23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Chaos pokračuje, tvrdí stále Fiala

Úterní večerní diskuse v pořadu Události, komentáře ukázala na hloubku politického rozkolu v této zemi. V Událostech, komentářích čelil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch i tomu, co říkal před dvěma měsíci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 19.3.2020 17:06

I když sousedovi hoří barák, lze dělat mnoho různých kroků, jež mají vést k eliminaci škod vzniklých požárem. Zejména když ten barák teprve začíná hořet a nevíte, zda hoří připálený guláš na plotně nebo plynové bomby ve sklepení.

Po uhašení požáru pak každý přihlížející rád, kompetentně a s hlubokou znalostí věci poradí, co se mělo, muselo, nemuselo a nemělo dělat.

M. Hartmann 21.3.2020 14:30

Už jsem vysvětlil Váš omyl, co se týče časové souslednosti. Proč asi opozice hned nesdělila po výzvě pana Vojtěcha, co tady bude s Covidem za 3 měsíce, když oni mu to zpoždění, stejně jako Vy, vyčítají? No protože vědí to velké kulové. Proč jste se třeba neozval proti panu Hamáčkovi, jak se asi připravoval s hasičským sborem, když u "sousedů" v Austrálii hořely pralesy? I tady potom byly požáry. Ti sousedi jsou na ty obrovské vzdálenosti skoro stejně daleko, jen podotýkám.

J. Kindl 19.3.2020 8:21

V lednu 2020 se vědělo, že v Číně vypukl nový neznámý virus. Byl předpoklad, že virus zasáhne i Evropu. Na dotaz poslanců, zda vlád je připravená na případnou pandemii, Babiš odpověděl “ Nestrejtě se. Je fakt, že minstr zdravotnictví dal požadavek u Hmotných rezerv na zakoupení ochranných prostředků, ale pak objednávku stáhl ze slovy, že se to objedná centrálně á nedal na zakoupení peníze. Neobjednalo se nic po dobu 3 měsíců

P. Kmoníček 19.3.2020 8:37

A nekonali nic ani když jim to v Parlamentu 28. ledna prof. Svoboda připoměl. Naopak to ve spolupráci s ŠSD a KSČM smetli ze stolu. A to jsou ty konkrétní chyby, které se Babišově partě připomínají.

S. Rádl 19.3.2020 13:23

A předseda jeho poslaneckého klubu Stanjura po více než měsíci kritizoval, že se v NM jede SP v biathonu bez diváků. A celá ODS kritizovala, když Babiš řekl, že to Itálie podcenila. Takže roušky ano, ale žádná panika...

J. Jurax 19.3.2020 17:09

Jo.

A 2.2 tohoto roku odmítl Babiš poslat do Číny ochranné prostředky tvrdě, že je potřebuje pro vlastní lidi. Byl opozicí hojně kritizován za projev nesolidarity. Takže nakonec poslal peníze.

M. Hartmann 21.3.2020 14:16

Nějak vám nejdou ty počty s těmi 3 měsíci. Asi budete muset vysvětlit líp.