12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Diskuse k článku

POLITIKA: Chaos pokračuje, tvrdí stále Fiala

Úterní večerní diskuse v pořadu Události, komentáře ukázala na hloubku politického rozkolu v této zemi. V Událostech, komentářích čelil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch i tomu, co říkal před dvěma měsíci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Jaroš 19.3.2020 11:06

Příspěvek na téma "kdyby": Slováci říkají velmi slušně"Keby bolo keby, boli by sme v nebi", my říkáme v hard verzi cosi jako " kdyby byly v pudeli ryby, nemusely by být v rybníku" a vojenský stratégové říkají ze zkušenosti, že i ty nejlepší válečné plány a příprava trvá jen do 1. výstřelu.

A. Jaroš 19.3.2020 10:59

Jaký chaos p. Kmoníčku? Zkuste to porovnat co se děje v okolních státech, kde taky nemají roušky a přijímají opatření co jsou si velmi podobná ("ako by ich jedna mater mala") a už vubec nechápu o čem bude česká TV vysílat až jednou už bude roušek dost. V slov. TV se o rouškách, které taky nemají ani moc nemluví.

P. Lenc 19.3.2020 10:27

Dvě věci.Fiala byl krapet trapný.Druhá věc ODS kritizovala, že Nové Město bude bez diváků, ale v té době hokej nebo fotbal diváky směl mít.Takže máslo na hlavě měl v té diskuzi ten i ten.

J. Ptáček 19.3.2020 10:22

Vláda představuje výkonnou moc, vede ji její první ministr. Vzali na sebe obrovskou odpovědnost. Sám bych to nezvládl, proto nemůžu být premiérem. Zdaleka netvrdím, že pár posledních dnů, s křížkem po funuse, se jim něco nepodařilo. Ale příště to chce zkusit jiného premiéra, jiné ministry. Netvrdím, že budou lepší, ale nutno zkoušet tak dlouho, až se strefíme. Jestli selže průvodce pralesem a zabloudíme, příště si jej nevyberu. Ať mně nikdo netvrdí, že v tak velké straně, která vyhrála volby, se nenajdou výrazně schopnější lidé. Současný premiér a někteří jeho ministři na to prostě nemají.

P. Urban 19.3.2020 10:18

Pokud generál před bitvou prohlásí, že munice je dost, a ona pak dojde po deseti minutách skutečného boje, pak být generálem po bitvě je snadné.

Japonci a (jižní) Korejci nosí roušky všude. Efekt to evidentně má. Česká republika je země, kde povinné nošení roušek ve zdravotnickém zařízení je "impulsivní jednání".

Na takovouhle logiku by byla krátká i spolupracující opozice.

D. Polanský 19.3.2020 10:04

Na bídě a nouzi se vydělává nejlépe a nejvíce. To by vám potvrdil Baťa, Krupp, Rockefeller a další.

Š. Hašek 19.3.2020 10:03

Nějak příliš nerozumím Vaší poznámce stran Miloše Zemana, premiéra ČR, presidenta ČR.

Tady v okolí znám ležáky, sedávají v parku a pijí čůčo.

D. Novak 19.3.2020 9:55

Pan Kindl je sice ex post extrémně chytrý, ale ve škole pozor nedával.

Restaurace mohli, restaurace zavřeli. Kdoví, jestli se nejedná o xenofóba populistu z dezinformačního webu.

P. Flener 19.3.2020 9:41

Fiala je politologický inkoust, který se nikdy neživil prací. A přitom je nezbytné, aby člověk získal pro praktický a správný pohled na svět tuto pragmatickou dimenzi. Jinak jen plácá, slintá, ale nic nedokáže. Podobným celoživotním politickým ležákem a nepraktickým a neschopným žvanilem je i M. Zeman, M, Benda a další výtečníci, které naše země vůbec nepotřebuje.

P. Flener 19.3.2020 9:33

Opozice v ČR je totálně neschopná. Umí jen řvát a vše kritizovat. Kdyby to šlo, svěřit třeba Fialovi premiérské křeslo na dobu 1 roku, aby jen nekritizoval, ale ukázal co umí, ztrapnil by se za pár měsíců navždy. Kritizovat umí každý trouba z ulice, ale dobře řešit složité situace, to je jiné kafe !!

Š. Hašek 19.3.2020 9:29

Ad rem.

Pan Kindl napsal výčet "kdyby". Pan Kindl napsal výčet řešení "až když je po tom". Pan Kindl napsal výčet řešení, když to někdo jiný nějakým způsobem už vyřešil.

Pan Kindl je typickým "ex post-radilem". Můžete si ho najmout jako poradce. Já takové zrovna nemusím.

Stačí takhle?

Zdar.

J. Svoboda 19.3.2020 9:05

Ad hominem není argumentace.

Pěkný den.

Š. Hašek 19.3.2020 8:55

Přesné.

Š. Hašek 19.3.2020 8:55

Přesné.

I. Polák 19.3.2020 8:45

Vy to asi nechápete. Vládnoucí koalice musí řešit krizi, ať už jí to jde lépe nebo hůře, to ukáže až budoucnost. Kdežto vše co dělá oposice je jen reklamní kampaň do dalších voleb.

A pozor, každá reklamní kampaň má tzv. cílovou skupinu. Přemýšlejte jakou cílovou skupinu zvolila dnešní ODS. A hlavně čí cílovou skupinou jste/budete vy.

