4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: České národní zájmy, ODS a Lisabonská smlouva

Co jsou to „národní zájmy“ a existují vůbec? Asi nejpřesnější odpověď lze nalézt v knize „Politika mezi národy“ od Američana německého původu Hanse Morgenthaua.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zíralek 12.6.2008 20:33

Jediné co je na tom za řeč.

Proti: Sinn Féín, ODS a komunisti;-D:-/:-P

zíralek 12.6.2008 20:36

Re: Jediné co je na tom za řeč.

Ti ovšem na plná ústa to řeknou, na rozdíl od ODS zbaběle nemlží.;-D;-D;-D

zíralek 12.6.2008 20:38

Re: Re: Jediné co je na tom za řeč.

Hlavně že jim leží na srdci předsednictví v EU. Tomu snad věří jen jejich šikovaní neobols.:-/

zíralek 12.6.2008 20:40

Re: Re: Re: Jediné co je na tom za řeč.

Abych byl spravedlivý, možná leží.8-o

zíralek 12.6.2008 20:42

Re: Re: Re: Re: Jediné co je na tom za řeč.

Jak tunovej šutrák.;-D

Olin 12.6.2008 18:38

EU a naše zájmy.

ZÁJEM. Zájem nikdy nelže.

Pokud politikou hýbou zájmy, nevorají s ní vášně. Nemíním odpůrcům EU (v tomto případě zastoupenou zmíněnou smlouvou) nic vnucovat, je to marný. Zdá se, že v jejich táboře se to hemží lidmi, kteří nemají žádné zájmy, ale zato podléhají romantickým, vlasteneckým, a často i xenofobním vášním. Jejich argumenty evidentně nepocházejí z hlavy, nýbrž z různých orgánů nacházejících se v oblasti hrudi nebo břicha. Ale ještě stále jsou to jejich argumenty, takže jim je nechme ale na ně nehleďme!

Olin

Pete Brich 12.6.2008 16:23

Lisabonskou smlouvu poslat nejkratší cestou do Brusele a do

(Y)PB

Schumacher 12.6.2008 15:22

České národní zájmy ?

Ono něco takového ještě existuje ? A není to trestné ?

šakal 12.6.2008 15:49

...Zatím to je prakticky jen neznámé...

...Kdyby se s tím ale lid chtěl nějak blíže seznamovat, začne to být trestné ;-)

Defurak 12.6.2008 15:21

Jenom nesmělý dotaz

V čem se zásadně liší naše národní zájmy od zájmů Rakouska, Maďarska, Slovenska, Belgie nebo namátkou třeba Portugalska ? Prosím o konkretní odpověď. Předem za takovou děkuji.

šakal 12.6.2008 15:52

...Další magor!...

...V čem se zásadně liší váš zájem od zájmu pana Nováka z našeho domu, čím se liší zájem paní důchodkyně Vondruškové od pana Lagerfelada z pošty za rohem? Prosím o konkretní odpověď. Předem za takovou děkuji ;-P  (Y)

Pete Brich 12.6.2008 16:25

Re: ...Další magor!...

A co když máte s panem Novákem společný zájem o paní Novákovou? Podepište Lisabonskou smlouvu.;-)

PB

šakal 12.6.2008 16:40

...Tak to abyste vytvořili takový předobraz "společného evropského domu"...

...Tuším, že se mu říká veřejný ;-)  ;-D

Ivan Nový 12.6.2008 16:29

Defuraku,

a jaké máme společné zájmy s eurokraty v Bruselu? Já myslím, že žádné, oni chtějí dělat nějaké předpisy, aby mohli brát úplatky a my je vůbec nepotřebujeme. Nepotřebujeme ani ty předpisy ani ty úředníky.

Defurak 12.6.2008 17:57

Tak díky za kecy, kecy, kecy .....

