 16:48

Re: ALE NE

Náverh Paroubka ke snížení mezd poslanců je utopie a on to moc dobře ví, jenže počítá s tím, že si voliči budou myslet, že on to myslel dobře ale nic nesvede proti ostatním poslancům a tím mu stoupnou preference. Ty jsou ale od našich agentůr zkreslené, proto průzkumy zadá agentuře americké. Ty mají jiné počty. Poslanci si na platy, ani poplatky nenechají sáhnout. Každý má nějaká vydání a hypotéky tak co od nich můžeme chtít, přece se nemohou uskrovnit. Krize se týká pouze obyčejných lidí, kteří si musí utáhnout opasky, ale politici mají mzdy dané zákonem a ten se nedá změnit ze dne na den - a ne dokonce ústavou? Ale nicméně výzva zněla hezky , ale upřímně myšlena nebyla!

F.Vízek 88.100.57 28.7.2009 16:14

Přísně NEpopulisticky !

Úspěšným lidem s příjmem nad 80 tisíc měsíčně zcela zrušit daně, podnikatelům všeho druhu dát možnost okamžitého vyhazovu zaměstnanců z práce, zcela zrušit nesmyslné výdobytky někdejších proletářů, jako jsou  placené dovolené, osmihodinová pracovní doba,  placená nemocenská + pojem pracovní úraz + pracovní přestávky + ochranné pracovní pomůcky... atd.

Prostě přísně NEpopulisticky !    A pak teprve bude dobře !      

:-) 28.7.2009 16:17

Re: Přísně NEpopulisticky !

Vízku, ty ne jen že jsi bolševik jak prase, ale už ti i řádně jebe.

janoryna 28.7.2009 16:33

Re: Přísně NEpopulisticky !

dyť má vízek pravdu. odboráři už nevědí, co by roupama dělali. a to, co vízek jmenoval jsou skutečně levičácké deformace trhu z počátku 20. století.

:-) 28.7.2009 17:03

Re: Přísně NEpopulisticky !

;-D;-D;-D

lukavak 28.7.2009 17:19

Re: Přísně NEpopulisticky !

Ten náš zasloužilej disident, kterej   tak trpěl- už jinej nebude. Ale neomlouvá ho věk a probíhající demence, nýbrž totální neschopnost  komouše  vidět svět jinak, než Gottwald  a jeho kumpačka. Nic nového, nechte ho psát, alespoň bude legrace! 

bovrti 28.7.2009 18:24

Re: Přísně NEpopulisticky !

Dovedu si představit, kdo asi jste p.Vízku. Jen tak na okraj. Kdyby nebylo těch úspěšných lidí, kteří berou platy nad 80 tis.Kč, co a kde by dělal ten Váš proletariát, kdyby nebylo těch podnikatelů, kteří jdou velmi často do podnikání s velikými riziky, kdo by zaměstnával ten Váš proletariát. Je to asi tak, jako otázka "co bylo dříve, vejce nebo slepice". Kdyby nebylo všech těch úspěšných a podnikatelů, kde by stát bral daně na rozfofrování? Takže, když vezmete  u huby ty úspěšné a podnikatele, tak se Vám na to mohou vys... a nechat se živit státem nebo těmi co zůstali, ale to by asi dopadlo špatně. Pokud píši o podnikatelích a úspěšných, míním Ty, kteří se vzmohli poctivě. Pokud se na výsluní dostali jinými cestami, pak jsou to stejně většinou Ti, co měli kontakty ještě za "totáče", byli ve funkcích (a tím většinou i ve straně) a využili jich               

F.Vízek 88.100.57 29.7.2009 7:04

Chovejme se jako demokratický svět!

Celá demokratická Evropa plus i USA atd.  zdaňují svoje občany a užívají přitom tzv. progresivní daň:  více bereš, větší procento z toho odvádíš do společné kasy.

Není to nic nemravného,  to jenom z východu do Česka "připlavala" tzv. rovná - čili plošná - daň.  

ladik53 28.7.2009 13:10

A toto je zase Kalouskův populismus

Prý schodek rozpočtu 38 miliard. A zatím největší schodek v historii. To pro ty blbce, co se mu chystají dát hlas!!! Letošní schodek zcela v jeho režii.

