19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pert1 9.4.2006 11:10

Re: Pro : Taraszátaras

Tak kde jste Taraszátaras, ještě chrníte? Čekám na odpověď.

Eric Cartman 9.4.2006 11:20

Re: Re: Pro : Taraszátaras

Hnije v rude dire :-)

Fafa 9.4.2006 2:20

Ticha dohodo,

komousi byli a jsou banda lumpu, ovsem co se tyka zivotni urovne, tak si nemohu stezovat, pochazim z naprosto prumerne rodiny. Az kdyz jsem po sametu mohl zacit cestovat, uvedomil jsem, si, ze jsme za vlady komousu povazovali za samozrejmost, bydleni, praci, nemocnice, leky, skoly, jidlo, placenou dovolenou.

Mozna se mylim Dohodo, ale neodjel jste nekdy zacatkem 90.let na Floridu.? Muzu se zeptat proc?

Fafa 9.4.2006 0:06

To IS

V Památníku písemnictví v Rajhradu u Brna byla výstava o zločinech komunistů. Na zdi visel  seznam popravených obětí komunistů. Je známo, že obětmi komunistů byli i sami komunisté, jejichž jména se však v seznamu nenacházela.  

Zajimava otazka IS. Povazuje Ernsta Rohma za obet nacismu? 

Jinak, predstavte si, ze v predvecer popravy Slanskeho by nahla zavladla v CSR demokracie? Jaky trest by podle Vas mel dostat Slansky pripadne Reicin? IMHO be se musela prepracovat obzaloba, ale trest celkem odpovidal.  

Fafa 8.4.2006 23:51

Tarasizatarasi,

"Kde v sobě berete tu nehorátně sprostou drzost a dovolujete si posílat někoho do emigrace kvůli jeho názorům? Vy jste bolševik jak superlejno."

Tarasi, myslim, ze Vas nikdo do emigrace neposila. Jenom si dovolil poznamenat, ze pokud CHCETE tak muzete kdykoliv beztrestne odejit a kdykoliv se beztrestne vratit. Nehrozi, ze by Vas nekdo na hranicich zastrelil nebo, ze si budete muset zadat o vyjezdni povoleni, pripadne, ze Vas po navratu bude cekat soud pro nedovolene opusteni republiky.  Zamyslete se nad tim. Pripadne se zamyslete nad tim, ze v roce 1949 prchali z republiky byvali dustojnici RAF, kterym slo o zivot. Byli to stejni lide, kteri v roce 1939 prchali pred nacisty. Myslite, ze to byla jenom shoda okolnosti, ze titiz lide behem jedne dekady dvakrat prchali ze stejne zeme? 

Taraszátaras 9.4.2006 0:12

Re: Tarasizatarasi,

Vaše patrně dobře míněné poučování je v kontextu s realitou směšné, což nemůžete vědět. Můj strýc, kamarád generála Krzáka (nedávno zemřelého) umožnil jemu a několika jeho kamarádům únik z protektorátu, když jim jako policejní úředník vystavil falešné cestovní doklady. Krzák potom v Anglii dělal instruktora parašutistům, když se vrátil, z rodiny nenašel nikoho, všichni vyvražděni. Mimochodem - strýc skončil v Osvětimi, po dvou měsících (pokud ne dřív) kaput, třicetiletý atlet, doma dvě malé děti. Proto nesnáším srovnávání komunismu a fašismu v našich podmínkách, zvlášť pak od lidí, kteří byli za bolševika v zákrytu a pilně přikrádali.

Fafa 9.4.2006 0:43

Tarasi,

s realitou to mate tezky. Muj kmotr byl napred porucik (to v CSR), potom major (v Britanii), pak vezen (znovu v CSR) a nakonec general, to uz CR.

Navrhuju primeri. Komunismus a fasismus (pripadne nacismus) byla stejna svinstva. My v Cechach jsme dostali tvrdou verzi fasismu a mekkou versi komunismu.  Porovnani dejme tomu Spanelska pod Frankem a Ciny pod Maem by vyznelo lepe pro fasismus. Vsechny vyse uvedene systemy jsou ale IMHO horsi nez kapitalismus pod sirem Winstonem.  

Muzete se domluvit na tomhle kompromisu?

Taraszátaras 9.4.2006 8:54

Re: Tarasi,

Zrekapituluji podstatu sporu. JAB se ptal na rozdíly mezi komunismem a fašismem. Ve zkratce jsem vyjmenoval ideologické odlišnosti, pak jsem napsal, že "v praxi se oba režimy dopouštěly obrovských, genocidních zločinů" a vyjmenoval další zřejmé rozdíly. Načež mě fanatici napadli, že obhajuji bolševiky. Vaše "měkká a tvrdá verze" je naprosto přesné vyjádření podstaty věci, včetně té vůně koňaku a doutníků sira Winstona. Takže nevidím nutnost uzavírat smír, když válka neproběhla, chce to jen pozorně číst a vnímat, co říká druhá strana. Zdravím.

