28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Saša 14.6.2006 9:59

V roce 2002 žádná "levice" do sněmovny nekandidovala.

Proto také v roce 2002 žádná "levice" nevyhrála a proto si také nedělala žádná "levice" co chtěla.

Co chtěl, to si dělala ČSSD, která vyhrála volby. A vůdcem ČSSD tehdy byl Špidla, který se rozhodl, že nebude spolupracovat s KSČM, protože netouží po výrazné většině 111 hlasů, ale stačí mu symbolická většina 101 hlasu a proto bude raději spolupracovat s US a KDU-ČSL.

Náhradník jeho náhradníka však tohoto rozhodnutí velmi litoval a v průběhu své znouzevlády Špidlem vybrané spojence postoupně opouštěl a přikláněl se ke spojenci novému nešpidlovskému, až konečně ve 13. měsíci své vlády již skutečně spolupracoval výhradně s KSČM proti oposici i svým formálním spojencům. Inu, s převahou pouhého 1 hlasu vládnout nedokázal. Nemá na to - potřebaval proto silnější oporu. Vládnout se 111 hlasy  ve sněmovně není žádný kumšt - to zvládne každý blb.

JJ 14.6.2006 12:22

Re: Re: Není nejmenší důvod

Ale dnes mluvi o "svatem pravu druheho viteze voleb". Cii nejsilnejsi opozicni strany. I kdyz to logiku ma, tak CSSd kaze vodu a pije vino.

Renata D. 14.6.2006 12:52

Re: Není nejmenší důvod

Asi Vám nějak uniklo, že koalice má použe 100 hlasů. Při hlasování v Parlamentu se na nějaké právo vítěze či nehraje.  A koalice r.2002 tu většinu měla, mohla si tedy prohlasovat co chtěla.

Když Topol ten hlas sežene (koupí) udělá to zrovna tak.

Antonín Hrbek 14.6.2006 9:08

Tak nějak si matně vzpomínám

na bouřlivé demonstrace v roce 1999, které vyzývaly Václava Klause  a Miloše Zemana k odstoupení z politiky. Uposlechl jen Miloš Zeman, a to o něco později. Pan Klaus se dočasně stáhl do funkce poslance aby později znovu vyrazil.

Saša 14.6.2006 9:26

A dobře udělal.

Naštěstí v tomto současném marasmu máme aspoň pořádného presidenta.

J. Mach 14.6.2006 10:12

Re: Tak nějak si matně vzpomínám

Zaplaťpánbů!!

Antonín Hrbek 14.6.2006 10:52

Re: Re: Tak nějak si matně vzpomínám

Takže to ani panu Paroubkovi nebudete mít za zlé, když se po nějakém čase někam stáhne a pak zase vyrazí? Nebo stále ještě vyznáváte zásadu vox populi vox dei?

Jan 14.6.2006 9:03

Jenom poznamku k tem demonstracim.

Kdyz v roce 1942 na Vaclavskem namesti demonstrovalo temer 300 tisic Prazanu vernost nacisticke treti Risi, tak slo o zcela ojedinelou udalost v tehdejsi okupovane Evrope. V zadnem jinem okupovanem evropskem meste (a to ani v jinem meste Protektoratu) se (vicemene) dobrovolne nesesel kazdy dvaapulty obyvatel mesta, aby verejne prisahal vernost nacistum. Pouze v Praze. Vetsina techto lidi si podporu zlocinecke ideologie zopakovala o 6 let pozdeji na Staromestskem namesti, kde tleskala Klemovi, ktery se vratil z Hradu...

Ted nastesti daleko mene lidi, "pozdnich hrdinu", demonstruje za odstoupeni predstavitele demokraticke strany, kterou volilo vice nez 32% volicu. Maji tyto tri udalosti nejakou souvislost? To je spise otazka pro dobreho psychiatra.

Antonín Hrbek 14.6.2006 9:11

Re: Jenom poznamku k tem demonstracim.

