3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Michl 29.11.2010 23:35

Autor má v podstatě

pravdu. Šéfové odborů se nabalili na státní správu a tím si představují, že budou vládnout. Jenže,se k nim přiklonil jen ten plebs, jak jsme viděli při minulé stávce, a ten tady vládnout nemůže. A to vyhrožování ostatními odboráři je stejné jako Kubkovo vyhrožování odchodem tisíců lékařů. Nečas a spol je moc měkký. Počty policistú všech pracovníků vázaných na státní rozpočet se měl snížit minimálně o 30% a rozpočet by byl hned přebytkový.  Zdůvodnění-příklady: Dvojnásobek policistů proti Rakousku, bez celníků a městských policistů. 480 učitelů na 1000 studentů- Právnická fak.Plzeň. 20% snížení pracovníků státní správy teď vyhlášené v Anglii a nikdo tam nestávkuje. Největší počet lékařů na 1 obyvatele v celé EU. A tak bych mohl dále pokračovat. Už nebudu. 

S. Maršálek 29.11.2010 18:57

Odboráři, jen do toho!

Jste moc mírní  doposud jste nic neukázali. Je třeba vzít vládu potěhem, aby si uvědomili jakou mylnou cestou škrtů kráčí.

R. Tesařík 29.11.2010 19:56

Re: Odboráři, jen do toho!

vás už tím potěhem někdo přetáh. Přes hlavu a aspoň třikrát.

S. Maršálek 29.11.2010 21:31

Re: Odboráři, jen do toho!

Tesaříku, tobě už ani potěh nepomůže, tak jedině mokrým hadrem z nádobí.

J. Schwarz 29.11.2010 20:11

Re: Odboráři, jen do toho!

Máte pravdu, jen do toho! Alespoň se současné státy zhroutí a po nastalé občanské válce bude každý šťastný, pokud se nají. Nikomu ani na rozum nepřijde, že by se mu měl stát  postarat o bydlení či o živobytí na stáří. I bez péče a porodnic se zvedne  porodnost a evropané budou v průměru  mnohem odolnější než dnes, protože o ty neduživé nebude nikdo pečovat. A odbory pravděpodobně zaniknou. Jejich bývalí členové si budou moci založit Cech Pohaněčů Mezků a dbát na to, aby nikdo mimo ně nemohl rozvážet kejdu po polích v prolukách mezi rozvalinami původních průmyslových zón.

V. Michl 29.11.2010 23:25

Re: Odboráři, jen do toho!

Dobrá odpověď pro většinu hloupých.

J. Marešová 29.11.2010 16:50

Nějak se začít musí

Jak je vidět, téměř celou Evropu odvládají odborářští bossové, kteří naprosto nerozumí ekonomice, ale jde jim jen o jejich výnosné postavení. Ve stejné situaci jsou země, které byly ekonomicky v lepší situaci, nežli my. Nejvíc mne ale děsí militantní projevy odborářských vedoucích, kteří nabádají domonstranty k násilí. Kdo zaručí, že k němu nemůže dojít, jako se to stalo v Řecku, na pařížských předměstích a při studentských nepokojích nyní v Anglii. Jestli se alkoholem posílení demonstranti nechají vyprovokovat kdo to zastaví? Už jsme to v malém zažili při minulé demonstraci na ministerstvu vnitra.

J. Schwarz 29.11.2010 20:16

Re: Nějak se začít musí

Inu, nesmíte ponoukat k násilí proti menšinám, církvím, alternativně sexuálně orientovaným či skupinám s jinou kulturní identitou. Výjimkou budiž, jste-li odborářem. Pak můžete  štvát a vybízet třeba k revoluci proti těm, co nechtějí odebírat vaše služby, konzumovat vaše výrobky a platit vám kolik si usmyslíte.

D. Streit 29.11.2010 11:34

Banky si ty odbory částečně vypěstovaly

Kdyby byly banky pohnány k tomu, aby nesly zodpovědnost za krizi, tak by odbory neměly tyto argumenty.