Tarasizatarasi, 9.4.2006 16:03

To je ten problem s vlakny

odpovidal jsem na Vasi poznamku nekde na zacatku diskuse a cast prispevku jsem preskocil. Mea culpa. Priste budu cist pozorneji.

tanja 8.4.2006 22:34

je to off topic ale tenhle komenář k Svěrákovi mě dostal (copy and paste)

já si prostě tak nějak myslím že on ten svěrák zas takovej lumen neni. Třeba jsem tuhle koukal na telku a porád jsem se smál jak tam byl ten koktavej a když tam byl svěrák tak to taky bylo asi vtipný ale radši jsme to přepli na ty regíny, zas si tam něco holili tak se nám to líbilo. Jo eště tak novotný, ten co se převlíká do těch srandovních hábitů, jo to je humor jak má být. Ale tahleta chytristika.... A říkal franta v hospodě, že stejně to je všechno domluvený a velkej žid že tahá za provázky v pozadí. Jinak je to šechno v tomhletom humoru a kultuře docela dobrý akorát žena si stěžuje že by zas mohli někdy dát zpívajícího bubeníka víťu vávru. tak čest.

pařez 8.4.2006 20:17

Tak se mi zdá

že autor asi zná jinou stínovou vládu komoušů než já. Mně se z jejích členů a stanovisek zvedal žaludek, když jsem sledoval její první tiskovou konferenci. O dřívějších názorech jejích členů nemluvě Rv

IS 8.4.2006 18:45

popravení komunisté nebyli lidmi?

V Památníku písemnictví v Rajhradu u Brna byla výstava o zločinech komunistů. Na zdi visel  seznam popravených obětí komunistů. Je známo, že obětmi komunistů byli i sami komunisté, jejichž jména se však v seznamu nenacházela.  Na dotaz, proč nejsou uvedeni i popravení komunisté, průvodkyně odvětila, že ti se nepočítají. Připadá mi to zrůdné,popravení komunisté po vykonstruovaných procesech byli posléze shledáni nevinnými a rozsudky zrušeny. Byli to nevinní lidé, kteří nespáchali žádný konkrétní zločin. Přesto je primitivní antikomunisté za lidi nepočítají.

Dokonce i pravicový Emanuel Mandler se vyjádřil: Evropská tradice od nás požaduje schopnost odpustit ve smrti úplně všem. MFDnes 7.4.2006

JAB 8.4.2006 18:47

Re: popravení komunisté nebyli lidmi?

Ake, ale, on slánský neměl nic na svědomí ? Podle (komunisty) Ivana Svitáka tragedie dějin vězí v tom, že byl oběšen Slánský, ale nebyl oběšen také Gottwald.

tanja 8.4.2006 19:02

Re: Re: popravení komunisté nebyli lidmi?

možná ta tragedie začala tam když Marx potřeboval finančně podpořit od Engelse a protože nechtěl být obyčejný šnorer tak to navlík na filosofickou notu...

tanja 8.4.2006 19:03

Re: popravení komunisté nebyli lidmi?

jo napsaní tam být měli, na druhou stranu něco o primitivních antifašistech tam nemáte?

tanja 8.4.2006 17:54

ta

Fašisté mají smůlu, že budí výrazné emoce. Jedna část veřejnosti a komentátorů jim zuřivě spílá za nedostatečné distancování se od minulosti, druhá (méně početná) umanutě tvrdí, že je s nimi třeba počítat jako s každým jiným politickým hráčem. S chladnou hlavou a se znalostí čerstvých zpráv z ulice Politických vězňů nezbývá než uznat, že FSČM je na cestě – programové i personální. Nepochybně k tomu přispívá aktuální rozšíření počtu relevantních partají: od chvíle, kdy je předvídán příchod Strany zelených do Sněmovny, klesá fašistický vliv a zlé jazyky by řekly, že též „vyděračský potenciál“.  Štreka, jež fašisty čeká, je ale ještě pěkně dlouhá. Pokud však budou setrvale ctít vytyčený směr, mohli by jim případní spojenci jednoho dne také vyjít vstříc. Koneckonců, ani Berlusconi svými hysterickými výkřiky nejspíš brzkému vzestupu italské demokratické levice nezabrání

IS 8.4.2006 17:58

Re: tanja - případ pro psychiatra?

jepice 8.4.2006 18:17

Re: Re: tanja - případ pro psychiatra?

Aleale, copak? Citlivý nerv?

IS 8.4.2006 18:24

Re: Re: Re: tanja - případ pro psychiatra?