Fischerova vláda rekordně zadluží zemi

:-) 28.7.2009 13:51

Re: A toto je zase Kalouskův populismus

Běž už stím tvým schodkem do prdele a dávej pozor, abys o něj nezakopl, oranžový debYle.

Guláš 28.7.2009 15:54

Re: A toto je zase Kalouskův populismus

Jistěěě !!!! Nejlepší ministr financí v dějinách ! Když při schvalování rozpočtu označil řeči o krizi za šíření poplašné zprávy, tak mu tady hodně modráků tleskalo. Teď by to chtělo znovu potlesk, nejlépe o jejich tvářičky ! To nemáte ani tolik slušnosti, abyste řekli, že jste se spletli?

:-) 28.7.2009 15:57

Re: A toto je zase Kalouskův populismus

Že tys o ten schodek zakopl a vletěl přímo do prdele falmerovi.

janoryna 28.7.2009 16:34

Re: A toto je zase Kalouskův populismus

dyť má pravdu. nejlůepšé ministr, největší sekera. kam se hrabou socani,  skrytej levičáku !

:-) 28.7.2009 17:00

Re: A toto je zase Kalouskův populismus

Je to nahowno, zakopnout o schodek a pak vletět hlavou někam a mít pak problém s klábosnicí.;-D

Ladik53 28.7.2009 19:38

Re: A toto je zase Kalouskův populismus

Že on ten Kalousek bude Vašim oblíbencem. Pak tedy upřímnou soustrast. Vydržať! Bude hůř! Teda jestli se ten Kalousek dostane do parlamentu. Blbec je na to dost veliký! To i Lér byl lepší ministr!

Ladislav N :-))) 28.7.2009 20:23

Re: A toto je zase Kalouskův populismus

Zatím největším blbcem jsi na NP ty a ten tvůj kolega "Hubený"... ;-P

boro 28.7.2009 13:09

Autor má pravdu.

R^Populismem je třeba nazývat nesplněné, případně nesplnitelné sliby.Politická strana musí za nesplněné sliby platit. Jiné to je, pokud se sliby snaží plnit v opozici - to je jistě problém, nicméně volič ocení boj za jejich realizaci v průběhu volebního období. Populismus má ovšem ještě další význam : jsou jím sliby, které politická strana neplnila v minulosti, ačkoliv k tomu měla všechny předpoklady a ačkoliv jejich neplněním porušovala platné zákony. Konkrétně lidovci ovládali téměř dvacet let ministerstvo obrany a připustili zde naprosto neuvěřitelnou korupci - jestliže dnes, těsně před volbami slibují boj s korupcí, těžko jim někdo uvěří, leda by se za svoji předchozí činost veřejně omluvili .

prtinax 28.7.2009 11:51

A poslanci a senátoři si sníží platy a zdaní své nezdanitelné.....

.... a na Zemi zavládne pravda a láska, nebudou války a bída a Cikáni se budou chovat civilizovaně a budou pracovat a Íránské kmeny přijmou západní demokracii........

No... 28.7.2009 11:37

Chtělo by to "uklízeče Emila"...

Ten by postupně vyklidil ten Augiášův chlív ....a bez imunity !!

Hugo 28.7.2009 12:23

Re: Chtělo by to "uklízeče Emila"...

Augiášův chlév nelze nikdy vyčistit zcela, neboť volové s e r o u  uvnitř. Stejně o kaprech, kteří si nevypustí rybník atd. až do únavy.

 

PetrK 28.7.2009 11:33

Co by mohl přinést dobrého?

Stačí poslechnout si (s notnou dávkou trpělivosti) v růžových (oranžových) barvách vymalovanou budoucnost od pánů Paroubků, Drathů, Sobotků, Zahradilů a je jasné, že nás za pomoci stále drzejších komančů čeká ráj na zemi, ať to stojí, co stojí. A vzhledem k tomu, že jsem důchodce, začínám si pomalu hledat nějaké místo, kde bych se mohl napást.

Karel 28.7.2009 20:15

Re: Co by mohl přinést dobrého?