Jinak ale, odbory právě v důsledku těch chyb začínají být nebezpečným fenoménem:

http://streit.blog.idnes.cz/c/165184/Ceska-odborova-republika.html

J. Schwarz 29.11.2010 20:25

Re: Banky si ty odbory částečně vypěstovaly

To je ptákovina! Když se dařilo, politici banky ještě vybízeli k expanzi a Lid jásal. Tragédií  demokracie /a nakonec i "reálného" socialismu/ je, že politici dělají, co Lidu na očích vidí. Protože Lid je /jako každej dav/ blbej! Ale je schopen uvážlivého politika vykopnout a na jeho místo postavit zase takového, co je ochoten udělat čeho si Lid žádá. takže Lid z průšvihu nevyvázne, je nonsens mluvit o těch, co "nic nezavinili". Lid k moci uvážlivé politiky nepustí. A i kdyby politik chtěl být uvážlivým i ke vlastní škodě, nedovolí mu to manželka. Když si Lid přeje jít do pr//dele a dobře za to platí, má to mít. Jak by se kterémukoli politikovi vyplatilo nechat se odvolat z funkce, protože se domnívá, že jistá politika stát zruinuje? Nijak. stát bude zruinován někým jiným. Jen ten konkrétní politik bude Lidu za vola. A stejně na něho média nakydají špínu.

P. Kolář 29.11.2010 10:39

Odborářští vyžírkové

mají hlavní starost o svá koryta a k tomuto účelu manipulují s masami pod heslem "čím hůře, tím lépe", ať se ekonomika třeba položí, ale my se budeme mít jak prasata v žitě.

P. Fiala 29.11.2010 9:34

Kopírování? Ani náhodou!

To není kopírování, to je jejich společný mezinárodně uskutečňovaný plán.

F. Eliáš 29.11.2010 8:07

I šéfové odborářů chtějí být živeni

Stávkování je jejich živnost. Nechávejme je stávkovat, ale nevěřme jim. Jejich myšlenky jsou pokřivené

M. Hanko 29.11.2010 7:01

ale pozor

to že banky by měly nést odpovědnost za svoje chybná ekonomická rozhodnutí, a že zatáhnutí účtů za riskující bankéře státem JE nemravné, říká spousta významných ekonomů. Naposledy o tom mluvil např. ekonom Ondřej Jonáš v Hydeparku, a v neposlední řadě tento názor mají i ekonomové Rakouské školy, ... takže tento názor jistě JE velmi legitimní a je potřeba o něm vést diskuzi.

Osobně se mi zdá naprosto přirozené, že za chybná rozhodnutí ekonomického subjektu na trhu musí nést odpovědnost ten subjekt sám, a to i v případě že to je banka. Systém, kdy platí jakási nepsaná dohoda, že zisky jsou soukromou věcí bank, ale v případě ztrát to zamázne stát, vede naprosto logicky přesně k tomu co vidíme v celém světě: nezodpovědná a riskantní rozhodnutí, z nichž plyne naděje na značné zisky, ale reálné riziko ztrát v zásadě není! A to je jiště špatně.

Řešením není rozhodně cokoliv socialistického, ale právě naopak: důsledný kapitalismus, a důsledné přijmutí zodpovědnosti. Akceptování zisků, a důsledné přijmutí případných ztrát. Zásadní odmítnutí teze "je příliš velký na to, aby se nechal zkrachovat"...

J. Vavruška 29.11.2010 6:16

Macháček může říkat co chce

Ten ve svých článcích neustále používá výrazy, jimž nerozumí a neví co znamenají, takže pokud něco řekne nebo napíše Macháček, nic to neznamená. Čímž samozřejmě nelze vyloučit i to, že čirou náhodou může mít v něčem pravdu.

J. Ráž 29.11.2010 2:02

Pane Středulo..brzděte, prosím!!

Pan Středula pochází z Ostravy a v Odborovém svazu KOVO vyrostl pod patronací pana Mazury, což byl ostravský odborový boss v počátku let devadesátých. Ten také vyhrožoval tehdejší vládě V.K. generální stávkou "kováků" když se započalo s nevyhnutelnou restrukturalizací ostravského těžkého průmyslu. Vláda mu skočila "na špek" a ustoupila tomuto odborářskému nátlaku což stálo státní kasu několik miliard a to nemluvím o dlouholetých následcích těchto ústupků na deformaci pracovního trhu na Ostravsku. Doufám, že se tato situace nebude opakovat a pan Nečas bude daleko zásadovější při prosazování nutného než byl tehdy pan V.K. Z krize sociálního státu v pojetí EU se nedostaneme když se bude ustupovat odborovým předákům.....Řecko, Portugalsko i Francie s Itálií nám mohou sloužit jako odstrašující příklad destruktivní činnosti odborů která zavedla Evropu ke ztrátě konkurenceschopnosti.

M. Gavlák 29.11.2010 6:53

Re: Pane Středulo..brzděte, prosím!!

Vy naivko, nějak jste si nevšiml, že přfd pár lety všichni ekonomové dávali Irsko jako příklad ekonomického tygra. Mělo pravicové vlády. Problém je způsoben chybným paradigmatem stávajácího systému a drastické šetření na pracujících ho nevyřeší, zvláště pokud jsou vlády zároveň schopny neustále sanovat soukromé banky. Odbory hájí zaměstnance a to je legitimní.