A kdopak demonstroval na Prvních májích, Velkých říjnových revolucích, Spartakiádách a jiných podobných akcích nerozlučnou jednotu strany a lidu?

ferry 14.6.2006 9:11

Re: Jenom poznamku k tem demonstracim. Ale on to není představitel demokratické strany, ale dvou stran. A o jejich demokratických principech lze pochybovat.

ok 14.6.2006 9:41

Re: Jenom poznamku k tem demonstracim.

Neblaznete a zjistete si fakta. Nemci meli k Cecham zvlastni vztah, a tomu odpovidal i zvlastni pristup k ceskemu narodu. Cechy pro ne byly jednim z fundamentu Rise, a Cesi jim do toho konceptu nepasovali. Proto ten tlak na asimilaci a plany na ponemceni nebo "odsun" do Patagonie. Ten tlak byl extremni.

A neverte tomu blabolu, ze se na vsech tech demonstracich sesli stejni lide. To je plk, recnicky obrat, ktery nema nic spolecneho s realitou.

J. Mach 14.6.2006 10:11

Re: Jenom poznamku k tem demonstracim.

A máte toho psychiatra? Tak až ho navštívíte, tak si potom přečtěte, proč lidé demonstrovali. Ne proto, že Paroubka volilo 32% voličů, ale proto, že se svým projevem natolik deklasoval, že odstoupení by bylo jen logickým a státnickým činem. To se ale od Paroubka čekat nedá a tak se demonstruje. A k tomu protektorátu! V žádné jiné okupované zemi nebyl popraven ministerský předseda, procento padlých důstojníků čsl. armády je vyšší, než procento padlých důstojníků fr. armády (já vím, že Francie není dobrým příkladem, ale nemám čísla z jiných armád). Takže vaše vývody jsou poněkud liché. A navíc nějak jste si neuvědomil, jak byla zajišťována účast na vámi zmíněných demonstracích. To vážně chcete naznačit, že účast na protiparoubkovských demonstracích byla pod hrozbou smrti či zráty zaměstnání?

ahasver 14.6.2006 10:46

Re: Re: Jenom poznamku k tem demonstracim.

Pane Mach,  vidím že jste příznivcem politiky ulice, to v demokracii trochu demagogický pohled. A nedělejme účet bez hostinského. Bůhví jak to s Kubicem dopadne, pokud to vůbec dopadne. A ještě něco k protektorátu. Můj strýc prošel peklem nacistických koncentráků. Když se zapojil do odboje, hned ho někdo prásknul. Po únoru 48 dostal doživotí za velezradu, zase ho někdo prásknul za vylepení exkomunikačního dekretu na lidoveckého "bratra" Plojhara.  Nedělejme si o našem národě jakékoliv iluze. Ten bude ve své většině kolaborovat kdykoliv a s kýmkoliv. Proto se na demonstrace o odvolání Paroubka dívám s trpkým úsměvem - takhle se totiž dělá česká politika.

J. Mach 14.6.2006 11:09

Re: Re: Re: Jenom poznamku k tem demonstracim.

Ahasvere, jste si jist, že reagujete na můj komentář? Nějak to vypadá, že je to reakce na něco jiného. Co s tím má dělat váš strýc a Plojhar?? A z čeho jste usoudil, že jsem příznivcem politiky ulice? Takže specielně pro vás opakuji, že plně respektuji, že Paroubek prohrál volby a že by měl odstoupit až podle ústavy, pro to, že je prohrál, ale hlavně by měl odstoupit sám, po tom, co řekl. Dále jsem řekl, že se mi nelíbí srovnávání demonstrantů za Hitlera (kdo tu říká něco o udavačích? Umíte vůbec číst?) a za komoušů s dnešními demonstranty proti Paroubkovi, ty tam nikdo pod hrozbou jít nenutil. Zkuste si přečíst ještě jednou, co jsem napsal a třeba se mi i omluvíte, ale být to nemusí.

ahasver 14.6.2006 14:02

Re: Re: Re: Re: Jenom poznamku k tem demonstracim.