Důchodče,kde jste byl,když vládla 8 let CSSD,nebyl jste někde v ústavu,jinak by jste nemohl plkat nesmysly.Pokud vám to nikdo neřekl,tak ekonomika fungovala a dluhy byly v porovnání pakatel v porovnání s tím,co  budeme splácet po krátkém vládnutí ODS.Po socanech jsme dlužili každý 74OOOKč a po ODS; je to už 115OOOKč,ale to vám  při  používání modrého mozku nic neříká.(Y)>-

Viktor 28.7.2009 10:22

Ano, škodolibě chvalme Paroubkův vychcaný populismus

A radujme se, jak bude šílet z volební porážky. ;-D

Martin 28.7.2009 10:05

Poslanecké platy nesnižovat

Za prvé, i kdyby to celkem na každého poslance bylo několik set tisíc měsíčně, v celkovém rozpočtu státu to není nic, ani zrnko prachu. Zatímco důležitost těch poslanců (z hlediska jejich vlivu na chod státu) je o mnoho řádů vyšší. Čili snížemním jejich platů žádné podstatné úspory nedocílíme. Za druhé - alespoň pro některé poslance je vysoký plat důvodem k tomu odolat korupci. Pro někoho je i statisíce měsíčně málo a atk korumpuje vesele, ale pro někoho je to dost a bude poctivý. To je další důvod, proč nesnižovat jejich platy. Já za nejzkorumpovanější špínu považuju právě lidi z čssd. Možná proto by jim až tak nevadilo, kdyby se snížily platy. Oni by tu "politiku" nejspíš dělali dokonce i zadarmo :-) V žádném případě netvrdím, že korupce je výhradně věcí čssd, to určitě ne. Ale že za 8 let své vlády si dle mého názoru nahrabali víc, než kdokoliv jiný a dodnes mají vazby, zajíšťující jim vliv a peníze. Takže závěr - platy jim nesnižovat. nemá to praktický význam.

Landys 28.7.2009 10:46

Re: Poslanecké platy nesnižovat

Martine, ty filuto, že ty máš našlápnuto do Sněmovny ? Který ty vůbec jsi - ten Martin to je určitě psedonym ! Když mi budete posílat každý měsíc sto tisíc třeba z parlamentních provozních prostředků, nic to určitě zásadním způsobem z hlediska chodu státu neovlivní, a mně by to hodně pomohlo ! 

No... 28.7.2009 11:40

Stejnou logikou netrestejme vrahy a zloděje

Jen ať mohou dál pokračovat a nic moc zásadních škod zase nedělají...8-o?

Marat 28.7.2009 12:53

Re: Poslanecké platy nesnižovat

Martine, žádný vysoký, žádný nejvyšší plat není dostatečným opatřením proti korupci.Tisícovkou uplatíte policajta, ale aby jste podplatil toho, kdo má milion měsíčně. musíte nasadit statisíce, aby jste ho uplatil.Uplatit se dá snad každý, ale přiměřenou částkou. Když nabídnete policistovi stokurunu, zatkne vás a má důvod k povýšení jako neuplatný policista. Musíte mu nabídnout nejméně tisicovku a bude ticho. Nesmíte být držgrešle. To je obrovský nesmysl, že vysoký plat politikum je zárukou neskorumpovanosti. Snad každý člověk má méně, nežli kolik ke svému štěstí potřebuje, proto je korupce nezničitelná.  Jedině co může korupci omezit, je jen přísné trestání korupčníku a zabavovat jím finance a majetk který budí pochybnosti jak byl získán. Jenže to je neprosaditelné. Zvláště né v ČR.

Landys 28.7.2009 17:27

Re: Poslanecké platy nesnižovat

:-/Co by to nefungovalo, funguje cosi podobného - v Číně ! Mistře, schází vám relevantní informace ! V Číně za takové skopičiny dostanete kvér na zátylek - a bum, je po vás ! A toto dokonce platí i pro všelijaké krajské stranické tajemníky. Zkrátka padni komu padni. Toto platit u nás, tak už nás moc nezbylo, a i já bych možná dělal nějakého ministra nebo něco podobného. Zůstalo by nás tak do Sněmovny, Senát bychom už museli rozpustit. Ale stejně - já tady o tom píšu, a sám nevím jak bych se zachoval. Já se v tomto směru vůbec neznám. Zkuste mi někdo kdo jste momentálně při penězích cvičně poslat pětadvacet tisíc, co to se mnou udělá. Jestli vám to jako čestně vrátím, nebo si to chytře nechám. Sám jsem zvědav, jak to dopadne. ;-(