18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 18.3.2010 18:14

Znovu hájím Českou republiku proti některým Čechům ! Dzp.

Absolutně nesouhlasím s takovým blbým a kverulantským názvem článku ani s myšlenkou, že by byla Česká republika v likvidaci !   Naopak, například jsme spolu s Německem, Rakouskem  a Dánskem nejlépe  odolali krizi a to jsme nemuseli, jako jediní, sanovat bankovní systém ! Jsme zemí s nejnižším ohrožením relativní chudobou na celém světě, atd ! Dzp

J. Zeman 18.3.2010 15:46

hmm

Splácet dluhy dalšími půjčkami to mi na Sobotkovou příslovečnou inteligenci sedí...

J. Matlas 18.3.2010 13:43

Jsou to darební lháři,

ti co straší hospodářskou katastrofou a Paroubkem a určitě mu dám hlas, jen aby konečně byly vytlačeny ty obludy a paraziti z postů.

J. Zeman 18.3.2010 15:43

Re: Jsou to darební lháři,

http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/svet/matka-komercni-banky-predpovida-rozpad-eurozony_158662.html

V. Liehne 18.3.2010 12:39

tak trochu vzpomínek

Před každým volebním kláním zde čtu fatalistické články o konci ČR, Svobody či jiných zaručených demokratických práv. Jenomže socani tu už vládli (i s podporou rudých) a nic z předvídaného se nestalo. Jsou to totiž ti samí lumpové jako modří nebo i jiní (jakou barvu přidělit TOP?). Byla to snad ČSSD kdo navrhla náhubkový zákon? Nebo návrh na zdvojnásobení mateřské od Severy a Kalouska (tehdá KDU dnes TOP). Proč se nezabýváme malými každodenními věcmi proč rovnou krach státu? Ono to zní lépe? Neřekl bych. Opakovaná nerealizovaná hrozba přestává účinkovat. Pamatujete "Se mnou nebo doleva".

R. Langer 18.3.2010 14:00

Re: tak trochu vzpomínek

No socani tady vládli i před rokem 1948... :-P

S. Luňák 18.3.2010 11:10

Staré pořekadlo

Vytloukat klín klínem lze jenom klínem větším, takže půjčovat si na zaplacení dluhů je do nebe volající hloupost. Kdo tohle nechápe nechť volí blok ČSSD-KSČM.

V. Kain 18.3.2010 8:18

Česká republika v likvidaci.

Včera jsem sledoval OVM-special z H.K. Moc mě potěšilo,že poslední předvolební průzkum ukázal jednobodový náskok ČSSD před ODS.KSČM  na potěšitelném čtvrtém místě.

Mimo obvyklého plácání politiků byl hřebem večera pozvaný pan profesor,který mimo jiné prohlásil,že zvyšovat svůj důchod nechce,ale je důrazně proti tomu aby dnešní dluhy spláceli jeho vnuci.V sále byla i skupina voličů ČSSD samozřejmě v oranžových trikách,aby si je náhodou asi nikdo nezpletl.Když profesor domluvil,tak se ozval potlesk.Samozřejmě bez příznivců socialistů,kteří doslova čuměli a nemohli zřejmě pochopit čemu ti lidé tleskají.

H. Míčková 18.3.2010 13:39

Re: Česká republika v likvidaci.

znemožněna byla poslankyně  Ogorlíková ..když nevěděla jak hlasovala v PS pro zákon o zavedení elektronické dálniční známky )))))  typické socanská  omezenost a křupanství

K. Voráček 21.3.2010 22:03

Re: Česká republika v likvidaci.

Pan profesor také může být úplně vedle. Nejprve jak je to s těmi vnuky?

Ano, vnuci budou splácet mimo jiné i dluhy z této doby. Ale také je třeba říci, že je budou splácet z úplně jiné pozice, než ve které by byli bez toho zadlužování. Konkrétně, zadluženost umožňuje dosahovat zvýšeného hospodářského růstu, s vyrovnaným rozpočtem se roční přísrůstky pohybují na úrovni 1-2% HDP. Pokud by ČR fungovala od roku 1997 s vyrovnaným rozpočtem, byl by HDP v roce 2007 na 2207mld. Kč. V reálu byl HDP 3535mld Kč.  Co z těch dvou možností si vnuci přejí?

