3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Česká politika vůči Izraeli potřebuje korekturu

Česká republika ve světě platí za bezpodmínečného podporovatele Izraele. Při nedávné návštěvě židovského státu to potvrdil český premiér, když mimo jiné ještě před jakýmkoli pokusem o nalezení shody s evropskými partnery prohlásil, že Praha v OSN nebude hlasovat pro palestinskou žádost o uznání za členský stát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 5.10.2011 11:23

Skutečný multikulturista

Je poučné sledovat, jak se multikulturními obhájci imigrace promění, když imigrantem do dokonce dosud ani neexistujícího palestinského státu je Žid (izraelský občan), drze se stěhující dokonce např. přímo do Jeruzaléma!.

J. Vintr 4.10.2011 22:33

Tristní vizitkou takzvané demokracie

je fakt, že nás mohou "zastupovat" i takováto vemena (a tento pán svou blbostí nijak zvlášť nevyniká mezi ostatními "volenými zástupci lidu" ...)

J. Šejnoha 4.10.2011 22:29

NO A ?

Stejně  jakosi mohu stavět domy Arabové s  Izraelskáým občanstvím, tak si mohou stavět domy  Židé s  Izraelským občabnstvím. 

Pokud nejste   zauajtý proti Židům, tak vám  na tom nemůže  přpadadat nc  divného  !

Ostatně  podívejte sa  do atlasu.  Od  Iráku po  Maroko jsou  samá Arabská území.

Kde  jsou původní národy  ?

J. Krásenský 4.10.2011 20:46

Pane Roučku,

mohou se arabové stěhovat do Izraele a stavět si či kupovat na jeho území domy a byty? Jestliže ano, a to je jisté, jsou požadavky tzv "palestinců" a pokrokového světa na neosidlování hrubě rasistické. 

V tzv "palestinském národě" je významná menšina křesťanů, která si nepřeje samostatný palestinský stát - ani dnes nemají srovnatelná práva s muslimy a po vyhlášení samostatnosti jim půjde o život. A nezapomeňte, na tomto území žijí židé i křesťané o staletí delší dobu než muslimové.

Pohled EU ja Izrael je rasistický a vyčůraný, v každém případě hanebný

L. David 4.10.2011 20:32

Nebohý pomatený Roučku, doplňte si vzdělání a informace.

Snad potom přestanete psát nesmysly o Izraeli. I když ve vašem případě kdo ví?

A propo: Byl jste vůbec někdy v Izraeli?

F. Doušek 4.10.2011 20:16

Hele Roučku, vemte své přátele a s celou socdemkompartou vyražte

zase do Sýrie. Bude to vyvážené, a dá-li Alláh, přejede vás tam všechny nějaký ten vládní tank.

J. Kanioková 4.10.2011 18:24

Izrael potřebuje spojence,

a protože patří k našemu západnímu civilizačnímu okruhu, MUSÍME stát po jeho boku proti islamistům. Kdo nadržuje Arabům, je proti vlastní kultuře..

A tenhle hlu pák nás zastupuje v EU, není divu, EU je levicová a se sebevražednými sklony

P. Chládek 4.10.2011 19:37

Re: Izrael potřebuje spojence,

Do korekce patří socan Rouček...

S. Křivánek 4.10.2011 16:58

Židé jsou "naši"

Můj postoj je jednoznačný. Už toho bylo nakecáno, najednáno tolik, že celá situace již není a snad ani nikdy nebyla o racionálních argumentech. Takže jaký klíč se dá zvolit????? Já říkám - židé jsou "naši", arabi ne. Takže stojím za židy. A kašlu vám na jakýkoliv argument po milionté vyřčený.

Když uvidím na ulici, jak se pere moje dítě (můj kamarád, příbuzný) s někým cizím, neptám se kdo si začal, ale postavím se za něj. A basta.

V. Heidlerová 4.10.2011 16:04

Proboha, toto nás representuje v EU

Víc nemohu dodat.

H. Lukešová 4.10.2011 16:53

Re: Proboha, toto nás representuje v EU

Vždyť to říkám, člověk, který píše a reprezentuje naši zemi v ducho levicového antisionismu z let minulých...

