30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Chce ODS zničit Nečase nebo sebe?

Na titulní straně, hned pod názvem novin Mladá Fronta Dnes, ve vydání z 5. srpna, je výrazný titulek "Jak se zbavit Nečase? V ODS se ozývá: Poškodil nás, vylučme ho". A na druhé straně článek Václava Dolejšího „Bývalý předseda, osoba nežádoucí“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 8.8.2014 21:34

Re: Skutečně vládu řídila Jana Nagyová, nyní Načasová.

Čím myslíte Vy, je zcela jasné (mozek to určitě není)!

K. Janyška 8.8.2014 9:30

Petr Nečas je vynikajícím znalcem státní

správy byl skvělým premierem. Nejlepším, jakého jsme kdy měli... Dzp.

M. Ilsner 8.8.2014 9:40

Petr Nečas je vůl.

.

M. Vondráček 8.8.2014 9:52

Re: Petr Nečas je vůl.

Je pozoruhodné, že nedělali předsedu vlády z Vás , když PN je vůl :-)

M. Ilsner 8.8.2014 9:57

Re: Petr Nečas je vůl.

Pozoruhodné je, že se na mě lepíte jak hovno, geronte. Kdo to má pořád uklízet.

B. Rybák 8.8.2014 21:37

Re: Petr Nečas je vůl.

Čistému je vše čisté, cucáčku! Váš bordel za Vás nikdo neuklidí!!!

R. Langer 8.8.2014 9:40

Re: Petr Nečas je vynikajícím znalcem státní

Tak ve smyslu že kdo nic nedělá, nic nepokazí rozhodně. Ale dost mu to kazil to Kalousek.

M. Ilsner 8.8.2014 9:45

Re: Petr Nečas je vynikajícím znalcem státní

Co mu kazil? Vždyť premiéroval de facto on sám. A Nečas kvůli té bachyni nejprve rozbil rodinu, pak vládu a nakonec i ODS.

R. Langer 8.8.2014 9:46

Re: Petr Nečas je vynikajícím znalcem státní

No právě že moc nepremiéroval.

R. Langer 8.8.2014 9:48

Re: Petr Nečas je vynikajícím znalcem státní

Teda Nečas samozřejmě.

M. Ilsner 8.8.2014 9:49

Re: Petr Nečas je vynikajícím znalcem státní

Však já jsem psal o Kalouskovi.

P. Gabriel st. 8.8.2014 9:23

ODS je zničená od samého počátku

Již samotná myšlenka, skrýt za plané řeči o liberalismu a konzervativních hodnotách faktický hrabivý, bezskrupulózní pragmatizmus přisátý na státních zdrojích, vložená ODS do kolébky zakladatelem je sebezničující. Zhovadilá praxe, neštítící se od prvopočátku korupce i účelové spolupráce s komunisty, hrubě poškodila vývoj demokracie v ČR. Že po Klausovi nastoupil Topolánek a Nečas a ve stádiu, kdy stále většímu počtu voličů bylo z ODS blivněji a blivněji dovedli stav ODS k tomu, že chybí jenom spláchnout, bylo samozřejmě zákonité. Čemu nerozumím je, že v této hnijící politické trosce toho nejhoršího, co Pragmatizmus, jako filosofický směr může vyplodit, zatvrzele vytrvává několik seriózních a poctivých konzervativců, kteří, jakoby neviděli, v jaké to stojí žumpě a stále čekají na pozitivní obrat.

P. Schuster 8.8.2014 9:58

Re: ODS je zničená od samého počátku

Pokud si pamatuji, tak preference ODS byly v devadesátých letech obdobné a podobně se mluvilo o Klausovi jako politické mrtvole.

Po Klausovi nastoupily vlády pod vedením ČSSD a při ekonomické konjunktuře zadlužili neúměrně státní kasu. Pane Gabrieli, také se dají na ČSSD napasovat přesně stejné bláboly, jaké jste použil na ODS.

Nepochopil jsem, kdy ODS účelově spolupracovala s komunisty. Pokud máte na mysli volbu prezidenta Klause, tak jste na omylu. Ke znovuzvolení mu pomohly hlasy KDU-ČSL a ne komunistů.