Prostě jste mne nepřesvědčili, že se od nahoře jmenovaných států naše národní zájmy natolik liší, aby to ospravedlňovalo náš jedinečný, speciální a velmi individuální způsob jejich ochrany esp. prosazení. Ale třeba z vás ještě něco vypadne .....;-P

chouan 12.6.2008 20:24

Re: Tak tedy pokus o konkrétní odpověď

Národní zájmy Česka, Rakouska, Maďarska, Slovenska, Belgie i Portugalska jsou STEJNÉ !

Je to co nejliberálnější tržní prostředí, minimum byrokratické buzerace, minimalizovaná a funkční legislativa, zachování státní suverenity.

Jejich zájmem naopak není: * dotování francouzských zemědělců, * dotace francouzské kinematografii, * naprostá nekontrolovatelnost dění v Bruselu a jeho nadřazenost národním zvyklostem, * možnost, že jedna až několik z těchto zemí bude při hlasování převálcována velkými + několika dalšími, * společná imigrační politika, jež se má řídit principem solidarity (!!!). Rozuměj malých s velkými, kteří jim jistě rádi část muslimských či černošských imigrantů přepošlou a budou dohlížet, jestli se ti malí o ně dost starají. že už nemusím pokračovat?

Pete Brich 12.6.2008 20:47

Re: Re: Tak tedy pokus o konkrétní odpověď

R^PB

EM 12.6.2008 14:12

Spíše je třeba podpis Lisabonské smlouvy přirovnat k podpisu tzv. moskevských protokolů

nebo k Háchův podpis v Berlíně v noci na 15. března 1939

šakal 12.6.2008 14:19

...Nechte Háchu vklidu spát!...

...Ten totiž při tom berlínském "vyjednávání" málem umřel. Kdežto Topolánek s Vondrou si akorát postěžovali na "propocené košile" ;-P  :-/  ;-)

janoryna 12.6.2008 13:52

lisabonská smlouva nás vede k evropské federaci jako ta

zamítnutá ústava. všichni eurohujerové by si měli uvědomit, co pro jeden stát takový superstát znamená. Nebudu psát důvody, ale ukážu na konkrétních případech, co taková federace a jakou katastrofu znamená: USA, UK, Španělso, Spolková republika Německo, Indie, mexiko, Švýcarsko. Tam všude se dozvíte, jak jsou práva menších pošlapáváná. Na př. Texas, Skotsko, Bavorsko, Baskicko atd.

 

šakal 12.6.2008 13:58

...Vy jste taky kus vola, co...

...;-P

Štváč 12.6.2008 14:11

Re: lisabonská smlouva nás vede k evropské federaci jako ta

zdá se, že hlava v pořádku není...

MLOP 12.6.2008 12:25

Řekněte své NE Lisabonské smlouvě

http://www.lisabonskasmlouva.cz - cílem tohoto webového projektu Mladé občanské platformy je průběžně monitorovat, jaká je pravděpodobnost, že bude tzv. Lisabonská smlouva ratifikována v českém parlamentu. Připojte se i Vy a zadejte své jméno na podporu odmítnutí Lisabonské smlouvy, navštivte stránky http://www.LisabonskaSmlouva.cz

M. Zima 12.6.2008 12:38

Jasný, odmítnout,

jenom nerozumím, proč tak šaškujete s občanskou platformou, když máte kLause a ty ostatní suverény z ODS a ostatních polokriminelních spolků, kteří Vás prý chtějí a určitě mohou z EU vytáhnout mávnutím ruky? Že ta kLausovská banda jenom kecá jste asi pochopili, ale to s tou NGO vypadá vzhledem ke kLausovým NGO tirádám, že "nemáte všechny okurky ve sklenici".

Šumavák 12.6.2008 13:25

Za to ovšem může pouze a jedině EU,

která jednoznačně předpisuje, které okurky se smějí do sklenic dávat !:-P

Loki_F 12.6.2008 11:39

Lisabonská smlouva je jenom pokračování starších záměrů: (dokončení)

Je zjevné, že tento plán stále žije, realizuje se krok za krokem, postupnou gradací omezování všech oblastí posilujících národní identitu i inteligenci, vzdělání. Tzv. "kulturní mediální fronta v tomto ohledu kolaboruje na jedničku.