E. Heusinger 4.10.2011 19:08

Slečno,

jaký je rozdíl mezi antisionismem a antisemitismem? Neplete si to?

H. Lukešová 4.10.2011 19:21

Re: Slečno,

Je to velmi velmi podobné, antisinismus s antisemitismem splývají...prakticky je to totéž, ale komunisté antisemitismu říkali antisionismus...Lidé v ČSSR a SSSR dostali nálepku "sionistta", nacisté používali nálepku "Žid"...ono termín antisionismus nezní tak děsivě jako antisemitismus.

E. Heusinger 4.10.2011 19:36

Velmi si to pletete,

ale protože jste "zaťatá" tak jakékoliv vysvětlování je marné.

H. Lukešová 4.10.2011 22:40

Re: Velmi si to pletete,

Tak to zkuste, zajímá mě Vaše vysvětlení...

M. Roesel 4.10.2011 12:33

:-D :-D :-D

Česká republika dává Izraeli bianco šek??

To je stejně komické, jako kdyby pan Rouček napsal, že Portugalsko dává České republice bianko šek na postup proti demonstrantům nebo Rómům ve šluknovském výběžku. To není naše země, je to jen jedno z bolavých míst světa, o které máme právo se zajímat.

Jako země náležící k širšímu evropskému civilizačnímu okruhu můžeme říct, jestli věc jedné ze stran konfliktu mezi Izraelem (a většinou demokratického světa) a Palestinci (a většinou muslimského světa včetně Francie) považujeme za spravedlivější, a jestli jsme ochotni některou ze stran politicky, finančně, hmotně nebo (nedejbože) vojensky podporovat.

Například Turecko je ochotno vojensky podporovat Palestinské teroristy v Gaze. Nevím, jestliže je opravdu Česká republika ve světě považována za jednoznačného příznivce Izraele, ale pokud ano, jsem tomu rád.

L. NĚMEC 4.10.2011 12:32

Izrael potřebuje víc než kdy jindy spojence

a je správné se postavit na jeho stranu. Alespoň doufám, že stále ještě patříme do stejného okruhu zájmů a zastáváme stejné hodnoty jako Izrael. Vážený pane Roučku, je to zřejmě Vaší naprostou odloučeností od reality a nadhledem z Bruselu, ale není to Izrael, kdo se žene do izolace. Jste to bohužel Vy (myšleno lidé, kteří nejsou schopni pochopit, že svoboda a životní prostor se nedarovává, ale bojuje se za ně) kdo Izrael (myšleno zástupce našeho západního myšlení a kultury) vhání do izolace.

H. Lukešová 4.10.2011 12:52

Re: Izrael potřebuje víc než kdy jindy spojence

Ano, nemám co bych dodala...Jen připomínám, že je Abbás pravidelným řečníkem na půdě evropského parlamentu...Izraelský představitel v evropském parlamentu nikdy nevystoupil...EU je stále více v rukou zla...

E. Heusinger 4.10.2011 13:01

Re: Izrael potřebuje víc než kdy jindy spojence

Kdo mu v tom brání?

H. Lukešová 4.10.2011 13:06

Re: Izrael potřebuje víc než kdy jindy spojence

Evropští socialisté...To nevíte, že na mnohých srazech, kde mají převahu levičáci, tak izr.akademikům a politikům zakazují vystupovat? (např. na norských univerzitách, kde vyučují levicoví profesoři...).

E. Heusinger 4.10.2011 13:09

Re: Izrael potřebuje víc než kdy jindy spojence

A jak prosím? V EP mají převahu pravicoví poslanci.

Kolikrát ten představitel žádal?

P. Chládek 4.10.2011 19:43

Re: Izrael potřebuje víc než kdy jindy spojence

Podpora Izraele je snad to jedinné s čím se v české zahraniční politice bezvýhradně ztotožňuji. Že takhle blbě kecá Rouček není divu, vzpomeňte co na Blízkém východě vyváděl jeho socanský přítel Kato

J. Tejkl 4.10.2011 11:30

To Jerusalem

Vzato čistě demograficky, je Jeruzalém židovským městem už nyní - tj. převážná část obyvatel města je židovská. židé 66%, ostatní (Arabové, Drúzové, křesťané) 34% procent. Je docela správné, že autor článku poukázal na skutečnost, že Jeruzalém je svatým místem též pro Křesťany a muslimy. Zapoměl ovšem jaksi dodat, že teprve od roku 1967, jsou svatá místa přístupná všem bez rozdílu, muslimové mají nad chrámovou horou, kde stojí Al - Aksa vlastní samosprávu. Je to ukázková tolerance, vzhledem k významu, jaký hraje chrámová hora v židovské tradici). Svobodný přístup ke svatým místům je tedy poprvé v historii zaručen všem bez rozdílu.