Zadluženost je obrovský strašák, když si lidé dost dobře neumí představit, co se děje.  V reálu byl státní dlu v roce 2007 998,5mld Kč. Z toho zahraniční dluh 185,5mld Kč, včetně asi 40mld investic. 814,3mld je vnitřní dluh. Jde tedy převážně o peníze u nás vyprodukované, vládou vržené do oběhu a produkující onen hospodářský růst. Půjčili jsme si u sebe, sami si platíme úroky a splátky. Ty peníze nejdou nikam ven, obohacují naši společnost. Je to obdobné, jako hypotéky na domy...

80mld úroků může ohromovat, ovšem ve skutečnosti záleží na tom, z jaké to je částky a jaký to přinese růst. V každém případě strašit Řeckem je přiblblý argument pro lidi netušící, která bije. MMF nás asi pro 200 mld Kč dluhu buzerovat nebude, že?

K. Janyška 17.3.2010 9:33

To je úplná blbost !

Absolutně nesouhlasím s takovým blbým kverulantským názvem článku ani s myšlenkou, že by byla Česká republika v likvidaci !   Naopak, například jsme spolu s Německem, Rakouskem  a Dánskem nejlépe  odolali krizi a to jsme nemuseli, jako jediní, sanovat bankovní systém ! Jsme zemí s nejnižším ohrožením relativní chudobou na celém světě, atd ! Dzp

R. Sedláček 18.3.2010 2:22

Re: To je úplná blbost !

To je naprostá pravda. Přečtěte si Klausův projev ze Žofína.

Normalizace

2010

P. Schon 18.3.2010 6:33

Re: To je úplná blbost !

Ale jo, správně mělo být- Česká republika BUDE v likvidaci. Po nástupu socanů a komunistů k moci.

T. Vodvářka 18.3.2010 6:35

Re: To je úplná blbost !

Kdysi řekl Miroslav Horníček pěknou větu: Tak důrazně to odsoudili, že to hned přestalo existovat. Vážený kolego Janyško, vždycky trochu pomáhá, když se místo ekonomických teorií použije selský rozum.Je celkem jedno, že jsme v nějaké skupině těch lepších, kteří to zvládají o cosi lépe, můžeme se ocitnout jinde během krátké chvíle. Článek má za úkol informovat ty, co si myslí, že půjčit si na splátky dluhu je OK. Není. Myslím, že i Vy se možná občas divíte lidské hlouposti, která umožní, že si někdo půjčuje od nějakých lichvářů 30.000,- Kč na plasmovou televizi s tím, že jeho příjem je jen z nějakých dávek /tedy i z Vaší kapsy/. Jeho pláč v televizním pořadu, kde mu někdo radí, jak z dluhů, ve mne nevzbuzuje soucit, ale pocit, že pitomců je okolo nás více než dost. Problémem je, že se do čela státu nehrnou státníci, ale práce skupina hlupců, kterým je čerta starého na mysli, co bude za 10 let. Korýtko je ještě trochu plné, ak co si nezachrochtat, že. Vzhledem k tomu, že v každé populaci je přibližně třetina pitomců /jak pravil dr Slavomil Hubálek/ a jejich hlas má stejnou váhu jako Váš a můj /ach ta demokracie/, pak nezbývá, než aby "demos" byl stále poučován. Snad to včas pochopí.

J. Peřina 18.3.2010 8:41

Re: To je úplná blbost !

Já s nadpisem zase plně souhlasím.Tady se přeci ani tak nejedná o dluhy,jako spíše o směřování země po volbách.Pokud po nich budou vládnout soudruzi Paroubek a Filip,tak to nebude jen likvidace České rep.,ale i Slovenska.Ficova strana Smer Rusko tomu jasně napovídá.Kajane a vo tom to celé je.

K. Voráček 21.3.2010 22:06

Re: To je úplná blbost !

Od roku 1990 dvakrát vládla pravice. Vždy skončila krachem -balíčkama a rekordní "sekyrou". To je, bohužel, realita.