Pane Mach vidím, že jste vzdělaný člověk, tak Vám doporučím to samé, co jste doporučil Vy mně, přečtěte si ještě jednou co jsem napsal, a pokud nenaleznete červenou nit mezi osudem mého strýce, protektorátem, Plojharem i současnými demonstracemi za odvolání Paroubka, tak v tom případě se Vám velice omlouvám, Vy patrně nejste Čech. 

ok 14.6.2006 8:45

volebni zakon

Budete tak dlouho menit volebni zakon, az volby dopadnou podle vaseho prani? To je DETINSKE. Rozumne by bylo jen zmenit pocet poslancu na prvocislo !!a zajistit skutecne nezkresleny pomerny system dany USTAVOU.

Ty demonstrace maji jeden podstatny smysl: kdyz budou dostatecne intenzivni, bude velka koalice NEMYSLITELNA, a treba se opravdu najde jeden SKUTECNY socialni demokrat, ktery nema rad komunisty. Co si pamatuji generaci nasich dedu, tak vsichni obycejni, radovi socialni demokrate nenavideli komunisty za vnucene spojeni s KSC - takze sance tu je, nejaci nekomunisticti socialni demokrate urcite existuji, otazka je, jestli jsou i v parlamentu.

ok 14.6.2006 8:53

Re: volebni zakon

Zajimave !! nejblizsi prvocisla jsou 199 !!a 211

Takze zadny problem, 199 je idealni. Vsadim se, ze to byl puvodni navrh a nejaky poslanec tam pridal jednicku ;-)

Jaara 14.6.2006 7:39

Ke změně volebního zákona...

Není to třeba, stačilo by vytvořit velkou koalici všech nekomunistických stran, domluvit se na nejdůležitějších reformách (důchody + zdravotnictví) a po dvou letech vyhlásit předčasné volby s tím, že se sníží počet poslanců na 199ks. Bohužel je to tak jednoduchý návrh, že mu asi naší "politici" neporozumějí. Ach jo...

ll 14.6.2006 6:30

Proč Paroubka odvolávat z čela ČSSD? Odstoupí přece sám.

Alespoň to slíbil, pokud ČSSD nevyhraje volby. A nevyhrála.

cca 14.6.2006 7:31

Re: Proč Paroubka odvolávat z čela ČSSD? Odstoupí přece sám.

nesliboval vyhrát - slíbil že odstoupí když výsledek bude pod 30%, splnil ba i překročil

zalozak 14.6.2006 2:49

Demonstrace jsou naopak docela dobre pochopitelne...

Ty demonstrace nevyzyvaly premiera odstupujici vlady k rezignaci ale zadali odstoupeni osoby ktera pronesla onen "legendarni projev".

Omlouvat ci zduvodnovat neco takoveho "stressem" je proste nehorazne. Kdyby byl verene nadaval protivnikum do hovad ci skakal na miste vzteky ... byla by to reakce ve stresu. On ale CETL projev ktery skutecne ve stylu 50-tych let vyjmenovaval "tridni" nepratele a zadal (neprimo) k jejich likvidaci..

Je dost znepokojive ze se tato stranka zcela prechazi. Protoze, za tento project "on" mel opravdu skoncit!

PetrS 14.6.2006 8:32

Re: Demonstrace jsou naopak docela dobre pochopitelne...

"vyjmenovaval "tridni" nepratele a zadal (neprimo) k jejich likvidaci....tady nejste na Vaclavaku, to chce studenou sprchu

...nebo že by to byl Záložák pro Modré mobilizace :)))

zalozak 14.6.2006 9:12

Re: Re: Demonstrace jsou naopak docela dobre pochopitelne...

Mozna by stacilo si ten projev precit nebo pustit a pak teprve psat... vyskytuje se v dost kopiich. Pokud na nem neshledavate nic divneho, ci dokonce se vam libi, pak to bohuzel lecos napovida take.  (vy jste ten 89 nechtel ze ne)

gerontusinza 14.6.2006 10:43

Záložáku, je pravda že si denněprzníte vlastní dceru a nevlastní jen občas? Co vy na to. Říkal to přece váš velmi dobrý známý. v bordelu Re: Re: Re: Demonstrace jsou naopak docela dobre pochopitelne...

