11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
VLADIMÍR 8.2.2008 8:45

Re: Bohužel jsme opět blízko patu, hledáme i tu nejmenší možnost, jak získat body

Bohužel v našem korupčním prostředí je to prostředek jak se tomu vyhnout.

Magor Milda 8.2.2008 8:41

Bohužel jsme opět blízko patu, hledáme i tu nejmenší možnost, jak získat body

takže ODS počítá s přeběhlíky z ostatních stran. To nefunguje tak dobře, musí-li poslanci volit veřejně. Zdá se také, že v ODS přeběhlíci pro konkurenční stranu nejsou, nebo jsou poslanci až natolik zpracovaní, že si to ani při tajné volbě nedovolí.

Veřejná volba je nejlepší prostředek proti vekslákům a koruptním poslancům, musí alespoň přiznat barvu. Pan Šlouf a pan Weigel zajisté prominou.

Realista 8.2.2008 8:28

Problém je nyní jiný. ODS proti všem.

ODS ovládá senát a osobuje si právo diktovat všem stranám. Jenže všechny strany jsou pro veřejnou volbu a většina lidí dle internetových průzkumů také  po Šlaufovsko Weigelovské schůzce. Mimochodem docela mi běhá mráz po zádech, kdyby Weigl byl v bankovní radě v budoucnu místo Niedermayera a Šlauf by tam měl svého člověka. Seriózní člověk by se se Šlaufem nikdy nesešel. Pokud bychom žili v demokracii, při společné schůzi se  poslanci a senátoři po jednom postaví a řeknou jakou chtějí volbu. Většina hlasů pro určitou volbu vítězí a tomu by se měla podvolit i ODS. Naoprosto demokratickému rozhodnutí všech. Pokud rozhodnou o tajné volbě,  tak proč ne. Ale pokud zvláště politici ODS si do úst často berou slova o demokracii, pak by tuto demokracii měli respektovat. Při společné schůzi je lhostějné jaký je názor sněmovny na volbu a jaký senátu. Rozhodnout by měla o způsobu volba společná. Ne proto, že ústava jednoznačně říká, že se při společné schůzi senát musí řídit jenacím řádem sněmovny, ale prostě proto, že demokraty skutečně musíme být, ne si na ně jenom hrát. >-

F..A.Kekule 8.2.2008 8:28

Máte pravdu

"I v širší veřejnosti pořád ještě existuje velká skupina roztěkaných a neukázněných voličů, kteří mohou být snadno ovlivněni nepřátelskou propagandou."

Nebo také něčím jiným.

Bořek 8.2.2008 8:21

volby.

Jsem pro tajné volby.Ty řeči,aby bylo vidět,kdo volí v souladu s názorem strany,jsou směšné.To zavání "manifestační"volbou kandidáta a tak lze zkontrolovat,jak kdo volil.Teď použiji pouze příklad.ČSSD vykřikuje,že Melčák a Pohanka je zrádce,který byl zvolen za ČSSD a když bude volit Klause,tak zradil stranuJe jisté,že všichni voliči jsou pro Švejnara?To by musel určit sjezd.Takto je Švejnar pouze "kůň"Ústředního výkonného výboru.To však nemusí být názor většiny straníků .Takže veřejná volba je pouze kontrola,jestli poslanci volí v souladu s hrstkou členů Ústředního výkonného výboru.To,aby lidé viděli,jak volí "jejich" poslanci jsou "keci"Pozor,to platí pro všechny strany,které chtějí veřejnou volbu.Pamatuji si doby nedávno minulé." To byly volby"Všichni hlasovali jako jeden muž a žena.

Hubblle Bubble 8.2.2008 8:15

Výborný článek

Pane Haasi, děkuji za tento článek. Je plný pravdy a férových argumentů. Krásně odhaluje, jak si svobodu představují socialisté všeho druhu.

Jan 8.2.2008 8:09

Re: Re: Re: a zase jeden ...

Napis adresu.

powerplay 8.2.2008 8:04

Re: Poněkud směšná argumentace poradce pana prezidenta

Na sněmovním pultíku může bejt tlačítek kolik jen chce, ovšem volba se koná na Hradě.

kritik 8.2.2008 7:52

Proč to tisknete?