Lisabonskou smlouvu je třeba jednoznačně odmítnout, jako (zatím) nenásilnou metodu okupace a nového pokusu o realizaci starého plánu, pod rouškou demokracie. Co v lisabonském "plánu" opravdu chybí je právě demokracie!

EUROnacionální socialisté pak nepochybně ukáží svoji pravou tvář...

Loki_F 12.6.2008 11:33

Lisabonská smlouva je jenom pokračování starších záměrů

které jasně formuloval již před delší dobou jistý "státník" (cit.): "...musí vám být jasné, že se českomoravský prostor natrvalo nesmí nikdy ponechat v takovém stavu, který by vůbec umožňoval Čechům tvrdit, že to je jejich prostor. Zde jde pouze o jedno, a to, že si nejdříve připomeneme, co je životně důležité a přednostní, jaké má tento prostor historické základy, že se rozhodneme, co tu vlastně jednou uděláme."  ... "K tomu patří i to, že se přirozeně musí dát českým dělníkům tolik žrádla, mám-li to tak zřetelně říci, aby mohli splnit svou práci. Ale i to,  bychom dávali pozor, aby Čech nevyužil podle svého zvyku tohoto nouzového stavu říše, aby si nevydobyl pro sebe soukromé a vlastní české výhody." ... "Když všichni nebudeme zjevně držet pospolu a navenek nevtvoříme vůči češství jedinou frontu, bude Čech hledat stále zadní vrátka, jimiž vyklouzne chytrácky ven." ... "jasně Čechům ukázat: ať nás miluješ nebo ne, ať pomýšlíš na samostatný stát později nebo ne, důležité je, že přinejmenším teď uznáváš, že by to bylo pro tebe v tomto okamžiku jen škodlivé, kdybys vyvolal povstání anebo kladl odpor. To je taktika a linie, kterou, myslím, musíme v tomto okamžiku sledovat. Ty lidi nezískáme, to nechceme, a ani by se nám to nepodařilo." ..."U jedné části špatně smýšlejících lidí dobré rasy nezbude nic jiného, než se pokusit usídli je v říši, v čistě německém prostředí, poněmčit je a převychovat jejich smýšlení nebo, když to nepůjde, postavit je nakonec ke zdi; poněvadž vystěhovat je nemohu, neboť by tam na východě vytvořili vedoucí vrstvu, která by se postavila proti nám."

 "...aniž dáme tomuto národu kulturní posilu či oporu, aniž bychom tam chtěli vypěstovat silnou inteligenci, aby tak nevznikla v pozdějších dobách nějaká opozice."

Kolemjdoucí 12.6.2008 10:55

Volný pohyb osob, zboží, kapitálu …

Nevím, proč by zrovna trpasličí státy měly trvat na tomto volném pohybu, když právě ony na něj mohou nejvíc doplatit. Stačí, aby nějaký stát byl dostatečně kapitálově silný, a může si ekonomiku toho trpaslíka postupně skoupit, a tím ho připravit i o politickou suverenitu. Jak to, že něco tak jednoduchého naši modří ptáci nejsou schopni pochopit ?

M. Zima 12.6.2008 10:30

Jasný hoši, ale

kecal kLaus Vám tu Vaši suverenitu a svobodu českého vzájemného okrádání neochrání, protože je to ubohý šašek, ale nezoufejte, doufejte v Iry, jako já. Jestli to dopadne, je po této EU a ta příští by zase byla bez Čechů.

richard 12.6.2008 12:25

Pro Zimu a podobné hulváty

M.Zimo jak si dovoluješ takhle mluvit o hlavě státu. ?!? A kdo jsi ty ? Asi tě doma málo řezali.