J. Stejskal 8.8.2014 22:47

Re: ODS je zničená od samého počátku

Obě tyto strany jsou si bohužel ve všem rovny. Jen ti od Klause měli vždycky lepší saka.

V. Peroutka 8.8.2014 9:18

Existují vůbec nějaké strany?

V Praze už se velké procento všehoschopných členů přesypala do hnutí Pražané, takže tyhle strany u nás mají jen jediný smysl pro své straníky..zbohatnout...

V. Heidlerová 8.8.2014 8:58

Nečas byl slušný a dobrý

Myslím, že jsme takového premiéra ještě neměli, pokud došlo k chybám a omylům - jen si vzpomeňme, jakou špínou byl obklopen (např. VV). Byl slušný a zásadový v postoji proti  komunistům, to ho ctí. Je škoda, že národ se zajímá víc o soukromí než o věci, které dobře vykonal. Ještě budeme vzpomínat. Zeman a Sobotka si těžko milenku najdou, haha.....

Ostatně z výsledků jeho vlády (úsporná opatření v době krise atd.) bude vládnoucí koalice těžit ještě dlouho, ještě déle bude vrhat na Nečasovu vládu špínu.

J. Sova 8.8.2014 9:21

Re: Nečas byl slušný a dobrý

Aktivní funkcionář Fakultního výboru SSM Přírodovědné fakulty Univerzity Brno. V Tesle Rožňov p. R. navíc ještě ve Svazu československo-sovětského přátelství.

To je slušnost a zásadovost v postoji proti komunistům?

V. Heidlerová 8.8.2014 9:28

Re: Nečas byl slušný a dobrý

Jen se raději porozhlédněte po dnešní vládě a prasidentovi, spolupracovníci STB, bývalí komouši, kšeftaři, oligarchové . To, co vyčítáte Nečasovi, bylo v dobách komunismu zcela běžné, mnohdy to bylo podmínkou dostudování.  Jen si projděte historii vlastní rodiny a sám sebe.

J. Sova 8.8.2014 9:43

Re: Nečas byl slušný a dobrý

Historii vlastní rodiny znám dobře - široko daleko žádný komunista.

A sám sebe? Od r. 1976 do r. 1989 jsem nebyl ani jednou u voleb. V podniku se čtyřmi stovkami zaměstnanců jsem byl jediný nečlen ROH.

A vy?

M. Ilsner 8.8.2014 9:48

Re: Nečas byl slušný a dobrý

Ona je pověřená ÚV ODS, aby tady zahlazovala průšvihy jejího stádečka.

J. Sova 8.8.2014 10:14

Re: Nečas byl slušný a dobrý

Aha.

Prostě si pod pojmem zásadovost každý představujeme něco diametrálně odlišného.

H. Šindelová 8.8.2014 16:24

Re: Nečas byl slušný a dobrý

no fakt jsme ještě neměli takového premiéra, který by se tahal s podřadnou čubkou a odkopnul od sebe rodinu se 4 dětmi. to fakt ne a doufám, že už hodně dlouho mít nebudeme! Fakticky nejde o to, že ten srabík byl nevěrněj ale o to, že byl vydíratelnej a každej si o něj mohl utřít špinavou hubu, třeba Kalousek, a to, že se nijak nebrání mu bralo podporu voličů, kteří nevěděli, kvůli čemu tu hubu držet musí.

M. Malovec 8.8.2014 8:42

Problém ODS,

ne jediný, byl nedostatek komunikace s voliči. I ten nejhloupější by měl po lopatě dostat informaci, proč je nutné udělat to či ono. Nejsem nevzdělaný, ale některé kroky se mi podařilo pochopit nikoliv napoprvé.

R. Langer 8.8.2014 9:42

Re: Problém ODS,

Problém ODS je, že se znich stali levičáci jako prase.

M. Ilsner 8.8.2014 9:55

Re: Problém ODS,

Tak nějak.

D. Polanský 8.8.2014 6:42

Nečas si to zaslouží,

v životě se nesluší sedět na dvou židlích. To je darebáctví. Vydržovat si ze státních peněz milenku a na druhé straně zvýšit pracujícím důchodcům daňové zatížení, to jaksi dohromady nejde.

L. Hrušková 8.8.2014 9:17

Re: Nečas si to zaslouží,

Ovšem když se takto chová politik ze strany Vám blízké to už je jiná písnička, viďte!!!!!