Vždyť se říká, že když se v něčem jeden rýpe tak o to víc to smrdí!

Vovka 8.2.2008 7:49

Re: Re: a zase jeden ...

Přijď mi to říci do očí, Jene. Uvidíme, jaký jsi Ty hrdina.

Majkkl 8.2.2008 7:47

Ten text je zbytečný, i když plně pravdivý

 - problém je v tom, že kdyby pro autora byla výhodná tajná volba, stejně uvěřitelně by psal argumenty pro tajnou volbu. Problém je v tom, že politici fungují pouze účelově, o tom, že by byli schopni držet mravní kontinuitu svých názorů, nelze mluvit. No a z Bursíka a spol. je mi taky nanic, ze zelených se stali úplně stejní ..... (dosaď si sám), jako ze všech ostatních.

Rudolf 8.2.2008 7:30

Re: Poněkud směšná argumentace poradce pana prezidenta

Vlastimile, byl byste tak laskav a sdělil nám hloupým, o které ustanovení kterého zákona své názory opíráte?

Pavel 8.2.2008 7:22

Re: Re: Bursík by si nějaké zdůvodnění stejně našel

Jest-li toto myslíš vážně, tak jsi opravdu h....o.   Zařaď se mezi milice ČSSD.

Jan 8.2.2008 7:17

Re: Re: Re: Re: Re: a zase jeden ...

"Kockove" rikate zastupitelum za ODS? Ti totiz maji pod kontrolou drtivou vetsinu municipalit v Ceske republice.

Vlastimil 8.2.2008 7:14

Poněkud směšná argumentace poradce pana prezidenta

Pan poradce nás přesvědčuje, že přímá volba prezidenta při kandidatuře více jak jednoho kandidáta není ani technicky možná, protože někteří volitelé by mohli hlasovat pro oba dva kandidáty a mohli bychom tak mít prezidenty dva.

No tak pane poradče, vždyť v parlamentu se např. běžně vznášejí protinávrhy. Je-li schválen protinávrh, nemá pak smysl hlasovat o návrhu. Ještě nikdy se nestalo, že by poslanci odhlasovali současně protinávrh i návrh. Takže technicky se to ošetřit dá. Pokud vím, tak poslanci mají ve sněmovně na pultíku tlačítka dvě - jedno může být pro Klause, druhé pro Švejnara a kdo jaké bude mít, o tom se dá např. losovat.   

J.B.Marconi 8.2.2008 7:14

Veřejnoprávní - HRŮZA

obraz veřejnoprávnosti pani Drtinová.  Rv;-€Rv

Kiper 8.2.2008 7:13

Re: Veřejná volba=demokratická=bez kupčení=bez Šloufů a Dalíků

Podle vaší logiky by pak stačilo, aby v parlamentu seděli předsedové stran s počtem hlasů získaných ve volbách a ti hlasovali.  a to je pěkná blbost že?

Jediná správná cesta je, že poslanci jsou v hlasováni vázáni pouze volebním programem. Ve věcech, které volební program neřeší, je to plně jejich svobodná vůle a nikdo je dodatečnými usneseními nemůže k ničemu zavazovat.

Jerry 8.2.2008 6:45

Re: Re: Re: Re: a zase jeden ...

No musím přiznat,že máte pravdu.Ale co s tím naděláte,když v těchto lokalitách vládnou různí Kočkové.

Lagron 8.2.2008 6:38

Levicově smýšlející poslanci

a pracovníci veřejnoprávních médií přešli do útoku. Pryč s pravicí. I když je nutno objektivně přiznat, že ODS je pouze její imitací. Zdejší národ má totiž komunismus i s jeho stinnými praktikami hluboko zazžraný v krvi, a bude to ještě dlouho trvat, než se jich zbaví!(Y);-€

mis 8.2.2008 6:07

Klaus SI PODVODNE VYLEPSUJE zivotopis 'doktoratem'

Klaus potrebuje lepsiho poradce nez je Haas. 