R. Houška 29.11.2010 7:44

Re: Pane Středulo..brzděte, prosím!!

"Odbory hájí zaměstnance", a pak se pan Gavlák probudil, a měl ruku v nočníku...

V. Hajková 29.11.2010 9:04

Re: Pane Středulo..brzděte, prosím!!

Ano- s tím by se dalo souhlasit!

J. Slanina 29.11.2010 9:40

Re: Pane Středulo..brzděte, prosím!!

Ta jeho ruka v nočníku by mi snad ani tak moc nevadila. Horší bude, až si ji bude chtít utřít v našich kapsách.

M. Gavlák 29.11.2010 12:23

Re: Pane Středulo..brzděte, prosím!!

Vážený pane, nevím, čím se živíte vy, ale já se živím a vždycky jsem živil sám, jsem typickým příslušníkem střední třídy, která platí ze svých daní provoz státu a nikdy od něj nedostane nějaké peníze, protože má dostatečný příjem. Nikdy jsem od státu nic nepobíral, takže ve vašich kapsách těžko. Spíše je reálné, že z mých vysokých daní jste něco do těch kapes mohl pobrat vy, třeba formou státní podpory na spoření nebo tak něco... Přesto, že jsem vždycky pracoval sám za sebe, nepovažuji propagandistické řeči některých pisálků o zhoubných odborech za seriózní - tolik paměti, abych si vzpomněl, co všechno někteří tzv. pravicoví ekonomové psali za bláboly a jak to reálně dopadlo. Že v tomto podivném, chudém státu relativně chudí lidé podporují "pravicové" experimenty - ty uvozovky proto, že o skutečné, konzervativní pravici zde lze těžko mluvit - které povedou jen a jen k jejich ožebračení, protože těch, kdo skutečně hýbe ekonomikou, se nedotknou, mi příjde, mírně řečeno, směšné... Nejsem členem odborů, ani jejich velkým příznivcem, ovšem jsem rád, že díky nim taky zaznívá v tom pomateném téměř unisonu nějaký jiný hlas, který říká, že není možné průšvihy z neschopnosti vlády, politiků všech barev a korporací nechat platit vždy jen a jen řadové zaměstnance.

J. Slanina 29.11.2010 13:39

Re: Pane Středulo..brzděte, prosím!!

Hmm, tedy jestli se skutečně, pane Gavláku, živíte sám, tož to Vás jenom šlechtí. Jenom by mne ale docela zajímalo, kdybyste měl, řekněme 200 zaměstnanců, zdali byste si pak v tom SVÉM podniku nechal vyřvávat něco podobného štěchovi či zavadilovi.

V případě těchto kreatur totiž vůbec nejde o to, aby zazníval jakýsi jiný hlas, říkající že už není možné tolerovat průšvihy vlád a politiků všech barev. U nich šlo vždy a pouze jenom o jejich vlastní prachy a koryta. Nu, a "osobnosti" s IQ dnešního data se nechají zblbnout velice rychle. Stačí jim dát do huby píšťalky, do ruky profesionálně vyrobené transparenty, nejspíše firmami, jejichž  vlastníky jsou nejspíše sami oni mafiáni , a mají vystaráno. Jeden příklad za všechny:

RNDr. Jiří Schlanger, do 6. října 2010 jednatel a zakladatel s.r.o. Bona Serva, jejíž jediným kapitálem byly prašulky Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče, které mu "vnutili" všichni ti s píšťalkami - celkem 35 830 000 Kč a kterému dlouhá léta "předsedal". (přesvědčit se můžete lehce zadáním jeho jména do Obchodního rejstříku).

BTW: Sám za sebe se Vám mohu zaručit, že z Vašich daní jsem já osobně neukrojil ani halíř. Naopak si až doposud na důchod, který pobírám, stále ještě vydělávám.

M. Gavlák 29.11.2010 14:40

Re: Pane Středulo..brzděte, prosím!!

.. promiňte, ale moje zkušenost říká, že lidé, co vypouští z úst odsudky plné kreatur na tom také z tohoto hlediska nebývají příliš dobře.. :)

J. Slanina 29.11.2010 15:00

Re: Pane Středulo..brzděte, prosím!!

To je samozřejmě Vaše právo a Vaše zkušenosti. Já jenom strašně nerad používám eufemismy.

J. Slanina 29.11.2010 15:19

Re: Pane Středulo..brzděte, prosím!!

BTW: Jaký název máte Vy osobně pro lidové milicionáře?

V. Hošek 29.11.2010 11:07

Re: Pane Středulo..brzděte, prosím!!

Ok