J. Mannheim 8.8.2014 9:24

Re: Nečas si to zaslouží,

nojo, stranictví až na půdu, pokud si někdo vydržuje ze státních peněz milenku (a navíc se ukáže, že ta milenka má tendence ovládat zemi přes tajné služby a tak), tak je jedno, jestli je to Petr nebo Pavel, komunista, národovec nebo nedejbože (v českých luzích a hájích něco jako jednorožec) demokrat... je pravda, že Topol svou milenku zafinancoval přes funkci v PSP a Paroubkova milenka (tlumočnice) asi taky nebyla daleko od státních zakázek.

P. Maleček 8.8.2014 2:52

Ano Nečase vyloučit, ale i s celým vedením ODS

Ono je problém, že ti Nečasové tu byli dva. Jeden coby "jen" řadový poslanec. V této funkci byl Nečas pozitivně pravicově nadstandardním zákonodárcem. Ten druhý je Nečas toužící po vedoucí funkci - myšleno politické. A kvůli funkci se z něj stala odpudivě slabošská a manipulovatelná figurka. Nejen těch nejnechutnějších korupčníků (mezi které patří i v textu obdivovaná Černochová), ale i své dominy, která v prospěch korupčníků zcela ovládla úřad vlády.

Nečas se nemůže chlubit ani dalším. Jeho úsporná politika se odehrála jen v oblasti sociálních dávek - tedy u těch kteří se nemohou bránit. Proti nejrůznějším politicko ekonomickým mafiím dojících stát stonásobně víc než oni sociálně potřební neudělal jediný efektivní krok - spíš jak tajtrdlík skákal dle jejich not.

Podlehl vydírání několika poslanců, kteří se rozhodli vyměnit funkce poslanců za výnosné fleky ve státních firmách, kde jde především o úplatky a mzda je jen okrajovým kapesným. Církevní restituce změnil ze správného vrácení ukradeného na penězovod ze státního do soukromých kapes developerů a finančníků a to symbolicky s pomocí povolání za zlodějny na městském již odsouzeného poslance.

Vládu, ani jeji úřad a ani ODS neřídil. V tom se stal figurkou v rukou své konkubíny spřažené s tím nejhorším co se v byznysu dojícím stát vyskytuje. To co se pod jejím velením na úřadu vlády dělo zásah policie, tj. státního zastupitelství zcela ospravedlňuje - Nečas na řadu výzev varujícího před jeho konkubínou vůbec nereagoval a naopak jí vztekle obhajoval.

Že se po zásahu policie podělal a odstoupil jen dokresluje obrázek jeho naturelu. Ale i funkčního vrcholu ODS, který takového slabocha chorobně toužícího po funkci nastrčil do nejvyšších politických funkcí aby kryl pod ním bující rozkrádání státu. Není se tedy co divit, že místní představitelé ODS odpovídající se svým občanům chtějí nečase z ODS vyloučit. Jen by to měli požadovat po celém vrcholovém vedení ODS, pro které byl Nečas jen manipulovatelnou figurkou.

J. Holiš 8.8.2014 9:44

Re: Ano Nečase vyloučit, ale i s celým vedením ODS

Ano, plně souhlasím s P.Malečkem, ryba páchne od hlavy, chválit Nečase, že vedl správnou rozpočtovou a úspornou politiku, kterou odíral rodiny s dětmi, důchodce, krátce ty skupiny,které se nemůžou bránit. Výsměch 45Kč valorizace důchodů. Zatím co církvím ukvapené schválení restitucí, i těm církvím, které v r. 1948 neexistovaly. Nečas podepsal Klausovi souhlas s amnestií, kterou mohl po té monarcha velkoryse vyhlásit a omilostnit ty, kteří se podíleli na korupci a podvodech. Patří rovněž k hrobařům ODS, není to jenom on, vždyť to byl Kalouskův poskok, ten de facto řídil vládu a smečka VV, po kterých současné době ani pes neštěkne. Nyní se filuta Kalous jen směje, jak mu pan Čistý na t.z. pravici uvolnil místo a prostor ke svým rejdům. Po té co spící kníže splnil úlohu mouřenína může se jít nyní dospat do pohodlnější postele, než je poslanecké nebo vládní křeslo.