Jepice je možné fabulovat , což zejména schizofrenici činí, ale v reálném světě by už musela policie zasáhnout a jestliže tak nekoná,  zjevně se tanja opravdu pohybuje v jiném duševním časoprostoru.

tanja 8.4.2006 17:54

ta

Nezapomínejme však, že je stále řeč o FSČM, jež má skvěle vyvinuté mimikry. Médiím a partnerům nastavuje vlídnou tvář umírněné strany, která cítí jasnou odpovědnost k termínu demokratická levice. To je přesně ta, s níž by sociální demokracie mohla v budoucnu spolupracovat nejen v parlamentu, ale i na vládní úrovni. Levice, která respektuje bezpečnostní závazky státu, nebojkotuje proevropský kurz a vnímá nutnost fiskální disciplíny. Máme tu ale také jinou fašistickou stranu. Nostalgickou, negativistickou, zapšklou. Stačí se – s notnou dávkou otrlosti – vydat na některý z jejích prvomájových mítinků. Letos poprvé na nich sice nebude hlavní hvězdou Miroslav Grebeníček, nicméně předpokládat jakoukoli převratnější změnu v atmosféře by bylo naivní. K směsi deprimovaných protestních voličů a odťatých údů totalitního režimu patrně i Vojtěch Filip zahřímá tak, aby si toto pevné jádro voličů udržel. Na věku příznivců FSČM přitom nezáleží. Vždyť stalinistické botky si ochotně nazouvají už i fašističtí mládežníci, stanovy jejichž organizace před časem pobouřily dokonce ministerstvo vnitra.

IS 8.4.2006 17:59

Re: tanja vyrábí kulaté čtverečky - fašistická levice?

Pert1 9.4.2006 6:53

Re: ta

Tanjo prosím používejte správné tituly- Grebeníček, synek koministického zločince, který mučil politické vězně elektrickým proudem, Vojtěch Filip- agent STB. Takové vůdce má tato fašistická strana. Jediné řešení- vrstva komunistů, vrstva vápna.

tanja 8.4.2006 17:54

ta

Trumf vytáhla NSDAP na nedávném jednání svého ústředního výboru, kde prezentovala svoji stínovou vládu. „Premiéra“ Filipa v ní obklopují coby „místopředsedové“ reformisté Jiří Dolejš (ekonomika), Miroslav Ransdorf (zahraniční politika) a konsensuální poslanec Miloslav Opálka (sociální strategie). I mezi řadovými ministry se to moderními fašisty jen hemží: např. Zuzka Rujbrová, Ivana Levá, Pavel Kováčik, Stanislav Fischer… Nezaujatý pozorovatel by možná i utrousil, že konkrétní jména by mohla být posilou pro kterýkoli kabinet.

IS 8.4.2006 18:02

Re: tanja poskytuje právní oporu k zákazu Neviditelného psa

Fašismus se může sice přirovnávat ke komunismu, ale nikdy není fašismus roven komunismu. Tanja se dopouští trestného činu pomluvy konkrétních osob.

tanja 8.4.2006 18:41

Re: Re: tanja poskytuje právní oporu k zákazu Neviditelného psa

dobře omlouvám se přehnala jsem nadsázku. Pro zajímavost někdy asi tak v roce 84 jsem byla na koberečku u podnikového vedení protože jsem jednomu volovi (členovi KSČ) řekla větu : " Na isoterm si daj příště bacha, komunisto" Bylo to docela komické, že jako jsem ho urazila. Ano s článkem to nesouvisí jen jsem si na to vzpomněla.

JAB 8.4.2006 18:51

Re: Re: tanja poskytuje právní oporu k zákazu Neviditelného psa

Ale, ale. Není? Víte o nějakém zločinu, který mají na svědomí fašisté a nemají na svědomí komunisté ? A nebyla snad Hitlerova strana socialistická, národní a dělnická? Ostatně o příbuznosti a příchylnosti obou systémů jste se mohli dočíst v protektorátním, německém i sovětském tisku od srpna 1939 až do června 1941. 

tanja 8.4.2006 18:58

Re: Re: Re: tanja poskytuje právní oporu k zákazu Neviditelného psa

4 JAB: je to docela zajímavé na to že jsou si komundírové s nácky v mnohém podobní reagují obě strany dosti podrážděně, ale holt ono to tak trošku do očí bije.

Taraszátaras 8.4.2006 19:33

Re: Re: Re: tanja poskytuje právní oporu k zákazu Neviditelného psa

Ano, byly to totalitní systémy: jeden vyrostl z kapitalismu, druhý z komunismu. Zatímco Mein Kampf obsahuje program vyvraždění Židů a porobení méněcenných národů (Vy jste k nim patřil), marxismus stojí na třídním boji jakožto reakci na vykořisťování dělníků. Jistě zde shledáváte rozdíl, i když nad třídním bojem (který znovu probíhá v obráceném gardu) nelze jásat. Tolik ideologie. V praxi se oba režima dopouštěly obrovských, genocidních zločinů, SSSr však přece jenom nevyprovokoval světovou válku a nezřídil tábory, ve kterých po příjezdu šly ženy a děti rovnou do plynu. Jestli to nevíte, tak jste hlupák. Jestli to víte a zatloukáte, jste bezcharakterní hlupák.

tanja 8.4.2006 19:37

Re: Re: Re: Re: tanja poskytuje právní oporu k zákazu Neviditelného psa

to není na mě, že?

Taraszátaras 8.4.2006 20:39

Re: Re: Re: Re: Re: tanja poskytuje právní oporu k zákazu Neviditelného psa

Ne, to bylo na předřečníka, ale nějaké doučování by Vám také udělalo dobře.