P. Kmoníček 19.3.2020 8:37

A nekonali nic ani když jim to v Parlamentu 28. ledna prof. Svoboda připoměl. Naopak to ve spolupráci s ŠSD a KSČM smetli ze stolu. A to jsou ty konkrétní chyby, které se Babišově partě připomínají.

P. Kmoníček 19.3.2020 8:33

A pane Sedláku, všimněte kolik lidí mu ještě tleská. Ti všichni budou velebit i Babiše až nám po nějaké tiskovce oznámí, že zařídil, aby měl týden sedm dnů.

Š. Hašek 19.3.2020 8:33

U Vás doma? Tak jste se blbě oženil/i Vy jste nemehlo chaotické.

Š. Hašek 19.3.2020 8:31

Máte tam nějak moc "kdyby, tak by".

Mimo vládu je Váš škoda, přeškoda.

Pozvu si Vás na chalupu (ale raději až bude hotovo), a Vy mi potom vysvětlíte, co jsem všechno udělal blbě. Přímo podělal.

Zdar, občane Kindle!

P. Kmoníček 19.3.2020 8:29

A on chaos nepokračuje, Bartoni ?

J. Kindl 19.3.2020 8:25

Za celou krizi nese plnou odpovědnost Babiš. Vědělo se už od ledna, že v Číně vypukl nový neznámý virus. Bábiš měl po vypuknutí pandemie měl okamžitě svolat Ústřední bezpečnostní radu státu. Ta by postupovala podle Pandemického plánu vypracovaného na základě Světové zdravotnické organizace a je tam detailně rozepsané po jednotlivých krocích, co dělat v případě podezření vypuknutí krize. Coronavirus dosáhl Evropy a u nás na letišti V. Havla přistávala letadla s turisty, a i s turisty z Číny, kteří si po přistání u nás sundávali roušky. V Itálii vypukl coronavirus a lidi jezdili lyžovat do Itálie a nikdo to nezastavil. Pak se vydal zákaz, že ti, co se vrátí po půlnoci z Itálie budou 14 dní v karanténě. Tak všichni turisté v Itálii se zvedli a jeli do Čech, aby to stihli do půlnoci a nemuseli být v karanténě. Coronavirus už byl v celé Evropě a u nás. Přesto dál u nás probíhala kulturní představení a po týdnu byla zavřena. Restaurace mohli mít otevřeno do 20:00 hod. Protože do 20:00 hodin podle Babiše coronavirus nechodí. Pak se restaurace zavřeli. Jdete do obchodu a prodavači nemají roušky, rukavice, nákupní košíky nikdo nedesinfikuje a nikoho to netankuje. Jsem přesvědčen, že pokud by byl svolán Ústřední krizový štáb, který by řídil ten, kdo ze zákona má, tak by coronavirus nebyl tak rozšíření. Při krizích SARS a dalších pandemických krizích vždy to řídil Ústřední krizový štáb a lidi by nějaké omezení nepocítili.

J. Kindl 19.3.2020 8:21

V lednu 2020 se vědělo, že v Číně vypukl nový neznámý virus. Byl předpoklad, že virus zasáhne i Evropu. Na dotaz poslanců, zda vlád je připravená na případnou pandemii, Babiš odpověděl “ Nestrejtě se. Je fakt, že minstr zdravotnictví dal požadavek u Hmotných rezerv na zakoupení ochranných prostředků, ale pak objednávku stáhl ze slovy, že se to objedná centrálně á nedal na zakoupení peníze. Neobjednalo se nic po dobu 3 měsíců

Š. Hašek 19.3.2020 8:21

Ano.

Nikdy není pozdě.

Š. Hašek 19.3.2020 8:20

Fiala má chaos ve své politologické hlavě.

Kolem chaos nevidím.

R. Lávička 19.3.2020 8:19

Hygienikům ano , né těm blbcům kteří i přes upozornění na rizika která hrozí v severní Itálii odjeli lyzovat.

J. Bodlák 19.3.2020 7:26

Buďme rádi, že tam je Babiš, nedovedu si představit, že za současné krize by tam byl neschopný Fiala s hloupou Milkou z Vysočiny a se skřetem z Telče, určitě by ještě řešili důležité problémy s Kalouskem zamotaným do tibetské vlajky.

J. Bodlák 19.3.2020 7:25

Buďme rádi, že tam je Babiš, nedovedu si představit, že za současné krize by tam byl neschopný Fiala s hloupou Milkou z Vysočiny a ze skřetem z Telče, určitě by ještě řešili důležité problémy s Kalouskem zamotaným do tibetské vlajky.

I. Pávek 19.3.2020 7:24

Už jen ta přední část hlavy, kterou tak rád vystavuje přez objektivy kamer svědčí o jeho vysoké inteligenci a vůdčích schopnostech. A když ještě začne šířit svoje moudra - vždy si vzpomenu na Švejka a jeho komentáře.

Doufám že na příští parlamentní volby ANO upraví svůj volební program a nebude trvat na členství v té neschopné EU, vyhraje volby s SPD a vytvoří vládu s ústavní většinou. No a ta fyjala může nosit švestičky ze svoji zahrádky na schůze (pokud dostanou 5%).

R. Vacek 19.3.2020 7:03

Máte pravdu. O Merkelové jsem už před čtrnácti dny psal, že by měla raději skočit z mostu a uvolnit místo schopnějším.

S. Sedlák 19.3.2020 6:54

Po tomhle průšvihu a až doběhnou ekonomické problémy konečně zmizí vláda neschopných chaotů.