Na strance http://www.hrad.cz/cms/cz/prezident_cr/klaus_vyznamenani.shtml stoji, ze AmerAsian University v Colorado v USA udelila Klausovi "doktorat" v roce 2005. Avsak zadna universita "AmerAsian University" v USA neexistuje. Neexistuje v Colorado a neexistuje ani nikde jinde v USA.

Stejneho podvodu se dopustil nejaky sprymar v r. 2005 na presidentu Gambie. Jinak podvodnikum nenaletel nikdo. Jen Vaclav Klaus a president malicke africke zemicky naleteli. Oba se manzelkam a volicum chlubi doktoratem od neexistujici university. Gambie je zeme chudicka a ma tolik obyvatel jako Brno, tak neni divu ze nemaji na proverovani podvodniku personal.

Ze takto muze byt sestnact let po prevratu hlava evropskeho statu podvedena je OSTUDA. 

Zaplatil Vaclav Klaus za tento "CESTNY doktorat" ze sveho, nebo mu to platil erar? 

Jan 8.2.2008 6:03

Re: Re: Re: a zase jeden ...

Ja z te oblasti Ceska, o ktere pisete, ani nepochazim, takze si nejsem jist. Ale neni Dubi spise v severnich Cechach?

Mimochodem, minuly patek tady na Channel 10 bezela reportaz o obchodovani se sex.ualnimi otrokynemi v Ceske republice a zrovna to Dubi tam bylo zmineno. To je ta Klausova pseudoreforma, po ni vypada Cesko jako vietnamske trziste kombinovane s ham.pejzem.

třetí 8.2.2008 6:02

Nic nového v Kocourkově.

Jen vzpomeňme jednomyslné, veřejné zvolení Havla v prosinci a jeho slib věrnosti ČSSR. Jen vzpomeňme dalšího zvolení Havla, tentokrát tajným hlasováním o jeden hlas, když policie zavřela na jeden den dr. Sládka. Tak co se, národe, divíte.Šaškárny pokračují a tak holt nebudeme mít chvíli prezidenta.

Pišta 8.2.2008 6:01

Re: Re: Proč tolik zcela zbytečný slov pane Haasi, když Vám jde o jediné

Topolánka nikdo opíjet nemusí a jen otevře hubu ,vypadne sprostota nebo hovadina!

Jan 8.2.2008 5:59

Re: Re: rozum proti hysterii

Jenom, abych si to ujasnil: Jiraskova je ta soudruzka, ktera byla v 50.letech v KSC a organizovala mj. petici za prikladne potrestani Jiriny Stepnickove? Pro ty neduvtipnejsi: ne ze bych to nevedel, muj dotaz je ciste recnicky.

Je zajimave, ze takovi lide po rozpadu rodne KSC bez nejakych problemu zakotvili pod kridly ODS.

Pišta 8.2.2008 5:58

Re: a zase jeden ...

Jak to mluvíš o koaličních partnerech? Je ti jasné, že bez zelené sebranky by Topol nevládl?

Pišta 8.2.2008 5:57

Re: Re: Re: CT to zvladla profesionalne

Máte pravdu! Když mohl dotlačit toho hradního poskoka Čvaňháka až do hotelu Savoy, k jednání s mafiánem, je opravdu schopen všeho!

Pišta 8.2.2008 5:54

Re: Velice pěkný článek.

No, minule volili Kause tajně a vůbec jim to tenkrát nevadilo.

Pišta 8.2.2008 5:52

Re: rozum proti hysterii

Ono těch z druhé strany bude jistě také dost.Jirásková, Matuškovi, Bílá, Pavlata, Exponenti jejich rodné strany se ozývají ještě hlasitěji. Paní Jirásková kdysi pronesla moudrou větu, že pokud nebude zvolen Klaus , máme "nakročeno do předpokojů plynových komor!" A to je velice vážné varování. Neměli bychom to podceňovat!

Jerry 8.2.2008 5:48

Re: Re: a zase jeden ...

Skutečně ze západních Čech? Zkuste navštívit lázně Dubí,prý tam mají perfektní skotské střiky.

Pišta 8.2.2008 5:46

Re: Bursík by si nějaké zdůvodnění stejně našel

Jistě . ale kde se naučil oslovovat politické oponenty Topolánek? Výrazy jako hovado ,sem také přišly z Ameriky?