Schválně, nemáte chuť mě dát přes hubu? Protože pokud nemáte, tak na tom asi něco je, ne? To je en takové malé podobenství proběhlého. Jestli čekáte že politik není člověk a při podobném nařčení se jen usměje a zašveholí, "och samozřejmě, vláda s vámi je pro mě poklonou" tak si vyměňte buď plíny  nebo se už nechte přebalit. Andělé neexistují.

zalozak 14.6.2006 11:05

Re: Záložáku, je pravda že si denněprzníte vlastní dceru a nevlastní jen občas? Co vy na to. Říkal to přece váš velmi dobrý známý. v bordelu Re: Re: Re: Demonstrace jsou naopak docela dobre pochopitelne...

Aha, takze potencialni napojeni na org. zlocin je nezajimave. Fakt ze se prinejmensim vladni spicky stykaji s lidmi kteri toto napojeni maji je nezajimavy. Fakt ze se veci zahlazuji pod koberec je nezajimavy. To jedine co vas zajima je ta poznamka.

Ano ta reference byla "husta" a nemela se objevit v te podobe co se objevila. Jenze ta reference tam byla proto ze ji nekdo uvedl. Pokud byla naprosto neduvoda pak jiste Kubice a jeho podrizeni zaslouzi po cuni za lajdackou praci (neoverene informace). Je-li jejich prace spatna je to dalsi ukazka  dusledku 8 let rizeni policie socialistickou vladou  a pokud je z jejich security takovy cednik ze tyto informace mohou uniknou tak se neda rict nic jineho ze jim spadla vlastni klec nahlavu. Nevsiml jsem si ze by se tak starali o unik informaci (odposlechu) o Topolankovi a ODS.

Mimochodem,  vy jste si jist ze to byl jen blabol?   Kubica musel vedet co dava na vybor.. mozna ze to neni takovy sebevrah ci silenec za jakeho ho pokladate.

Balů 14.6.2006 16:33

Re: Záložáku, je pravda že si denněprzníte vlastní dceru a nevlastní jen občas? Co vy na to. Říkal to přece váš velmi dobrý známý. v bordelu Re: Re: Re: Demonstrace jsou naopak docela dobre pochopitelne...

To věřím, že si tam s tím známým dobře pokecáte, zřejmě jste v tom bordelu častým hostem. Na rodíl od Paroubka, ale Záložák o sobě takové věci nezveřejnuje.;-D

PetrS 14.6.2006 10:57

Re: Re: Re: Demonstrace jsou naopak docela dobre pochopitelne...

Vaše reakce je směšná. Nebo-li pokud s Vámi bezvýhradně nesouhlasím tak jsem "bolševik".

Kdo není s náma je proti nám - asi vaše heslo - to je typické pro bolševickou mentalitu (a je jedno jaký ma zrovna kabát - třeba modrý)

Nicméně můžu Vás uklidnit já a ani mí přímí předci do třetí generace neměli nebyli v KSČ, takže mám rasově čistý původ a změnu v 89 jsem bezvýhradně podporoval. :-P

Dvojí metr 14.6.2006 8:55

Re: Demonstrace jsou naopak docela dobre pochopitelne...

Několik dní před Paroubkovým projevem varoval před nebezpečím nového Února 48 v televizi prezident Klaus.Jeho omluvu jsem ale nikde neviděl ani neslyšel.Tak jak je to u nás.To,co jeden politik může,ten druhý nesmí.To si opravdu,ale opravdu nemyslím.

zalozak 14.6.2006 9:13

Re: Re: Demonstrace jsou naopak docela dobre pochopitelne...

Opet to same doporuceni... nejprve cist pak psat.......:-D

Haf 14.6.2006 0:42

Voliči

jasně dali najevo, kdo má vést stát. Bohužel přepočty hlasů po krajích jejich úsilí zmařily. "Druhý vítěz voleb" není, Potroubku. Odsunout do podpalubí !

Volby byly díky ČT neregulérní, počkejme na žaloby a soud - budou nové volby                                       (pokud soud bude spravedlivej)