Během Jordánské okupace východního Jeruzaléma, byl na svatá místa zakázán přístup všem jinověrcům. V rámci "dejudaizace" bylo Araby zničeno velké množství synagog a dalších památek na původní Židovské osídlení, zmizely celé židovské čtvrti. Židovská minulost byla z této části města programově vymazávána. Řada dnešních stavebních aktivit, kritizovaná Palestinci, je tak pouze obnovou židovských čtvrtí a sídlišť, která "zmizela" po r. 1948 ( např. obnova jeruzalémské synagogy Hurva nebo staré židovské čtvrti).

Pan Rouček by udělal dobře, kdyby namísto "korektur naší proizraelské politiky", vysvětlil Palestincům, že Izrael jim Jeruzalém nikdy nepřenechá, a pokud na tom budou dál umanutě trvat, tak svůj stát mít nikdy nebudou.   

H. Lukešová 4.10.2011 11:10

Jeruzalém NENÍ osada!

Jeruzalém je hlavní město Izraele a zakazovat Izraelcům výstavbu v Jeruzalémě, to je zhovadilost, ne krok izraelské vlády...Jak by se nám Čechům líbilo, kdyby nám něko zakazoval výstavbu domů v Praze, či Němcům výstavbu domů v Berlíně, Američanům ve Wahingtonu, Polákům ve Waršavě....Světové společenství by se mělo stydět...

S. Netzer 4.10.2011 11:13

Re: Jeruzalém NENÍ osada!

On někdo tvrdí, že Jeruzalém je osada? Kdo?

H. Lukešová 4.10.2011 11:24

Re: Jeruzalém NENÍ osada!

No kdo? Politici remcají a kritizují Izrael za výstvabu v Jeruzalémě a to je nesmyslné...Právě, že pod správou Izraele mají k Jeruzalému přístup i křesťané a muslimové, pod nadvládou muslimů by Židé a křesťané měli znemožněn vstup, to můžeme vidět, když po válce za nezávislost ovládli Jeruzalém Jordánci, tak synagogy srovnali se zemí! Jeruzalém se nesmí dostat pod nadvládou muslimů, jinak je konec...

S. Netzer 4.10.2011 11:27

Re: Jeruzalém NENÍ osada!

Odpověď níže.

J. Tejkl 4.10.2011 11:39

Re: Jeruzalém samozřejmě není osada

pan Rouček, stejně jako řada dalších "komentátorů" to ale nevědí, jak jste správně podotkla. Často automaticky berou Východní Jeruzalém jako součást tzv. sporných území  (Západní břeh) a vůbec nereflektují skutečnost, že Izrael východní Jeruzalém anektoval a učinil jej spolu s jeho západní částí, svým hlavním městem...      

J. Mikula 4.10.2011 10:06

Pan Rouček,

asi správně odhadl situaci, když označil osídlování východního Jeruzaléma za umysl, jež má mít za důsledek požidovštělý celý Jeruzalem. Já si ale myslím, že je to tak jedině správně. Jak správně autor uvádí, je to svaté měst pro 3 náboženství, ale mimo vypjaté doby jsem neslyšel, že by křesťané měli problémy s návštěvou jim svatých míst. Zato postavení Skalního domu na nejsvětějším místě židů nebo zprznění Hagie Sofie, kdy se z kostela udělala mešita, je podle mě przněním svatých či jinak významných míst pro jiná náboženství než pro islám. Palestinští Arabové jsou jenom Sudeťáci Blízkého východu. 

P. Novotný 4.10.2011 10:38

Re: Pan Rouček,

To teda Sudeťákum zatraceně křivdíte. Já bych Palestince přirovnal spíš k nepřízpůsobilím ty taky nejsou schopní konstruktivního jednání.